lalenium Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2010 Γειά σας!Τις τελευταίες μέρες το pc μου έκανε νερά.Πιο συγκεκριμένα είχα πολά κολήματαμε αρκετές εφαρμογές και γενικά ο υπολογιστης είχε περίεργη συμπεριφορά ,ένα άλο πρόβλημα που παρουσίαε ήταν ότι τις περισότερες φορές δεν έκλεινε μέσααπό τα windows όταν πάταγα "απενεργοποίηση" και έκλεινε μόνο εαν κράταγα πατημένοτο κουμπί power του υπολογιστή.Επίσης αποσυνδεόταν μόνος του από το ίντερνετ καιγενικά είχε συμπτώματα σαν να έχει μολυνθεί απο κάποιο malware.Προχθές μου κόλησε πάλι και δεν επανερχόταν με τίποτα και έτσι αναγκάστηκα να πατήσωreset.Mόλις πάτησα reset ο υπολογιστής αντί να κάνει επανεκίνηση έσβησε και μετά ξανα άνοιξεμόνος του μετά από μερικά δευτερόλεπτα χωρίς όμως να μπορεί να εκινήσει, δηλαδή ένω άνοιγεμετά από δυο δευτερόλεπτα ξαναέκανε επανεκίνηση μόνος του.Αυτό το πράγμα γινόταν συνέχειαώσπου κάποια στιγμή ξεκίνησε άλλα η οθόνη δεν άνοιγε, δεν είχα δηλαδή εικόνα.Πάταω πάλι resetάλλα πάλι τα ίδια δεν μπορούσε να εκινήσει ο υπολογιστης. Ανοίγω το κουτί βγάζω την κάρτα γραφικών(SAPHIRE RADEON HD 4550) και συνδέω την οθόνη στην on board κάρτα γραφικών και ο υπολογιστήςανοίγει κανονικά έκτοτε δηλαδή μετά την αφαίρεση της κάρτας, τα προβλήματα όμως με τα κολήματακαι την αστάθεια παραμένουν.Τα ερωτηματά μου είναι, πέρα από το προφανές ότι η κάρτα γραφικών έχει πρόβλημα ύπαρχει περίπτωση τοπρόβλημα να το έχει η μητρική και όχι η κάρτα? Δυστηχώς δεν έχω άλον υπολογιστή για να δοκιμάσωτην κάρτα. Υπάρχει περίπτωση κάποιος ιος να κάνει ζημιά στο biosτης κάρτας?Το τελευταίο ερώτημα είναι για την αντικατάσταση της κάρτας είμαι μεταξυ στις ASUS EAH5550/DI/1GD3 1GB DDR3 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513484και GAINWARD 0780 GEFORCE GT240 512MB HDMI PCI-E RETAIL http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.512750 ποια απο τις δύο προτείνετε, πια δηλαδή είναικαλύτερη? Το τροφοδοτικό μου έχει ισχύ 400W και δεν έχει το εξάπινο φις για σύνδεση κάρταςη κάρτα δηλαδή θα παίρνει ρεύμα απο την μητρική αυτές οι κάρτες χρειάζοντε αυτό το φις ή τροφοδοτούντε από την μητρική?Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Σεπτέμβριος 30, 2010 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2010 Η κάρτα θέλει 6πινο για να δουλέψει σωστά. Υποτροφοδοτείται! Δοκίμασε να βρεις κανένα αντάπτορα για να αποκτήσεις εξάπινο, αν και νομίζω ότι και πάλι δεν θα κάνεις τίποτε γιατί το τροφοδοτικό σου είναι λίγο ψόφιο. 99.99% αλλάζεις τροφοδοτικό. Δεν μπορεί να τη σηκώσει την κάρτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lalenium Σεπτέμβριος 30, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2010 Δεν νομίζω ότι οτι χρειάζοντε όλες οι κάρτες 6πινο φις για την τροφοδοσία π.χ. ηhd4550 δεν είχε 6πινη υποδοχή. Το πιο πιθανόν είναι να μην χρειάζοντε και αυτέςαφου έχουν και οι δυο μέγιστη κατανάλωση μικρότερη απο 40W ,αλλά δεν είμαι καισίγουρος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lalenium Οκτώβριος 5, 2010 Author #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2010 Αγόρασα σήμερα ένα τροφοδοτικό μάρκας force και ίσχυος 500w, και αντικατέστησα το παλιό.Λοιπόν έβαλα πάλι επάνω την κάρτα γραφικών και άνοιξα τον υπολογιστή. Τώρα ανάβει κανονικάκαι με την κάρτα γραφικών επάνω ,αλλά δεν έχω εικόνα ούτε και ανοίγει η οθόνη σαν να μην είναιδηλαδη η οθόνη συνδεδεμένη καθόλου σε κάρτα γραφικών. Έπιασα την ψύκτρα της κάρτας και δείχνειότι ζεσταίνεται.Υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι άλο εκτός της κάρτας? Κατα τα άλλα ο υπολογιστής λειτουργεί άψογα.Εαν χρειάζεται αλαγή κάρτας πια μου προτείνετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Οκτώβριος 5, 2010 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2010 Κάτι με GTX460 (σε nVidia) για γύρω στα 200- ευρώπ.χ. http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/EVGA-GTX-460-PCI-Express-GDDR5-768-MB-768-P3-1360-ET.htmΒέβαια εξαρτάται και από το budget, τη χρήση, την ανάλυση οθόνης, .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stallone Οκτώβριος 6, 2010 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2010 Πριν την αλλάξεις έκανες έναν έλεγχο για τελευταίους drivers της κάρτας; Από την σελίδα του κατασκευαστή εννοείται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.