syma Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2010 Καλησπερερα, Προσφατα αγορασα εναν ssd (corsair 256Gb) και θελω μια βοηθεια γιατι ειμαι λιγο ασχετος.... τον εβαλα και τον αναγνωριζει το bios τον ssd .Τι ρυθμισεις πρεπει να κανω στο bios???ο ssd θα ειναι ο c: για windows ,programs και θελω οι αλλοι 3 (σατα) για αποθηκευση.δεν εχω εγκαταστασει ακομα τιποτα γιατι δεν ειμαι σιγουρος τι πρεπει να κανω....... Please help οποιαδηποτε βοηθεια θα ηταν αποδεκτη......η εστω ενας οδηγος.... ευχαριστω εκ των προτερων.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godaemon Οκτώβριος 2, 2010 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2010 Δεν χρεάζεται να κάνεις κάτι ιδιαίτερο στο bios,Βoot απο CD/DVD και εγκατάσταση του λειτουργικού θα επιλέξεις να γίνει στον SSD.Τι άλλο σε δυσκολεύει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
syma Οκτώβριος 2, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2010 δηλαδη ολα αυτα που λενε για raid κτλ εμενα δεν με "επηρεαζουν"???(εγω ενα απλο windows θελω ,τα προγραμματακια μου,και 3 αλλους δισκους για αποθηκευση) τα εχω μπερδεψει λιγο η μου φαινεται???καμια σχεση με raid???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godaemon Οκτώβριος 2, 2010 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2010 Eσύ δεν θές raid , θες απλά να βάλεις τα win στον ssd και τους άλλους δίσκους ξεχωριστούς για αποθήκευση αν κατάλαβα καλά οποτε καμια σχέση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Οκτώβριος 2, 2010 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2010 Επειδή σε κόβω ότι δεν έχεις την άνεση να κάνεις τέτοιου είδους πράγματα, θα σου πρότεινα να αποσυνδέσεις προσωρινά τους υπόλοιπους δίσκους, να αφήσεις μόνο το DVD και τον SSD, να εγκαταστήσεις το λειτουργικό και στο τέλος να συνδέσεις τους υπόλοιπους δίσκους και να φροντίσεις στην επόμενη εκκίνηση στο BIOS->Boot order να είναι πρώτος ο SSD.Ειδάλλως υπάρχει η περίπτωση να βάλεις τα Windows στον SSD αλλά επειδή θα έχει κάτσει το boot sector σε κανέναν άλλον δίσκο, να δεις τον SSD σαν D: drive αντί για C: Link to comment Share on other sites More sharing options...
BStath Οκτώβριος 3, 2010 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2010 Σωστά τα λέει ο απο πάνω. Επίσης τσέκαρε το ΒΙΟς να δείς αν είναι ο controller των δίσκων σε AHCI mode και αν όχι να τον βάλεις. Θα κερδίσεις σε επιδόσεις από το ΝCQ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
syma Οκτώβριος 3, 2010 Author #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2010 Αυτο με το AHCI θα το ψαξω αν και δεν ξερω τι ειναι.το δοκιμασα παντως και μου πεταξε μπλε οθονη.(εγκατεστησα τα windows οπως μου ειπαν τα παιδια...)μηπως αυτην την επιλογη(AHCI) επρεπε να την κανω πριν την εγκατασταση των windows??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
syma Οκτώβριος 4, 2010 Author #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 4, 2010 Τελικα εκανα format και αλλαξα το controller.thanx anyway guys..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
syma Οκτώβριος 9, 2010 Author #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2010 Αφου τελικα ολα εμοιαζαν να ειναι τελεια με τον καινουργιο ssd ,ειπα και εγω να κανω ενα benchmark (ετσι για πλακα) με το hdtune. απο τα αποτελεσματα εβγαλε burst rate 200 mb/s, reading maximum 202mb/s και το low στο 165mb/s.Πραγμα που για μενα ειναι πολυ καλα.... Παω ομωs να κανω και για το writing και μου βγαζει σφαλμα! λεει χαρακτηριστικα:'writing is disabled.to enable writing please remove all partitions'. μα δεν εχω κανενα partition στο δισκο!!! αν μπορειτε βοηθηστε με... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BStath Οκτώβριος 9, 2010 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2010 Δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις κάνει format ή να έχεις εγκαταστήσει λειτουργικό στον SSD και να ΜΗΝ έχεις partition Ένα crystaldiskmark ή ένα AS SSD (που κάνουν και write test χωρίς την ανάγκη raw disk) είναι αρκετά για να δείς αν κάτι δεν πάει καλά με τον SSD σου ή τις ρυθμίσεις του BIOS & OS Link to comment Share on other sites More sharing options...
