Jump to content

Τι ram να παρω???

syma

Recommended Posts

Καλησπερα,

Προσφατα εκανα μια αναβαθμιση στο pc μου(ι7 920 , μητρικη p6t, corsair ssd 256 Gb , ati 5870, enermax 1000w)

και δεν ξερω τι μνημες να βαλω.

ψαχνω για triple chanel ,6 Gb και χρονισμους 7,7,7,7 .ελεγα απο 1600Mhz και πανω.λεφτα γυρω στα 250 ευρω.εχετε να προτεινετε κατι???

δεκτες ολες οι προτασεις.

ευχαριστω εκ των προτερων.:crazy_pilot:

• Replies 47
  • Created
  • Last Reply

Τιποτα ρε παιδια???

απο ενα search που εκανα βρηκα την εξης:

Corsair 6GB DDR3-1600 Ram Kit (3 x 2GB, PC3 12800, 9-9-9-24, TR3X6G1600C9) (http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Corsair-Ddr3-6Gb-Kit-Tr3X6G1600C9-TR3X6G1600C9-G.htm)

η οποια ειναι και συμβατη με την μητρικη μου κατα το manual.

Υπαρχει και στην ιδια σειρα η Corsair XMS3 6GB DDR3-1600 Ram Kit (PC3-12800, 7-8-7-20, CMX6GX3M3C1600C7)

καθως και η

Corsair 6GB DDR3-1600 Ram Kit (PC3 12800, 8-8-8-24, TR3X6G1600C8)

αλλα οι 2 τελευταιες φαινεται να μην της υποστηριζει η μητρικη.

Ποια απο τις 3 ειναι καλυτερη???επειδη εψαξα λιγο σε αλλα forum καποιοι συναντανε προβλημα με τα 6Gb.(δεν τους αναγνωριζει 6Gb αλλα 4).Πως μπορω να μην την παθω και εγω????????

Καλημερα φιλε μου . τις dominator δεν φενεται να τις υποστηριζει η μητρικη μου.......καμια αλλη ιδεα??

και σε μενα που εχω p6t6 ws revolution οι dominator δεν υπαρχουν στη λιστα αλλα δουλεουν χωρις κανενα προβλημα σκεψου οτι η asus και η καθε εταιρια που βγαζει μητρικες δεν ειναι δυνατον να δοκιμαζει οτι μνημες υπαρχουν στην αγορα οπως επεισης πολλες μνημες βγηκαν αφου βγηκε στη αγορα η μητρικη σου αρα ειναι δυσκολο να υπαρχουν ολες στη λιστα

http://www.pixmania.gr/gr/gr/07560234/art/corsair/%CE%9C%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B7-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7-dominator-gt-triple-channel-3-x-2-g%CE%92-ddr3-1866---pc3---14900-%28cmt6gx3m3a1866c9%29.html

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=18976&cat=4

οι πρωτες στα 1866 με μεγαλυτερα timming οι 2ες 1600 με 7-7-7-20

και σε μενα που εχω p6t6 ws revolution οι dominator δεν υπαρχουν στη λιστα αλλα δουλεουν χωρις κανενα προβλημα σκεψου οτι η asus και η καθε εταιρια που βγαζει μητρικες δεν ειναι δυνατον να δοκιμαζει οτι μνημες υπαρχουν στην αγορα οπως επεισης πολλες μνημες βγηκαν αφου βγηκε στη αγορα η μητρικη σου αρα ειναι δυσκολο να υπαρχουν ολες στη λιστα

http://www.pixmania.gr/gr/gr/07560234/art/corsair/%CE%9C%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B7-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7-dominator-gt-triple-channel-3-x-2-g%CE%92-ddr3-1866---pc3---14900-%28cmt6gx3m3a1866c9%29.html

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=18976&cat=4

οι πρωτες στα 1866 με μεγαλυτερα timming οι 2ες 1600 με 7-7-7-20

thanx evollution μαλλον θα καταληξω σε στην δευτερη corsair

που ανεφερες....

thanx again

thanx evollution μαλλον θα καταληξω σε στην δευτερη corsair

που ανεφερες....

thanx again

Aυτες τις μνημες εχω εγω και ενας φιλος σε p6t deluxe v2 αρα δεν νομιζω να εχεις κανενα προβλημα

Aυτες τις μνημες εχω εγω και ενας φιλος σε p6t deluxe v2 αρα δεν νομιζω να εχεις κανενα προβλημα

Τελικα πηρα και εγω τις ιδιες μνημες.λιγο ακριβες βεβαια.....αλλα τεσπα εγκατεστησα τα παντα και εχω ενα προβληματακι.Με μιση μερα περιπου να ειναι ανοικτος ο υπολογισης η ram απο 1500Mb περιπου χρηση ,εκτοξευεται στα 5200Mb!!!!!!!!!!(δεν εχω εγκαταστησει τπτ στον υπολογιστη)

κανω κατι λαθος????εχω τα win 7 τα 64 bit.μηπως ειναι αυτα που 'τρωνε' τοσο πολυ μνημη???

