Jump to content

Το Logitech G5 μου τα παράτησε. Τώρα τί?

Jonathan

Recommended Posts

Είχα το Logitech G5 πρώτη έκδοση εδω κ 5 χρόνια αν θυμάμαι καλά. Κανένα παράπονο. :victory:

Ξαφνικά εχτές, δημιούργησε το εξής περίεργο πρόβλημα. Ενώ είναι όλα καλά, σαν να κάνει επανεκίνηση. Σταματάει να κινήται ο δείκτης, για 2 δευτερόλεπτα, και μετα συνεχίζει. Παρατήρησα οτι, ενώ άλλαζα τα DPI του ποντικιού με τα κουμπάκια, μετά την επανεκκίνηση που έκανε μόνο του το G5, ήτανε και πάλι στην αρχική ρύθμιση. Σε άλλους υπολογιστές που το δοκίμασα έλεγε Άγνωστη συσκευή, εκτός απο ένα PC ενός φίλου που έχει το G9, στον οποίο παρουσίασε το ίδιο πρόβλημα με εμένα. Δέν έβγαλα άκρη με αυτό και το άφησα στην άκρη. :bye:

Οπότε, άρχισα να κοιτώ ποντίκια. Είδα το Logitech G500 το οποίο απόσο κατάλαβα είναι ο διάδοχος του G5 και είναι κ οικονομικό. Είδα όμως και το G700 το οποίο μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον, μιάς και το ασύρματο/ενσύρματο θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο. Απο ποντίκια εκτός logitech δεν έχω ιδέα, δέν είμαι fanboy, απλά τόσα χρόνια είμουνα ευχαριστημένος με το G5 και πρίν απο εκείνο είχα το κλασικό microsoft άσπρο με τα κόκκινα φωτιζόμενα οπίσθια.

Ά ναι, είχα και ένα Razer chameleon και εκείνο ήτανε αρκετά καλό θυμάμαι, αν και μου άρεσε το "πιάσιμο" στο G5 περισσότερο. Τώρα το έχει ένας ξάδερφος το Razer...:to_pick_ones_nose3:

Ξέρει κανείς τίποτα για το G700? είναι κ 100 Ευρώ αυτά, όσο 2 G500. Ή αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο ίσως...

Ευχαριστώ για την υπομονή όσων διάβασαν όλα οσα έγραψα.. (...που σαν να είναι πολλά...) :jester:

G500 δαγκωτό... Δεν υπάρχουν πουθενά όλα τα χαρακτηριστικά του... Σύγκρινε και με razer και με όλες τις "gaming" μάρκες και θα δεις ότι το G500 πάλι ανώτερο είναι. Και προσωπικά εξακολουθώ να μην εμπιστεύομαι ασύρματα ποντίκια για gaming.

Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισα με το δικό μου G5 πριν από

2-3 εβδομάδες. Είναι καθαρά θέμα ποντικιού και από ότι λένε οι περισσότεροι

είναι θέμα καλωδίου. Και εγώ σκέφτηκα αμέσως το G500 αλλά λόγω των thumb

buttons αλλά και των κουμπιών δίπλα από το αριστερό κλικ μου φάνηκε λίγο δύσχρηστο

(χωρίς να το έχω δοκιμάσει). Έτσι τελικά πήρα το Razer Deathadder το οποίο δοκίμασα

και μέχρι τώρα είμαι πολύ ευχαριστημένος.

"Robocop" το RAT7. περίεργο μου φαίνεται. Καλύτερα να το δοκιμάσω πως θα είναι στο χέρι μου πρώτα, γιατι οπτικά δέ βγάζω άκρη. Το Roccat Kone φαίνεται ενδιαφέρον και το G500. To Gigabyte M8000X θα ήθελα και αυτό να το δώ πρώτα. Θα πάω σε καταστήματα να δώ απο κοντά τι παίζει. Ευχαριστώ για τι προτάσεις !!

Δέν το ήξερα το XAI. Μερικές φορές αυτή η απλότητα κ λιτότητα είναι έμπιστη και αξιόπιστη, έχοντας όλα τα αναγκαία gaming features απόσο είδα!!!

Ευχαριστώ για τη πρόταση!!

Παρε ενα καινουριο g5 και have fun για τα επομενα 5 χρονια *_*

Χάχάχά σωστόοοοοοοοοςςςςςςςςς . Άν και δε βρίσκεις πλέον εύκολα το συγκεκριμένο ποντίκι. Απο οικονομικής άποψης πάντως το G500 φαίνεται πιο η οικονομική λύση και πολύ κοντά στα "λιμέρια" που γνωρίζω. Μου άρεσαν πολύ όμως και τα άλλα. Και το Xai, και το Roccat. Αλλά στο τέλος, η "τσέπη" θα παίξει το καθοριστικό ρόλο!!

