etsakali Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2010 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2010 Καλησπέρα σας.Είχα ένα MGE 800 αλλά αγόρασα καινούριο pc και πλεον δεν το αντέχει.Τα χαρακτηριστικά του καινούριου pc είναι:CASE: Lian Li PC-007FB PLUS W/25CM FANCPU:Intel Core i7-920(1366/@2,26Ghz/8MB) CPU cooler: AVC FOR INTEL SOCKET 1366 MOTHERBOARD: Asus P6T (1366/DDR3/X58) VGA:NVIDIA GeForce GTX280 (1GB) PSU: L&C 600W RAM: 6GB (3x2GB) DDR3 Corsair 7-7-7-20 1600Mhz HDD1: SATA II 1,5TB Seagate 32MB 7200.12 HDD2: SATA II 640GB Seagate 32MB 7200.12 TV CARD: AVerTV Hybrid Super007DVDRW1: LG BH10LS30 Internal Blu-ray Disc Rewriter LightScribe Sata Black BulDVDRW2: LG GH22NS50 Black DVD-RW +/- (Sata22X, Bulk)Card Reader: LianLi 50 AC RYAN COLD CATHODE Blue 30 cm x 2Screen: EIZO 22" S2202WH BLACK WIDE OS: Windows 7 Home Premium 64bit Περιφερειακά: External HDD1: Western Digital My Book Elite 2TB External HDD External HDD2: Western Digital My Book Elite 2TB External HDD External HDD3: Western Digital My Book Studio 1TB External HD ) External HDD4: Maxtor 500GB External HDD5: Maxtor 500GBΕπίσης δεν θέλω να κάνει θόρυβο γιατι το εχω στο δωμάτιο που κοιμαμαι.Θα μπορούσατε να μου πείτε με ποσα Watt UPS θα είμαι καλυμμένη και επίσης να μου προτείνατε κάποια?Χρειάζομαι τη βοήθεια σας, pleaseee
lalenium Οκτώβριος 2, 2010 #2 Οκτώβριος 2, 2010 Εγώ πιστεύω ότι αυτό που έχεις είναι αρκετό για οικιακή χρήση, δηλαδή θα αντέξει τουλάχιστον πέντε με έξι λεπτά ώστε να σώσεις την εργασίαπου πιθανόν κάνεις εκείνη την στιγμή και να κλείσεις τον υπολογιστήχωρίς να έχεις απώλεια δεδομένων. Ότιδήποτε άλο πιστεύω είναι υπερβολήκαι κοστίζει και ακριβά δεδομένου π,χ. 'οτι ένα καλό ups των 1500va στοιχίζειπάνω από 250 ευρώ (ανάλογα την εταιρία και την ποιότητα)Θέμα αντικατάστασης υπάρχει μόνο εαν το έχεις πάνω απο τέσσερα χρόνια οπότε πιθανον οι μπαταρίες να έχουν χάσει μέρος της χωρητικότητας τους,οπότε ή αλάζεις της μπαταρίες στο υπάρχον ups ή παίρνεις ένα ups των1200va κάτι σαν αυτό δηλαδή: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701650
Dant3 Οκτώβριος 2, 2010 #3 Οκτώβριος 2, 2010 Αυτο εχω εγω και ειναι πολυ καλο.ο ανεμιστηρας δεν ανοιγει εκτος και αν γινει διακοπη οποτε δεν κανει και θορυβοhttp://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/UPS/AccuPower-1400Va-Line-Interactive-BL2-1400.htm
p_under Οκτώβριος 2, 2010 #4 Οκτώβριος 2, 2010 Εγώ πιστεύω ότι αυτό που έχεις είναι αρκετό για οικιακή χρήση, δηλαδή θα αντέξει τουλάχιστον πέντε με έξι λεπτά ώστε να σώσεις την εργασίαπου πιθανόν κάνεις εκείνη την στιγμή και να κλείσεις τον υπολογιστήχωρίς να έχεις απώλεια δεδομένων. Ότιδήποτε άλο πιστεύω είναι υπερβολήκαι κοστίζει και ακριβά δεδομένου π,χ. 'οτι ένα καλό ups των 1500va στοιχίζειπάνω από 250 ευρώ (ανάλογα την εταιρία και την ποιότητα)Θέμα αντικατάστασης υπάρχει μόνο εαν το έχεις πάνω απο τέσσερα χρόνια οπότε πιθανον οι μπαταρίες να έχουν χάσει μέρος της χωρητικότητας τους,οπότε ή αλάζεις της μπαταρίες στο υπάρχον ups ή παίρνεις ένα ups των1200va κάτι σαν αυτό δηλαδή: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701650ποτε ξανα lamtech απο μενα , 3 1200αρια εχω παρει κ τα 3 ηρθαν καμμενα . επειδη ειχαν μεινει παρα πολυ στις αποθηκες κ η μπαταρια μολυβδου τα ειχε παιξει .
