Jump to content

Ακόμα μια Οδύσσεια σε ελληνικό κατάστημα πληροφορικής.

Volrath

Recommended Posts

Σήμερα το πρωί που λέτε, παρέδωσε πνεύμα η 4850 που έχω στο 2ρο μηχανάκι, και αποφάσισα να πάρω 2χ 460 gtx να αναβαθμίσω και σε ένα άλλο μηχανάκι την 8800g92.

Επιστρέφω την 4850 στο Π μιας και ήταν εντός εγγύησης, και πετάγομαι στα Μ μιας και εκεί είχαν έκδοση με 1gb με μικρό καπέλο (240ε). Πάω στο παλικάρι, μου λέει ότι η καλύτερη κάρτα που έχει είναι μια 9800, και να πάω στο κεντρικό κατάστημα της περιοχής, καμιά 4-5km από εκεί. ¨Ηταν μικρό μαγαζάκι αυτό, και λέω wtf ας πεταχτώ στο μεγάλο.

Στο μεγάλο λοιπόν, ψάχνω για 460 τζίφος. Βρίσκω τον "μάστορα", τον ρωτάω, μου λέει δεν έχω 460 εδώ. Του λέω οτι θέλω και 2. Μου λέει, να σου προτείνω τότε μια σούπερ κάρτα, με 2gb μπλα μπλα που είναι πιο γρήγορη από τις 460χ2 SLI.

Μου δείχνει ένα παλιό κουτί, δεν έλεγε καν ΑΤΙ/NV πάνω. Ταρίφα; 480ε. Ποια είναι αυτή τον ρωτάω, μου διαβάζει το όνομα του κουτιού. Ναι, το διαβάζω αυτό, το περιεχόμενο τι είναι, σε ποιο chip βασίζεται κτλ. Μου λέει σούπερ είναι, έχει κ 2 gb μνήμη. Α, καλά λέω...με μικρά γραμματάκια βλέπω το rv770 και υποψιάζομαι 4870χ2. Αστο μάστορα του λέω, 5 κατοστάρικα για κάρτα 2ετίας δε δίνω.

Με τα πολλά, του λέω πες μου ποιο μαγαζί και άν, έχει διαθεσιμότητα στις 2 καρτες που ενδιαφερόμουν, να πάω να τις πάρω, γιατί δεν έχει κάρτα το μηχάνημα και δε μπορώ να περιμένω μέχρι Τρίτη. Κοιτάζει, ξέρεις μου λέει, ΚΑΝΕΝΑ μαγαζί δεν έχει 2χ κάρτες τέτοιες. Στο Γ μαγαζί έχει μία μόνο,...ά μου κάνει στο Β μαγαζί έχει και μία gigabyte 1gb o/c φρέσκια. Πόσο το μαλλί του λέω;209 μου λέει. Αστειεύεσαι του λέω. Όχι μου λέει. Σε παρακαλώ, μπορείς να ελεγξεις ότι πρόκειται για σωστή τιμή/μοντέλο, άμα είναι να πάω να την πάρω. Ναι μου λέει, αυτό είναι με την σωστή τιμή. Πάρε τηλ να μου την κρατήσουν του λέω και πάω.

Φτάνω στο Β μαγαζί, πάω εξαντλημένος γιατί είχα χαθεί ωστόσο, παίρνω την κάρτα πάω στο ταμείο και ΤΙ ΒΛΕΠΩ; 768ΜΒ πάνω στο κουτί. Επιστροφή στον νέο "μάστορα", του λέω την ιστορία ότι με ΒΕΒΑΙΩΣΕ ότι είναι 1gb, ότι σε πήρε τηλ και επιβεβαίωσες την ύπαρξη της, ότι έφαγα βροχή - πλημμύρα και κίνηση στην Αθήνα, και τι μου λέει: έκανε λάθος ο πρώτος μάστορας...του δείχνω στην οθόνη του ότι γράφει πράγματι 1GB...α ναι μου λέει, λάθος κωδικός κτλ. Ούτε συγνώμη, ούτε τίποτα. Και προφανώς ούτε την άλλη 1GB είχε, ούτε καν 2 τέτοιες να πάει στο διάολο να τις πάρω να ξεμπερδεύω...

Τελικά την πήρα την 768 γιατί είχα κουραστεί...αλλά έπαιζε πρόβλημα γιατί δε θα μπορούσα να πάρω ίδια με παραγγελία και αναγκάστηκα και πήγα και στο Γ μαγαζί να πάρω και την 2ρη.

Σταυρός->Αγ.Παρασκευή->Περιστέρι->Καλλιθέα.

Στην απόδειξη και στις 2 λέει 1gb πάνω. Εγώ θα φταίω άμα τις επιστρέψω και απαιτήσω μιας και πλήρωσα για "1gb κάρτες" να τις πάρουν πίσω τις 768 και να μου δώσουν με 1GB?

πωπω..........μια απορία όμως.....γιατί δεν αναφέρεσαι με αποδείξεις και ονόματα?

Όπου Μ = Multirama, τα καταστήματα στις περιοχές που ανέφερα. Οι κάρτες που αναφέρω είναι οι

Gainward GTX 460 Golden Sample 1GB (2 τέτοιες ήθελα)

Gigabyte 460 768MB (2 τέτοιες μου τις πάσαραν σαν 1gb, αλλά τελικά τις πήρα. Παρεπιπτώντος μου είπε και Βλακείες ο τύπος στο κατάστημα της Α.Παρασκευής, αφού τον ρώτησα γιατί δεν έχουν τις gigabyte 460 1gb στο site τους: Γιατί είναι καινούριες μου λέει...τελικά τις είχαν αλλά με τα πραγματικά χαρακτηριστικά τους.)

Και δεν υπάρχει η παντόφλα που μου πρότεινε με 480ε στο site τους.

Ο λόγος που τις πήρα είναι γιατί με έκαιγε να πάρω μία σήμερα, και ήθελα 2ρη ίδια σε κάνα μήνα για SLI. Καλές κάρτες είναι ακόμα και σε αυτή τη τιμή.

Εγώ θα πήγαινα στο στοκ του Πλαισίου θα έπαιρνα ότι φτηνό υπάρχει μπροστά μου να κάνω την δουλειά μου και θα έψαχνα για τις 460 αργότερα. Πάντως κακώς δέχτηκες απόδειξη που γράφει 1GB. Σε περίπτωση RMA μπορεί να σου κάνουν φασαρία λέγοντάς σου ότι οι κάρτες που τους επιστρέφεις δεν είναι αυτές στην απόδειξη.

Συμφωνω πολυ κακως που τις πηρες. Ασε που multirama γενικα ειναι τραγικη κατασταση. Αγρινιο-γιαννενα που ψωνιζα η κοροιδια σκετη ειναι και απο τοτε μακρυα. Ευτυχως εχω σωσει και πολλους αλλους....

Απλα για την ιστορια τωρα κανανε εγκαινια το νεο μαγαζι multirama γιαννενα και απο καρτες γραφικων ειχανε κατι 9600 στα 110, κατι 8600 κτλ κτλ. Δηλαδη παιζει να ενιωσα πως ειμαι σε μαγαζι με ρετρο.

Ειχανε μια πινακιδα που ελεγε ps3 (320gb) στα 362 "super προσφορα' . Kαι μολις λεω στον μαστορα που ειναι η σουπερ προσφορα αφου αυτη ειναι η τιμη στην αγορα μου λεει ε θα ακριβυνει περι τα 10 ευρω καποια στιγμη!

Αντε βγαλε ακρη!............

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.