Τρώνε τα άτιμα, αλλά οχι και τόσο:rolleyes:

Δεν είναι φυσιολογικό δηλαδή.

Προσωπικά και το 1,5gb που αναφέρεις αρχικά μου φαίνεται τσιμπημένο, αλλά μπορεί να συμβεί.

Ρίξε μια ματιά στον task manager να δεις ποια διεργασία σου δεσμεύει ολη αυτή τη μνήμη.

Τρώνε τα άτιμα, αλλά οχι και τόσο:rolleyes:

Δεν είναι φυσιολογικό δηλαδή.

Προσωπικά και το 1,5gb που αναφέρεις αρχικά μου φαίνεται τσιμπημένο, αλλά μπορεί να συμβεί.

Ρίξε μια ματιά στον task manager να δεις ποια διεργασία σου δεσμεύει ολη αυτή τη μνήμη.

μολις τωρα τρωει 1,8 . εχω τα windows 7 64 bit. χτες μου το εκανε αυτο χωρις λογο χωρις προγραμματα μονο με τα windows και τις μικροεφαρμογες του.Ε, δεν μπορει να 5,2 Gb να ειναι απο τις εφαρμογες...τεσπα τωρα δεν εχει ανεβει παραπανω.θα τον αφησω το βραδυ και θα σου πω

Κατι που παρατηρησα ομως κατα το ανοιγμα του υπολογιστη:η μνημες μου τρεχουν στα 1066ΜΗΖ!!!!!! γιατι?????????πως το αλλαζω???εψαξα λιγο στο ιντερνετ και απο οτι φενεται ο ι7 920 'κλειδωνει' τις μνημες στα 1066.

μαλλον πρεπει να το κανω χειροκινητα αλλα το θεμα ειναι οτι δεν ξερω! εκτος απο την ram frequensy πρεπει να αλλαξω και κατι αλλο σωστα???χρονισμους και ρευματα???(αρχιζω και το φοβαμαι λιγο)

:help::help::help:!!!!!!!!!!!!!!

Κατι που παρατηρησα ομως κατα το ανοιγμα του υπολογιστη:η μνημες μου τρεχουν στα 1066ΜΗΖ!!!!!! γιατι?????????πως το αλλαζω???εψαξα λιγο στο ιντερνετ και απο οτι φενεται ο ι7 920 'κλειδωνει' τις μνημες στα 1066.

μαλλον πρεπει να το κανω χειροκινητα αλλα το θεμα ειναι οτι δεν ξερω! εκτος απο την ram frequensy πρεπει να αλλαξω και κατι αλλο σωστα???χρονισμους και ρευματα???(αρχιζω και το φοβαμαι λιγο)

:help::help::help:!!!!!!!!!!!!!!

Καλημέρα φίλε μου, η λύση σ' αυτό πού ζητάς είναι η εξής. Θα μπεις στο bios και θα τις βάλεις χειροκίνητα.

Αυτά που θα χρειαστεί να ρυθμίσεις είναι

-ai overclock->manual

-dram frequency->1600

-d-ram timing control->τα timings που σου δίνει η corsair

-voltage-> όπως τα ορίζει ο κατασκευαστής

Καλημέρα φίλε μου, η λύση σ' αυτό πού ζητάς είναι η εξής. Θα μπεις στο bios και θα τις βάλεις χειροκίνητα.

Αυτά που θα χρειαστεί να ρυθμίσεις είναι

-ai overclock->manual

-dram frequency->1600

-d-ram timing control->τα timings που σου δίνει η corsair

-voltage-> όπως τα ορίζει ο κατασκευαστής

με συγχωρεις αλλα επειδη ειμαι λιγο ασχετος απο δα αυτα, οταν λες voltage μαλλον εννοεις στο bios dram bus voltage(γιατι εχει ενα σωρο εκει περα...),το κακο ειναι οτι ανεβαινει κατα 0.2 δηλ η 1.66 παει η 1.64.εγω θελω να την βαλω στο 1.65 γιατι στο 1.66 ''κοκκινιζει'' και λεει οτι πανω απο 1.65 μπορει να βλαψει τον επεξεργαστη μου...τι κανω??

οσο για τους χρονισμους αστα να πανε.εχει πολλες επιλογες και δεν ξερω τι να πρωτοκανω...νομιζα οτι απλα εβαζες τ timings χειροκινιτα πατωντας (7,7,7,20) αλλα μπα....

με συγχωρεις αλλα επειδη ειμαι λιγο ασχετος απο δα αυτα, οταν λες voltage μαλλον εννοεις στο bios dram bus voltage(γιατι εχει ενα σωρο εκει περα...),το κακο ειναι οτι ανεβαινει κατα 0.2 δηλ η 1.66 παει η 1.64.εγω θελω να την βαλω στο 1.65 γιατι στο 1.66 ''κοκκινιζει'' και λεει οτι πανω απο 1.65 μπορει να βλαψει τον επεξεργαστη μου...τι κανω??