etsakali Οκτώβριος 3, 2010 Author #5 Οκτώβριος 3, 2010 Δυστυχώς αυτό που έχω πλέον δεν μπορεί να αντεξει ουτε δευτερολεπτο.Κλεινει κατευθειανοταν εχει διακοπη ρεύματος και δε σου δίνει την ευκαιρία να κάνεις shut down. Το έχω βέβαια και 6 χρόνια.Αλλαξα μπαταρίες πριν από ένα χρόνο δουλεψε για λίγο και μετά off. Επειδή τα μηχανήματα μου και η οθόνη αλλά και ο tower είναι ακριβά και είναι εργαλεία της δουλειάς μου, δεν θα ήθελα να πάθουν τίποτα.Γι αυτό το λόγο θα ήθελα ένα καλό ups και αθόρυβο. Το lamtech δεν το γνωρίζω καν και για το AccuPower μου έχουν πει ότι κάνει θορυβό.Καμία πρόταση please?
BStath Οκτώβριος 3, 2010 #6 Οκτώβριος 3, 2010 1200άρι APC ή 1500άρι APC. Αλλά πρώτα θα πρέπει να αλλάξεις το τροφοδοτικό σου L&C
dpolal Οκτώβριος 3, 2010 #7 Οκτώβριος 3, 2010 - Χρειάζεται να λειτουργούν ΟΛΑ τα περιφερειακά που έχεις ταυτόχρονα ;;; Αν όχι τότε σου κάνει και ένα μικρότερο UPS- Πιθανότατα να φταίνε πάλι οι μπαταρίες από το παλιό UPS. Ίσως αν πάρεις καινούργιες καλύτερης ποιότητας να παίξουν κανονικά.- Άσχετο, 8+ Τέρα με δεδομένα ;;;;;;;;;; :toomuchne
pank Οκτώβριος 3, 2010 #8 Οκτώβριος 3, 2010 Συμφωνώ 100% με τον BStath.Κι' εγω στη θέση σου θα έδινα τα χρήματα για ενα καλό τροφοδοτικό και ενα πολύμπριζο ασφαλείας, και θα κοίταγα μελλοντικά για ups.Θεωρώ ότι με το τροφοδοτικό που έχεις αυτή τη στιγμή η αγορά ups είναι optional/πολυτέλεια και μάλλον πρέπει να εξεταστεί σε δεύτερη φάση.Ειδικά μετά την παρακάτω φράση :Επειδή τα μηχανήματα μου και η οθόνη αλλά και ο tower είναι ακριβά και είναι εργαλεία της δουλειάς μου, δεν θα ήθελα να πάθουν τίποτα.
Dant3 Οκτώβριος 3, 2010 #9 Οκτώβριος 3, 2010 για το AccuPower μου έχουν πει ότι κάνει θορυβό.αφου σου ειπα οτι το συγκεκριμενο δεν κανει θορυβο αφου ο ανεμιστηρας ανοιγει μονο οταν γινει διακοπη.το εχω και ξερω.πως κανει θορυβο λοιπον?
