amgamer Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2010 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2010 γεια χαρα σε ολους!το συστημα μου ειναι αυτο της υπογραφης μου με windows 7 64bit τα παντα ενημερωμενα με τους 10.9 και sdk 2.2σημερα παρελαβα αλλη μια 5770 αλλα της saphire! ειχα αλλη μια της msi.η msi 5770 επαιζε μονη της 3 μηνες τωρα στα 1000/1400 με 1.264 ν τελειως απροβληματιστη.πειραγμενη απο afterburner με το γνωστο κολπακι του txt για να σε αφηνει να πειραζεις και τα Βολτ της.βαζωντας την saphire σημερα.. σαν 2η (1η η msi) ολα πηγαν ΟΚ... την αναγνωρισε μια χαρα ετρεξα και vantage εβγαλα 17Κ με μαμα χρονισμους.μπαινω να δω τι γινεται afterburner πρωτη ΗΤΤΑ δεν με αφηνει να παιξω με ρευμα στην saphire....δοκιμαζω να πατησω την 1η ολα οκ... τρεχω ξανα vantage με μαμα την saphire μου δινει τριχες... 100 ποντους.και τωρα αρχιζουν τα προβληματα μου!παω να πειραξω λιγο την saphire βαζω 870 ας πουμε με το που παω να πατησω apply σκαλωνει ολο το pc .:cry:πολλες δοκιμες πανω σε αυτο τιποτα... οταν πειραζα την 2η παντα το ιδιο.αποφασιζω να παιξω με bios edited δινω απο κει ρευματα... χρονισμους ιστοριες εβλεπα παντα πολλα αρτιφακτς με το καλημερα.δοκιμαζω να περασω της msi το βιος τρωω μπλε οθονη με το που παει να μπει στο λειτουργικο.λεω?? δεν αλλαζω σειρα στις καρτες?? καταφερνει να ανοιξει χωρις μπλε οθονες με πρωτη την saphire αλλα δεν μου την αναγνωριζει καλα.βασικα εχω απογοητευτει...πιστευα οτι μονο οι xfx δεν δεχονται το ρευμα ... και απο αλλους που εχω δει ακομα και με διαφορετικες πατιουνται κανονικα οι καρτες .εγω οπως και να χω την σειρα στις καρτες οταν θα παω να πειραξω χρονισμο σε οποια καρτα ειναι δευτερη στο afterburner σκαλωνει ολο το PC. δοκιμασα και 2 γεφυρες και με 1 τα ιδια.... δεν ξερω τι αλλο να κανω ειναι η πρωτη φορα μου με crossfire kai ati και απογοητευομαι :flag:να και τα 2 bios των καρτωνhttp://hotfile.com/dl/72586429/e4fc35d/Bios.rar.html
hyperion Σεπτέμβριος 29, 2010 #2 Σεπτέμβριος 29, 2010 με crossfire ειναι αδυνατο να πειραξεις ρευμα...μονο οτι δινει το vbios...βρες ενα bios που το ανεχονται και οι 2 καρτες...ή βαλε το μαμισιο της καθεμιας...επειτα απενεργοποιησε το CCC overdrive-->μετα δουλεψε κανονικα το afterburner μονο ρολογια...ΑΛΛΑ οχι ρευματα(voltage), ουτε ταχυτητα fan...και τα 2 σκαλωνουν το pc, ή δημιουργουν lagging... δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα δυστυχως...αλλωστε οι ΑΤΙ δεν φημιζονται για το OC τους...βαλε επειτα οτι οριο αντεχει η καθε καρτα και δεξου το...ή μην βαλεις καν το afterburner αν δεν κανεις monitoring, και παιξε μονο με το CCC overdrive οσο αντεχει...
amgamer Σεπτέμβριος 29, 2010 Author #3 Σεπτέμβριος 29, 2010 φιλε μου σε ευχαριστω παρα μα παρα πολυ! 930/1350 μεχρι στιγμης πετανε !!αλλα αυτο με το fan sto auto δεν μαρεσει... 100αρι χτυπαω στην μια.
