syma Οκτώβριος 13, 2010 Author #21 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2010 Για σιγουρα δεν ξερω να σου πω αλλα εισαι σιγουρος για τις εφαρμογες που τρεχουν εκεινη τη στιγμη ?εγω ως τωρα δεν εχω παρατηρηση κατι και δεν νομιζω να ειναι θεμα bios/ram αλλα νομιζω οτι ειναι θεμα softwareτον υπολογιστη τον εφτιαξα προ 10 ημερων.δεν εχω βαλει τπτ μεσα εκτος απο τα προγραμματα που ειπα πριν, και κανα 2 παιχνιδια.τι εννοεις θεμα software??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Οκτώβριος 13, 2010 #22 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2010 τον υπολογιστη τον εφτιαξα προ 10 ημερων.δεν εχω βαλει τπτ μεσα εκτος απο τα προγραμματα που ειπα πριν, και κανα 2 παιχνιδια.τι εννοεις θεμα software???Oτι καποια εφαρμογη προκαλει το προβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
syma Οκτώβριος 13, 2010 Author #23 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2010 Oτι καποια εφαρμογη προκαλει το προβλημαδλδ τι μπορω να κανω???πως να το ελενξω?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Οκτώβριος 13, 2010 #24 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2010 δλδ τι μπορω να κανω???πως να το ελενξω??απο το task manager δες ποια εφαρμογη ειναι που τρωει τοσο μνημη δεν γινετε απο το πουθενα απο τα ~2 gb μνημης να ανεβαινει στο 5 χωρις να τρεχει καποια εφαρμογη Link to comment Share on other sites More sharing options...
syma Οκτώβριος 13, 2010 Author #25 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2010 στο task manager στην καρτελα με τις εφαρμογες δεν εχει τπτ.στην καρτελα ομως με τις διεργασιες υπαρχουν πολλα προγραμματα (ενα απο απο αυτα ειναι και το svchost.exe το οποιο τρωει πολυ μνημη),αλλα και απο ενα μπακαλιστικο αθροισμα που εκανα 5000mb δεν φτανουν!!!!απο το task manager δες ποια εφαρμογη ειναι που τρωει τοσο μνημη δεν γινετε απο το πουθενα απο τα ~2 gb μνημης να ανεβαινει στο 5 χωρις να τρεχει καποια εφαρμογηστο task manager στην καρτελα με τις εφαρμογες δεν εχει τπτ.στην καρτελα ομως με τις διεργασιες υπαρχουν πολλα προγραμματα (ενα απο απο αυτα ειναι και το svchost.exe το οποιο τρωει πολυ μνημη),αλλα και απο ενα μπακαλιστικο αθροισμα που εκανα 5000mb δεν φτανουν!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Οκτώβριος 13, 2010 #26 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2010 στο task manager στην καρτελα με τις εφαρμογες δεν εχει τπτ.στην καρτελα ομως με τις διεργασιες υπαρχουν πολλα προγραμματα (ενα απο απο αυτα ειναι και το svchost.exe το οποιο τρωει πολυ μνημη),αλλα και απο ενα μπακαλιστικο αθροισμα που εκανα 5000mb δεν φτανουν!!!!Τι να σου πω τοτε δεν ξερω εμενα παντως δεν μου κανει κατι παρομοιο ( και το pc ειναι ανοικτο 24/7 αντε να κλεισει για κανα restart αν περασω τιποτα οδηγους και ετσι) εγω υποθετο οτι κατι παιζει απο εφαρμογη ειδικος ομως δεν ειμαι για να ξερω σιγουρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
