Jump to content

Ηχεια για home cinema(το πολυ μεχρι 400ευρο)(αποψεις)

Tarlac

Recommended Posts

Ψαχνω για ηχεια home cinema το πολυ μεχρι 400ευρο...δεν ξερω ακριβως ποσα τ.μ ειναι το σαλονι που θα βαλω τα ηχεια αλλα παντως δεν ειναι πολυ μεγαλο το σπιτι συνολικα ειναι 85τ.μ,δεν θελω ενισχυτη γιατι κοστιζει πολλα μετα και τα χρειαζομαι μονο για ταινιες.Θα ηθελα να προτεινεται μερικα σας ευχαριστω.....:banging:

Μερικές παρατηρήσεις.

1- το 85τμ δεν λέει τίποτα, ο χώρος ακρόασης(που θα μπούν) πόσο μέγεθος έχει ;;

2- μόνο για ηχεία ενδιαφέρεσαι χωρίς ενισχυτή ή είναι και αυτός μέσα στο bagdet σου ;;

3- μόνο μουσική, μόνο ταινίες, ή και τα 2 ;;

Μερικές παρατηρήσεις.

1- το 85τμ δεν λέει τίποτα, ο χώρος ακρόασης(που θα μπούν) πόσο μέγεθος έχει ;;

2- μόνο για ηχεία ενδιαφέρεσαι χωρίς ενισχυτή ή είναι και αυτός μέσα στο bagdet σου ;;

3- μόνο μουσική, μόνο ταινίες, ή και τα 2 ;;

τωρα πιστευω εγινα πιο κατανοητος!!! :p

Ειδα στο stock house του plaisio εχει τα εξης ηχεια σε καλες τιμες αλλα δεν τα εχω ακουσει προσωπικα

1.http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Home-Cinema-Systems/Set-Home-Cinema/Samsung-HT-BD2R.htm

2.http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Home-Cinema-Systems/Set-Home-Cinema/Samsung-HT-BD1255R-Home-Theater-5-1-HT-BD1255R.htm

3.http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Home-Cinema-Systems/Set-Home-Cinema/SAMSUNG-HT-C555-Home-Theater-5-1-HT-C555-EDC.htm

τι αποψη εχετε γι'αυτα??

Αφού φτάνεις σε τέτοιες κατηγορίες τιμής, κοίτα τουλάχιστον για ηχεία (εκτός αν σε ενδιαφέρει μόνο το "design").

http://www1.hardwareversand.de/articledetail.jsp?aid=26117&agid=771&ref=12

Θα σου βγει τελική κάπου 360€, αλλά αξίζει κάθε cent. ΙΣΩΣ μπορέσεις να τα βρεις και κάπου Ελλάντα.

Xωρίς ενισχυτή ξεχνάς οποιοδήποτε ηχείο, απλά δεν θα παίξουν...

Είτε θα πάρεις 5.1 σύστημα ήχου για πισί που έχουν ενσωματωμένο ενισχυτή

π.χ. http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/Speakers-Headsets-Microphones/Speakers/LOGITECH-Z-5500-5-1-970115-0914.htm

είτε θα πάρεις αυτοενισχυόμενα ηχεία που είναι για σχετικά συγκεκκριμένες δουλειές.

Π.χ.

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Portable-Player/Speakers-Sound-Cards/Speaker-Monitor/Fostex-Monitors-Pm0-4-11-47-PM0-4.htm

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Portable-Player/Speakers-Sound-Cards/Speaker-Monitor/M-Audio-Monitors-Studiophile-Bx-8A-Deluxe.htm

Δηλαδη πρεπει να παρω και ενισχυτη....ωραια,τι ενισχυτη μου προτινεται?ο πατερας μου εχει εναν pioneer δε ξερω μοντελο αλλα τον εχει 7 χρονια και εχει βαλει επανω

Acoustimass(5.1) της bose μοντελο πριν 5 χρονια αλλα ειναι τρομερα!βεβαια ειναι ενα καρο λεφτα αυτα που εγω δεν μπορω να τα δοσω ετσι...Αν εχει καποιος να μου προτεινει κατι (ηχεια και ενισχυτη) στη τιμη των 400 αντε των 500 θα με βοηθουσατε αρκετα...ευχαριστω

τσίμπα 2 ηχοστηλες και ενα ενισχυτή και είσαι κομπλέ...