syma Οκτώβριος 9, 2010 Author #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2010 Δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις κάνει format ή να έχεις εγκαταστήσει λειτουργικό στον SSD και να ΜΗΝ έχεις partition Τι εννοεις??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BStath Οκτώβριος 9, 2010 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2010 ότι σε raw disk (un-partitioned disk) δεν μπορείς να εγκαταστήσεις λειτουργικό σύστημα. Θές και partition να έχεις (τουλάχιστον 1) και να έχει γίνει αυτό το partition formated. Link to comment Share on other sites More sharing options...
syma Οκτώβριος 9, 2010 Author #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2010 το crystaldiskmark ειναι σαν το hdtune??εχει και για writing και για reading??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Οκτώβριος 9, 2010 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2010 Να εξηγησω καλυτερα οτι ειπε ο φιλος BStath.Οταν κανεις εγκατασταση του λειτουργικου συστηματος στον υπολογιστη σου, το λειτουργικο φτιαχνει απο μονο του, τουλαχιστον ενα* partition για να γραψει επανω τα δεδομενα που χρειαζονται.Το προγραμμα που χρησιμοποιησεις για να δεις τις μετρησεις του SSD σου, σου λεει οτι για να μετρησεις το write performance αυτο το partition δεν πρεπει να υπαρχει.Γι'αυτο αν θελεις να το μετρησεις πρεπει να χρησιμοποιησεις αλλο δισκο ή SSD, ωστε να φιλοξενει αυτος το λειτουργικο και να σβησεις το partition του SSD που θελεις να μετρησεις, ωστε να σου δωσει αποτελεσματα.* Τα Windows Vista/7 δημιουργουν ενα ακομα κρυφο partition με critical/recovery files του λειτουργικου, αρα 2 στο συνολο.το crystaldiskmark ειναι σαν το hdtune??εχει και για writing και για reading???Το CrystalDiskMark οπως και το AS SSD Benchmark εχουν test και για το Writing και για το Reading.Απλα το HD Tune μετραει με διαφορετικο τροπο το δισκο/SSD σε σχεση με τα προαναφερθεντα benchmarks.Εγκυροτερες μετρησεις και πιο ολοκληρωμενη αποψη για τον SSD σου θα παρεις με αυτα τα 2 και οχι με το HDTune. Link to comment Share on other sites More sharing options...
syma Οκτώβριος 9, 2010 Author #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2010 οντως διαφορετικα νουμερα(για reading )απο hdtune και απο CrystalDiskMark .αρα θεωριται πιο αξιοπιστο το 2ο?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Οκτώβριος 9, 2010 #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2010 οντως διαφορετικα νουμερα(για reading )απο hdtune και απο CrystalDiskMark .αρα θεωριται πιο αξιοπιστο το 2ο??Δεν υπαρχει καποιο που να ειναι 100% αξιοπιστο.Απλα βλεπεις νουμερα στο περιπου και κρινεις που κυμαινεσαι.Δωσε ενα screenshot του HDTune και CrystalDiskMark. Link to comment Share on other sites More sharing options...
syma Οκτώβριος 9, 2010 Author #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2010 Αυτο ειναι απο CrystalDiskMarkhttp://yfrog.com/6h49170028jκαι αυτο απο Hdtune το reading μονο γιατι οπως ειπα και πιο πανω μου βγαζει σφαλμα στο writinghttp://img718.imageshack.us/i/57316454.jpg/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
BStath Οκτώβριος 9, 2010 #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2010 Πες και ποιον ακριβώς corsair έχεις να σου πούν τα παιδιά αν όλα είναι εντάξει.(my guess : corsair nova έχεις) Link to comment Share on other sites More sharing options...
syma Οκτώβριος 9, 2010 Author #19 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2010 Με συγχωρειτε εχεις δικιο (αν και το αναφερω πιο πανω και φαινεται και στο benchmark)Αυτος ειναι ο ssd:SOLID STATE DISK CORSAIR PERFORMANCE SERIES 256GB 2.5''http://img259.imageshack.us/img259/3893/807 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BStath Οκτώβριος 9, 2010 #20 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2010 Δεν το είχα καταλάβει, ο παλιός καλός Samsung G2 Μια χαρά είναι, enjoy !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.