syma Οκτώβριος 13, 2010 Author #27 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2010 γμτ εψαξα και στο google αλλα δεν βρηκα τπτ...και σε ενα φιλο μου παντως το ιδιο εκανε...φυσικα λυση ουτε αυτος βρηκε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Οκτώβριος 13, 2010 #28 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2010 Δεν νομίζω να είναι θέμα hardware. Υποψιάζομαι είτε την περίπτωση του να έχεις φάει ιό ο οποίος ανοίγει πολλαπλές διεργασίες είτε την περίπτωση του να έχεις ρυθμίσει κάτι λάθος αναφορικά με την εικονική μνήμη. Θεωρητικά πάντως τα win7 πρώτα θα εξαντλήσουν όλη την RAM και μετά θα καταφύγουν στο pagefile. Το θέμα είναι ότι εκτός από τα προγράμματα χρησιμοποιούν την RAM και ως data cache (αν θυμάμαι καλά από το readyboost (?)). Το οποίο σημαίνει ότι όλα αυτά τα αρχειάκια που κατεβάζεις μένουν στην ram. Δοκίμασες να αφήσεις τον υπολογιστή ανοικτό χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
syma Οκτώβριος 13, 2010 Author #29 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2010 Δεν νομίζω να είναι θέμα hardware. Υποψιάζομαι είτε την περίπτωση του να έχεις φάει ιό ο οποίος ανοίγει πολλαπλές διεργασίες είτε την περίπτωση του να έχεις ρυθμίσει κάτι λάθος αναφορικά με την εικονική μνήμη. Θεωρητικά πάντως τα win7 πρώτα θα εξαντλήσουν όλη την RAM και μετά θα καταφύγουν στο pagefile. Το θέμα είναι ότι εκτός από τα προγράμματα χρησιμοποιούν την RAM και ως data cache (αν θυμάμαι καλά από το readyboost (?)). Το οποίο σημαίνει ότι όλα αυτά τα αρχειάκια που κατεβάζεις μένουν στην ram. Δοκίμασες να αφήσεις τον υπολογιστή ανοικτό χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα;ιο το αποκλειω 1000% γιατι και το nod εχω εγκατεστημενο, με τελευταιες ενημερωσεις αλλα εκτος απο αυτο ο υπολογιστης ειναι καινουργιος χωρις πολλα προγραμματα.'μαμισιος' που λενε...οσον αφορα να αφησω τον υπολογιστη ανοιχτο χωρις να κανω τπτ, το εκανα και οντως δεν γεμιζε η ram.οποτε κατεβαζω διαφορα,ισως το κανει(να γεμισει) δεν ειναι στανταρ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Οκτώβριος 13, 2010 #30 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2010 Οπότε μάλλον είναι θέμα των windows. Χρησιμοποιούν την RAM ως disk cache. Το λοιπόν έχεις 2 επιλογές. Ή το αφήνεις όπως είναι, μιας και αν παρουσιαστεί η ανάγκη για εκτέλεση προγράμματος τα windows θα αδειάσουν τόση RAM όση χρειάζεται για να τρέξει το πρόγραμμα κανονικά, ή κατεβάζεις κάποιο tweaking tool και ξεκινάς το πείραγμα. Το δεύτερο δεν στο συνιστώ πάντως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
syma Οκτώβριος 13, 2010 Author #31 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2010 Οπότε μάλλον είναι θέμα των windows. Χρησιμοποιούν την RAM ως disk cache. Το λοιπόν έχεις 2 επιλογές. Ή το αφήνεις όπως είναι, μιας και αν παρουσιαστεί η ανάγκη για εκτέλεση προγράμματος τα windows θα αδειάσουν τόση RAM όση χρειάζεται για να τρέξει το πρόγραμμα κανονικά, ή κατεβάζεις κάποιο tweaking tool και ξεκινάς το πείραγμα. Το δεύτερο δεν στο συνιστώ πάντως...Υποτιθεται ομως ρε γμτ οτι παιρνεις ram παραπανω γι ανα εισαι ανετος .τωρα αν εχεις 6 γιγα και σου φουλαρει τα windows την ram ,καθως και να σου μοιραζει ram οποτε γουσταρει η εχει αναγκη μακακια δεν ειναι ???τι τα πληρωσα τα 320 ευρω τοτε??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Οκτώβριος 13, 2010 #32 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2010 Υποτιθεται ομως ρε γμτ οτι παιρνεις ram παραπανω γι ανα εισαι ανετος .τωρα αν εχεις 6 γιγα και σου φουλαρει τα windows την ram ,καθως και να σου μοιραζει ram οποτε γουσταρει η εχει αναγκη μακακια δεν ειναι ???