Jump to content

Ποιός είναι πιο απατεώνας.......?

τακης

Recommended Posts

Τι ξύλο ρε φίλε? Θα σε έριχνε μετά μια μύνηση και θα πλήρωνες την κάρτα όσο κάνει μια ωραία αποζημιώση για ξυλοδαρμό...

Αφού είσαι μάγκας, βγάλε το ίδιο που πουλάει στην μισή τιμή, μετά την αγγελία την δικιά του.

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply
Τι ξύλο ρε φίλε? Θα σε έριχνε μετά μια μύνηση και θα πλήρωνες την κάρτα όσο κάνει μια ωραία αποζημιώση για ξυλοδαρμό...

Αφού είσαι μάγκας, βγάλε το ίδιο που πουλάει στην μισή τιμή, μετά την αγγελία την δικιά του.

Αν μου έκανε μήνυσή ο εαυτός μου θα τα βρίσκαμε. Μήπως το πήρες προσωπικά; :boxed:

Μα δεν μιλάμε για τον εαυτό σου. Τώρα μην το πάμε έτσι. Δεν το πήρα προσωπικά, αλλά του άλλου ρε φιλε του κλέβαν την μηχανή, τον έπιασε επ αυτοφώρο τον κλέφτη κ τον σάπισε στο ξύλο. Ξέρεις τι έγινε τελικά? Οι γονείς του κλέφτη τον καναν μήνυση και έτρεχε σε δικαστήρια κ σε δικηγόρους για να ξεμπερδέψει...

Για να μην βγαίνουμε offtopic, το να πουλάς το Χ προϊόν στην Ζ τιμή και η απόδειξη να είναι <Ζ είναι όχι άπλα κατακριτέο, άλλα ανήθικο. Στο χωριό μου το λέμε φουστιά. Αν κάποιος θέλει να τον λένε φούστη, τότε ας συνεχίσει.

Προσωπικά αν θελήσω να αγοράσω κάτι πλέον που έχει απόδειξη θα ζητάω και φωτογραφία της απόδειξης.

προσωπικα πιστευω οτι η συζητηση εχει ξεφυγει

και πολλες αποψεις που εχουν εκφραστει μεχρι στιγμης

εχουν προκυψει μαλλον λογω κεκτημενης ταχυτητας και προσωπικης πικριας.

Τα πραγματα ειναι απλα

Τρεχει μια προσφορα με περιορισμενο αριθμο τεμαχιων

Η επιχειρηση εχει στοχο να ξεστοκαρει

δεν την ενδιαφερει ποιος θα παρει και ποσα τεμαχια

εαν ηταν δυνατον να τα παρει ολα ενας με τη μια μαλλον το καλυτερο θα ηταν

Το οτι καποιος τυχαινει να εχει φιλο, γνωστο και να του εχει κρατησει καποια κομματια ειναι απολυτως λογικο

συμβαινει παντου εξαλλου

κι ο χασαπης θα φυλαξει ενα καλο μπουτακι για την καλη του πελατισσα

κι ο περιπτερας θα φυλαξει τσιγαρα με την παλια τιμη στον τακτικο του πελατη

ετσι διατηρουνται καποιες σχεσεις που ειναι κατι παραπανω απο απλα πελατειακες.

Το οτι παλι καποιος το μυριστηκε εγκαιρα και τραβηχτηκε Μαγουλα ή μεταμορφωση ή Γλυφαδα

για να παρει καποια προιοντα σε τιμη ευκαιριας

προπληρωνοντας τα και με το ρισκο καποια απο αυτα να βγουν ελλατωματικα>RMA>δρομολογια>χρονος κτλ

επισης δεν θεωρω οτι ειναι κατι το μεμπτο

Αμα θελει να τα μεταπωλησει ας το κανει και σε οτι τιμη γουσταρει

ο καθενα ειναι ελευθερος να το παζαρεψει και να ψωνισει εαν και μονο θελησει

κανεις δεν αναγκασε κανεναν

Εγω παντως ευκολα θα αγοραζα το χ προιον που αρχικα εκανε 200

κι ο αλλος το πηρε 50 και το πουλαει 100

γιατι στην τελικη και παλι βγαινω κερδισμενος.

