τακης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2010 Παιδιά καλησπέρα.Το pc που έχει πρόβλημα αποτελείται από τα εξήςm/b DFI UT P45-T3RScpu E8200gpu GTS250 psu Chieftec 500 smart.Εγκατάσταση win7....με το που μπαίνει desktop cpu 80% usage....task manager και "NT kernel & system" το process που κάνει την δουλειά.....restart?.....δεν κάνει....σβυνει η οθόνη αλλα μέχρι εκεί,περνάει κανα 5άλεπτο και τσουπ.....bootαρει.....shutdown?....μπαα....τα ίδια...μέσα δουλεύουν όλα.Βάζω Ubuntu 10.04....κάνει restart kai shutdown κανονικά αλλά...ο ένας πυρήνας 80-85% usage ο αλλος 2-5%.Καμιά ιδέα?......:computer: Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Οκτώβριος 5, 2010 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2010 στο BIOS λειτουργει κανονικα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
τακης Οκτώβριος 5, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2010 στο BIOS λειτουργει κανονικα?Τι εννοείς?Να αναφέρω ότι πέρασα τελευταίο bios στη μητρική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lalenium Οκτώβριος 5, 2010 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2010 Δεν βλέπω που υπάρχει η βλάβη. Η μεγάλη χρήση Cpu στα windows και οτι δεν κλείνεικτλπ δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα στο λειτουργικό, καταρχήν τα windows είναι γνήσιαή είναι καμία πατάτα από εκείνες που ανεβαίνουν σε τόρεντ και είναι φουλ στο malware?Όσον αφορά το ububtu είναι συνήθες το πρόβλημα αυτό (μου το έχει παρουσιάσει και μένα)και οφείλεται κυρίως σε ασυμβατότητες υλικού και κυρίως πρόβλημα με την κάρτα γραφικών,δηλαδή δεν την αναγνωρίζει σωστά με αποτέλεσμα την δουλειά της κάρτας να την κάνει ο επεξεργαστής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
τακης Οκτώβριος 5, 2010 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2010 Τα win είναι αυτά που έχω 2 σχεδόν χρόνια και στο pc που γράφω τώρα χωρίς πρόβλημα.Το gnome χρησιμοποιεί 6-8% cpu για τα γραφικά. :...: Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Οκτώβριος 5, 2010 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2010 λεω...., αν σου κανει κολπα ενω εισαι μες στο BIOS, τοτε θεωρω πως εχει μεγαλυτερη πιθανοτητα να φταιει η μητρικη. αλλα για να σιγουρευτεις, μονο αν δοκιμασεις με καποιον αλλο επεξεργαστη...!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
τακης Οκτώβριος 5, 2010 Author #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2010 λεω...., αν σου κανει κολπα ενω εισαι μες στο BIOS, τοτε θεωρω πως εχει μεγαλυτερη πιθανοτητα να φταιει η μητρικη. αλλα για να σιγουρευτεις, μονο αν δοκιμασεις με καποιον αλλο επεξεργαστη...!!!Οχι πρόβλημα στο bios δεν έχω κανένα.S775 cpu δεν έχω για test. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Οκτώβριος 5, 2010 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2010 μνημες τεσταρες? αφησε μια μονη της, τεσταρε τες μια μια...! Link to comment Share on other sites More sharing options...
τακης Οκτώβριος 5, 2010 Author #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2010 μνημες τεσταρες? αφησε μια μονη της, τεσταρε τες μια μια...!οι μνήμες είναι αυτές 2gb....θα το δοκιμάσω αν και δεν νομίζω να είναι μνήμες....thx και για το ενδιαφέρον Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Οκτώβριος 5, 2010 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2010 ιδεες ριχνω...!! δεν ξερεις απο που σου ερχεται πολλες φορες! ενας φιλος μου τα λεει διαολομηχανηματα....! μερικες φορες λεω, δεν εχει αδικο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
τακης Οκτώβριος 5, 2010 Author #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2010 επίσης κάποιες φορές οταν κλείνω το τροφοδοτικό από το διακόπτη και το ξανανοίγω μου ρίχνει την ασφάλεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
τακης Οκτώβριος 5, 2010 Author #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2010 και το πιο "κουφό" απ'όλα που ξέχασα ν'αναφέρω είναι ότι ανοίγοντας το cpuz το pc μετα από 5 λεπτά.....σβύνει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stallone Οκτώβριος 6, 2010 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2010 Κατ' άρχήν κάνε έναν καθαρισμό με αυτό εδώ.Και μετά κάνε δεξί κλικ σε ένα κενό σημείο της taskbar > εκκίνηση διαχείρισης εργασιών και κοίτα τι διεργασίες γίνονται εκείνη την στιγμή. Αμα δεις τίποτα περίεργες διεργασίες απενεργοποίησέ τις.Κατέβασε κι αυτό για να ελέγξεις τις θερμοκρασίες.Και post-αρε αποτελέσματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
o polonos Οκτώβριος 6, 2010 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2010 Hiren's boot CD, μπες mini XP και δες την συμπεριφορα για να αποκλεισεις το θεμα του hardware. Κατ' άρχήν κάνε έναν καθαρισμό με αυτό εδώ.Και μετά κάνε δεξί κλικ σε ένα κενό σημείο της taskbar > εκκίνηση διαχείρισης εργασιών και κοίτα τι διεργασίες γίνονται εκείνη την στιγμή. Αμα δεις τίποτα περίεργες διεργασίες απενεργοποίησέ τις.Κατέβασε κι αυτό για να ελέγξεις τις θερμοκρασίες.Και post-αρε αποτελέσματα.Το πιο πιθανο ειναι το ccleaner να του χαλασει την εγκατασταση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
τακης Οκτώβριος 6, 2010 Author #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2010 Παιδιά thx για τις προτάσεις αλλά το πρόβλημα ακούει (μάλλον) στο όνομα τροφοδοτικό.Χθες κατέβασα lanparty utillity που δείχνει θερμ/σίες και ρεύμα και η 5άρα γραμμή τρώει κάτι τρελλά βυθίσματα 4,80v~2,50v......πως να δουλέψει το δόλιο το pc....το μέτρησα και με πολύμετρο.....καινούργιο είναι το chieftec. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Οκτώβριος 6, 2010 #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2010 τοτε αλλαξε το γρηγορα, μην σε βαλει σε χειροτερους μπελαδες!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.