τι τα πληρωσα τα 320 ευρω τοτε???Aπο το πλαισιο τις πηρες? αν εψαχνες στο skroutz θα γλυτωνες καμια 50-60 ευρω Εγω σου λεω κατι παιζει με το λειτουργικο η καποιο προγραμα γιατι αν ηταν θεμα απο τις μνημες θα εβρισκες και αλλους χρηστες που ειχαν παρομοιο προβλημα - ασε που οι μνημες και οι μητρικη δν εχουν σχεση με το ποσο μνημη θα καταναλωνετε σε αυτο εχει σχεση το λειτουργικο πιθανων καποια ρυθμιση γιατι εμενα δεν εχω παρατηρηση να κανει κατι τετοιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
syma Οκτώβριος 13, 2010 Author #33 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2010 Aπο το πλαισιο τις πηρες? αν εψαχνες στο skroutz θα γλυτωνες καμια 50-60 ευρω Εγω σου λεω κατι παιζει με το λειτουργικο η καποιο προγραμα γιατι αν ηταν θεμα απο τις μνημες θα εβρισκες και αλλους χρηστες που ειχαν παρομοιο προβλημα - ασε που οι μνημες και οι μητρικη δν εχουν σχεση με το ποσο μνημη θα καταναλωνετε σε αυτο εχει σχεση το λειτουργικο πιθανων καποια ρυθμιση γιατι εμενα δεν εχω παρατηρηση να κανει κατι τετοιοναι απο plaisio πηρα γιατι εχουν καλο rma καθως και εξυπηρετηση(κατε με).φιλε evolution καλα τα λες αλλα δυσκολο αυτο με τη ρυθμιση ,σχεδον ακατορθωτο...πως θα ψαξω ενα ενα προγραμα και πως??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Οκτώβριος 13, 2010 #34 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2010 ναι απο plaisio πηρα γιατι εχουν καλο rma καθως και εξυπηρετηση(κατε με).φιλε evolution καλα τα λες αλλα δυσκολο αυτο με τη ρυθμιση ,σχεδον ακατορθωτο...πως θα ψαξω ενα ενα προγραμα και πως???Τωρα τελευταια το εχουν κανει χαλια το rma τους οσες φορες χριαστηκα κατι για αλλαγη το τελευταιο μηνα αν δν φοναζα καποιον υπευθυνο δν καταφερνα να τελειωσω για αλλαγη καμενου τροφοδοτικου με τρεχαν 1 βδομαδα ετσι και αλλιως απο οπου και να επερνες εφορου ζωης εγγυηση εχουν για μενα δεν αξιζαν τα 60+ ευρω παραπανω πριν 2-3 μηνες ισως να το εκανα και εγω τωρα ομως οχι Οπως και να εχει καποια ρυθμιση θα ειναι στο λειτουργικο πιστευω - σιγουρα δεν ξερω - Link to comment Share on other sites More sharing options...
syma Οκτώβριος 14, 2010 Author #35 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2010 Τωρα τελευταια το εχουν κανει χαλια το rma τους οσες φορες χριαστηκα κατι για αλλαγη το τελευταιο μηνα αν δν φοναζα καποιον υπευθυνο δν καταφερνα να τελειωσω για αλλαγη καμενου τροφοδοτικου με τρεχαν 1 βδομαδα ετσι και αλλιως απο οπου και να επερνες εφορου ζωης εγγυηση εχουν για μενα δεν αξιζαν τα 60+ ευρω παραπανω πριν 2-3 μηνες ισως να το εκανα και εγω τωρα ομως οχι Οπως και να εχει καποια ρυθμιση θα ειναι στο λειτουργικο πιστευω - σιγουρα δεν ξερω -οκ φιλε μου θα ψαξω να δω τι μπορω να κανω και θα ξανα postαρω με νεα.Σε ευχαριστω για την υπομονη σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Οκτώβριος 14, 2010 #36 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2010 Για αρχή κοίτα στην καρτέλα ρυθμίσεων για προχωρημένους (δεξί κλικ στον υπολογιστή-> ιδιότητες-> ρυθμίσεις για προχωρημένους->επιδόσεις -> ρυθμίσεις-> για προχωρημένους) αν είναι επιλεγμένο να δίνεται προτεραιότητα στα προγράμματα ή στις υπηρεσίες που είναι στο παρασκήνιο. Αν είναι στις υπηρεσίες στο παρασκήνιο επέλεξε να δίνεται προτεραιότητα στα προγράμματα. Υποτίθεται ότι αυτό επηρρεάζει μόνο το workload του επεξεργαστή όμως από το λίγο που το έψαξα η προτεραιότητα στις υπηρεσίες χρησιμοποιείται για fileservers, μηχανήματα που τρέχουν databases κλπ οπότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι επηρρεάζει τον τρόπο που χρησιμοποιείται η ram.Σίγουρα πάντως δεν είναι θέμα μνήμης αλλά λειτουργικού/προγράμματος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
