Jump to content

Ήπιε μπύρα ο Η.Υ

kolofagos

Recommended Posts

Λοιπόν,όπως τα λέει ο τίτλος...

Τι ωραία τι καλά που έπεζε ο πατέρας μου στο ίντερνετ..μου ζήτησε μια αναθεματισμένη μπύρα,κ εγώ ο μ**** του την έδωσα..

Δεν υπήρχε πρόβλημα μέχρι που άκουσα ενα ποτήρι να σπάει..και εκεί κατάλαβα..

Ο η/υ έσβησε..και το κουτί έσταζε..

Αφου έβγαλα όλα τα ρεύματα με ταχύτητα φωτός,τον άνοιξα και είδα μια μητρικη να στάζει..όχι πολύ,αλλα...

Δεν ήξερα τι να κάνω..πέρνω το πιστολάκι για τα μαλλιά και αρχίζω..(δεν ξέρω αν ήταν σωστή κίνηση αυτή..)

Τέσπα,να μην τα πολυλογώ,τον βάζω ξανα στην μπρίζα,αφου σιγουρεύτικα οτι δεν είχε αλλη Amstel,και πάτησα το power...Όλα δούλεψαν,αλλά όχι σωστά...η 5870 λειτουργούσε στο 100% (όπως κάνει τα πρώτα 5δευτερα περίπου),αλλα δεν έδειχνε τίποτα...

Την βγάζω και βάζω μια "ολοκαίνουργιο" nvidia 6200 turbo.:fist:

Τώρα όμως,δεν γυρνούσε το cpu fan...

*Α,και όταν αφαίρεσα την gpu..ήταν φανερό το οτι είχε πέσει μπύρα πάνω της...

Σκέφτομαι οτι φταίει κάτι απ τα δύο...μιας και η μητρική φαινόταν να λειτουργεί μια χαρα..

Πείτε μου πιές είναι καλύτερα να είναι οι επόμενες κινήσεις μου? πίσω στο Πλαίσιο όπως είναι?

Αν ξέχασα να αναφέρω τίποτα,πείτε μου..γιατί είμαι λίιιιιιιιιιιιγο νευριασμένος...

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Εγώ προσωπικά αν το είχα πάθει αυτό, θα την έκανα ένα ντουζάκι με απιονισμένο νερό (που έχω 1 λίτρο spare στο σπίτι) και μετά ένα πέρασμα με το σπρέι χωρίς λάδι που έχει ο πατέρας μου για τις ηλεκτρονικές πλακέτες. Εννοείται αφού τα είχα βγάλει όλα έξω από το κουτί και αποσυναρμολογήσει CPU, GPU και μνήμες.

Ούτε το ένα έχω,ούτε το άλλο..Το μόνο που έχω,ειναι κ άλλα προβλήματα..

Δοκίμασα να βάλω την 5870 πάλι πίσω στο κουτί και να τον ανοίξω (είχε φαγωθεί ο πατέρας μου να με λέει οτι ΘΑ δουλέψει ΑΜΑ στεγνώσει...),οκ,την έβαλα...αλλα αυτη τη φόρα,άναβαν τα κουμπάκια που έχει η crosshair iv κάτω κάτω..αλλα όταν πατούσα το power..δεν έκανε τίποτα...ούτε μπιπ...RIP και η μητρική..??

Εγώ προσωπικά αν το είχα πάθει αυτό, θα την έκανα ένα ντουζάκι με απιονισμένο νερό (που έχω 1 λίτρο spare στο σπίτι) και μετά ένα πέρασμα με το σπρέι χωρίς λάδι που έχει ο πατέρας μου για τις ηλεκτρονικές πλακέτες. Εννοείται αφού τα είχα βγάλει όλα έξω από το κουτί και αποσυναρμολογήσει CPU, GPU και μνήμες.

το ακριβος αυτο

μην αγχωνεσαι αγοραζεις οτι χρειαζεσαι αυριο και το κανεις με την ησυχια σου

:beer:

και την επομενη φορα με προσοχη τις μπύρες:p

Είναι πιθανό ο πατέρας σου να έχει δίκιο. Κάντα όλα βίδες και άστα 2-3 μέρες σε θερμό περιβάλλον να στεγνώσουν.

Ή φύσα τα με ένα πιστολάκι μαλλιών για γρηγορότερα αποτελέσματα...:)

Είναι πιθανό ο πατέρας σου να έχει δίκιο. Κάντα όλα βίδες και άστα 2-3 μέρες σε θερμό περιβάλλον να στεγνώσουν.

Πολύ δεν είναι 2-3 μέρες? :p

^γιατί,τι είπε?!

Να το αφήσω να στεγνώσει καλά και μπορεί να δουλέψει..

το ακριβος αυτο

μην αγχωνεσαι αγοραζεις οτι χρειαζεσαι αυριο και το κανεις με την ησυχια σου

:beer:

και την επομενη φορα με προσοχη τις μπύρες:p

Δηλαδή να αγοράσω απιονισμενο νερό και το άλλο και να το κάνω ντούζ?

ΟΚ,αλλα..θα έχει περάσει 1μέρα..θα κάνει δουλειά? η τζάμπα τα λεφτά?..

Γιατί,όπως είπα,ο υπολογιστής δεν ανοίγει καν..μου φαίνεται αρκετά δύσκολο.