To g5 είναι καταπληκτικό gaming ποντίκι. Δυστυχώς ποτέ δε με ικανοποίησε απόλυτα το "μικρό " του μέγεθος και γι' αυτό προτείνω το g500 που έχει ανώτερα χαρακτηριστικά και είναι πιο μεγάλο.

Εγώ θα σου πρότεινα ή το G500 που αντικατέστησε το δικό μου χαλασμένο G5 πριν κάνα 5μηνο, ή την ανανεωμένη έκδοση του Deathadder που είναι και αρκετά οικονομική.

http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/Mouses/Mouses/Razer-Deathadder-Re-Spawn.htm

Αν δεν έχεις πρόβλημα χρημάτων και το Xai αξίζει every penny ;)

Το ότι το Deathadder είναι optical και όχι laser παίζει κάποιο ρόλο ? Μου κάνει εντύπωση διότι σχεδόν όλα τα ποντίκια που εξετάζω είναι laser. Απο την άλλη δεν είδα κάποιον να παραπονιέται.

Για κάποιο λόγο το XAI μου έχει κολήσει θετικά, αλλά θάθελα να το βρώ κάπου να το πιάσω στο χέρι μου. Ή απλά όταν κουραστώ να το παιδεύω τόσο πολύ να πάρω πάλι Logitech που για εμένα τουλάχιστον είναι εγγύηση. G15-G35-Z5500-G25-G5(R.I.P.)

το ιδιο ακριβως προβλημα εχω και εγω αυτες τις μερες με το 518 μου. ειναι προβλημα καλωδιου το ανοιξα και τωρα ολα οκ μεχρι να ξανατραβηχτει το καλωδιο και να αρχισει να αποσυνδεεται. ξερει κανεις που μπορω να βρω g5 h mx 518 ? απο μαγαζι οχι νετ.

Εχω κ το g5 και το xai

Για το xai αυτο που εχω να πω ειναι οτι εχω πιασει αρκετα gaming ποντικια, η ποιοτητα κατασκευης του xai ομως ειναι σπανια. Ειναι πολυ καλη κατασκευη και το καταλαβαινεις στο πιασιμο. Τωρα απο θεμα εργονομιας εμενα με βολευει πολυ, τωρα γουστα ειναι αυτα...

Οσο για τεχνικα χαρακτηριστικα ειναι απο τα κορυφαια της αγορας

Τα μονα κακα του για μενα ειναι τα σκληρα (κ θορυβοδοι) πληκτρα κ θα προτιμουσα τα πλαινα πληκτρα πιο κοντα στο αντιχειρα μου

Τωρα μην αναλυσω περισσοτερα υπαρχει κ review παντως για μενα εχει μεγαλη διαφορα απο το g5

Για μενα οι επιλογες εκτος απο το xai ειναι

roccat kone+ αρκετες βελτιωσεις απο το το παλιο, καινουργια ροδελα (χωρις τα προβληματα που ειχε στο παρελθον) και full customization

http://www.roccat.org/Products/Gaming-Mice/ROCCAT-Kone-/

και μετα το saitek R.A.T. το οποιο βγαινει σε τεσσερις εκδοσεις (R.A.T.3, R.A.T.5, R.A.T.7, R.A.T.9) στο διαφερει το max dpi οσο για το δοκιμασεις πως ειναι στο χερι σου δεν παιζει να μην σε βολευει γιατι το σασι του αλλαζει τοσο οσο δεν φανταζεσε (μακραινει μικραινει απλωνει τα παντα)

[ame=

]
[/ame]

Τωρα το Gigabyte M8000X ειναι απο τις πιο "τιμιες" επιλογες. Η τιμη του για αυτα που προσφερει ειναι παρα πολυ καλη

Ευχαριστώ για το χρόνο σου "toxas". Ίσως αναθεωρήσω για το το RAT, αλλά και πάλι μου έχει καρφωθεί το XAI. Το βρήκα στο ebay κάπου στα 75 ευρώ. Κοιτούσα και στο πλαίσιο το deathadder v2, που βγαίνει στα 50, αλλά κάπου διάβασα οτι δέν είναι τόσο καλό όσο η πρώτη έκδοση, άν και δέν εξήγησε τους λόγους. Και εγώ τώρα σκέφτομαι. Αξίζουνε τα extra 25 ευρώ για το ΧΑΙ, απο το deathadder? ή το G500 στη τελική που και αυτό εκεί γύρω τιμάται. Όσο για το M8000X, πού το βρήκες? γιατι μόνο Αμερική το έχω βρεί...όπως και το Roccat Kone+ (τί κάνω λάθος?? :slap: )

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.