Linuxmaniac Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2010 Γεια χαρά,θα εγκαταστήσω υδρόψυξη σε κουτί HAF X με μητρική Asus Rampage 3 Extreme η οποία κατά κύριο λόγο είναι κόκκινη.Θα βάλω blocks σε μητρική,επεξεργαστή,κάρτα γραφικών με 360 ψυγείο,και dual 5.25 bay reservoir.Ήθελα να ρωτήσω πόσο υγρό θα χρειαστώ.Φτάνει ένα λίτρο;Primochill μπλε έχω διαλέξει,έλεγα αν δε με φτάσει να έβαζα και λίγο αποσταγμένο μέσα.Ή μήπως είναι πολύ λίγο και πρέπει να πάρω κανα 2λιτρο;Επίσης έχω διαλέξει μπλε σωλήνες και τους Coolermaster fans με μπλε leds.Καλά θα δείχνει για να κάνει μια όποια διχρωμία με τα κόκκινα της μητρικής ή θα ήταν καλύτερα όλα κόκκινα λέτε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
pol77 Σεπτέμβριος 29, 2010 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2010 Παλικάρι, καλορίζικο!Το πόσο υγρό θα χρειαστείς εξαρτάται από τη χωρητικότητα του κυκλώματός σου. Κυρίως από τη χωρητικότητα του ψυγείου, του ρεζερβουάρ και των σωλήνων δηλαδή. Το πιθανότερο είναι να μη σου φτάσει 1 λίτρο αν μιλάμε για υδρόψυξη επεξεργαστή + μητρικής + κάρτας γραφικών. Πάντως από όσα έχω διαβάσει, καλό είναι να μην αναμίξεις υγρά μεταξύ τους ή με απεσταγμένο.Όσο για το μοτίβο, επειδή η μητρική και το κουτί σου κινείται σε μοτίβο κόκκινο-μαύρο, θα έλεγα να παραμείνεις σε αυτά τα χρώματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Σεπτέμβριος 29, 2010 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2010 Γεια χαρά,θα εγκαταστήσω υδρόψυξη σε κουτί HAF X με μητρική Asus Rampage 3 Extreme η οποία κατά κύριο λόγο είναι κόκκινη.Θα βάλω blocks σε μητρική,επεξεργαστή,κάρτα γραφικών με 360 ψυγείο,και dual 5.25 bay reservoir.Ήθελα να ρωτήσω πόσο υγρό θα χρειαστώ.Φτάνει ένα λίτρο;Primochill μπλε έχω διαλέξει,έλεγα αν δε με φτάσει να έβαζα και λίγο αποσταγμένο μέσα.Ή μήπως είναι πολύ λίγο και πρέπει να πάρω κανα 2λιτρο;Επίσης έχω διαλέξει μπλε σωλήνες και τους Coolermaster fans με μπλε leds.Καλά θα δείχνει για να κάνει μια όποια διχρωμία με τα κόκκινα της μητρικής ή θα ήταν καλύτερα όλα κόκκινα λέτε;Κατα τη γνωμη μου 1 ψυγειο 360 ειναι λιγο για cpu mobo και VGA καπου πριν τη καρτα βαλε τουλαχιστον 1 μονο ψυγειο ακομα πιο τανκ εχεις ? διαλεξει ? παντως σε κυκλωμα 3πλο χοντρο ψυγειο cpu mobo(full cover block) και 2 mofset γεμισε και αυτο το τανκ γεμισε με περιπου 800-850mlΓια τη mobo τωρα απο οτι ειδα με μια γρηγορη ματια δεν εχει καποιο θεμα με θερμοκρασιες επομενως αν εξερεσουμε το αισθιτικο κοματι δεν θα κερδισεις κατι σε σχεση με το κοστος παντα γιατι τα ~100 ευρω που ζηταει δεν ειναι και λιγα Για το υγρο διαλεξε αλλη μαρκα βρηκα πολλα παραπονα για τα primochill (ετοιμαζω αλλαγη στο κυκλωμα μου και ψαχνω και εγω για υργο ) και αφου δεν βρησκω feser που ειμαι απολυτα ευχαριστημενως θα παω σε αυτα που απο οτι διαβασα οσοι τα βαλαν στα κυκλωματα τους δεν εχουν καποιο προβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Σεπτέμβριος 29, 2010 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2010 Βασικά μου έχει αρέσει πάρα πολύ αυτό το αποτέλεσμα YouTube - Corsair Obsidian 800d Water Cooling Part 3 και γ' αυτό διάλεξα και το Primochill υγρό,είναι και από τα καλύτερα διαθέσιμα που βρήκα στο aquatuning(μα να μην έχει τα Feser;).Και σε αυτό το βίντεο νομίζω φαίνεται υπέροχη η διχρωμία,αν και στα κόκκιναΑπο οτι διβασα με τα Primochill αρκετα ατομα οταν ανοιξαν να καθαρισουν το κυκλωμα βρηκαν πολλα καταλοιπα μεσα δεν τα εχω δοκιμασει για να σου πω και σιγουρα μετα απο ψαξιμο κατελειξα στα aquacomputer σαν αυτο που σου εβαλα παραπανω (+ οτι ειναι φτηνα σε σχεση με αλλα τα 2l σε αυτα βγαινει σχεδον οσο 1L σε αλλο υργο) αμα ειχα feser θα ξανα επερνα και ας ειναι πιο ακριβο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Linuxmaniac Σεπτέμβριος 29, 2010 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2010 Βασικά μου έχει αρέσει πάρα πολύ αυτό το αποτέλεσμα [ame=http://www.youtube.com/watch?v=ebd1XyAUDtQ&feature=related]YouTube - Corsair Obsidian 800d Water Cooling Part 3[/ame] και γ' αυτό διάλεξα και το Primochill υγρό,είναι και από τα καλύτερα διαθέσιμα που βρήκα στο aquatuning(μα να μην έχει τα Feser?).