Και επίσης,έχω aftermarket cooler στο cpu,το οποίο δεν έχω καταφέρει ακόμη να καταλάβω πως το συναρμολογείς,και για να το βάλω έτρεχα σε καταστήματα..

Ή φύσα τα με ένα πιστολάκι μαλλιών για γρηγορότερα αποτελέσματα...:)

Το έχω κάνει ήδη...αλλα τίποτα..

Ε, τότε πιθανών

τα σκότωσες όταν το ξανά άναψες πριν το καθαρίσεις καλά.

Πάρε μόνο το απιονισμένο νερό Water for injection από το φαρμακείο (περίπου 1,5 ευρώ το λίτρο). Το άλλο το σπρέι πρέπει να έχει κάνα 5άρι με 6άρι ευρώ το μπουκαλάκι. Degreaser cleaner λέγεται και ας είναι και άλλη μάρκα. (ΟΧΙ ΑΥΤΟ)

Ε, τότε πιθανών

τα σκότωσες όταν το ξανά άναψες πριν το καθαρίσεις καλά.

Πάρε μόνο το απιονισμένο νερό Water for injection από το φαρμακείο (περίπου 1,5 ευρώ το λίτρο). Το άλλο το σπρέι πρέπει να έχει κάνα 5άρι με 6άρι ευρώ το μπουκαλάκι. Degreaser cleaner λέγεται και ας είναι και άλλη μάρκα. (ΟΧΙ ΑΥΤΟ)

Λές?

(Κάτσε γιατι μπερδεύτηκα...να αγοράσω μόνο το απιονισμένο νερό,να βγάλω τα πάντα έξω απ το κουτί,και να τα βρέξω?)

θα τα "καθαρισεις" με το νερο

ωστε να φυγει και η τελευταια μπυρα που εχει μεινει

(αυτη που κολλησε αφου στεγνωσε)

και αφου στεγνωσει καλα καλα το νερο

τα ξανα συνδεεις:magic:

πιθανον τα υπολειμματα της μπυρας να βραχυκυκλωνουν κατι

και να μην εχει γινει σοβαρη ζημια

δεν εχεις να χασεις τιποτα

Βασικά,ξέχασα να αναφέρω κάτι...μπορεί να μην παίζει και μεγάλο ρόλο,αλλα μπορεί και ναι..

Όταν έπεσε το νερο και έσβησε ο η/υ,αμέσως άνοιξα το πλαινό..Το θέμα είναι,πως δεν μύριζε καμμένο..και με παραξενεύει....Αλλα γιατί όταν το στέγνωσα με το πιστολάκι και τον "έβαλα μπρος" ολα έδειχναν ΟΚ,εκτώς απο το οτι δεν άναβε η οθόνη και δεν σταματούσε να δουλεύει στο 100% η gpu..Ενώ,μετα απο καμια ώρα,όταν ξαναέβαλα την καρτα πάνω (αφου την είχα βγάλει)..πατούσα το power και δεν έκανε τίποτα?..

Πφφ..θα κάνω φόνο :fist:

Κάτσε γιατι μπερδεύτηκα...να αγοράσω μόνο το απιονισμένο νερό,να βγάλω τα πάντα έξω απ το κουτί,και να τα βρέξω?

Αν τα χρήματα είναι πρόβλημα, πάρε μόνο το νερό. Το άλλο άστο.

θα τα "καθαρισεις" με το νερο

ωστε να φυγει και η τελευταια μπυρα που εχει μεινει

(αυτη που κολλησε αφου στεγνωσε)

και αφου στεγνωσει καλα καλα το νερο

τα ξανα συνδεεις:magic:

πιθανον τα υπολειμματα της μπυρας να βραχυκυκλωνουν κατι

και να μην εχει γινει σοβαρη ζημια

δεν εχεις να χασεις τιποτα

Το αυτό.

Τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα...εδώ κοντέυω να χάσω 1300Ε

Κάνω καλά εγώ που ποτέ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν πίνω κανένα ποτό πάνω από κάθε είδους ηλεκτρονικό μηχάνημα...Anyway, κάνε ότι σου είπαν τα παιδιά και πές μας άν έκανες/πέτυχες κάτι...

Ουτε εγώ πίνω....ο πατέρας μου...

Ενα μικρό update στο προβλημά μου..Σήμερα..τον ξαναέβαλα στην πριζα,και ξαφνικά άνοιξε..Η gpu δεν δούλευε στο 100% αλλα το fan γυρνούσε..Μόνο το cpu fan ξεκίνησε να γυρνάει και μετά σταμάτησε..Και στην μητρική πάνω το cpu led ήταν κόκκινο...

Με συγχωρείς για την έκφραση αλλά φιρι φιρι το πας για να το κάψεις...

Δοκίμασε πρωτα να τον κάνεις ενα μπανακι με απιονισμενο νερό ώστε να καθαρίσει οτι έχει απομείνει σε επαφές και πλακέτα και μετα βάλτον στο ρεύμα.:flower:

Και με οινόπνευμα μπορείς να τα καθαρίσεις.

Εμενα μου ειχε βραχει μια κάρτα γραφικών, την επλυνα με οινοπνευμα και μετα απο εμρικες ωρες την εβαλα να δουλέψει. Για μερικες ωρες μεχρι να τεγνωσει τελειως εβγαζε ψιλοartifacts, μετά ΟΚ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.