οσο για τους χρονισμους αστα να πανε.εχει πολλες επιλογες και δεν ξερω τι να πρωτοκανω...νομιζα οτι απλα εβαζες τ timings χειροκινιτα πατωντας (7,7,7,20) αλλα μπα....

Βαλτο 1.64 δεν θα εχεις προβλημα(το μονο σημειο που ανεβαινει ανα 0.2 ειναι απο 1.64 στο 1.66 σε ολα τα αλλα παει ανα 0.1 αν θυμαμε καλα) για τους χρονισμους τωρα κατω απο το qpi freq εχει DRAM Timing control πατας εκει και αλλαζεις τα 4 πρωτα με τη σειρα 7-7-7-20

το δοκιμαζω και επανερχομαι...

Βαλτο 1.64 δεν θα εχεις προβλημα(το μονο σημειο που ανεβαινει ανα 0.2 ειναι απο 1.64 στο 1.66 σε ολα τα αλλα παει ανα 0.1 αν θυμαμε καλα) για τους χρονισμους τωρα κατω απο το qpi freq εχει DRAM Timing control πατας εκει και αλλαζεις τα 4 πρωτα με τη σειρα 7-7-7-20

εντελει ολα καλα φαινονται να τρεχουν αλλαξα χρονισμους , frequensy κτλ και ειμαι κομπλε αφου δεν πεταξε καμια μπλε οθονη...αλλα με το voltage θα ειμαι οκ που το εβαλα 1.64???

εντελει ολα καλα φαινονται να τρεχουν αλλαξα χρονισμους , frequensy κτλ και ειμαι κομπλε αφου δεν πεταξε καμια μπλε οθονη...αλλα με το voltage θα ειμαι οκ που το εβαλα 1.64???

και 1.64 να βαλεις η και 1.66 προβλημα δεν θα εχεις εγω το δικο μου το εχω στο 1.66 εδω και ~8 μηνες και ο φιλος που δεν το εχει πειραξει (οc στο cpu ) το εχει με 1.64

Καλημερα παιδες.Υστερα απο 1 βδομαδα χρησης της συγκεκριμενης ram (Corsair 6GB GT Dominator 1600 7-7-7-20)

και μετα απο bios update που εκανα (γιατι το εκανε και πριν) το συστημα μου χρησιμοποιει πολυ ram χωρις λογο.Τον εχω αφησει 2 μερες ανοιχτο (κατεβαστηρι) και η ram εχει ανεβει απο τa 1800mb που χρησιμοιποιει κανονικα εκτοξευεται στα 4000-5000mb!!

Με μια επανεκινιση στρωνουν τα πραματα αλλα γιατι καθε φορα μετα απο 2 μερες να φτανει τα 5000mb???Ειναι λογικο αυτο???Απο προγραμματα χρησιμοποιω μονο skype ,idm daemon tools και ενα web cam προγραματακι.δεν υπαρχουν αλλα στο παρασκηνιο.

Σας εχει συΜβει ??τι γινεται μηπως ειναι προβληματικη η ram η μητρικη???Παρακαλω τα φωτα σας....

Υ.Γ. το συστημα ειναι με windows 7 64 bit :p

Καλημερα παιδες.Υστερα απο 1 βδομαδα χρησης της συγκεκριμενης ram (Corsair 6GB GT Dominator 1600 7-7-7-20)

και μετα απο bios update που εκανα (γιατι το εκανε και πριν) το συστημα μου χρησιμοποιει πολυ ram χωρις λογο.Τον εχω αφησει 2 μερες ανοιχτο (κατεβαστηρι) και η ram εχει ανεβει απο τa 1800mb που χρησιμοιποιει κανονικα εκτοξευεται στα 4000-5000mb!!

Με μια επανεκινιση στρωνουν τα πραματα αλλα γιατι καθε φορα μετα απο 2 μερες να φτανει τα 5000mb???Ειναι λογικο αυτο???Απο προγραμματα χρησιμοποιω μονο skype ,idm daemon tools και ενα web cam προγραματακι.δεν υπαρχουν αλλα στο παρασκηνιο.

Σας εχει συΜβει ??τι γινεται μηπως ειναι προβληματικη η ram η μητρικη???Παρακαλω τα φωτα σας....

Υ.Γ. το συστημα ειναι με windows 7 64 bit :p

Για σιγουρα δεν ξερω να σου πω αλλα εισαι σιγουρος για τις εφαρμογες που τρεχουν εκεινη τη στιγμη ?εγω ως τωρα δεν εχω παρατηρηση κατι και δεν νομιζω να ειναι θεμα bios/ram αλλα νομιζω οτι ειναι θεμα software

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.