Εαν το ειχα παρει γραμμη νωριτερα κι ετρεχα πρωτος στο καταστημα με την προσφορα

τοτε μαγκια μου να το γλυτωνα το εξτρα 50ρικο...

δεν το εκανα ομως ή εαν το εκανα πιθανοτατα εφτασα δευτερος και δεν προλαβα, sh1t happens

Δεν δικαιολογουμαι ομως να καθομαι να γκρινιαζω επειδη δεν προλαβα μια προσφορα

ουτε επειδη καποιος αλλος που προλαβε, γουσταρει να μεταπωλησει το προιον 100% πανω.

ξερετε ποσα ψιλικατζιδικα ψωνιζουν σε προσφορες απο ΜΑΚΡΟ, lidl κτλ

και απλα αλλαζουν την τιμη και μεταπωλουν?

Για ενα καταστημα τυπικα μπορει να ειναι παρανομο

αλλα για εναν ιδιωτη δεν θα το ελεγα ουτε ανηθικο ουτε παρανομο

Μπορει καλλιστα να επικαλεστει συναισθηματικη αξια και οτιδηποτε αλλο και να το κοστολογησει και 1000% πανω

υπαρχουν πολλα αλλα ανηθικα και πολυ πιο σοβαρα ζητηματα γυρω μας σε καθημερινη βαση

για να μιλαμε για ξυλοδαρμους μηνύσεις κτλ για προσφορες VGA του καθε καταστηματος τυπου Πλαισιο κτλ..

Το μονα σημεια που βρισκω ενοχλητικα για να ειμαι ειλικρινης

ειναι η πολιτικη του εκαστοτε καταστηματος σχετικα με την ανανεωση της ιστοσελιδας/αποθεματος του

αφου τα πουλησες ρε φιλε, κατεβασε τα τα ρημαδια να μην ταλαιπωρεις τον κοσμο τσαμπα

και να μην βογκανε τα τηλεφωνικα κεντρα των καταστηματων και οι ερημοι οι πολιτες και τα ταμεια

με τον καθε εξοργισμενο πελατη που ψαχνει την προσφορα που ειδε να τρεχει στο site σου πριν απο 5'

και τωρα μαθαινει οτι απλα εξαντληθηκε εδω και μια βδομαδα

και το γεγονος της παραλογης μειωσης της ονομαστικης τιμης καποιων προιοντων στο συστημα

μιας και προκαλει προβληματα σε ενδεχομενο αντικαταστασης/πιστωσης κτλ...

Το οτι για τον Χ/Ψ λογο καποια στιγμη ενα καταστημα ξεστοκαρε μια δυο τρεις ανοιγμενες καρτες γραφικων

δεν θα επρεπε να επηρεάζει την τιμη της καρτας στο συστημα

Αυτος που την εχει αγορασει 500 και τωρα του λενε οτι η τελευταια πουληθηκε προς 15 θα πρεπει να νοιωθει μαλλον ολιγον μ@λακας.

Δεν ειπαμε να μην υπαρχει αναπροσαρμογη τιμων,

φυσικο ειναι αυτο μιας και υπαρχει γρηγορη απαξιωση στα προιοντα αυτα

το θεμα ειναι να μην προκαλειται πριν της ωρας της και να μην γινεται με τεχνητους τροπους

Ναι ρε Γιώργο δεκτό μέχρι ενός σημείου αυτό που λες, άλλα άλλο να πάρεις ένα κρουασάν/1 κιλό λάδι να το φας και τελείωσε και άλλο να πάρεις hardware, να το πληρώσεις 200€, να βγει ελαττωματικό και όταν πας να το κάνεις RMA να σου πούνε "α κύριε 100€ λέει η απόδειξη, πάρε 100€ πιστωτικό"

Όταν δίνεις 200€ και η απόδειξη που παίρνεις γράφει 100€, αν δεν πεις εκείνη την στιγμή "Δεν το παίρνω διότι δεν με καλύπτει η απόδειξη", πάει να πει ότι αποδέχεσαι την συναλλαγή.

