Jump to content

Επιλογή ψυγείου για HAF X 942

Linuxmaniac

Recommended Posts

Γεια χαρά πάλι στο φόρουμ,

Είχα ψιλοκαταλήξει σε ψυγείο για το πάνω μέρος του HAF X Phobya ή EK Water Blocks EK-CoolStream RAD XT 360 και αφού βρήκα κάποια μαγαζιά στην Αμερική με καλύτερες τιμές σε κάποια ρωτάω το εξής:

Πόσο πολύ αέρα χρειάζεται πια ένα Black Ice GTX 360?

Θα έχω σε push 3 Coolermaster fans που πετάνε από 70cfm και pull τα 2 230mm fans που έχει το κουτί από 110cfm.

Και πάλι δεν είναι αρκετό λέτε?Τείνω προς το Black Ice GTX !

Να στραφώ στα άλλα(ίσως σ' αυτά να μπει και το Thermochill 120.3 σαν επιλογή);

Γεια χαρά πάλι στο φόρουμ,

Είχα ψιλοκαταλήξει σε ψυγείο για το πάνω μέρος του HAF X Phobya ή EK Water Blocks EK-CoolStream RAD XT 360 και αφού βρήκα κάποια μαγαζιά στην Αμερική με καλύτερες τιμές σε κάποια ρωτάω το εξής:

Πόσο πολύ αέρα χρειάζεται πια ένα Black Ice GTX 360?

Θα έχω σε push 3 Coolermaster fans που πετάνε από 70cfm και pull τα 2 230mm fans που έχει το κουτί από 110cfm.

Και πάλι δεν είναι αρκετό λέτε?Τείνω προς το Black Ice GTX !

Να στραφώ στα άλλα(ίσως σ' αυτά να μπει και το Thermochill 120.3 σαν επιλογή);

μ'αυτα τα fans το GTX θα παιξει αψογα....

και θα εχει την καλυτερη αποδοση σε σχεση με τα αλλα που προτεινες

το θεμα ειναι εαν θα σε ενοχλουν τα σχεδον 30db αυτων των fans

τσεκαρε κι εδω αναλυτικο συγκριτικο

triples-v2_heatdiss-10dT.jpg

• 2 weeks later...

Τελικά επειδή το Black Ice 360 GTX μαζί με τα fans φτάνει ακριβώς πάνω στη μητρική, σκέφτομαι μήπως δεν πρέπει να το προτιμήσω και να πάρω ίσως το πιο λεπτό stealth.Με ενδιαφέρει και το εμφανισιακό αποτέλεσμα εκτός της απόδοσης.Τι συμβουλεύετε κάποιον ο οποίος δεν ενδιαφέρεται τόσο για φανατικό overclocking,απλά χαμηλές θερμοκρασίες στα games και να δείχνει ωραίο το κουτί του;Αν το stealth είναι πχ 2-4 βαθμούς πιο πάνω είμαι οκ, ή θα είναι παραπάνω η διαφορά;

Αυτό το swiftech ψυγείο είναι νομίζω από τα πολύ μεσαία ως χαμηλά σε απόδοση. Όσα έχω διαβάσει ποτέ δε μου γέμισε το μάτι.Πόση διαφορά λέτε θα έχει το stealth από το gtx ή από κάποιο ψυγείο άλλο πάχους γύρω στα 45mm;Έχω ψύξη μητρικής (Asus Rampage 3 Extreme), i950 (4Ghz), Asus 470 GTX.Όταν αργότερα βάλω SLI θα προσθέσω άλλο ένα ψυγείο.

Επειδή το λεπτό μου αρέσει πολύ εμφανισιακά σε σχέση με τη γκουμούτσα το GTX αυτό ρωτάω.Μιλάμε για 3-4 βαθμούς ή θα 'ναι καμιά 10ριά σχεδόν λέτε;

Αυτό το swiftech ψυγείο είναι νομίζω από τα πολύ μεσαία ως χαμηλά σε απόδοση. Όσα έχω διαβάσει ποτέ δε μου γέμισε το μάτι.Πόση διαφορά λέτε θα έχει το stealth από το gtx ή από κάποιο ψυγείο άλλο πάχους γύρω στα 45mm;Έχω ψύξη μητρικής (Asus Rampage 3 Extreme), i950 (4Ghz), Asus 470 GTX.Όταν αργότερα βάλω SLI θα προσθέσω άλλο ένα ψυγείο.

Επειδή το λεπτό μου αρέσει πολύ εμφανισιακά σε σχέση με τη γκουμούτσα το GTX αυτό ρωτάω.Μιλάμε για 3-4 βαθμούς ή θα 'ναι καμιά 10ριά σχεδόν λέτε;

οπως εχω καταλαβει τα χρηματα που θα διαθεσεις για τα ψυγεια δεν σε "κοφτουν" γιατι δεν παιρνεις ενα 3πλο με 45χιλιοστα παχος και ενα 120αρι παλι με 45χιλιοστα παχος?ετσι θα εισαι κομπλε και απο θερμοκρασιες αλλα και απο εμφανιση;)

οπως εχω καταλαβει τα χρηματα που θα διαθεσεις για τα ψυγεια δεν σε "κοφτουν" γιατι δεν παιρνεις ενα 3πλο με 45χιλιοστα παχος και ενα 120αρι παλι με 45χιλιοστα παχος?ετσι θα εισαι κομπλε και απο θερμοκρασιες αλλα και απο εμφανιση;)

Αυτό φίλε panos είναι το πιο λογικό που λες. Θα ήθελα να δείχνει το μηχάνημά μου σαν αυτό εδώ http://www.youtube.com/watch?v=ebd1XyAUDtQ&hl=en_US που φαίνονται ωραία τα fans με τα led να φωτίζουν από ψηλά.

Εν τέλει πρέπει κανείς ρε γμτ να τα έχει όλα μπροστά του και να δοκιμάζει να βλέπει ποιο του αρέσει πιο πολύ. Η πρότασή σου είναι η πιο λογική, απλά ψήνομαι για το GTX (ούτως ή άλλως μετά όπως λες θα προσθέσω ένα δεύτερο ψυγείο) γιατί θα έχει σίγουρα καλύτερα temps, και ίσως να μη φαίνεται τόσο άσχημο. Σ' αυτό το ίσως τζογάρω. Με δεδομένο το πως θέλω να καταλήξω εμφανισιακά από το link τι έχετε να προτείτετε εν τέλει για το HAF X;

αν σκοπευεις να κινηθεις σε αθρουβο σχετικα setup

μια χαρα ειναι το swiftech

δες και το διαγραμμα

σε fans περιπου 1500rpm οι διαφορες ειναι μηδαμινές

οσο για το "τελειο HAF-X"

αυτο απλα δεν υπαρχει

το τελειο για σενα μπορει να ειναι μετριο για το διπλανο σου

θα το φτιαξεις ετσι οπως αρεσει σε εσενα κατα κυριο λογο

και μετα σε ολους τους αλλους

το GTX παντως μια μια τριαδα fans εσωτερικα

φτανει και ακουμπα σχεδον τη μητρικη

οποτε σε περιπτωση ψηλων mosfet heatsinks πιθανον να παιξει προβλημα

Συγγνωμη αλλά κάνεις λάθος. Τα εχω δουλεψει σχεδον ολα τα ψυγεια και μπορω με βεβαιοτητα να σου πω οτι το Swiftech ειναι υπερ-αρκετο για CPU+MB. Οσον αφορα το stealh, λογω πυκνοτητας των φινς, θα χρειαστεις ανεμηστηρες ψιλο-τουρμπινε για να σου αποδωσει :crazy_pilot:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.