για παράδειγμα....

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0406274&catid=060600

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Home-Cinema-Systems/Home-Cinema-Speakers/ROISTER-EMPHASIS-25-WENGE-2-0-EMPHASIS-25-WENGE.htm

το ξέρω οτι ειναι εκτος badget αλλα υπάρχουν φθηνότεροι ενισχυτές και φθηνότερα ηχεία....τα έτοιμα 5.1 μη τα κοιτάς γιατί ειναι μόνο μπάσα...αν σε ενδιαφέρει ποιοτικός ήχος ψάξε αυτο που σου είπα.αργότερα αγοράζεις κεντρικό 2 πίσω και γουφερακι και έχεις 5.1.

τσίμπα 2 ηχοστηλες και ενα ενισχυτή και είσαι κομπλέ...

για παράδειγμα....

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0406274&catid=060600

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Home-Cinema-Systems/Home-Cinema-Speakers/ROISTER-EMPHASIS-25-WENGE-2-0-EMPHASIS-25-WENGE.htm

το ξέρω οτι ειναι εκτος badget αλλα υπάρχουν φθηνότεροι ενισχυτές και φθηνότερα ηχεία....τα έτοιμα 5.1 μη τα κοιτάς γιατί ειναι μόνο μπάσα...αν σε ενδιαφέρει ποιοτικός ήχος ψάξε αυτο που σου είπα.αργότερα αγοράζεις κεντρικό 2 πίσω και γουφερακι και έχεις 5.1.

ναι δεν εχεις αδικο(και μαλλον ετσι θα το κανω ενα ενα κομματι τι φορα) αλλα ολο και κατι θα υπαρχει εκτος απο ενισχυτη που θα εχει και γουφερ, 4 ηχεια και το κεντρικο.....τωρα ταινια χωρις το κεντρικο και το γουφερ χανει παρα πολυ γιατι το κεντρικο το θες για τουσ διαλογους και το γουφερ ειναι must καταλαβαινεις....;)

δηλαδη απο οτι καταλαβα οτι ηχεια και να παρεις πρεπει να εχεις εναν καλο ενισχυτη ετσι?

Τα 400-500 δυστυχως δε φτανουν για να παρεις ηχεια+ενισχυτη της προκοπης εστω σε χαμηλο επιπεδο, αλλα της προκοπης! Αφου εχεις τοσο σφικτο budget σε συμφερει να πας σε ολοκληρωμενη λυση τυπου Edifier που σου εδειξε το παιδι παραπανω, ή τα κλασσικα γνωστα μας logitech Z-5500. Καλυτερα απεφυγε ολοκληρωμενο συστημα των sony/samsung/lg κλπ γιατι η ποιοτητα ειναι απαραδεκτη.

Για να πας σε κανονικο συστημα υπολογισε κανα 200αρι για τον φτηνοτερο/μικροτερο ενισχυτη της προκοπης (εναν yamaha σειρα 3 δηλαδη) και μετα θες ευκολα ενα 500ρικο για τα φτηνοτερα ηχεια της προκοπης (εδω δε θα κανω προταση, υπαρχουν αρκετες λυσεις, αλλα ~500). Αν βαλεις και ενα sub της προκοπης θες κανα 100ρικο για ενα μικρο Yamaha. Οποτε φτανεις γυρω στα 800 ευρω για το ελαχιστο συστημα της προκοπης. Αρκετα overbudget...

Οποτε ή πας σε ολοκληρωμενο οπως ειπαμε πριν, ή αν θες να επενδυσεις σε χρονο, ξεκινας με τον yamaha και τα 2 μπροστινα μονο απο τα ηχεια που θα εισαι εντος του 500ρικου budget, αν σε παιρνει βαζεις και το woofer, αλλα μαλλον δε σε παιρνει, και δε χρειαζεται κιολας σε πρωτη φαση αφου τα μπροστινα θα ειναι μεγαλα και θα εχουν σχετικο μπασο, και αγοραζεις κεντρικο+2 πισω+woofer σταδιακα. Για αρχη θα κανεις τη δουλεια σου με αρκετη ποιοτητα απλα χωρις surround, αλλα θα εχεις και κατι που οταν προσθεσεις τα υπολοιπα θα σου μεινει, δε θα χρειαστει ποτε αναβαθμιση αν δεν μπεις στο τριπακι των "τρελων"...