hyperion Σεπτέμβριος 29, 2010 #4 Σεπτέμβριος 29, 2010 :hang3: το 100αρι για ΑΤΙ μου ακουγεται παρα πολυ φιλε, στα 95 εκανε επανεκκινηση το pc μου εμενα...εδω εγω με ρολογια μεχρι να μην αντεχει το voltage...χτυπαω 90-92 μετα απο 10-15 λεπτα furmark extreme burning mode...προσπαθησε η καρτα να ειναι παντα κατω απο 90...σε συνθηκες παιχνιδιων...σε ολα τα παιχνιδια εχω max 88 εγω...με χαμηλους στοκ στροφες στους ανεμιστηρες, ισως και λιγο πιο αργους για να μην με ενοχλει ο θορυβος...προσεχε το, καλο το πολυ oc για επιδοσεις...αλλα σε πολυωρο gaming, μην κολλησεις/crashareis, και εν τελει μη τα παιξει και το υλικο...
amgamer Σεπτέμβριος 29, 2010 Author #5 Σεπτέμβριος 29, 2010 εδωσα manual fan απο overide κ ολα ΟΚ! η μια ειναι πιο ζεστη ,δεν ανασαινει καλα γιατι ειναι κολλητα στο pcb της αλλης,αλλα ειμαι μεχρι 80 σε τωρα... ολα ΟΚ!! να σαι καλα!:crazy_pilot:
amgamer Οκτώβριος 24, 2010 Author #6 Οκτώβριος 24, 2010 μεχρι στιγμης εχω φτασει ως εδω.(950/1350-stock Volt)αλλα δεν μπορω να φλασαρω με ρευμα μου τα χαλαει που ειναι διαφορετικες... τρωω ολο μπλε οθονες οτι κ να πειραξω. καμια ιδεα? κανα bios για να ακουσει η saphire? ειδα μερικους να τρεχουν 1000/1400 το crossfire τους..
Gregorypeg1000 Οκτώβριος 24, 2010 #7 Οκτώβριος 24, 2010 μεχρι στιγμης εχω φτασει ως εδω.(950/1350-stock Volt)αλλα δεν μπορω να φλασαρω με ρευμα μου τα χαλαει που ειναι διαφορετικες...τρωω ολο μπλε οθονες οτι κ να πειραξω. καμια ιδεα? κανα bios για να ακουσει η saphire? ειδα μερικους να τρεχουν 1000/1400 το crossfire τους.. μπορεί αυτοί να έχουν άλλους συνδυασμούς καρτών ή και να έχουν πέσει σε καλύτερα κομμάτια.να κοιτάς και τις θερμοκρασίες στα vrm γιατί άμα είναι ο πυρήνας στα 80-90 τα vrm θα είναι παραπάνω
venom7 Οκτώβριος 24, 2010 #8 Οκτώβριος 24, 2010 με crossfire ειναι αδυνατο να πειραξεις ρευμα...μονο οτι δινει το vbios...Αυτό δεν ισχύει!Γίνεται να πειράξεις ρεύματα με afterburner και με cf!Αυτή τη στιγμή δεν έχω cf αλλά έχει ο alexopous αν μπορεί να ποστάρει και να επιβεβαιώσει.
Alexopus6 Οκτώβριος 24, 2010 #9 Οκτώβριος 24, 2010 Αυτό δεν ισχύει!Γίνεται να πειράξεις ρεύματα με afterburner και με cf!Αυτή τη στιγμή δεν έχω cf αλλά έχει ο alexopous αν μπορεί να ποστάρει και να επιβεβαιώσει.Ακριβώς όπως λέει και ο γιάννης. Πειράζεις κανονικότατα ρευματα σε crossfire με afterburner.
