Jump to content

Mobile Barton 2500+ Toasting @2400, 1.6V

Chosen

Recommended Posts

Ενα μικρο update: εδω και δυο μερες, τον ψηνω στα ~2600 με 1.875 (BIOS 1.9)

Ενα Prime 9 ωρες που ειμουν στη δουλεια και ~120 Sandrες CPU Arithmetic & MMedia που αφησα να "σκιζουν" το βραδυ, δεν κοπηκε τιποτα. Α! και κανα 3ωρο UT2004 χωρις προβληματα :ppp

post-129-1416070824,0344_thumb.jpg

Τελικα αν μπορεις να τον δουλευεις εκει ψηλα με αυτη την ταση νομιζω οτι ειναι αρκετα καλα. Δεν ειναι βεβαια τελειος, αλλα ουτε και μπανανας, μια αρκετα ανω του μετριου κατασταση νομιζω.

Απο temps εκει πανω τι λεει? MAX post?

Αρχική απάντηση από jax7480

Τελικα αν μπορεις να τον δουλευεις εκει ψηλα με αυτη την ταση νομιζω οτι ειναι αρκετα καλα. Δεν ειναι βεβαια τελειος, αλλα ουτε και μπανανας, μια αρκετα ανω του μετριου κατασταση νομιζω.

Απο temps εκει πανω τι λεει? MAX post?

Καθημερινη λειτουργια... χμμ δεν ξερω ακομα, μαλλον θα τον ψησω κι αλλο εδω να δω αν θα αλλαξει κατι. Αν μπορεσω να τον κανω να παιζει στα 2.600 με 1.80-1.85 θα ειμαι ευτυχισμενος.

Θερμοκρασιες ειναι: Δωματιο 25, Συστημα i=29C f=33C, CPU i=39C f=55C

Το κουτι ειναι πλεον κλειστο απο παντου και γεματο Ricofon και η θερμοκρασια επεξεργαστη παει εκει (55C) μονο με Prime kai Sandra. Καθημερινες δουλειες (UT2004, Virtuadub, Premiere) δεν παει πανω απο 50-51C.

Max post δεν το εχω ψαξει ακομα. Οταν βρω την συχνοτητα που θα ειμαι σταθερος/ικανοποιημενος για καθημερινη λειτουργεια, θα του "ριξω" και μια χυμα στο κυμα, χωρις τους 4 12αρηδες και τις αλλες ρουφηχτρες ρευματος που εχουν βιασει παρα φυσιν τις γραμμες του Antec...

• 2 weeks later...

ρε παιδια γιατι η athlonxp barton mobile εχουν μιωμενη ταση λειτουργειας με τους αντιστηχους desktop? αφου ειναι ιδια τεχνολογια και 0.13μ κατασκευη πως ειναι δυνατον μηπως δεν ειναι ιδιοι η πυρηνες τους?

ομίζω ότι έχουν καλύτερη cache. Όλα στην cache παίζονται κατά την άποψη μου. Εξάλλου μη ξεχνάμε ότι Τ-Β και Βarton είναι το ίδιο core μόνο με αυξημένη cache του τελευταίου, με αποτέλεσμα να θέλει και πιο πολλά volt. :(

Γενικά όμως οι τελευταίοι Barton με το καινούργιο packaging (τα trace που φαίνονται πάνω στο CPU clockάρουν καλύτερα)

Αρχική απάντηση από nikoskrhth [Σήμερα, στις 19:51]

ρε παιδια γιατι η athlonxp barton mobile εχουν μιωμενη ταση λειτουργειας με τους αντιστηχους desktop? αφου ειναι ιδια τεχνολογια και 0.13μ κατασκευη πως ειναι δυνατον μηπως δεν ειναι ιδιοι η πυρηνες τους?

κι εγω πιστευω οτι δεν ειναι ιδιοι οι πυρηνες. απο το λιγο που το εχω ψαξει, ολοι λενε οτι ειναι "τα καλα" κομματια αυτα που εγιναν mobile. αυτο ομως γινεται με στατιστικο ελεγχο, κατι που σημαινει οτι υπαρχουν και αποκλεισεις. κι αν στην παρτιδα κατσουν κομματια που δεν παιζουν με 1.45 βολτ? δεν μπουταρει το laptop??

εκτος απο την L2 cache εχουν βελτιωσεις στον πυρινα για καλητερες θερμοκρασιες oi barton σε σχεση με τους ΤΗ και κατι βελτιωσεις που τα λενε TLB δεν θυμαμαι ειμαι συγουρος ομως οτι δεν ειναι μονο η cache

• 2 weeks later...
Αρχική απάντηση από Enduracell

ομίζω ότι έχουν καλύτερη cache. Όλα στην cache παίζονται κατά την άποψη μου. Εξάλλου μη ξεχνάμε ότι Τ-Β και Βarton είναι το ίδιο core μόνο με αυξημένη cache του τελευταίου, με αποτέλεσμα να θέλει και πιο πολλά volt. :(

Γενικά όμως οι τελευταίοι Barton με το καινούργιο packaging (τα trace που φαίνονται πάνω στο CPU clockάρουν καλύτερα)

Iδιο core????

• 2 weeks later...
Αρχική απάντηση από jax7480 [22-03-2004 02:15]

Γιατι εγω νομιζω οτι δεν πηγε πολυ καλα?

Με 1.9 απο BIOS μονο 2.592?

Λιγα δεν ειναι????

να σου πω,και με μενα ετσι παει?τι ές να φταιει???το τροφοδοτικο δεν ειναι καλο?

Αρχική απάντηση από blade_pan

να σου πω,και με μενα ετσι παει?τι ές να φταιει???το τροφοδοτικο δεν ειναι καλο?

Μπα, ειναι θεμα και μητρικης και ψησιματος και μνημων και πολλων αλλων παραγοντων. Τωρα (για να φανταστεις) ειμαι στα 2600 με 1.825, εν αναμονη της ΑΒΙΤ για να δω (ισως) καλυτερα MHz με καλυτερο (σιγουρα) FSB... :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.