Χειρότερη ποιότητα τα ολοκληρωμένα των "μεγάλων" από τα logitech; Δεν νομίζω.

Τα λοτζιτεκ έχουν στενή ηχητική δέσμη, λόγω των προδιαγραφών που ορίζει το THX multimedia. Άρα σε έναν κάπως μεγάλο χώρο θα ακούς 5 ηχεία και όχι έναν εννιαίο surround ήχο. Βάλε μέσα και την έλλειψη τουίτερ που είναι ένα ακόμα μείον για την ηχητική διασπορά των ψηλών.

Ούτε και οι εντάσεις τους είναι πολύ υψηλές αν το υλικό δεν έχει ηχογραφηθεί σε μεγάλη ένταση. Τέλος, λόγω πολύ μικρών ηχείων στους δορυφόρους οι χαμηλομεσαίες συχνότητες ακούγονται πολύ αδύναμες. Σε μουσική που τα έχω ακούσει οι δορυφόροι έβγαζαν τον ηχητικό όγκο ραδιοφώνου στις ανθρώπινες φωνές.

Αυτά τα συστήματα είναι φτιαγμένα αποκλειστικά για pc. Εκεί ξεγελάνε επαρκώς το ανθρώπινο αυτί. Για μεγάλο χώρο θες οπωσδήποτε δορυφόρους ικανούς να βγάζουν χαμηλομεσαίες. Ο μεγάλος κώνος προσφέρει και χαμηλότερες αλλοιώσεις σε τέτοιες συχνότητες.

Τα edifier είναι σίγουρα καλύτερα από τα logitech αλλά νομίζω ότι κάποιος πρέπει να πάει σε κάτι τέτοιο http://www.hometheatermag.com/hometheaterinabox/607onksr800/.

Και αν δώσεις και κάτι παραπάνω δεν πειράζει, αν πάρεις αυτό που σε ικανοποιεί. Γιατί μετά θα καταλήξεις να πληρώνεις πολλαπλάσια.

Αφού είσαι από Αθήνα τράβα μια βόλτα σε Saturn/MediaMarkt/Κωτσόβολο και τσέκαρε τί παίζει εκεί.

Θα βρείς τρελές προσφορές λόγο εποχής και θα καταφέρεις να βολευτείς μια χαρά με το 500άρικο για ενισχυτή και 2 ηχεία.

ΑΣΤΑ τα καταστήματα τύπου Πλαίσιο καλύτερα.

Προτίμησε να σπρώξεις παραπάνω για τον ενισχυτή και λιγότερα για ηχεία.

Αργότερα πέρνεις 2 καλύτερα ηχεία και το πρώτα τα βάζεις σαν πίσω ηχεία σε σύστημα 5.1, τίποτα δεν χάνεται.

Επίσης ΜΗΝ παρασυρθείς από το μέγεθος και καταλήξεις με τίποτα θηρία.

Υπάρχουν ηχειάκια ραφιού με τρελές αποδόσεις (και ακόμα ποιό τρελές τιμές)

Τα λοτζιτεκ έχουν στενή ηχητική δέσμη, λόγω των προδιαγραφών που ορίζει το THX multimedia. Άρα σε έναν κάπως μεγάλο χώρο θα ακούς 5 ηχεία και όχι έναν εννιαίο surround ήχο. Βάλε μέσα και την έλλειψη τουίτερ που είναι ένα ακόμα μείον για την ηχητική διασπορά των ψηλών.

Ούτε και οι εντάσεις τους είναι πολύ υψηλές αν το υλικό δεν έχει ηχογραφηθεί σε μεγάλη ένταση. Τέλος, λόγω πολύ μικρών ηχείων στους δορυφόρους οι χαμηλομεσαίες συχνότητες ακούγονται πολύ αδύναμες. Σε μουσική που τα έχω ακούσει οι δορυφόροι έβγαζαν τον ηχητικό όγκο ραδιοφώνου στις ανθρώπινες φωνές.