Ναι ρε Γιώργο δεκτό μέχρι ενός σημείου αυτό που λες, άλλα άλλο να πάρεις ένα κρουασάν/1 κιλό λάδι να το φας και τελείωσε και άλλο να πάρεις hardware, να το πληρώσεις 200€, να βγει ελαττωματικό και όταν πας να το κάνεις RMA να σου πούνε "α κύριε 100€ λέει η απόδειξη, πάρε 100€ πιστωτικό"

το θεμα με την απαξιωση το ανεφερα γιατι χαλαει το μετρο συγκρισης προιοντων.

δλδ πηρα μια καρτα 500€ μου χαλασε μετα απο 2 χρονια

και δεν εχουν την ιδια να μου την αντικαταστησουν

Ομορφα, οποτε παιρνω μια ιδιων/ανωτερων επιδοσεων και τελος

πως θα αποφασισουμε ποια εχει αντισοιχες επιδοσεις?

θα καθομαστε να κοιταμε 3Dmark και Tom's vga charts?

Δεν νομιζω

θα δουμε που εχει διαμορφωθει λογω παλαιοτητας/απαξιωσης η τιμη της καρτας μου

και θα διαλεξω κατι αντιστοιχο

ή και καλυτερο εαν μου δωθει η ευκαιρια να συμπληρωσω μια διαφορα στην τιμη

δεν καταλαβαινω σε καμια περιπτωση γιατι θα πρεπει να μου πιστωθει στην τιμη αγορας

κατι τετοιο το θεωρω παραλογο.

Απλα το θεμα ειναι αυτη η απαξιωση να ειναι σωστη και οχι τεχνητη και χωρις λογικη

γιατι απλα μετα δεν εχουμε μια βαση για συγκριση με αλλα προιοντα

Αμα θελει να τα μεταπωλησει ας το κανει και σε οτι τιμη γουσταρει

ο καθενα ειναι ελευθερος να το παζαρεψει και να ψωνισει εαν και μονο θελησει

κανεις δεν αναγκασε κανεναν

Εγω παντως ευκολα θα αγοραζα το χ προιον που αρχικα εκανε 200

κι ο αλλος το πηρε 50 και το πουλαει 100

γιατι στην τελικη και παλι βγαινω κερδισμενος.

Σαν να διαβάζω απόσπασμα από την 'Βίβλο του Νεοφιλελεύθερου Καπιταλισμού'. :big_boss:

Αν διάβασες το πρώτο μου post έγραψα....."αν δεν το χρειάζεσαι ρε φίλε άστο να το παρει κάποιος που το χρείαζεται να το χαρεί κιόλας"....

Και ποιος σου ειπε οτι εισαι υποχρεωμενος να δεχθεις πιστωτικο επειδη ειναι πολιτικη του Πλαισιου?Καλιστα ζητας να σου φερουν επισκευασμενο το εν λογο κομματι ή αν δεν φτιαχνεται ζητας καινουργιο το ιδιο ή καλυτερο.Η αποδειξη δεν υπαρχει για να κοστολογει κατι,μπορει εγω να το πηρα 1 ευρω επειδη ειμαι κολλητος του Γεραρδου,απλα δειχνει οτι εχει αγοραστει απο το εν λογο καταστημα και οτι απο την ημερομηνια εκδοσης εχει ακομα εγγυηση.

