gamerpc Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2010 Καλημέρα σε όλους αγόρασα το εξής pc:case coolermaster elite 334 nvidiacpu intel core i7-920ram ddr3 ocz 6gb kit OCZ3G1333LV6GKpsu nexus 1000w rx-1 silent modularhdd wd sata 2 500gb 16mb re3m/b ecs x58b-a2 (1366,x58,ddr3)vga pci-ex sapphire vapor x 5770 1gb-> Πριν εγκαταστησω τα windows με το που παταω το power παιρνει ρευμα το pc αλλα δεν δειχνει τπτ στην οθονη... πατώντας το reset κανα 2 φορες ξεκιναει... μετά την εγκατάσταση των win 7 ultimate το pc εξακολουθει πάνω απο τις μισες φορες που θα πατησω το power να μν εκκινει αλλα να παιρνει ρευμα και μονο αφου πατησω το reset να ξεκιναει κ υστερα να μπαινει στα windows...-> επίσης μετα την εγκατάσταση των windows εκει που λειτουργει μ βγαζει μια μπλε οθόνη που δεν προλαβαινω να διαβασω τι λεει γιατι κατω φορτωνει κατι επι τιοις εκατο και στ συνέχεια κανει επανεκκινηση..αλλα απο οτι εχω προλάβει να διαβασω αναφερει ότι καποιο hardware που μπορει να εγκατασταθηκε στον υπολογιστη τελευταια να προκαλει καποιο προβλημα αλλα εγω δεν εχω εγκαταστησει στο pc τπτ οπως το πήρα απλα έκανα εγκατασταση των win 7 ... -> 2 τα προβληματα δεν ξέρω αν σχετιζονται μεταξυ τους1ον. το οτι δεν ξεκινα με την πρώτη φορα π θα πατησω το power2oν. η μπλε οθόνη στα windows Υ.Γ. τον υποπλογιστη τον αγορασα μονταρισμενο εγώ απλα έκανα την εγκατάστση των winΥ.Γ.2. το pc το αγορασα απο το πλαίσιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
ant0 Σεπτέμβριος 30, 2010 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2010 Φίλε μου , επειδή μπορεί να είναι θέμα υλικού και όχι λειτουργικού , πήγαινέ το πίσω και ζήτα να το κοιτάξουν . Γιατί δεν το πήρες κομπλέ με λειτουργικό και τραβιέσαι μόνος σου ? Μήπως παίζει κλοπυράιτ W7 ?Αν ναι πάρε αυθεντικά να βρεις την υγειά σου . Link to comment Share on other sites More sharing options...
anima Σεπτέμβριος 30, 2010 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2010 Φίλε μου δες αν έχεις το τελευταίο bios της μητρικής.Μετά δες τις ρυθμίσεις του bios, συγκεκριμένα οι μνήμες τρέχουν στα 1333 με voltage 1,65? Στα σωστά timings με trfc 88 και command rate 2? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gamerpc Σεπτέμβριος 30, 2010 Author #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2010 βασικά μόλις τους πηρα τηλ τους ο πηγα προχτες και μου είπαν οτι δεν βρηκαν τιποτα!! και παω να το παραβαλω τωρα.. :...: .. εν τω μεταξυ προχτεσ με ειχανε παρει τηλ και μου ειπανε οτι η μητρικη η συγκεκριμενη το κανει αυτο δλδ reset και επανεκκινηση για λογους ασφαλείας!! .. καθε φορα π θα ανοιγω το pc θα πρεπει να παταω μαζι με το power και το reset?? λιγο κουλο δεν ειναι?? ... τωρα εν τω μεταξυ μ ειπανε οτι δεν παρατηρησανε αυτο το προβλημα με το Power τι να πω... anima... αυτα που μ λες μ ακουγονται κινεζικα ant0... δεν ηταν αυθεντικα αλλα ητανε clean εκδοση των windows xωρις προσθετα κ διαφορα προγραμματα.. αλλα αυτο δεν νομιζω νa εχει σχεση με το power καθως πριν εγκαταστησω τα win δεν ανοιξε το pc κατευθειαν Link to comment Share on other sites More sharing options...