hyperion Οκτώβριος 24, 2010 #10 Οκτώβριος 24, 2010 λυπαμαι, εχω καλυτερη αποψη, καθως για μηνες, δεκαδες ατομα, σπαγαμε το κεφαλι μας να δουλεψει...εχετε και οι δυο λαθος...1 στους 100 χρηστες το καταφερνει...μην ειστε βεβαιοι...οκ...??? δινετε ελπιδες σε αλλους χωρις νοημα και αποδειξεις... 1/100...οποτε πειτε μου ποσοι και που... και οσοι δεν πειραξανε registry, ειχαν παλαιους οδηγους...πριν τους 10.6... δεν ειμαστε βλακες οι υπολοιποι 99 που φλασαρουμε τις καρτες...υπαρχει ασυμβατοτητα...δεν γινεται σωστα, και δημιουργει αλλα προβληματα οπως κολληματα, LAGGING, και αλλα ακυρα που ποτε δεν παρουσιαζονται σε ρευμα μαμισιο απο bios...το ιδιο και το ΑΤΙ Tray Tools που ειναι πιο αξιοπιστο απο afterburner για ΑΤΙ...το crossfire...εχει τεχνικες εξοικονομισης ενεργειας, και δεν κανει για αυξομειωσεις ρευματος...ειναι ΑΣΤΑΘΕΣ...ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΑΠΟ REGISTRY δουλευει το afterburner...το εκανα φυσικα ομως...οχι χωρις παρενεργειες...πλεον δεν επεφτε στα 157/300 για χαμηλο ρευμα και θερμοκρασια...ολοι στο γκουρου3δ αυτο λενε...κατι ξερουμε... οποτε για να μην βρεθει κανεις με bsod στο ακυρο...ας μην το κανει ποτε, να δοκιμασει bios, μην φοβαται κατι ξερω που παιζω 8 ωρες την ημερα overclocked...oxi stock
Alexopus6 Οκτώβριος 24, 2010 #11 Οκτώβριος 24, 2010 Με disable το ulps απο registry σε εμένα τουλάχιστον δουλευει κανονικότατα με το afterburner. Οπως είχε έρθει απο εδώ ο γιάννης και το είδε μπορείς να έρθεις όποτε θέλεις και να το δείς. Κάτι ξέρω που δεν κάνω "τανζανιές" με τις κάρτες μου
venom7 Οκτώβριος 24, 2010 #12 Οκτώβριος 24, 2010 λυπαμαι, εχω καλυτερη αποψη, καθως για μηνες, δεκαδες ατομα, σπαγαμε το κεφαλι μας να δουλεψει...εχετε και οι δυο λαθος...1 στους 100 χρηστες το καταφερνει...μην ειστε βεβαιοι...οκ...??? δινετε ελπιδες σε αλλους χωρις νοημα και αποδειξεις...1/100...οποτε πειτε μου ποσοι και που... και οσοι δεν πειραξανε registry, ειχαν παλαιους οδηγους...πριν τους 10.6... δεν ειμαστε βλακες οι υπολοιποι 99 που φλασαρουμε τις καρτες...υπαρχει ασυμβατοτητα...δεν γινεται σωστα, και δημιουργει αλλα προβληματα οπως κολληματα, LAGGING, και αλλα ακυρα που ποτε δεν παρουσιαζονται σε ρευμα μαμισιο απο bios...το ιδιο και το ΑΤΙ Tray Tools που ειναι πιο αξιοπιστο απο afterburner για ΑΤΙ...το crossfire...εχει τεχνικες εξοικονομισης ενεργειας, και δεν κανει για αυξομειωσεις ρευματος...ειναι ΑΣΤΑΘΕΣ...ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΑΠΟ REGISTRY δουλευει το afterburner...το εκανα φυσικα ομως...οχι χωρις παρενεργειες...πλεον δεν επεφτε στα 157/300 για χαμηλο ρευμα και θερμοκρασια...ολοι στο γκουρου3δ αυτο λενε...κατι ξερουμε... οποτε για να μην βρεθει κανεις με bsod στο ακυρο...ας μην το κανει ποτε, να δοκιμασει bios, μην φοβαται κατι ξερω που παιζω 8 ωρες την ημερα overclocked...oxi stock Καλά ντε!!!Πως κάνεις έτσι!!!Ηρέμησε!Δε σε είπαμε και καμπούρη!Είπαμε αυτό που έγινε.Τώρα εσύ αν δεν πιστεύεις και ισχυρίζεσαι άλλα...δικαίωμά σου και δε με αφορά.Εγώ ξέρω τι είδα και τι έγινε. και επίσης... κατι ξερω που παιζω 8 ωρες την ημερα overclocked... Κατάλαβα...:whistle2: Α και δεν είσαι ο μόνος που γνωρίζεις άμα γνωρίζεις και ότι γνωρίζεις!. Μια κατάσταση-γεγονός αναφέραμε και έγινες τούρκος! Ρε Alexopus6 πες ρε συ...!