Σαν να διαβάζω απόσπασμα από την 'Βίβλο του Νεοφιλελεύθερου Καπιταλισμού'. :big_boss:

Αν διάβασες το πρώτο μου post έγραψα....."αν δεν το χρειάζεσαι ρε φίλε άστο να το παρει κάποιος που το χρείαζεται να το χαρεί κιόλας"....

καλα βρηκες τωρα τον καταλληλο ανθρωπο να μιλησεις περι "Νεοφιλελεύθερου Καπιταλισμού"...

το οτι δεν ζω στο στρουμφοχωριο οπου ολα ειναι ροδινα κι ιδανικα

δεν σημαινει ουτε οτι μαρεσει η τωρινη πραγματικοτητα

ουτε οτι ασπαζομαι τη λογικη που την διεπει

απλα αναφερω ρεαλιστικα πως λειτουργουν τα πραγματα

για να μην παρεκτρεπονται συζητησεις και λεγονται αρλουμπες, οσο αυτο ειναι δυνατον

εαν εσυ πιστευεις οτι ο συμπολιτης σου ο τριμ@λακας που περνα με κοκκινο, πετα τα σκουπιδια του οπου βρει, χτιζει οπου λαχει, βαζει καρεκλα γιανα καβατζωσει θεση παρκαρισματος και σου γρατζουνα τ'αμαξι γιατι η γυναικα σου φωναζει πιο δυνατα τα βραδια

εχει τη λογικη να αφησει μια καρτα προσφορας στο ραφι για να την παρει καποιος που την εχει αναγκη

ή οτι ο εκαστοτε mr.Πλαισιο θα υιοθετησει ονομαστικο περιορισμο αγορων ανα τεμαχιο στις προσφορες του

και οτι τα παιδια που δουλευουν εκε, δεν θα καβατζωσουν κατι για παρτη τους/φιλο τους,

ακομα και για μεταπωληση για το κατι εξτρα ,δικαιολογημενα κατ'εμε,

τοτε... χαιρετισματα στο μπαρμπα Στρουμφ

και φυλαξε μου και καμια απο αυτες τις ωραιες τουρτιτσες του Λιχουδη για επιδορπιο

Για ενα καταστημα τυπικα μπορει να ειναι παρανομο

αλλα για εναν ιδιωτη δεν θα το ελεγα ουτε ανηθικο ουτε παρανομο

Εκανα κοπο να σκεφτω ποιον μου θυμιζεις.Και ξαφνικα θυμηθηκα οτι ξερω και google fu.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_06/09/2008_283719

Ακουσα χθες το βράδυ τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, τον κ. Βουλγαράκη να απαντάει στην απορία της κ. Χούκλη στη ΝΕΤ: «Ναι, μπορεί η συμπεριφορά σας να είναι νόμιμη. Ηθική όμως είναι;». Ο κ. Βουλγαράκης εξανέστη και με ρητορική έξαρση αποστόμωσε την καλή, αλλά ατυχή δημοσιογράφο: «Τι είναι αυτά που λέτε; Ισχυρίζεσθε ότι το νόμιμο είναι ή μπορεί να είναι ανήθικο; Τότε πρέπει να αλλάξουμε όλη τη νομοθεσία μας, να την κάνουμε ηθική»!

Και για να το πω με πιο απλους ορους,οποιος θελει να κανει παρεμποριο,ας πλερωσει δημοσιευση στην χρυση ευκαιρια απο τα κερδη της μπιζνας του.Χωρις φιλοσοφιες και φιοριτουρες,εδω μεσα δεν επιτρεπεται.

Για να μην βγαίνουμε offtopic, το να πουλάς το Χ προϊόν στην Ζ τιμή και η απόδειξη να είναι <Ζ είναι όχι άπλα κατακριτέο, άλλα ανήθικο. Στο χωριό μου το λέμε φουστιά. Αν κάποιος θέλει να τον λένε φούστη, τότε ας συνεχίσει.