Αυτά τα συστήματα είναι φτιαγμένα αποκλειστικά για pc. Εκεί ξεγελάνε επαρκώς το ανθρώπινο αυτί. Για μεγάλο χώρο θες οπωσδήποτε δορυφόρους ικανούς να βγάζουν χαμηλομεσαίες. Ο μεγάλος κώνος προσφέρει και χαμηλότερες αλλοιώσεις σε τέτοιες συχνότητες.

Τα edifier είναι σίγουρα καλύτερα από τα logitech αλλά νομίζω ότι κάποιος πρέπει να πάει σε κάτι τέτοιο http://www.hometheatermag.com/hometheaterinabox/607onksr800/.

Και αν δώσεις και κάτι παραπάνω δεν πειράζει, αν πάρεις αυτό που σε ικανοποιεί. Γιατί μετά θα καταλήξεις να πληρώνεις πολλαπλάσια.

Τα onkyo που προτεινεις φυσικα ειναι καλυτερα απο τα Logitech, αλλα μην υποτιμας τα τελευταια. Οπως ειπα σε σχεση με sony/lg/samsung κλπ που με 200-300 ευρω σου πουλανε ενα συστημα τα παντα-ολα μεχρι με dvd player μεσα, τα logitech ειναι αρκετα ανωτερα, εχουν ουσια εκει που τα αλλα εχουν μονο specs.

Για μουσικη ΟΚ δεν κανουν, (οχι οτι κανουν τα προαναφερθεντα ομως ετσι?), αλλα δεν ειναι ολοι πορομενοι, ο χρηστης που δεν ειχε ποτε του home cinema και που θελει να δει ταινιες και να εντυπωσιαστει, και οχι να ακουει μουσικη, τα logitech ειναι υπερβολικα καλα για αυτο το σκοπο... Τα αλλα που ανεφερα αντιθετα, στα ιδια λεφτα, θα εντυπωσιασουν παλι τον αρχαριο, αλλα θα του δωσουν και την αισθηση οτι κατι λειπει, κατι παραμορφωνει οσο ανεβαινει η ενταση....κατι ειναι OFF, χωρις να μπορει να καταλαβει τι. Ειναι η διαφορα αναμεσα στην ΟΚ αγορα, που δε πιστευεις οτι σε κλεψανε αλλα δε ξετρελαθηκες κιολας, πανω κατω οτι περιμενες πηρες, και στην αγορα που πιστευεις οτι εκανες την καλυτερη κινηση ever γιατι εδωσες 5 και πηρες 10, πηρες παραπανω απο οσα περιμενες...

Το πρωτο συναισθημα το εχεις με τα ολοκληρωμενα των κολλοσων εταιρειων. Το δευτερο με τα logitech/edifier.

Παντα μιλωντας απο τη σκοπια του αρχαριου γιατι πρεπει να σκεφτομαστε οπως ο thread starter. Και εγω ειχα τα Logitech πριν 3 χρονια και ετσι ενιωθα, σημερα που εχω συστημα των 1500 ευρω (που παλι δεν ειανι τιπτοα τρομερο, αλλα αλλη κλαση τελοσπαντων απο αυτα που συζηταμε εδω) πηρα τα logitech 5400 (που ειναι πολυ παρομοια με τα 5500) για το υπνοδωματιο και δεν εντυπωσιαστηκα, αλλα τη δουλεια τους την κανουν.

Γι'αυτο λεω παντα να κοιταμε απο τα ματια του thread starter....και αυτο που προτεινα πριν να παρει μονο ενισχυτη και 2 κολονες και να αναβαθμισει σιγα σιγα, μπορει για τον πιο προχωρημενο να ειναι η πιο σοφη επιλογη, αλλα για αυτον που θελει απλα να κανει τη δουλεια του, ουτε αυτην θα κανει (δε θα εχει surround σε πρωτη φαση, που ειανιτ ο πιο σημαντικο στις ταινιες) αλλα και θα αναγκαστει να ξοδεψει τα διπλασια εστω και σε δοσεις, παλι τα διπλασια ειναι...

Ας κρινει λοιπον ο φιλος σε ποια κατηγορια ειναι και ας προχωρησει, γιατι εγω τον κοβω στην κατηγορια που καλυτερα θα εξυπηρετηθει με logitech/edifier ή αν του κατσει κανα συστημα σαν το Onkyo σε κοντικη τιμη...

