Jump to content

Ενα pc δυο τροφοδοτικα

zpaf

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Πως μπορω να εχω δυο τροφοδοτικα σε ενα pc μιας και το thermaltake toughtpower 1200 εχει αρχισει και μου κανει νερα μετα την 3η 5870 και την 8800gt.

Επειδη υπαρχουν διαθεσιμα τροφοδοτικα σκεφτομαι να βαλω ενα δευτερο για να τροφοδοτει την μια 5870 και την 8800gt μιας και χωρις αυτες πριν το συστημα ητανε μια χαρα.

Ευχαριστω

απλά δεν ξέρω με ποιόν τρόπο μπορεί να βραχυκυκλώνει στο 24απινο το μαύρο με το πράσινο καλώδιο του 2ου τροφοδοτικού αφού με το Power On από το κουτί, το 24απινο του 1ου τροφοδοτικού θα είναι κουμπωμένο στην μητρική ενώ του 2ου τροφοδοτικου το 24απινο θα είναι ξεκρέμμαστο...κάποια πατέντα θα υπάρχει ...δεν το εχω ψάξει

Πως μπορω να εχω δυο τροφοδοτικα σε ενα pc μιας και το thermaltake toughtpower 1200 εχει αρχισει και μου κανει νερα μετα την 3η 5870 και την 8800gt.

Επειδη υπαρχουν διαθεσιμα τροφοδοτικα σκεφτομαι να βαλω ενα δευτερο για να τροφοδοτει την μια 5870 και την 8800gt μιας και χωρις αυτες πριν το συστημα ητανε μια χαρα.

Ευχαριστω

'Οταν έχεις πολλά ενεργοβόρα εξαρτήματα πάνω στο PC τότε αγοράζεις και το ανάλογο PSU. Απόφυγε λύσεις του βάζω 2-3 PSUs. Πάρε ένα (κτήνος) και καλό.

Όταν λες ότι το 1200 σου κάνει νερά δηλαδή τι σου κάνει;

Αν και συμφωνώ με τα παραπάνω έχω πάρει και στα 2 μηχανάκια τα Thermaltake W0158RU και W0157RU αντίστοιχα. Στο link υπάρχει και εικόνα της σύνδεσής του. Πιστεύω να βοήθησα.

Ευχαριστω

δυσκολευομαι να πιστεψω οτι μεχρι 2χ5870 ειναι ανετα στο 1200αρι.. και στην 3η τα βρισκει κωλυομενα, μηπως να ανακατανείμεις/εξισσοροπησεις τα φορτια στις γραμμες σε περιπτωση που καποια απο τις 2 τρωει υπερμετρο ζόρι?

δυσκολευομαι να πιστεψω οτι μεχρι 2χ5870 ειναι ανετα στο 1200αρι.. και στην 3η τα βρισκει κωλυομενα, μηπως να ανακατανείμεις/εξισσοροπησεις τα φορτια στις γραμμες σε περιπτωση που καποια απο τις 2 τρωει υπερμετρο ζόρι?

Στην υπογραφή του αναφέρει 3χ5870 + 1χ8800... :flex:

την 8800 την αγνοησα σκοπιμα, γιατι ειναι περι τα 110-130watt(ref. pcb) και μιας και ειναι και για physx μονο..(και την περισσοτερη ωρα δεν επιβαρυνει, π.χ. κατα τη διαρκεια του vantage.. ειναι σε idle.. μονο στο cpu test , οπου εκει δεν δουλευουν οι 5870 ομως ;) ) ,μπορει να της ριξει ρολογια και πιθανον και ταση.. ;), default η 5870 ειναι περι τα 170-180? watt, για αυτο μου κανει εντυπωση, ολα αν τα αθροισεις (σε default παντα το ξαναλεω...) ειναι περι τα 670watt, χωρις cpu/mb, μονο με τρελη ταση στις καρτες και σε cpu θα μπορουσε να διπλασιασει ευκολα αυτη την καταναλωση.. αλλα αν τα εχει συνδεσει και τραβαει απο το "ενα" απο τα δυο τροφοδοτικα που "περιλαμβανει" το συγκεκριμενο 1200αρι θα μπορουσε να εχει προβλημα.

τι μπορεί να παίζει με αυτό. Έχεις 6 PCIe καλωδιώσεις και 3*5870. Ανα 3 PCI παίρνουν από το ξεχωριστό PSU (το ΤΤ1200 είναι στην ουσία 2 600αρια PSU σε μία συσκευασία), οπότε η μία 5870 αναγκαστικά τροφοδοτείται και από τα 2 PSUs ταυτόχρονα, οπότε εκεί το ripple φτάνει στο θεό και ίσως αυτό να δημιουργεί τα προβλήματα.

Οταν λες νερα τι εννοεις? Γιατι εγω ειμαι ενα χρονο με το συστημα της υπογραφης κ δεν εχει κανει κιχ.

τι μπορεί να παίζει με αυτό. Έχεις 6 PCIe καλωδιώσεις και 3*5870. Ανα 3 PCI παίρνουν από το ξεχωριστό PSU (το ΤΤ1200 είναι στην ουσία 2 600αρια PSU σε μία συσκευασία), οπότε η μία 5870 αναγκαστικά τροφοδοτείται και από τα 2 PSUs ταυτόχρονα, οπότε εκεί το ripple φτάνει στο θεό και ίσως αυτό να δημιουργεί τα προβλήματα.

Ειναι ακριβως οπως τα λες για την 3η 5870. Τραβαει και απο τα 2 600αρια και μαλιστα το manual αναφερει οτι δεν πρεπει να εχουμε μια vga σε δυο διαφορετικα rails οπως στην περιπτωση μου.

Τα νερα που ανεφερα ειναι οτι σε ασχετο χρονο (παντα ομως υπο πιεση - benchmarking) το pc χωρις καποιο beep ή bsod κλεινει και μετα απο 2 3 δευτερολεπτα κανει restart απο μονο του.

Η κατασταση αυτη εμφανιζοταν μια δυο φορες μεσα στην εβδομαδα. Τωρα που εβαλα και την 8800gt επανω γινεται ποιο συχνα.

Τελικα εβαλα 2ο τροφοδοτικο για την 3η 5870 και την 8800gt και τουλαχιστον μεχρι τωρα δεν εχει κανει κιχ.

Η συνδεσιμοτητα των δυο τροφοδοτικων εγινε χαρις σε αυτο.

Ή βρίσκετε κάποιον που έχει το Stacker και χρησιμοποιεί μόνο ένα τροφοδοτικό και του "δανείζεστε" το έτοιμο καλώδιο που έχει μέσα για 2 τροφοδοτικά :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.