Προσωπικά αν θελήσω να αγοράσω κάτι πλέον που έχει απόδειξη θα ζητάω και φωτογραφία της απόδειξης.

Και αυτό διαφέρει ανα περίπτωση και θα σου πω γιατί, συγκεκριμένα. Να πάρεις κάποια μητρική με απόδειξη που κανονικά στοιχίζει πχ στην αγορά 200 ευρώ κ να την πάρεις 20 ευρώ είτε χωρίς απόδειξη, είτε με απόδειξη που να λέει 10 ευρώ αυτό είναι ευκαιρία για μένα γιατί κερδίζεις πάνω απο το 90% της κανονικής τιμής.

Να πάρεις όμως μητρική που στοιχίζει 200 ευρώ κ να την πάρεις με 150 χωρίς απόδειξη ΕΙΣΑΙ ΒΛΑΚΑΣ.

Αλλά η άλλη περίπτωση του στοκ ενός καταστήματος κ όχι του στοκ house, να πάρεις τον τελευταίο επεξεργαστή ή μνήμη που δίνει το Χ κατάστημα, γιατί πλέον δεν έχει ουσία να τον κρατάει, αφού βγαίνει καινούργια σειρά κ το πάρεις πχ 40 ευρώ κ μετά απο 1 χρόνο το δώσεις όσο το πήρες ή κ παραπάνω, ο αγοραστής που θα πάει να αγοράσει το προιόν δεν μπορεί να καταλάβει αν τον κλέβουν εκείνη την στιγμή ή όχι?

Αυτό όντως συμβαίνει στις μνήμες σήμερα που μιλάμε, γιατί υποτίθεται δεν έχουν απόθεμα οι εταιρίες και θα λανσάραν τις DDR3 για πιο φτηνές, που πέρσυ τέτοιο καιρό (ίσως κ λίγο πιο πρίν) ίσχυε αυτό, αλλά δυστυχώς δεν έγινε ποτέ αυτό πιθανόν γιατί βλέπαν πιο πολύ κέρδος και πάλι δυστυχώς σε ΚΑΜΙΑ τιμή δεν έχω δει να είναι χαμηλή, να ανεβαίνει κ μετά να ξανα κατεβαίνει.

Πιο πάνω έλεγα ότι σας βάλαν κ τρώγεστε μεταξύ σας κ αν το έχετε πάρει χαμπάρι. Το Χ κατάστημα τόσο καιρό λειτουργούσε με την Χ λογική περί άμεσης αντικατάστασης, που φυσιολογικό είναι οι καταστκευάστριες εταιρίες πχ ASUS να λένε στον μεταπωλητή: "Είσαι καλός πελάτης μας, αλλά εφόσον δεν έχει πρόβλημα το προιόν ή επειδή η πολιτική μας το μεταχειρισμένο να το ανακατασκευάζουμε ΠΑΡΤΟ ΠΙΣΩ."

Κ έτσι έχουμε ΟΛΗ αυτή την κατάσταση... κ βγάζουμε τα μάτια, μεταξύ μας, επειδή ήρθαν οι διαμεσολαβητές ανάμεσα στην Χ εταίρία που θέλει να τα διώξει, γιατί όσο κάθονται είναι ζημία (που προφανώς έχουνε υπολογίσει στο συνολικό τζίρο οι οικονομικοί σύμβουλοι της εταιρίας) κ είναι η κουτοπονηριά μερικών που βλέπουν κέρδος σε όλη αυτή την ιστορία.

Θες να είσαι ωραίος? Πάρε ότι είναι να πάρεις, αλλά αποφάσισε πρώτα τι σε συμφέρει πιο πολύ και τί είναι καλό για σένα...

