3likos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2010 Καλησπέρα,Πρόσφατα ήρθε στα χέρια μου το pc ενός φίλου για στήσιμο... AMD Phenom II 945Corsair XMS3 4GB DDR3 CMX4GX3M2A1333C8ASUS M4A87TD/USB3ASUS 5850 DIRECTCUCOOLERMASTER REALPOWER 620WATTSamsung f3 1tbΑφού τα συνέδεσα όλα έκανα boot από το dvd για να εγκαταστήσω τα windows xp pro 32bit (μιας και προς το παρόν δε διαθέτουμε αλλο λειτουργικό και είπαμε αρχικά να βάλουμε αυτά). Ξεκίνησα κανονικά το πρόγραμμα εγκατάστασης έκανα partition για τα windows , εγινε φορματ στο partition, reboot και ξεκινά η εγκατάσταση... Η εγκατάσταση κολλησε στο "Γίνεται εγκατάσταση συσκευων" και πέταξε μπλε οθόνη με κινέζικα...εγιναν 15 προσπάθειες αλλά πάντα η εγκατάσταση κολλούσε εκεί...!Άρχισα να υποψιάζομαι ότι φταίνε οι μνήμες...Μπαίνω στο bios και βλέπω ότι αυτόματα τις είχε ρυθμίσει στα 1333mhz με χρονισμους 9-9-9-24 οπότε τις αλλάζω στα 8-8-8-24 και κάνω reboot... κάθε φορά που ο υπολογιστής ανοίγει ανάβει και για λίγο το led MemOK και οι μνήμες αλλάζουν χρονισμούς στα 9-9-9-24... Βγάζω το ενα dimm και ως δια μαγείας το bios ρυθμίζει τις μνήμες στα 960mhz με 6-6-6-17 και το cpu στα 3.4Ghz... δεν το πειράζω και το αφήνω έτσι (δηλ. με ενα dimm και αυτές τις ρυθμίσεις ) και κάνω κανονικά την εγκατάσταση... μπαίνει στα windows για πρώτη φορά και μου πετάει παράθυρο το σύστημα εχει ανανηψει ενα σοβαρο προβλημα (κάτι τέτοιο) πατάω οκ και από τότε δούλευε ρολόι... εγκαθιστώ διαφορους drivers και συνεχίζει να δουλεύει... κανω reboot , bios και βαζω τη μνημη στις μαμήσιες ρυθμίσεις... αλλά... καπάκι μετά το "αποθήκευση και εξοδος " κανει το κλασικό reboot για να αποθηκευτούν οι ρυθμίσεις και εγώ ξαναμπάινω bios αλλά τις έχει αλλάξει πάλι μόνο του για να μπορεσει να κάνει εκκίνηση (υποθέτω) (έχει ένα σύστημα η μητρική αυτή που λέγεται MemOK και φτιάχνει τις μνημες αυτόματα όταν δε μπορεί να κάνει εκκίνηση αλλιώς).... εν πάσει περιστώση λέω να βάλω και το δευτερο dimm αφηνωντας το bios ¨οπως ήταν... το βάζω... και στην οθόνη φόρτωσης των windows στιγμιαία μπλε οθόνη και τσουπ επανεκκίνηση...Τι μπορεί να φταίει? (με λίγο ψάξιμο στο google διαπίστωσα ότι και άλλοι έχουν πρόβλημα με τη μητρική και τις μνήμες αυτες αλλά δεν ξέρω εν τέλει... πάντα είχα την εντύπωση ότι αυτές οι δύο εταιρείες δεν είχαν προβλήματα με ασυμβατότητες...)Πιστεύετε ότι είναι ασυμβατότητα? Πρόβλημα μνημης? Μητρικής?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!:banging: Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Σεπτέμβριος 30, 2010 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2010 Με ένα-ένα το ντιμάκια των μνημών επάνω στο πισί τρέχεις από ένα μεμτέστ για το καθένα.Αν δεν παρουσιάσει κάποιο σφάλμα τότε δοκιμάζεις τις μνήμες σε άλλες θέσεις (αν έχει η μητρική), άλλες ρυθμίσεις χειροκίνητα κλπ.Οι χειροκίνητες ρυθμίσεις καλό είναι να γίνουν σε ποιό υψηλά timings έτσι ώστε να είναι και ποιό χαλαρές οι μνήμες.Αν το πρόβλημα υπάρχει όταν είναι και οι 2 μνήμες μαζί τότε ψάξε για καμμιά πιθανή αναβάθμιση BIOS μπας και λυθεί το πρόβλημα.Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν παίξει τότε έχουμε το επονομαζόμενο conflict.Άλλαξε τις μνήμες με άλλες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
3likos Οκτώβριος 8, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2010 Λοιπόν εκενα ανβάθμιση bios αλλά τπτ...όταν έχω ένα συγκεκρημένο dimm μνήμης πάνω δουλεύει... όταν το βγάζω και βάζω το άλλο έχω μπλε οθόνη.... οταν τα βάζω και τα δύο μαζί έχω πάλι μπλε οθόνη... τις ρυθμίσεις το bios τις κραταει... δοκίμασα χαμηλότερη συχνότητα αλλά τπτ... δοκίμασα υψηλότερα timins αλλά τπτ... εβαλα το dimmακι που πετάει μπλε οθόνη σε μία μία θέση μνήμης ξεχωριστά αλλά τπτ... εκανα memtest στις default ρυθμισεις σε κάθε dimm ξεχωριστά αλλά δεν παρουσίασε πρόβλημα...πήρα τηλέφωνο :mobile1: στο μαγαζί που τις αγόρασα και μου είπαν να στείλω μητρική, επεξεργαστή και μνήμες για να το ελέγξουν και αυτοί...υπάρχει περίπτωση να φταίει ότι τα windows είναι xp 32-bit...?μηπως πρέπει να δοκιμάσω με windows 7 64bit? ευχαριστώ!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Οκτώβριος 8, 2010 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2010 υπάρχει περίπτωση να φταίει ότι τα windows είναι xp 32-bit...?μηπως πρέπει να δοκιμάσω με windows 7 64bit? ευχαριστώ!!Όχι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
3likos Οκτώβριος 8, 2010 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2010 Όχι... έχεις να πεις κάτι άλλο για τα υπόλοιπα που γράφω? πιστεύεις ότι είναι ασυμβατότητα? και αν είναι γιατί το ένα από τα δύο dimm υποστηρίζεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Οκτώβριος 9, 2010 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2010 έχεις να πεις κάτι άλλο για τα υπόλοιπα που γράφω?πιστεύεις ότι είναι ασυμβατότητα? και αν είναι γιατί το ένα από τα δύο dimm υποστηρίζεται? Δεν έχω να πώ κάτι. ΑΝ ΔΕΝ είχε περάσει το memtest το ένα ντίμ που μόνιμα βγάζει πρόβλημα θα έλεγα ότι είναι προβληματικό. Έτσι όπως τα παρουσιάζεις όμως δεν έχω ιδέα τί μπορεί να φταίει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.