etsakali Οκτώβριος 3, 2010 Author #10 Οκτώβριος 3, 2010 - Χρειάζεται να λειτουργούν ΟΛΑ τα περιφερειακά που έχεις ταυτόχρονα ;;; Αν όχι τότε σου κάνει και ένα μικρότερο UPS- Πιθανότατα να φταίνε πάλι οι μπαταρίες από το παλιό UPS. Ίσως αν πάρεις καινούργιες καλύτερης ποιότητας να παίξουν κανονικά.- Άσχετο, 8+ Τέρα με δεδομένα ;;;;;;;;;; :toomuchne8 Τερατα και πάλι λίγα είναι...χαχαειμαι collector μουσικής και ταινιών.Επίσης κάνω επεξεργασίες και μονταζ και έχω μεγάλα και πολλά αρχεία.
etsakali Οκτώβριος 3, 2010 Author #11 Οκτώβριος 3, 2010 - Χρειάζεται να λειτουργούν ΟΛΑ τα περιφερειακά που έχεις ταυτόχρονα ;;; Αν όχι τότε σου κάνει και ένα μικρότερο UPS- Πιθανότατα να φταίνε πάλι οι μπαταρίες από το παλιό UPS. Ίσως αν πάρεις καινούργιες καλύτερης ποιότητας να παίξουν κανονικά.- Άσχετο, 8+ Τέρα με δεδομένα ;;;;;;;;;; :toomuchneΣυμφωνώ 100% με τον BStath.Κι' εγω στη θέση σου θα έδινα τα χρήματα για ενα καλό τροφοδοτικό και ενα πολύμπριζο ασφαλείας, και θα κοίταγα μελλοντικά για ups.Θεωρώ ότι με το τροφοδοτικό που έχεις αυτή τη στιγμή η αγορά ups είναι optional/πολυτέλεια και μάλλον πρέπει να εξεταστεί σε δεύτερη φάση.Ειδικά μετά την παρακάτω φράση :Λοιπόν για το τροφοδοτικό δεν ευθύνομαι εγώ αλλά τα παιδάκια στο Πλαίσιο. Που ενώ δημιούργησα έναν πάρα πολύ καλό υπολογιστή πήγαν και μου έβαλαν μπακατέλα τροφοδοτικό. Ενώ όλα τα υπόλοιπα parts του υπολογιστή τα έψαξα και τα διάλεξα εγώ, άφησα να κάνουν και κάτι και αυτοί. Να βάλουν ένα σωστό τροφοδοτικό.έλεγα ότι μέχρι εκεί θα τους έκοβε, αφού τους είπα να βάλουν ένα καλό. Αλλά σε αυτά τα παιδιά δεν πρέπει να έχεισ καμία εμπιστοσύνη, γιατι΄κατά καιρούς μου έχουν κάνει διάφορα. Τελοσπάντων, εσείς τι τροφοδοτικό καλό μου προτείνετε? Αυτό πυ έχω γιατί δεν είναι καλό? Η μάρκα δεν είναι καλή?
andreas19 Οκτώβριος 6, 2010 #12 Οκτώβριος 6, 2010 κατα την γνωμη μου τα Chieftec ειναι τοπ απο τροφοδοτικα. και ΤΙ δεν εχουν πανω. σχετικα με το δικο σου,δεν γνωριζω την μαρκα,αλλα τα αλλα παιδια κατι περισσοτερο θα ξερουν.. σου προτεινω αυτο:http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Chieftec-A-135-Series-PSU-Modular-650W-80-plus-APS-650C-APS-650C.htm
ΝTG Οκτώβριος 6, 2010 #13 Οκτώβριος 6, 2010 εχεις τετοιο μηχανημα και αυτο το τοφοδοτικο??? Και cold cathode??(και γυναικα?) Tετοιου ειδους τροφοδοτικα επρεπε να σταματησουν να υπαρχουν εδω και 5 χρονια. Ειναι και ο λογος που δε σου κραταει και το ups. Οχι οτι εχεις μεγαλο ups..oριακο ειναι ουτως η αλλως..απλα με ενα συγχρονο δεν 8α σου εκλεινε το pc. Εστω οτι το tower σου καιει 300watt..