Εκανα κοπο να σκεφτω ποιον μου θυμιζεις.Και ξαφνικα θυμηθηκα οτι ξερω και google fu.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_06/09/2008_283719

Και για να το πω με πιο απλους ορους,οποιος θελει να κανει παρεμποριο,ας πλερωσει δημοσιευση στην χρυση ευκαιρια απο τα κερδη της μπιζνας του.Χωρις φιλοσοφιες και φιοριτουρες,εδω μεσα δεν επιτρεπεται.

εγω παλι δεν βρισκω ομοιοτητα στο νοημα των δυο quotes

παρα μονο στις λεξεις που εχεις υπογραμμισει

και επειδη και τον καραφλα δεν τον παω μια,

δεν θα αφιερωσω ουτε λεπτο να διαβασω τπτ παραπανω απο το λινκ αυτο...

Καλη τυχη παντως εαν σκοπευεις να καθεσαι να ελεγχεις την καθε αγγελια

για αποδειξη αγορας και για το εαν συνιστα περιπτωση παρεμποριου ή οχι

εξακολουθω να το θεωρω ουτοπικο αυτο που κυνηγατε

και δεν εχω καταλαβει το λογο που εχει στηθει ολο αυτο το κυνηγι μαγισσων

αλλα για να το υποστηριζετε με τετοια θερμη καποιο λογο θα εχετε κι εσεις

• 2 weeks later...
εγω παλι δεν βρισκω ομοιοτητα στο νοημα των δυο quotes

παρα μονο στις λεξεις που εχεις υπογραμμισει

και επειδη και τον καραφλα δεν τον παω μια,

δεν θα αφιερωσω ουτε λεπτο να διαβασω τπτ παραπανω απο το λινκ αυτο...

Καλη τυχη παντως εαν σκοπευεις να καθεσαι να ελεγχεις την καθε αγγελια

για αποδειξη αγορας και για το εαν συνιστα περιπτωση παρεμποριου ή οχι

εξακολουθω να το θεωρω ουτοπικο αυτο που κυνηγατε

και δεν εχω καταλαβει το λογο που εχει στηθει ολο αυτο το κυνηγι μαγισσωναλλα για να το υποστηριζετε με τετοια θερμη καποιο λογο θα εχετε κι εσεις

δοξα τω θεω ,φαινεται οτι στα ιντεργουεμπζ εχουμε μαζευτει πολλοι παραξενοι που κανουμε κυνηγι μαγισσων ...παραθετω τους κανονες αγγελιων του seatclub.gr

http://seatclub.gr/forum/index.php?topic=29117.0

5. Απαγορεύεται από τα μέλη η πώληση και προώθηση προϊόντων από εμπόρους και καταστήματα στα θέματα των αγγελιών. Ξεκαθαρίζεται πως σε αυτή την κατηγορία υπάγεται και κάθε κίνηση στον χώρο των αγγελιών από άτομα που συνεχώς πουλάνε διάφορα πράγματα και που δεν δικαιολογούν την φυσιολογική ύπαρξη και κατοχή από τους ίδιους θα αντιμετωπίζονται όπως οι έμποροι και τα καταστήματα τους.

10. Απαγορεύεται ρητά η μετέπειτα πώληση σε προϊόντα, τα οποία έχουν χαριστεί από μέλος προς μέλος του seatclub.gr/forum.

Στο χερι του καθενος ειναι να σταματησει τα κορακια και τα λαμογια στο βαθμο που μπορει η να κατσει να απεραντολογει για κυνηγι μαγισσων κλπ.

δοξα τω θεω ,φαινεται οτι στα ιντεργουεμπζ εχουμε μαζευτει πολλοι παραξενοι που κανουμε κυνηγι μαγισσων ...παραθετω τους κανονες αγγελιων του seatclub.gr

http://seatclub.gr/forum/index.php?topic=29117.0

5. Απαγορεύεται από τα μέλη η πώληση και προώθηση προϊόντων από εμπόρους και καταστήματα στα θέματα των αγγελιών. Ξεκαθαρίζεται πως σε αυτή την κατηγορία υπάγεται και κάθε κίνηση στον χώρο των αγγελιών από άτομα που συνεχώς πουλάνε διάφορα πράγματα και που δεν δικαιολογούν την φυσιολογική ύπαρξη και κατοχή από τους ίδιους θα αντιμετωπίζονται όπως οι έμποροι και τα καταστήματα τους.