Αφού είσαι από Αθήνα τράβα μια βόλτα σε Saturn/MediaMarkt/Κωτσόβολο και τσέκαρε τί παίζει εκεί.

Θα βρείς τρελές προσφορές λόγο εποχής και θα καταφέρεις να βολευτείς μια χαρά με το 500άρικο για ενισχυτή και 2 ηχεία.

ΑΣΤΑ τα καταστήματα τύπου Πλαίσιο καλύτερα.

Προτίμησε να σπρώξεις παραπάνω για τον ενισχυτή και λιγότερα για ηχεία.

Αργότερα πέρνεις 2 καλύτερα ηχεία και το πρώτα τα βάζεις σαν πίσω ηχεία σε σύστημα 5.1, τίποτα δεν χάνεται.

Επίσης ΜΗΝ παρασυρθείς από το μέγεθος και καταλήξεις με τίποτα θηρία.

Υπάρχουν ηχειάκια ραφιού με τρελές αποδόσεις (και ακόμα ποιό τρελές τιμές)

θα σου πω μια φαση που ετυχε να ημουν και εγω και εκανε την bose μια απο τις αγαπημενες μου μαρκες ηχειων.....ειμαστε με το πατερα μου σε μια εκθεση ηχου και εικονας στο παλαιο αεροδρομιο πριν καμοια 5ετια ισως και λιγο παλαιοτερα...και ειχαμε παει στον οροφο που ειχανε στισει δωματιακια το ενα διπλα στο αλλο και ειχαν ολοκρηρομενα home cinemas με τηλεορασεις τα παντα και οπως ανεβαινουμε επανω ακουμε απο ενα δωματιακι πολυ δυνατο ηχο και κρυσταλινο λες και ειμασταν διπλα,ανοιξαμε την κουρτινα να μπουμε στο δωματιο και βλεπουμε αυτα τα σκατουλακια της bose να κανουν σαματα και επαθα πλακα!Και ο πατερας μου αυτα αγορασε για το σπιτι τα acoustimas καπως ετσι τα λεει το εχω γραψει και πιο πανω,τα οποια ειναι κατι σκατουλακια ετσι...Το ιδιο εχω παθει και με τα bose companion 5:inlove: τα ειχα ακουσει στο saturn επαιζε ενα κομματι τζαζ αλλα εγω ημουνα στο ενα ακρο του saturn και αυτα στο αλλο και καποιος το βαζει τερμα ε παιδια ετρεξα να δω τι στο π*#@$ εβγαζε αυτο τον ηχο...και απο τοτε προσπαθω να τα βρω καπου φτηνα αλλα μονο απο εξωτερικο εδω εχουνε ακομα 500:hehe:!!!

Τα onkyo που προτεινεις φυσικα ειναι καλυτερα απο τα Logitech, αλλα μην υποτιμας τα τελευταια. Οπως ειπα σε σχεση με sony/lg/samsung κλπ που με 200-300 ευρω σου πουλανε ενα συστημα τα παντα-ολα μεχρι με dvd player μεσα, τα logitech ειναι αρκετα ανωτερα, εχουν ουσια εκει που τα αλλα εχουν μονο specs.

Για μουσικη ΟΚ δεν κανουν, (οχι οτι κανουν τα προαναφερθεντα ομως ετσι?), αλλα δεν ειναι ολοι πορομενοι, ο χρηστης που δεν ειχε ποτε του home cinema και που θελει να δει ταινιες και να εντυπωσιαστει, και οχι να ακουει μουσικη, τα logitech ειναι υπερβολικα καλα για αυτο το σκοπο... Τα αλλα που ανεφερα αντιθετα, στα ιδια λεφτα, θα εντυπωσιασουν παλι τον αρχαριο, αλλα θα του δωσουν και την αισθηση οτι κατι λειπει, κατι παραμορφωνει οσο ανεβαινει η ενταση....κατι ειναι OFF, χωρις να μπορει να καταλαβει τι. Ειναι η διαφορα αναμεσα στην ΟΚ αγορα, που δε πιστευεις οτι σε κλεψανε αλλα δε ξετρελαθηκες κιολας, πανω κατω οτι περιμενες πηρες, και στην αγορα που πιστευεις οτι εκανες την καλυτερη κινηση ever γιατι εδωσες 5 και πηρες 10, πηρες παραπανω απο οσα περιμενες...

