nirair23 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2010 Γεια σας...Έχω το εξής πρόβλημα, αγόρασα το ένα docking station (αυτό εδώ) το οποίο έχει και σύνδεση e-sata.Αν το συνδέσω με usb τότε όλα λειτουργούνε κανονικά ενώ αν το συνδέσω με e-sata δεν βλέπει το δίσκο.Η μητρική μου είναι η MSI K9A2 Platinum.Τι μπορώ να κάνω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Οκτώβριος 6, 2010 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2010 Να φανταστω οτι οταν συνδεσεις το station σε e-sata κανεις επανεκκινηση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nirair23 Οκτώβριος 6, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2010 Ναι έκανα επανεκκίνηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
steve_m Οκτώβριος 6, 2010 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2010 θελει να εχεις κλειστο το pc οταν θα βαλεις e-sata πανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nirair23 Οκτώβριος 6, 2010 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2010 Δοκίμασα και με κλειστό pc.Δεν ξέρω αν βοηθάει αλλά το λειτουργικό μου είναι windows 7 (64 bit). Link to comment Share on other sites More sharing options...
tengai34 Φεβρουάριος 19, 2011 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2011 Γεια σας...Έχω το εξής πρόβλημα, αγόρασα το ένα docking station (αυτό εδώ) το οποίο έχει και σύνδεση e-sata.Αν το συνδέσω με usb τότε όλα λειτουργούνε κανονικά ενώ αν το συνδέσω με e-sata δεν βλέπει το δίσκο.Η μητρική μου είναι η MSI K9A2 Platinum.Τι μπορώ να κάνω;το ιδιο ακριβως προβλημα αντιμετωπισα κι εγω σημερα ,βρηκες λυση;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
tengai34 Φεβρουάριος 19, 2011 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2011 το ιδιο ακριβως προβλημα αντιμετωπισα κι εγω σημερα με αυτοNod Hard Disk Docking Station USB - 3.5"/2.5" Sata | Multirama ,βρηκες λυση;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nirair23 Φεβρουάριος 20, 2011 Author #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2011 Δεν έβγαλα άκρη...Το έχω συνδεδεμένο με usb και το λειτουργώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athanasios2104 Φεβρουάριος 20, 2011 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2011 δεν χρειάζεται να κάνει επανεκκίνηση με esata, αφού υπάρχει hot swap.το είχα και εγώ αυτό το πρόβλημα, αυτό που χρειάζεσαι είναι updated drivers για το sata controller της μητρικής, συνήθως οι esata θύρες έχουν Marvell controller, όχι της μαμάς-εταιρείας της μητρικής (πχ. Asus). Link to comment Share on other sites More sharing options...
nirair23 Φεβρουάριος 20, 2011 Author #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2011 Για το e-sata στη δικιά μου μητρική (MSI K9A2 Platinum) στον controller λέει Promise T3. Έχω βάλει κανονικά τους drivers αλλά και πάλι για κάποιο λόγο δεν λειτουργεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tengai34 Φεβρουάριος 20, 2011 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2011 δεν χρειάζεται να κάνει επανεκκίνηση με esata, αφού υπάρχει hot swap.το είχα και εγώ αυτό το πρόβλημα, αυτό που χρειάζεσαι είναι updated drivers για το sata controller της μητρικής, συνήθως οι esata θύρες έχουν Marvell controller, όχι της μαμάς-εταιρείας της μητρικής (πχ. Asus).δηλαδη πρεπει να βρω τους drivers toy sata controller (η μητρικη μου ειναι η M3A79T DELUXE) ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athanasios2104 Φεβρουάριος 21, 2011 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2011 δηλαδη πρεπει να βρω τους drivers toy sata controller (η μητρικη μου ειναι η M3A79T DELUXE) ;ναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
tengai34 Φεβρουάριος 22, 2011 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2011 α ρε asus !!!!! οκ παω στο σιτε της δινει drivers για το sata controller (για την μητρικη μου και το λειτουργικο μου ) το κατεβαζω κι οταν παω να το εγκαταστησω μου δινει μηνυμα πως δεν ειναι συμβατος με το λειτουργικο μου !!!!!!:wall::wall::wall: Link to comment Share on other sites More sharing options...