10. Απαγορεύεται ρητά η μετέπειτα πώληση σε προϊόντα, τα οποία έχουν χαριστεί από μέλος προς μέλος του seatclub.gr/forum.

Στο χερι του καθενος ειναι να σταματησει τα κορακια και τα λαμογια στο βαθμο που μπορει η να κατσει να απεραντολογει για κυνηγι μαγισσων κλπ.

Κοιταξε να δεις για να ξεμπερδευουμε με αυτο το θεμα

Δεν διαφωνω με τη λογικη αυτου που επιδιωκετε.

Διαφωνω με τον τροπο εφαρμογης.

Το οτι υπαρχουν 5-10 νοματαιοι που ειτε εχουν μαγαζια ειτε αλλες ακρες

και πουλανε σφραγισμενο hardware σωρηδον ειναι γνωστο

Καντε μια κινηση επικοινωνιας με αυτα τα παλικαρια και ξηγηθειτε αναλογως.

Ολοι ξερουν ποιοι ειναι, κι αν δεν ξερουν, μια ματια στις αγγελιες θα βοηθησει πολυ.

Για τους τυπαδες που πανε να πουλησουν χαρισμενα αντικειμενα

επισης δεν διαφωνω, αν και εκει θα προτιμουσα το ιδιο το κοινο του φορουμ να τους ριξει το ακυρο.

Το θεμα κατα την αποψη μου ειναι οτι δεν πρεπει να περνει η μπαλα ομως και ολα τα απλα μελη

Δεν θεωρω οτι ο καθενας που βαζει μια αγγελια μια στο τοσο πρεπει να δικαιολογει

που βρηκε αυτο που πουλα, γιατι το πουλα κτλ....

Ουτε να μπαινουν μεσα οι wannabe Sherlocks και να συγκρινουν τι προσφορες του εκαστοτε μαγαζιου

για να βγαλουν λαβρακι και να αναγκαζουν τον πωλητη να απολογηθει δημοσιως.

Εαν καποιος εχει τετοια υπονοια ας το αναφερει κι ας αναλαβει ο υπευθυνος mod του τμηματος αγγελιων.

Διαφωνω καθετα με την αποψη "Βλεπω κατι, δεν μ'αρεσει, δεν το καταγγελω.. και απλα αδιαφορω και προσπερναω". Ειδικα οταν αυτο θιγει την ηθικη και τους "αγραφους" κανονες! Επισης διαφωνω με το οτι ειναι "ουτοπια" το να διορθωσουμε τα πραγματα. ΑΝ το καναμε ολοι , τοτε ΟΛΑ θα ηταν ενταξει. Δυστυχως ομως οι πιο πολλοι προτιμουν να κανουν μουγκα και να συμβιμβαστουν αδιαφορωντας παρα να "ζοριστουν" και να φτιαξουν την κατασταση.

Διαφωνω καθετα με την αποψη "Βλεπω κατι, δεν μ'αρεσει, δεν το καταγγελω.. και απλα αδιαφορω και προσπερναω".

Να προσθέσω εδώ όμως και το

"Βλέπω κάποιον να πουλάει κάτι, που μ' αρέσει πολύ και το καταγγέλλω.. διότι απλά ήταν πριν λίγες μέρες προσφορά σε χαμηλότερη τιμή και δεν το πρόλαβα"

ή

"Καταγγέλλω κάποιον μόνο και μόνο για να πουλήσω εξυπνάδα/μούρη" αδιαφορώντας για το αν έχω δίκιο.