anima Σεπτέμβριος 30, 2010 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2010 Καλά παρτο εσύ και θα σου τα πω σιγά σιγά τι να κάνεις. Το κακό είναι ότι δεν γνωρίζω το μενού του bios της μητρικής σου αλλά θα την κάνουμε τη δουλειά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Σεπτέμβριος 30, 2010 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2010 Ακούγεται σαν να υπάρχει πρόβλημα με τις μνήμες. Δοκίμασε πρώτα με ένα dimm ή/και δώσε λίγη τάση παραπάνω στις μνήμες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anima Σεπτέμβριος 30, 2010 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2010 Πήγαινε στο bios στο μενού Frequency/voltage controlΚαι κάνε τις εξής αλλαγές με τη σειρά που στα λέω:DIMM Voltage (enabled) 1.65 vdimmDRAM Frequency 1333DRAM tCL 9DRAM tRAS 24DRAM tRP 9DRAM tRCD 9DRAM tRFC 88Για βάλε αυτά τα νούμερα και πες μας αν έχεις ακόμα πρόβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
gamerpc Οκτώβριος 1, 2010 Author #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2010 καλημέρα σε όλους πηρα χτες το pc κατα την παραλαβη μ ειπανε οτι δεν εντοπισανε καποιο προβλημα κ οτι μάλλον φταίει καποιο usb συσκευή (η μόνη συσκευη π έχω συνδεδεμενη ειναι ενας εκτυπωτης των οποιο αγορασα προχτες το προβλημα προυπηρχε) για το προβλημα με το power κ στα windows ο τεχνικος δεν βρηκε καποιο προβλημα και δεν του εβγαλε μπλε οθόνη.. τωρα εμένα σημερα το πρωι δεν ανοιξε το pc με τη μια κ μετα το reset καπάκι!!! εβγαλε μπλε οθόνη με την είσοδο στα win και ξανά επανεκκινηση και υστερα απο ενα 15' ξανακράσαρε ενω ήμουνα μέσα στο pes.. το κακό ειναι οτι δεν προλαβαίνω να βγάλω φωτο τη μπλε οθονη για να σας δειξω ακριβως τι γράφει anima τις ρυθμισεις στο Bios δεν τις βρηκα εδω η foto υ.γ. υπάρχει περιπτωση να παθει καμια ζημια ο δισκος η το pc γενικά με τις επανεκκινησεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ant0 Οκτώβριος 1, 2010 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2010 Επειδή το σέρβις στο Πλαίσιο (του Πειραιά τουλάχιστον που είχα την ατυχία να απευθυνθώ με προβλήματα σαν τα δικά σου αλλά μικρότερα ) ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΛΩΤΣΙΕΣ , πήγαινέ το πάλι και απαίτησε να το ξεκινήσουν ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ.Και να δω τι μ@λ@κιες δικαιολογίες θα σου πουν μετά ,όταν αρχίσει να κρασάρει .Εμένα με άφησαν 2 χρόνια με χαλασμένη μητρική (κράσαρε περιστασιακά) και αφού τους έβαλα χέρι την άλλαξαν ,ενώ πρώτα έκαναν τους "κινέζους" .Μάλλον είναι τακτική του συγκεκριμένου μαγαζιού να αποφεύγει τις αντικαταστάσεις αν δεν τους πιέσει ο πελάτης .Γι αυτό σου λέω πήγαινε και κράξε τους για να στανιάρουν . Link to comment Share on other sites More sharing options...
anima Οκτώβριος 1, 2010 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2010 Καλημέρα, μην ανησυχείς για τα restart δύσκολο να πάθεις κάτι.Από τι φαίνεται από τις φωτογραφίες σου οι μνήμες δεν είναι ρυθμισμένες και αυτό είναι το πρόβλημα.Για αρχή άλλαξε το configure dram by spd σε disabled (δε ξέρω τι επιλογές σου δίνει γιατί κάθε κατασκευαστής τις ονομάζει αλλιώς οπότε εσύ κοίτα για disabled και αν δε υπάρχει δες για επιλογή "expert").Όταν το κάνεις αυτό θα πρέπει να σου εμφανιστούν στο μενού οι επιλογές tCL,tRAS,tRP,tRCD,tRFC οπότε και θα βάλεις τις τιμές που σου πα πιο πάνω.Άλλαξε το dram frequency σε 1333, αν δεν σου δίνει αυτή την επιλογή, βάλε disabled και τότε θα σου εμφανιστεί νέα επιλογή στο μενού που θα μπορείς να βάλεις το 1333. Το dimm voltage άμα σου δίνει επιλογή βάλτο 1.65v αν δεν σου δίνει βάλτο enabled και και τότε θα σου εμφανιστεί νέα επιλογή στο μενού που θα μπορείς να βάλεις το 1.65v. Άμα έχεις κάποιο πρόβλημα η δεν κατάλαβες κάτι μου λές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.