kaynd Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2010 Πρόσφατα στήθηκε το εξής σύστημα για ένα φίλο. CPU: Phenom 2 X4 965 M/B: Gigabyte GA-MA770T-UD3 RAM: 2x2GB Mushkin Value 996586 VGA: Sapphire 5770 1GB HDD: WD Caviar Black 500GB PSU: CoolerMaster M520 Real Power Modular κουτί: Xigmatek Asgard Το λειτουργικό είναι win7 64bit Η εγκατάσταση έγινε χωρίς προβλήματα μέσω USB stick αν και με αρκετά αργό ρυθμό σε σχέση με άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις. Το πρόβλημα είναι ότι βαράει BSOD σε άκυρες στιγμές και συνήθως στο πρώτο boot μετά απο κάποιες ώρες αδράνειας. Οσο το PC είναι στο ίδιο power cycle, το πρόβλημα παραμένει και μετά απο τα αυτοματα restart ή reset. Το παλαβό της υπόθεσης είναι ότι αν το σβήσεις πατώντας επίμονα το power button ή κλείσεις το psu και το ξανά ανοίξεις επιτόπου, το πρόβλημα ως δια μαγείας εξαφανίζεται. Μετά απ αυτό, το PC μπορεί να δουλεύει για ώρες σταθερότατα όσο και να το ζορίσεις. Εν ολίγοις, θα πετάξει μια BSOD αλλά στη συνέχεια αν το σβήσεις και το ξανά ανάψεις, όσα μετροπρογράμματα-stress tests και να κάνω, δε βγαίνουν σφάλματα. Δοκίμασα για πιθανές κακές συνδέσεις. Έτρεξα memtest-prime και games-3dmark ενώ παράλληλα κούνoύσα οτιδήποτε πάνω στη μητρική ως και έφερα τούμπες όλο το το κουτί για να δοκιμάσω τη λειτουργία υπό συνθήκες κραδασμών. Αποσύνδεσα τα case fans και έφραξα την έξοδο του τροφοδοτικού αφήνοντας το PC να ψηθεί πάνω απο ώρα τρεχοντας prime. Έτρεξα κάμποσες φορές τα benchmark του HD tune + τα diagnostic tools της WD Δε μου πέταξε ούτε μισό σφάλμα σε αυτές τις περιπτώσεις. Αντίθετα σε μία άσχετη φάση, πέταξε μπλε οθόνη αμέσως μετά το boot αφού εμφάνισε σφάλμα αδυναμίας φόρτωσης των μικροεφαρμογών των win... Στο καπάκι με restart χωρίς να κάνω power off, καταφέρει να μείνει ανοιχτό μετά το boot αλλά σχεδόν το οτιδήποτε πετάει σφάλμα. Σε αυτη τη φάση ο driver της κάρτας ήχου δε φορτώνει, χωρίς να εμφανίζεται κάν η συσκευή ήχου στον device manager. Φυσικά ούτε λόγος για stress test αφού πετιέται σφάλμα σε λίγα δευτέρα. Μετά από πολλά αυτόματα restart το πρόβλημα συνεχίζεται... μόλις κάνω power off και το ξανά ανάψω, το πρόβλημα εξαφανίζεται και όλα λειτουργούν σταθερότατα για πολλές ώρες μέχρι να βαρεθείς να το βλέπεις... Έγινε bios update. κάθε πιθανή και απίθανη ρύθμιση μπήκε manual. έγινε underclock στα πάντα, ανέβηκαν οι τάσεις στα πάντα (είτε όλα μαζί είτε ένα ένα) Δοκίμασα όλα τα slot μνήμης και όλους τους συνδυασμούς, είτε με το κάθε dimm ξεχωριστά είτε σε dual channel. Δοκίμασα και τις 6 θέσεις sata για τον δίσκο. Όσο βρίσκεται στο ίδιο power cycle με αυτό του πρώτου κολλήματος, η αστάθεια παραμένει ανεξαρτήτως ρυθμίσεων στο bios (Σε αυτή τη φάση πετάει errors και στο memtest). Άν το σβήσεις εντελώς και το ξανανάψεις, όλα είναι μία χαρά. Το επίπονο της υπόθεσης είναι ότι το πρόβλημα εμφανίζεται πολύ σπάνια. Συνήθως μια με δυο φορές σε διάστημα άνω των 10ωρων