Παίδες, δεν σκοπεύουμε να τραβήξουμε τις γραμμές που χωρίζουν το ηθικό από το ανήθικο, γιατί πολύ απλά αυτές οι γραμμές είναι διαφορετικές για τον καθένα.

Εμένα π.χ. με χαλάει να βλέπω τον άλλον να τσιμπάει σιπιγιού στο Ebay (κόστος=€50) και να τον πουλάει εδώ €90. Αλλά δε με χαλάει ο άλλος που κέρδισε την ψύκτρα εδώ στο διαγωνισμό του TheLab ή του έκανε δώρο οθόνη η γιαγιά του (κόστος=€0) και μετά να τα πουλάει εδώ μέσα σε μια λογική τιμή κι ας είναι όλο 100% κέρδος.

Κάποιον άλλον μπορεί να τον χαλάει, αλλά ούτε θα φτιάξουμε τους κανόνες να ταιριάζουνε στα γούστα μου, ούτε θα κάνουμε το TheLab χώρο αποκλειστικά για αγοραπωλησίες.

Κάποιοι περιμένουν να δουν κανόνες άσπρο-μαύρο για να ξέρουν πόσο να ανοιχτούν με τις "επιχειρήσεις" τους. Δεν θα τους κάνω την χάρη και δεν θα χρειαστεί να βρω κανόνα για να τους κάνω quote πριν το ban.

Άλλο το να συλητίζω 5 παλιά laptops και να πουλάω τα κομμάτια τους για τάληρα και δεκάρικα, που στο κάτω κάτω, πολλοί θα εξυπηρετηθούν και λίγοι θα χάσουν και αν.

Και άλλο να βλέπω τον άλλον 100% ενεργό μόνο στις αγγελίες με τιμές και inventory από μαγαζί Ebay.

Μπορεί οι κανόνες των αγγελιών να είναι πιο λεπτομερείς, αλλά περισσότερο από ποτέ θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το μυαλό και την κρίση σας προτού πατήσετε "Υποβολή".

Αυτά για τους πωλητές, τώρα για το αγοραστικό κοινό ή για τους απλούς θεατές, θα σπάσω λίγο το πεντακοσάρικο με λίγα παραδείγματα:

- To "ε που πας ρε μεγάλε lol τι τιμή είναι αυτή" κερδίζει ban

- To "ενδιαφέρομαι αλλά οι τελευταίες GTX666 πωλήθηκαν στα 150 ευρώ, οπότε δε μπορώ να δικαιολογήσω τα 300 που ζητάς" κερδίζει προσπέραση και δίνει το παράδειγμα για ομαλή συμβίωση κάτω από το ίδιο showthread.php

- Το report της τραγικής αγγελίας κερδίζει respect.

- Το report της αγγελίας για ψύλλου πήδημα ("το βρίσκω αλλού €5 ευρώ πιο φτηνά") κερδίζει μαύρη λίστα και γενικότερα θα είστε ο λόγος που ο Αστρολάβος θα ξαναρχίσει την καφεΐνη...

cattucino.jpg

ρε παιδια αν δεν σ αρεσει η τιμη μην το παιρνεις. ο πωλητης μπορει να το χει παρει τσαμπα και η αποδειξη να γραφει χ ευρω. δε σε νοιαζει ποσο πληρωσε ο πωλητης σε νοιαζει αν σε συμφερει η αγορα στην τιμη που αυτος ζηταει. απλα πραγματα. τι μπερδευετε ηθικες και π@π@ριες? τι σχεση εχει η ηθικη με το εμποριο?αγοραζω χ και πουλαω χ+α ετσι ειναι η πωληση...αν ειναι να αγοραζω χ και να πουλαω χ-α δεν ειμαι πωλητης αλλα τοτε και μονο τοτε ειμαι μ@λ@κ@ς (αναφερομαι σε προσφορες και ξεστοκαρισματα μονο)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.