nirair23 Φεβρουάριος 22, 2011 Author #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2011 Σήμερα μπήκα με live cd Ubuntu 9.04 για να κάνω κάτι και λέω δεν βάζω και το σκληρό να δοκιμάσω αν παίζει..Με το που τον άναψα τον είδε αμέσως και λειτουργούσε απροβλημάτιστα!!!Με τα windows ακόμη παιδεύομαι για να παίξει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athanasios2104 Φεβρουάριος 23, 2011 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2011 α ρε asus !!!!! οκ παω στο σιτε της δινει drivers για το sata controller (για την μητρικη μου και το λειτουργικο μου ) το κατεβαζω κι οταν παω να το εγκαταστησω μου δινει μηνυμα πως δεν ειναι συμβατος με το λειτουργικο μου !!!!!!:wall::wall::wall: διάλεξες σωστά λειτουργικό στα drop menus? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tengai34 Φεβρουάριος 23, 2011 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2011 ναι αν και απ οτι ειδα δινει τον ιδιο driver και και για τα 32 και για τα 64 .αφου ομως ειπα ν ασχοληθω ειδα τα εξης sto bios1.οι sata ειναι σε IDE 2.για να δει το ΟS την esata πρεπει να τις ρυθμισω σε AHCI mode 3.για να γινει αυτο χρειαζεται μια διαδικασια που περιγραφεται εδω How to enable AHCI in Windows 7 RC after installationμαλλον θα το κανω το απογεματακι και θα δω τ αποτελεσματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athanasios2104 Φεβρουάριος 23, 2011 #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2011 ναι αν και απ οτι ειδα δινει τον ιδιο driver και και για τα 32 και για τα 64 .αφου ομως ειπα ν ασχοληθω ειδα τα εξης sto bios 1.οι sata ειναι σε IDE 2.για να δει το ΟS την esata πρεπει να τις ρυθμισω σε AHCI mode 3.για να γινει αυτο χρειαζεται μια διαδικασια που περιγραφεται εδω How to enable AHCI in Windows 7 RC after installation μαλλον θα το κανω το απογεματακι και θα δω τ αποτελεσματα Στο 1 σε έχασα . Τι έννοεις "οι sata είναι σε IDE" ; Όσον αφορά το AHCI, χρησιμοποιείται κατά κόρον σε συστήματα με ssds, άλλα γενικά δεν είναι κάτι να φοβηθείς. Ίσα ίσα, επιτρέπει και το hotswap σκληρών (αν έχεις πολλούς). Και εγώ σε AHCI τρέχω (ssd + hdd). Link to comment Share on other sites More sharing options...
tengai34 Φεβρουάριος 25, 2011 #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2011 ειναι η ρυθμισh to mode των sata ports στο bios αν θυμαμαι καλα ειδα τρεις επιλογες IDE RAID AHCI.ΣΟΡΡΥ που δεν απαντησα πιο γρηγορα ειμαι κρεβατωμενος για τα καλα ελπιζω αυριο να ασχοληθω Link to comment Share on other sites More sharing options...
tengai34 Μάρτιος 4, 2011 #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2011 περασα και τον AHCI driver εκανα ολη την διαδικασια που εχω αναφερει πιο πανω ειδα ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ το σκληρο σε συνδεση e sata εκανα και μια μεταφορα δυο ταινιες και μετα τιποτα τον εχασα παλι . εχει μουλαρωσει και με esata δεν εμφανιζει τιποτα :wall::wall: Link to comment Share on other sites More sharing options...
tengai34 Μάρτιος 14, 2011 #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2011 τελικα καταφερα και τον συνδεσα τωρα τον βλεπει κανονικα:dance3::dance3::dance3::dance3: ειτε τον βαλω ενω τρεχει το λειτουργικο ειτε με επανεκκινηση . βεβαια ταλαιπωρηθηκα αρκετα επρεπε να βαλω ολους τους καινουριους drivers για την μητρικη και ταυτοχρονα να ενεργοποιησω το AHCI για τους σκληρους . ευχαριστω πολυ για την βοηθεια και το ενδιαφερον :T: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.