syma Οκτώβριος 14, 2010 Author #37 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2010 Για αρχή κοίτα στην καρτέλα ρυθμίσεων για προχωρημένους (δεξί κλικ στον υπολογιστή-> ιδιότητες-> ρυθμίσεις για προχωρημένους->επιδόσεις -> ρυθμίσεις-> για προχωρημένους) αν είναι επιλεγμένο να δίνεται προτεραιότητα στα προγράμματα ή στις υπηρεσίες που είναι στο παρασκήνιο. Αν είναι στις υπηρεσίες στο παρασκήνιο επέλεξε να δίνεται προτεραιότητα στα προγράμματα. Υποτίθεται ότι αυτό επηρρεάζει μόνο το workload του επεξεργαστή όμως από το λίγο που το έψαξα η προτεραιότητα στις υπηρεσίες χρησιμοποιείται για fileservers, μηχανήματα που τρέχουν databases κλπ οπότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι επηρρεάζει τον τρόπο που χρησιμοποιείται η ram.Σίγουρα πάντως δεν είναι θέμα μνήμης αλλά λειτουργικού/προγράμματος.πηγα εκει που μου ειπες και τελικα ειναι επιλεγμενο απο μονο του στα προγραμματα οποτε δεν παιζει αυτο που λες.θα κοιταξω μηπως,λεω μηπως να αλλαξω εκδοση του idm (κατεβαζω αρκετα rapidshare) η να δοκιμασω με τορεντ να δω αν θα εχει διαφορα...(γιατι εχω μια υποψια οτι μπορει να φταιει αυτο)Η αληθεια ειναι οτι και μενα λογικο μου φαινεται να ειναι θελα προγραμματος και οχι μνημης η hardware γενικα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Οκτώβριος 14, 2010 #38 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2010 πηγα εκει που μου ειπες και τελικα ειναι επιλεγμενο απο μονο του στα προγραμματα οποτε δεν παιζει αυτο που λες.θα κοιταξω μηπως,λεω μηπως να αλλαξω εκδοση του idm (κατεβαζω αρκετα rapidshare) η να δοκιμασω με τορεντ να δω αν θα εχει διαφορα...(γιατι εχω μια υποψια οτι μπορει να φταιει αυτο)Η αληθεια ειναι οτι και μενα λογικο μου φαινεται να ειναι θελα προγραμματος και οχι μνημης η hardware γενικα...Ασχετο με το θεμα αλλα κατεβαζε με rapidshare manager (copy paste ta link θελει μονο) με το idm και αλλους accelarator παιζει προβλημα χρεωνουν παραπανο mb απο αυτα που κατεβαζεις (για ταινια ~700 mb συνηθως φενετε οτι κατεβαζω γυρω στο 1 gb) το λει και στο site τους οτι με οποιονδηποτε αλλο manager μπορει να εχεις τετοια προβληματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
syma Οκτώβριος 15, 2010 Author #39 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2010 Θα το κοιταξω evolution thanx.ΠΑντως το βραδυ που το αφησα να κατεβαζει με τον τελευταιο idm (6.02) η μνημη ειναι παλι γεματη(δλδ απο 1,8 πηγε στο 3.3 και δεν δικαιολογειται),οποτε δεν ειναι μαλλον θεμα idm.θα δοκιμασω και με το προγραμμα που μου ειπε o evolution και θα επιστρεψω με αποτελεσματα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Οκτώβριος 15, 2010 #40 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2010 Την έκδοση των windows που έχεις εγκατεστημένη την έχεις δοκιμάσει σε άλλο μηχάνημα; Τα updates έχουν γίνει κανονικά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.