chaosmaster Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2010 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2010 Λοιπον θελω την βοηθεια σας.εχω ενα ρουτερ κ ενα σουιτσερ.απο το σουιτσερ παιρνουν ιντερνετ περιπου 20 υπολογιστες σε 2 διαφορετικες πολυκατοικιες (διπλα διπλα, ιδιος ιδιοκτητης).το θεμα ειναι ομως επειδη υπαρχουν παραπονα επειδη καποιοι με τα τορρεντ καταναλωνουν πολλους πορους θα πρεπει να μοιρασουμε την ταχυτητα σωστα ωστε να μην υπαρχει προβλημα.πως θα μπορεσουμε να το πετυχουμε αυτο; αν θα μπρουσαμε μονο απο τον υπολογιστη π εχει το ρουτερ κ το σουιτσερ θα ηταν ακομη καλυτερα. ΕυχαριστωSent from my X10i using Tapatalk
webhunter Οκτώβριος 5, 2010 #3 Οκτώβριος 5, 2010 Τι switch είναι ? Layer 3 με δικό του management ανά πόρτα?
chaosmaster Οκτώβριος 5, 2010 Author #4 Οκτώβριος 5, 2010 Τι switch είναι ? Layer 3 με δικό του management ανά πόρτα?παιδια δε το εχω δει καθολου...Πειτε να αγορασουμε το switch και το ρουτερ που λετε...Μετα τι γινεται?
webhunter Οκτώβριος 5, 2010 #5 Οκτώβριος 5, 2010 Δεν είναι και τόσο απλό! Κάποιος πρέπει να στο ρυθμίσει κιόλας! Επιπλέον, μια γραμμή δε φτάνει για δυο πολυκατοικίες. Χρειάζεσαι τουλάχιστον 2-3 γραμμές και load balancer.
Ταμτάκος Οκτώβριος 5, 2010 #6 Οκτώβριος 5, 2010 H αρχική ονομαστική ταχύτητα του provider που μοιράζεται στα 20 είναι 24/1? Γιατί τότε τί να μοιράσεις από τέτοια ταχύτητα σε 20 μέρη τρέχοντας και torrents?
chaosmaster Οκτώβριος 5, 2010 Author #7 Οκτώβριος 5, 2010 καθε υπολογιστης εχει το δικο του καλωδιο ethernet που μπαινει στο switch..Η ταχυτητα ειναι 24 mb
webhunter Οκτώβριος 5, 2010 #8 Οκτώβριος 5, 2010 Τι εμποδίζει τον ένοικο κάθε διαμερίσματος να βάλει από ένα switch και να συνδέσει πολλαπλούς υπολογιστές αυξάνοντας τις απαιτήσεις σε υποδομή, internet και ότι άλλο μπορεί να μοιράζει κανείς στο δίκτυο?
chaosmaster Οκτώβριος 5, 2010 Author #9 Οκτώβριος 5, 2010 παιδια εμενα μ εδωσαν αυτα τα δεδομενα κ μου ζητησαν να τους κανω αυτο.Καποιες σχετικες γνωσεις εχω..το θεμα ειναι οτι ειναι εφικτο?
webhunter Οκτώβριος 5, 2010 #10 Οκτώβριος 5, 2010 Αν μας πεις τι έχεις τώρα από εξοπλισμό, καθώς και το budget για να το κάνουμε σωστά τότε ίσως σου απαντήσουμε.
chaosmaster Οκτώβριος 5, 2010 Author #11 Οκτώβριος 5, 2010 Αν μας πεις τι έχεις τώρα από εξοπλισμό, καθώς και το budget για να το κάνουμε σωστά τότε ίσως σου απαντήσουμε.ας πουμε οτι εχουμε 400 ευρω μαζι με τα εργατικα μ κ ολα τα καλωδια ethernet απο καθε pc ξεχωριστα μπροστα μ..οποτε θελουμε εξοπλισμο κ τεχνογνωσια απο δω και περα
webhunter Οκτώβριος 5, 2010 #12 Οκτώβριος 5, 2010 500€ κάνει μόνο το switch που θα καλύψει τις ανάγκες σου!
chaosmaster Οκτώβριος 5, 2010 Author #13 Οκτώβριος 5, 2010 500€ κάνει μόνο το switch που θα καλύψει τις ανάγκες σου!εαν μπορεσεις να μου κανεις ενα project για το πως θα γινει ωστε να του δωσω μια τιμη θα ειμαι υποχρεως :thank_you2:
chroma Οκτώβριος 5, 2010 #14 Οκτώβριος 5, 2010 Δεν είναι τόσο απλό, αρχικά πρέπει να ορίσεις τι θέλεις να γίνεται και το επίπεδο του service για τους χρήστες. Θέλεις ένα δίκτυο που θα μπει και δε θα ασχολείται κανείς με αυτό (με όποιους περιορισμούς) ή θα υπάρχει κάποιος admin να το παρακολουθεί; Προσωπικά θα έλεγα για συνολικό 1Μbit up να κόψετε τα torrent τελείως. Κλείσιμο όλες οι πόρτες από το router με ελάχιστες εξαιρέσεις (80) και uPnP απενεργοποιημένο. Μετά εξαρτάται από το router που έχεις ήδη πχ. αν έχει δυνατότητες QoS. Με κάποιο εναλλακτικό firmware, ας πουμέ το ddwrt έχει και δυνατότητα να αποκλείει συγκεκριμένου είδους traffic όπως bittorrent.Πόσα pc μπορεί να σηκώσει το δίκτυο, θα μπορεί κάποιος να συνδέσει ένα άλλο switch και να στήσει ολόκληρο lab με vm's ή μήπως να περιορίσεις αριθμό pc ανα port;Αν το internet είναι μια υπηρεσία που πληρώνεται από τους χρήστες τότε ίσως αξίζει να επενδύσετε σε λύση router, asa και switch αλλά πρέπει να βάλεις κάτω απαιτήσεις και κόστος.
trendy Οκτώβριος 12, 2010 #15 Οκτώβριος 12, 2010 Θέλεις managed switch με vlans ώστε να διαφοροποιηθεί το κάθε διαμέρισμα. Router με υποστήριξη subinterfaces και bandwidth control. Έτσι το κάθε διαμέρισμα μπορεί να παίζει με εγγυημένο ελάχιστο bw και αν δεν χρησιμοποιούν οι άλλοι το δικό τους να το εκμεταλλεύεται. Παράλληλα κλείνονται ή περιορίζονται τα torrents μιας και η ταχύτητα είναι πολύ μικρή για 20 χρήστες.
voudas Οκτώβριος 12, 2010 #16 Οκτώβριος 12, 2010 σε σχέση με το συνολικό κόστος είναι πάρα πολύ οικονομικό να αυξησετε τον αριθμό των συνδέσεων για να ανέβει το διαθέσιμο bandwidth... 1-2 ακόμη θα βοήθαγαν και θα είχατε και failover... και τις κάνετε manage είτε να φεύγουν ανά port διαφορετικά (πχ μία γραμμή να αναλάβει τα σκουπίδια/torrents κλπ) είτε σπαστά ανά διαμερίσματα...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.