με το παρων psu θες απο την δεη 428 περιπου watt. Mε ενα αλλο συγχρονο θα θες...352watt ισως και λιγοτερα.Θα σου μεινουν περιπου 80 watt να τροφοδοτησεις οθονη ηχεια και εξωτερικους δισκους. Για μενα θα χρειαστεις και ups και τροφοδοτικο (psu). Τροφοδοτικο παρε αυτο -> http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/OCZ-Psu-850W-OCZZ850M-Un-Z-Series-OCZZ850M-UN.htm και απο ups.. αυτο -> http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/UPS/Eaton-PW5110-UPS-1000VA-Line-Interactive.htm (αν και θα προτιμουσα αλλο ..αλλα θα σε ανεβαζα χ3 τα λεφτα που κανει )
BStath Οκτώβριος 6, 2010 #14 Οκτώβριος 6, 2010 ^^ για στάσου λίγο φίλε μου, προτείνεις 850άρη τροφοδοτικό για σύστημα που Idle ζητά δεν ζητά 60W και max full load 400-450 ? Ας είναι gold rated, κάτω από 18-25% load τα τροφοδοτικά καίνε τσάμπα ρεύμα.Και για να μην κάνεις "σαφάρι" στο πλαίσιο για το UPS, δες αυτό : http://www.skroutz.gr/c/41/ups.html?keyphrase=mge+1250 @~125Ευρώ (η εγγύηση απ' όπου και να το αγοράσεις είναι η ίδια)
ΝTG Οκτώβριος 6, 2010 #15 Οκτώβριος 6, 2010 Δεν αγοραζω με βαση τα watt ...αγοραζω με βαση το efficiency.Για την τιμη που εχει ειναι παρα πολυ καλο.(αν δεν εχει καποιο προβλημα δλδ).Απλα ετυχε να ειναι 850αρη (σε παρα πολυ καλη τιμη).Δες το 500αρη modu87+αν δεν θες πολλα watt.(πιο ακριβο ειναι ..)Oσο για τα ups ...και αυτα κρυβουν καποια τεχνολογια μεσα τους..Λειπει και ο candyman να εξηγησει παραπανω..αλλα αν προσεξεις τα ιδια watt (περιπου βγαζει το 1250αρη που δειχνεις (660) με το νεο -> http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701065 που αν και 850va σηκωνει 600watt..Επισης το παραπανω ups που εβαλα δεν εχει καν ανεμηστηρα.(1000va->600watt)editεπισης στο 10% φορτιου το τροφοδορτικο (Z-850) εχει πανω απο 85% efficiency..νουμερο που αλλα psu ακομα και στο peak δεν το πιανουν.Δεν ειμαι φαν των watt -πολλα χρονια τωρα-...αλλα ενα τροφοδοτικο με τρελλο efficiency σε καλη τιμη και ποιοτικο θα το προτιμουσα απο οτιδηποτε αλλο.εδιτ#2ετσι για την ιστορια ...ενα ups που ειχα στο μυαλο μου -> http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701109750va ..παλι 600watt ..με τρελλη αυτονομια..και καθαρο ημιτονο στην εξοδο.Υπαρχει και 1000αρη (800watt) με επισης πολυ καλη αυτονομια και ημιτονο στην εξοδο με +100Ε~
andreas19 Οκτώβριος 6, 2010 #16 Οκτώβριος 6, 2010 πωπω καινουριο υπολογιστη φτιαχνεις με αυτες τις τιμες των ups!
sstav Οκτώβριος 6, 2010 #17 Οκτώβριος 6, 2010 +νομίζω ότι το καλύτερο efficiency το εχουν τα τροφοδοτικά στο 50% του μεγιστου φορτίου ....τα 400-450W είναι το 50% της ονομαστικής ισχύος 800-900W του τροφοδοτικού....για όση ώρα παίζεις παιχνίδια μόνο...
