aggelopas Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2010 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2010 Θελω να βαλω ενα 12αρι ανεμιστηρα στο Linksys wag354g λογω του οτι ακομα και με τα χαλκινα ψυκτρακια που του εβαλα δεν ακουμπας το δαχτυλο για πανω απο ενα δευτερολεπτο καθως και επισης του εχω αλλαξει μια φορα ολους τους πυκνωτες και δεν θελω να ξαναεχω προβληματα οπως disconnect, downtime, caps leakage.Το θεμα ειναι απλο, αλλα μου διαφευγει εντελως αυτη τη στιγμη.Ο ανεμυστηριος θα παιρνει ρευμα πανω απο το ρευματοληπτη(12β) που μπαινει το βυσμα του τροφοδοτικου/μετασχηματιστη.Δεν θελω ομως να τραβαει συμφωνα με τα specs του 12v 0,18Α αλλα λιγοτερο, και για να μην ακουγεται και για να μην εχει προβλημα το μοντεμακι.Αν του βαλω αντισταση τι μεγεθους πρεπει να ειναι για να παιρνει 7-8 βολτ και η ερωτηση μου πανω σε αυτο ειναι, το ρευμα αυτο που απο 12 γινεται 7-8 το τρωει η αντισταση(?) οποτε δωρο αδωρον?Αγαπητο περιοδικο ειμαι σε απογνωση.
jiohkor3 Οκτώβριος 6, 2010 #2 Οκτώβριος 6, 2010 H κατανάλωση αν πάρεις αντίσταση σε σειρά εκεί ναι θα γίνει θερμότητα.Σώζει την κατάσταση ένα ποτενσιομετράκι πριν το ανεμιστήρι νομίζω
aggelopas Οκτώβριος 6, 2010 Author #3 Οκτώβριος 6, 2010 το ποτενσιομετρο δεν ειναι απλά μια μεταβλητη αντισταση?
jiohkor3 Οκτώβριος 9, 2010 #4 Οκτώβριος 9, 2010 Nαι είναι,κατανάλωση θα υπάρχει, είναι άτιμο πράμα δυστυχώς.Βάζοντας όμως ένα μόνο ανεμιστήρι με μαξ κατανάλωση 3 βατ μπορείς να το οδηγήσεις με ποτενσιομετράκι 5-10 βατ με 20-40 ομ αντίσταση, θα ρίξεις όσο χρειάζεσαι τις στροφές του χωρίς πρόβλημα, σημασία έχει να μη 'ζητάει' πολλά αμπέρ η κατανάλωση του φαν.Δηλαδή μη συνδέσεις παραπάνω από...2,5 ή 3. Εσύ θέλοντας 1 δεν έχεις πρόβλημα.Τώρα στην πράξη θα ζεσταθεί το ποτενσιόμετρο αλλά χρησιμοποιόντας ένα ολίγων watt ίσα ίσα για το φαν δε θα έχεις κανένα πρόβλημα και η κατανάλωση....θα ναι σα να έχεις 2 φανάκια στο φούλ.Αλλά μιλάμε για πολύ μικρές ποσότητες.Αυτό που βρήκα ως λύση στο δικό μου ρουτεράκι baudtec που έβραζε ειδικά το καλοκαίρι ήταν ένα ευαίσθητο φαν 80άρι αρκετών στροφών που έκανε θόρυβο, από παλιό τροφοδοτικό ήταν, το οποίο το τροφοδοτεί η +5,γυρίζει ικανοποιητικά οπότε και ψύχει και είναι και αθόρυβο
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.