Jump to content

Lcd vs plasma technology

fits79

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σας.

Επειδή θέλω να αγοράσω μια τηλεόραση 37 ιντσών για χρήση ταινιών, παιχνιδιών(Xbox360), υπολογιστή.

Θέλω να μάθω τα συν και τα μείον της κάθε τεχνολογίας ωστε να αποφασίσω ποια από τις δυο τεχνολογίες να προτιμήσω και γιατί.

Αν μπορείτε να μου πείτε ποια μάρκα τηλεοράσεων είναι η καλύτερη στη κάθε τεχνολογία, γιατί και ποια έχει τα καλύτερα πανελς τηλεοράσεων(Δεν ενδιαφέρομαι για τηλεοράσεις μάρκας Sony & Lg)

Επομένως όποιος γνωριζει κάτι επί του θέματος να μου ανοίξει τα ματια καθότι εντελώς νέος στο θέμα τον παρακαλώ να μου δώσει τα φώτα του.

Αν θελεις plasma μονόδρομος ειναι η PAnasonic (G20 και τα σχετικα)

Lcd εγω ειμαι Samsung ας.

ποιότητα εικόνας σε ταινίες->πλασμα

Το ''μειονεκτημα'' τους ειναι το burn in (google it)

37 inches και plasma δεν γίνεται (πλέον)

Νομίζεις.

Δες λίγο εδώ:

http://www.skroutz.gr/c/12/television/f/6198/Plasma.html?keyphrase=plasma+37

Αν θελεις plasma μονόδρομος ειναι η PAnasonic (G20 και τα σχετικα)

Lcd εγω ειμαι Samsung ας.

ποιότητα εικόνας σε ταινίες->πλασμα

Το ''μειονεκτημα'' τους ειναι το burn in (google it)

Καλό είναι μιας και το αναφέρεις να εξηγήσεις λίγο με απλά λόγια τι ακριβώς είναι το burn in καθότι πέρα από εμένα βλέπουν και άλλα άτομα το εν λόγο τοπικ που ίσως δεν ξέρουν τι σημαίνει burn in.

Πλάσμα στις 37 ίντσες καλή δεν πρόκειται να βρεις. Οι πλάσμα θέλουν μπόλικες ίντσες για να αναδείξουν τα καλά τους χαρακτηριστικά. Οπότε πας για το λιγότερο 42 ίντσες.

Οι lcd χάνουν στην κίνηση της εικόνας αλλά χάνουν πολύ και αυτό θα το δεις μόνο σε ταινίες, δε θα το δεις ποτέ σε παιχνίδια. Αυτά που βλέπεις στις lcd ότι είναι 200hz είναι αηδίες. Δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ και ούτε πρόκειται γιατί η κίνηση της ταινίας γίνεται πολύ περίεργη και δεν μπορώ να το συνηθίσω. Πήγαινε σε κάποιον φίλο σου που έχει tv και δες τις διαφορές στην κίνηση από 60hz σε 200hz. Το 60hz είναι φυσιολογικά το 200hz όχι :)

Οι lcd τα πάνε καλύτερα με τον υπολογιστή από άποψη internet γιατί στις plasma τα γράμματα φαίνονται λίγο περίεργα.

Οι πλάσμα μπορούν να πάθουν burn-in αν για κάποιες ώρες παίζουν μια στάσιμη εικόνα. Για παράδειγμα : επί 3 ώρες σερφάρεις στο νετ, γύρω-γύρω από το browser σου υπάρχει μια επιφάνεια που μένει συνεχώς ίδια τότε άμα κλείσεις τον browser θα δεις ανάγλυφο στην οθόνη σου (χωρίς χρώμα) το γύρω-γύρω του browser σου. Η αλήθεια είναι ότι πλέον θέλει προσπάθεια για να καταφέρεις κάτι τέτοιο στις panasonic και μετά από λίγο φεύγει.

Οι πλάσμα δεν τα πάνε καλά με τους φωτεινούς χώρους οι lcd δεν έχουν πρόβλημα.

Ότι οθόνη και να πάρεις κοίτα να έχει χαμηλό input lag που ουσιαστικά είναι ο χρόνος που χρειάζεται η οθόνη να επεξεργαστεί την εικόνα και να στη δείξει. Για παράδειγμα άμα παίζεις call of duty και πυροβολήσεις και κάνει η tv μισό second για να σου το δείξει ε δεν είναι και ότι καλύτερο. Το μεγαλύτερο input lag το έχουν οι philips και οι samsung το μικρότερο οι panasonic και οι lg.

Έχω βρει αυτή samsung le37c630(Βέβαια δεν την εχω βρει σε καταστήματα Αθήνας μόνο Θεσσαλονίκης αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταια) που μάλλον και θα πάρω για τους περισσότερους λόγους που ανέφερες ποιο πάνω επειδη θα γίνετε και αρκετή χρίση υπολογιστή δεν γουστάρω να εχω burn in φαινόμενα και να την τρέχω πισω για service και το ίδια αν ξαναπάθει burn in.

Μάλλον δεν βλέπεις καλά μου φαίνεται.

Είδες την δεύτερη τηλεόραση "Panasonic TX-PF37X20 37"

Αν και τώρα άλλαξα γνώμη θα αγοράσω lcd & όχι plasma.

Μάλλον δεν βλέπεις καλά μου φαίνεται.

Είδες την δεύτερη τηλεόραση "Panasonic TX-PF37X20 37"

Αν και τώρα άλλαξα γνώμη θα αγοράσω lcd & όχι plasma.

Nαι την είδα. Και έχει ανάλυση 1024x720.

Όταν μια τηλεόραση λέει full hd σημαίνει 1920χ1080 και όταν λέει hd ready σημαίνει 1280χ720 αυτά δεν τα ξέρεις?

Και η δεύτερη panasonic(TX-PF37X20) λέει full hd και όχι hd ready.

Αλλά όπως προείπα δεν με ενδιαφέρει πλέον μια plasma tv.

1024 x 720 είναι η τηλεόραση (pana) και καλό είναι να το ψάχνεις λίγο καλύτερα πριν χαρακτηρίσεις κάποιον

Όχι απαραίτητα z3net.

Οι hd-ready τηλεοράσεις απλά μπορούν να φτάσουν μεχρι την ανάλυση που λες αν και οι περισσότερες όταν λένε hd-ready είναι μεχρι 1280χ720.

Ορίστε και η απόδειξή όσων λέω.

Το θεμα ειναι να μπορουν να παιξουν σε σωστο καδρο. Και 1080p μπορεις να παιξεις σε μια HD Ready TV (1366x768) αλλα θα φαινεται χαλια.

HD Ready σημα λεμε και το 1080p.

μιας και γινεται κουβεντα για το ποσο χαλια φαινεται το 1080p σε HDready TV,παραθετω το παρακατω ενδιαφερον λινκ

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=14574

υπαρχουν δεκαδες τετοια αρθρα,κυριως στα αγγλικα μιας και εμεις εδω στην Ελλαδα αγοραζουμε μονο FullHD και δεν μας ενδιαφερει..:smoke:

τελικα φαινεται χαλια και αν φαινεται σε ποια αποσταση θεασης γινεται αντιληπτο και απο ποσες inches και πανω...??

μηπως τελικα φαινεται μια χαρα στο μεσο αγοραστη, δεν χαμπαριαζει τι του γινεται και απλα αγοραζει οτι του πλασαρουν?

Η διαφορά 720p με 1080p είναι αισθητή στις 46/47 ίντσες και πάνω.

η εξισωση εχει 2 μεταβλητες,αποσταση θεασης και μεγεθος οθονης...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.