Το πρωτο συναισθημα το εχεις με τα ολοκληρωμενα των κολλοσων εταιρειων. Το δευτερο με τα logitech/edifier.

Παντα μιλωντας απο τη σκοπια του αρχαριου γιατι πρεπει να σκεφτομαστε οπως ο thread starter. Και εγω ειχα τα Logitech πριν 3 χρονια και ετσι ενιωθα, σημερα που εχω συστημα των 1500 ευρω (που παλι δεν ειανι τιπτοα τρομερο, αλλα αλλη κλαση τελοσπαντων απο αυτα που συζηταμε εδω) πηρα τα logitech 5400 (που ειναι πολυ παρομοια με τα 5500) για το υπνοδωματιο και δεν εντυπωσιαστηκα, αλλα τη δουλεια τους την κανουν.

Γι'αυτο λεω παντα να κοιταμε απο τα ματια του thread starter....και αυτο που προτεινα πριν να παρει μονο ενισχυτη και 2 κολονες και να αναβαθμισει σιγα σιγα, μπορει για τον πιο προχωρημενο να ειναι η πιο σοφη επιλογη, αλλα για αυτον που θελει απλα να κανει τη δουλεια του, ουτε αυτην θα κανει (δε θα εχει surround σε πρωτη φαση, που ειανιτ ο πιο σημαντικο στις ταινιες) αλλα και θα αναγκαστει να ξοδεψει τα διπλασια εστω και σε δοσεις, παλι τα διπλασια ειναι...

Ας κρινει λοιπον ο φιλος σε ποια κατηγορια ειναι και ας προχωρησει, γιατι εγω τον κοβω στην κατηγορια που καλυτερα θα εξυπηρετηθει με logitech/edifier ή αν του κατσει κανα συστημα σαν το Onkyo σε κοντικη τιμη...

κοιτα οτι ειμαι αρχαριος ειμαι γιατι δεν ειχα το δικο μου home cinema ποτε αλλα στο σπιτι που μεγαλωσα δοξα τον πατερα μου με εκανε να αγαπησω το καλο ηχο με εκανε να ψαχτω να αγορασω το home cinema μου,οι φιλοι μου ικανοποιουνται μονο με τα ηχεια της τηλεορασης τι λεμε τωρα...ενοειται και δε ψαχνω κατι super,ενα συστημα πληρες που να βγαζει ικανοποιητικο ηχο 5.1,εγω δε θα το καταλαβω τοσο,αλλα και να το καταλαβω θα μαρεσει μονο και μονο το οτι εχω το δικο μου home cinema και μπορω να δω ταινιες normal...αυτο δε ψαχνω κατι τρομερο.Τα z5500 τα εχει ενας φιλος καποια στιγμη γυρω στις 10 οκτωβρη θα μου τα φερει να τα δοκιμασω,αν μεινω ικανοποιημενος θα τα παρω αλλιως θα δω κατι αλλο...

αυτα τα onkyo ειναι καλυτερα απο τα z5500???? γιατι αν εχουν ενα 100αρικο διαφορα και ειναι αρκετα καλυτερα αξιζει να το δοσω

α και σας ευχαριστω για τις συμβουλες σας..........:flower:

Tarlac, τα Onkyo είναι ενδεικτικά για να καταλάβεις περίπου που πρέπει να κινηθείς. Πρέπει να βρεις κάτι με μεγάλα μεγάφωνα για τις μεσαίες(το λιγότερο 4 ίντσες) συν τουίτερ. Κάτι φτιαγμένο για να παίζει καλά σε σαλόνι και όχι σε pc.(Ακόμα και κάτι κινέζικα ηχεία ραφιού θα είναι καλύτερα από τους δορυφόρους των λότζιτεκ.)

Δυστυχώς κυκλοφορούν πολλά μοντέλα των "μεγάλων" στην αγορά που σου προσφέρουν θεόρατες ηχοστήλες με κάτι μεγαφωνάκια της πλάκας που δεν αναπαράγουν καλά τις χαμηλομεσαίες και βγάζουν άδειο-"ποντικίσιο" ήχο όπως και τα λότζιτεκ.