hyperion Οκτώβριος 24, 2010 #13 Οκτώβριος 24, 2010 η διαφορα ειναι το ulps...κατι ξερει η ΑΤΙ και το βαζει...εγω θελω να μην το βγαζω... δεν το συνιστα και η εταιρια αλλωστε...εκτος και αν ειναι χαζοι οι προγραμματιστες των καταλυστ...και ξαφνικα, γιναμε ικανοτεροι... δεν ειναι οτι αντιδρω venom7 zhtw συγγνωμη αν δεν ξεχωριζεις μια δοση χαβαλε και συγχησης, ηρεμα μιλαω...χιχι απλα μην λεμε ανακριβειες...ποτε το overclock...δεν ειναι το ιδιο...στις 2 περιπτωσεις...και αν θελετε καταλαβε το...δεν ειμαστε χαζοι οσοι φλασαρουμε...ειναι πιο υγειες για την καρτα... alexopus6 εσυ εισαι που ελεγες οτι στοκ παιζεις τα παντα αν δε κανω λαθος... ποτε δεν θα χουν τα ιδια φπς και την ιδια ομαλοτητα οσοι πειραζουν "στοκ" bios και δε βαζουν ποιοτικα για oc bios...τι να κανουμε...δεν εβγαλα εγω το κανονα και ουτε ειναι αποψη μου...απλα εχω το δικαιωμα σαν πιο ψαγμενος να λεω τι ισχυει...οι εξαιρεσεις δεν κανουν τον κανονα, εξακολουθουν και παραμενουν εξαιρεσεις...αλλο crossfire voltage αλλο single...
Alexopus6 Οκτώβριος 24, 2010 #14 Οκτώβριος 24, 2010 Ναι hyperion stock παίζω, όταν θα έρθει ο καιρός που δεν θα μπορώ να παίξω ενα game τοτε θα κλοκάρω.Αφου δεν θέλεις να βγάζεις το ulps και δεν το συνιστά η εταιρεία, τότε το να φλασάρεις 5850 με bios 5870 το συνιστά αυτο η εταιρεία? Μόνιμα έχω το ulps disable χωρίς κανένα πρόβλημα.
hyperion Οκτώβριος 24, 2010 #15 Οκτώβριος 24, 2010 to οταν λειπει ulps δεν επιτρεπει στην καρτα να ηρεμισει, οποτε απο μακρυζωια το ψαχνουμε...επισης, ποτε δεν ειπα οτι ειναι καλο το φλασαρισμα, αλλα το ρολοι της 5870 δινει παντου παραπανω βολτ...αρα το κλοκαρισμα εχει το απαραιτητο φαι...οποτε ναι...ζοριζεται λιγοτερο η καρτα...και κατι αλλο...το να ανεβοκατεβασεις βολτ σε 2 καρτες και ανω...δεν κανει καλο στο τροφοδοτικο...προτεινετε σταθερο ρευμα...λογω αμπερ και λοιπα αλλα... και εν τελει δε συγκρινεται η σταθεροτητα του CCC και του afterburner...που το CCC ανεβοκατεβαζει ρολογια αυτοματα οταν ειναι τικαρισμενο, για την ασφαλεια της καρτας, ενω το msi τα δινει οσο θελει μονιμως...:magic: α, και επειδη δεν ειναι λαθος η λογικη σου, επειδη καποιοι δε θελουν να ρισκαρουν... εχω νεα, το νεο καταλυστ απο 10.11, θα εχει επιλογη, για ρυθμιση ενεργειας crossfireX... μετα παιζετε με οτι προγραμμα θελετε εκτος CCC...(afterburner, evga precision, ATT...)
Alexopus6 Οκτώβριος 24, 2010 #16 Οκτώβριος 24, 2010 Μα όταν κάνεις disable το ulps και η δευτερη κάρτα δουλευει idle 157/300 σε αντίθεση με enable ulps που η κάρτα στα idle "κοιμάται" τελείως. Οπότε το 157/300 δεν πιστευω οτι επηρεάζει την μακροζωία της κάρτας.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.