ΝTG Οκτώβριος 6, 2010 #18 Οκτώβριος 6, 2010 καλα κανεις και το κοιτας και αυτο αλλα σε ενα ποιοτικο τροφοδοτικο (οχι ποιοτικο ονομα..ποιοτικο τροφοδοτικο) μικρη διαφορα θα κανει.Πχ ακομα και το 500αρη modu87+ απο 93.5% efficiency sto 50% (~250watt) θα πεσει στο 91% στο 80% του φορτιου (~400watt).Οπερ και σημαινει οτι αν διατηρουσες το 93.5 και στα 400watt 8α εξοικονομουσες περιπου 10watt.Και περα απο αυτο ..θα πρεπει να βρεις καποιον να σου εγγυηθει οτι ενα οποιοδηποτε (μεγαλο)τροφοδοτικο @50% εχει καλυτερο efficiency απο ενα αλλο μικροτερο @70-80%..και μονο για να κερδισεις/χασεις 5-15watt.Οταν παιζεις πανω απο 90% efficiency ειναι δυσκολακι..*τα νουμερα ειναι απο τα review που εγιναν στον labi.
etsakali Οκτώβριος 8, 2010 Author #19 Οκτώβριος 8, 2010 εχεις τετοιο μηχανημα και αυτο το τοφοδοτικο???Και cold cathode??(και γυναικα?) Tετοιου ειδους τροφοδοτικα επρεπε να σταματησουν να υπαρχουν εδω και 5 χρονια. Ειναι και ο λογος που δε σου κραταει και το ups. Οχι οτι εχεις μεγαλο ups..oριακο ειναι ουτως η αλλως..απλα με ενα συγχρονο δεν 8α σου εκλεινε το pc. Εστω οτι το tower σου καιει 300watt..με το παρων psu θες απο την δεη 428 περιπου watt. Mε ενα αλλο συγχρονο θα θες...352watt ισως και λιγοτερα.Θα σου μεινουν περιπου 80 watt να τροφοδοτησεις οθονη ηχεια και εξωτερικους δισκους. Για μενα θα χρειαστεις και ups και τροφοδοτικο (psu). Τροφοδοτικο παρε αυτο -> http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/OCZ-Psu-850W-OCZZ850M-Un-Z-Series-OCZZ850M-UN.htm και απο ups.. αυτο -> http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/UPS/Eaton-PW5110-UPS-1000VA-Line-Interactive.htm (αν και θα προτιμουσα αλλο ..αλλα θα σε ανεβαζα χ3 τα λεφτα που κανει ) Καταρχήν να μην σχολιάσω το σχόλιο σου (περί γυναίκας). Πλιροφοριακώς έχω master sto Computer science. ότι έχει δηλαδή σχέση με software. Τώρα για το hardware, δεν το έχω σουδάσει οπότε ότι διαβάζω από μόνη μου. Λοιπόν μου έκαναν τελικά δώρο το APC BR1200LCDi UPS 1200VA. Καλό φαίνεται αλλά και η πορεία θα το δείξει. Τώρα βέβαια μου βάλλατε φιτιλιές για το τροφοδοτικό. Δύο είναι τα θέματα μου 1) Διάβασα κάπου ότι τα APC UPS δεν είναι συμβατά με active τροφοδοτικά και τα APC χαλάνε μετά από λίγο αν ο υπολογιστής έχει active τροφοδοτικό. Και απορώ γιατί όπως έχω καταλάβει, τα καλά τροφοδοτικά είναι active. 2) Δεν έχω αλλάξει ποτέ τροφοδοτικό και δεν ξέρω πως γίνεται και αν είναι εύκολο ή δύσκολο. Επίσης μήπως ξέρει κάποιος την αντιπροσωπεία και το service της APC? Για να τους πάρω και να ρωτήσω και επίσημα τι θα μου πούν?
etsakali Οκτώβριος 8, 2010 Author #20 Οκτώβριος 8, 2010 Λοιπόν πήρα τηλέφωνο την APC και μου είπαν ότι μόνο τα Smart Ups της ACP (τα οποία είναι πολύ ακριβά) είναι συμβατά με active τροφοδοτικά. Όλα τα υπόλοιπα μοντέλα,όπως και το δικό μου δεν είναι. Κατά την άποψη μου είναι πρόβλημα αυτό.Επίσης μου είπαν ότι συμβατό είναι το FUA, όπου δεν έχω ιδέα τι είναι αυτό το πράγμα. Τι έχετε να μου προτείνετε?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.