Το πακέτο της onkyo έχει έναν σοβαρό, stand alone ενισχυτή που μπορεί να συνεργαστεί με πληθώρα ηχείων και μηχανημάτων και αξιοπρεπή ηχειάκια συν το σύστημα προσαρμογής του ήχου στα δεδομένα του χώρου σου.

Αν παρατήρησες όμως τα ηχεία είναι 7.1. Πράγμα που σημαίνει ότι ίσως να υπάρχουν στην ίδια τιμή πακέτα 5.1 με ποιοτικότερα ηχεία.

Υ.Γ:

Στο pc έχω τα megaworks 5.1 που είναι εφάμιλλης ποιότητας με τα logitech 5500. Δεν έχουν τουίτερ αλλά αυτό δεν πειράζει πολύ σε μικρούς χώρους και αποστάσεις ενώ εξουδετερώνει πλήρως και τις παραμορφώσεις στις ψηλές νότες. Τα δυναμικά τους, δηλαδή η διαφορά έντασης ανάμεσα στα σιγανά και τα πολύ δυνατά μέρη της ταινίας είναι απίστευτα και εντελώς απαραμόρφωτα. Στις ταινίες νομίζεις ότι ακούς άλλο ακριβότερο σύστημα. Ανάλογα πρέπει είναι και τα 5500. Αλλά μόνο στους κατάλληλους χώρους.

Τα ανωτέρω συστήματα απέχουν έτη φωτός από τα αντίστοιχα της Bose. Και μόνο η αναφορά της λέξης bose αποτελεί προσβολή για κάποιον που έχει ακούσει κάτι καλό από άλλη εταιρεία. Προσπαθούν με ψευδοεπιστημονικούς ισχυρισμούς να σε πείσουν ότι μπορείς να πάρεις από μια σκ**λα χωρίς καν τουίτερ τον ήχο που θα σου βγάλει ένα νορμάλ ηχείο δαπέδου. Όλοι οι άλλοι μηχανικοί ηχείων είναι ζωντόβολα και άσχετοι και μόνο αυτοί ξέρουν τον ήχο. Και φυσικά αυτήν την δήθεν τεχνολογική ανωτερότητα την πληρώνεις χρυσό πλατίνα.

Κάνε ένα search στο ίντερνετ και θα δεις ότι σχεδόν ποτέ, αν όχι καθόλου, δεν στέλνουν συστήματά τους σε reviewers για ενδελεχή review με μετρήσεις και τα τοιάυτα. Κοινώς λένε λαλακίες και όποιος τσιμπήσει.

Όφειλω να ομολογήσω ότι δεν γνώριζα την ύπαρξη τόσο αξιόλογων προτάσεων όπως αυτή της Onkyo ή άλλων ανάλογων. Nice!

Ρεζουμέ σε ρεαλιστική βάση:

ή τσιμπάς κάτι στυλ Onkyo (αξιολογότατο σετ όπως διαβάζω) ή τσιμπάς κάτι σε στυλ Edifier (που είναι μεν "μικρό" στο μάτι, αλλά πραγματικά ολοκληρωμένο σετ σχεδόν για κάθε χρήση).

επισης ρεαλιστικη βλεπω και την αγορα ενισχυτη και 2 ηχειων για αρχη..και να συμπληρωνει σταδιακα οποτε θελει και μπορει.

(ενδεικτικα περα απο τον yamaha που αναφερθηκε pioneer 519/520 ,onkyo 3008 στα 250/290 και 350 αντιστοιχα)

ηχεια υπαρχουν απειρες επιλογες για ολα τα γουστα...σε ολα τα βαλαντια.

Δεν λεω να εχεις τα απειρα λεφτα και να παρεις οτι καλυτερο βρεις στο διαβα σου.

Θα σε χαλαγε ενας πχ pioneer 519 (να κρατηθει το budget σχετικα χαμηλα @240Ε) και επισης πχ dali concept 2 @ 240E επισης??

και να ξερεις οτι σε ενα χρονο πχ 8α εχεις σοβαρο συστημα??

Σαν ηχεια μπορεις να βαλεις 1002 αλλα..πχ τα φτηνα roister emphasis @130E...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.