Και σε αυτό το βίντεο νομίζω φαίνεται υπέροχη η διχρωμία,αν και στα κόκκινα slots της ram είναι οι θέσεις που είναι οι μνήμες, άρα τα μαύρα μένουν να φαίνονται.Anyway, συγκριτικά που βλέπω εδώ στα ελληνικά forums, τα Primochill είναι πολύ καλά υγρά,γιατί είσαι ενάντιος;Τέλος, λόγω των απεργιών ακόμη να έρθει το HAF X μου, και το περιμένω για να μετρήσω να δω μέχρι πόσο πάχος ψυγείο χωρά και από αυτό θα αποφασίσω.Αν χωράει το Phobya 60mm + 25mm fans θα βάλω αυτό, αλλιώς XSPC ή Aquacomputer XT.Όσον αφορά τη μητρική, όντως 130ευρά βρήκα το block, και δεν το ήθελα αλλά πιάνω τις ψύκτρες στα chipsets και καίνε (58 βαθμούς δείχνει στο bios).Διάβασα βέβαια και γι άλλους που παραπονιούνται με 70άρια αλλά δεν το ακουμπάς και με 58 γι αυτό είπα να βάλω (εδώ που φτάσαμε).Reservoir είπα το dual bay έχω για να βάλω κατευθείαν εκεί την mcp655 (θα κάνει λιγότερη φασαρία έτσι ή είναι αθόρυβη γενικά?).1 λίτρο λοιπόν ή 2;Και να μην επιμείνω με μπλε σωλήνα-υγρό-fans-uv lights να γίνει σαν το βίντεο που μου άρεσε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Σεπτέμβριος 29, 2010 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2010 Βασικά μου έχει αρέσει πάρα πολύ αυτό το αποτέλεσμα και γ' αυτό διάλεξα και το Primochill υγρό,είναι και από τα καλύτερα διαθέσιμα που βρήκα στο aquatuning(μα να μην έχει τα Feser?).Και σε αυτό το βίντεο νομίζω φαίνεται υπέροχη η διχρωμία,αν και στα κόκκινα slots της ram είναι οι θέσεις που είναι οι μνήμες, άρα τα μαύρα μένουν να φαίνονται.Anyway, συγκριτικά που βλέπω εδώ στα ελληνικά forums, τα Primochill είναι πολύ καλά υγρά,γιατί είσαι ενάντιος; Τέλος, λόγω των απεργιών ακόμη να έρθει το HAF X μου, και το περιμένω για να μετρήσω να δω μέχρι πόσο πάχος ψυγείο χωρά και από αυτό θα αποφασίσω.Αν χωράει το Phobya 60mm + 25mm fans θα βάλω αυτό, αλλιώς XSPC ή Aquacomputer XT. Όσον αφορά τη μητρική, όντως 130ευρά βρήκα το block, και δεν το ήθελα αλλά πιάνω τις ψύκτρες στα chipsets και καίνε (58 βαθμούς δείχνει στο bios).Διάβασα βέβαια και γι άλλους που παραπονιούνται με 70άρια αλλά δεν το ακουμπάς και με 58 γι αυτό είπα να βάλω (εδώ που φτάσαμε). Reservoir είπα το dual bay έχω για να βάλω κατευθείαν εκεί την mcp655 (θα κάνει λιγότερη φασαρία έτσι ή είναι αθόρυβη γενικά?). 1 λίτρο λοιπόν ή 2;Και να μην επιμείνω με μπλε σωλήνα-υγρό-fans-uv lights να γίνει σαν το βίντεο που μου άρεσε; Εγω εχω D5 με το καπακι τις ek και δεν ακουγετε καθολου Τωρα απο τους 58 που λει στο bios με το waterblock πιστευω να παει γυρο στους 42-44 δεν εχω τη motherboard για να σου πω σιγουρα αλλα δες τη θερμοκρασια μεσα απο τα windows με καποιο προγραμα εμενα παντως(αν και διαφορετικη motherboard με ιδιο chipset παρολα αυτα) με τη μαμα ψυκτρα επεζε μεσα απο τα windows (μετρισεις απο το pc probe stus 45-47 Βαθμους και αφου εβαλα το block ειναι στους 39-40 αλλα εγω δεν το εκανα για τις θερμοκρασιες αλλα και για το αισθητικο αποτελεσμα Τωρα για το ψυγειο απο οτι βλεπω χωραει δες εδω http://thelab.gr/showpost.php?p=1062869296&postcount=6493 τωρα για το χρωμα δεν ξερω μιας και παιζει ρολο και ο σωληνας και τι υγρο εχει βαλει αυτος οπως ειπα και πιο πανω καλυτερα να βαλεις και 1 ακομα ψυγειο μονο γιατι μονο το 3πλο μου φενετε λιγο για να ψυξεις επαρκως τα παντα (cpu vga mobo) και για μενα παρε 2 λιτρα καλυτερα για να εισαι σιγουρος Oσο για το υγρο σου λεω οτι δεν διαβασα καλα λογια με το λιγο που το εψαξα αλλα και εδω μεσα που μιλησα με 2 παιδια που το βαλαν στο κυκλωμα τους δεν μειναν ευχαριστοιμενοι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.