πασπατέματος... Τα εξαρτήματα έχουν αγοραστεί εδώ και μία εβδομάδα τώρα, και το πρόβλημα έχει παρατηρηθεί από τη δεύτερη μέρα λειτουργίας. Το παιδεύω τώρα τόσες μέρες αλλά με την τόσο αραιή εμφάνιση του προβλήματος, δε μπορώ να βγάλω ασφαλές συμπέρασμα του τί φταίει. Πραγματικά αυτό το πρόβλημα πάει να με τρελάνει. :X: Προσανατολίζομαι περισσότερο προς τη κατεύθυνση της προβληματικής μητρικής αφού μου μοιάζει αδιανόητο ο επεξεργαστής και οι μνήμες να έχουν πρόβλημα ενώ μπορών να βγάλουν τόσες ώρες stress test ακόμα με θερμική καταπόνηση στραγκαλισμένου κουτιού. Ακόμα κι έτσι όμως, η μητρική επίσης έχει δουλέψει πάνω από 10 ώρες συνεχόμενου πιλατέματος σε stress test. Πιστεύω ότι θα μπορούσε να είναι κάποια αστάθεια του bios ίσως κατά τη διάρκεια κάποιου POST… Δε ξέρω τι άλλο να σκεφτώ. Το σίγουρο είναι ότι δύσκολα το τεχνικό τμήμα του μαγαζιού θα εντοπίσει το πρόβλημα οπότε το RMA θα είναι ένα θέμα... καμία ιδέα? PS: έχω ψάξει για αντίστοιχα θέματα και σε ξένα fora. Υπάρχουν αναφορές για αστάθεια με αυτή τη μητρική και παρόμοιες muskin μνήμες… Αλλά σε αυτές τις αναφορές το memtest βγάζει προβλήματα σε σταθερή βάση, κάτι που δε συμβαίνει στη περίπτωση μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
hyperion Σεπτέμβριος 24, 2010 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2010 τρεξε super-pi, ολα τα επιμερους τεστ και δες πως αποδιδει...ειναι συσχετισμος μνημης και επεξεργαστη...αν δεις στα ενδιαμεσα οτι παει να κολλησει το προγραμμα(δεν ανταποκρινεται για δευτερα), ή το πισι κρασαρει φταινε κατα πασα πιθανοτητα οι μνημες...ο επεξεργαστης ειναι κουλο σε συνθηκες στοκ να πεταει bsod...αν ηταν θα εβγαζε συνεχεια σφαλματα...ενα αλλο κοινο στοιχειο για το αν φταιει ο επεξεργαστης, ελεγξε την ροη του ηχου σε βαρια παιχνιδια, αν δεν ακους προβληματικο ή διακεκομμενο ηχο, σιγουρα ο επεξεργαστης ειναι ΟΚ...κανε και κανα φορματ αν χρειαστει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Σεπτέμβριος 24, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2010 Θα δοκιμάσω super pi. Το ξέχασα εντελώς αυτό.Στα παιχνίδια δε κάνει το παραμικρό κόλλημα πάντως. Μέχρι τώρα, μια φορά έχει βγάλει μπλε οθόνη σε παιχνίδι (mafia II) από εκεί και πέρα όλες οι υπόλοιπες μπλε οθόνες ή τα κολλήματα έρχονται σε άσχετες φάσεις από την εκκίνηση και εξαφανίζονται με τον γνωστό μαγικό τρόπο (power off-power on)Προς το παρόν πάντως το έχω βάλει να τρέχει για άλλη μια φορά memtest. Έχουν περάσει 4 pass και τρεισήμισι ώρες χωρίς κανένα σφάλμα. Μου κάνει εντύπωση να έχουν πρόβλημα οι μνήμες. (Ίσως θα μπορούσε να είναι θέμα ασυμβατότητας με τη μητρική αλλά και πάλι...)Θα το αφήσω να τρέχει memtest μέχρι αύριο το πρωί να δω αν θα βγάλει σφάλμα.Το format μικρό ρόλο θα παίξει αφού ουσιαστικά μιλάμε για φρέσκο σύστημα που στήθηκε πριν λίγες ημέρες και ξεκίνησε να εμφανίζει αυτό το πρόβλημα σχεδόν αμέσως.Σημειωτέον έχουν στηθεί μόνο drivers, κάνα δυο δοκιμασμένα παιχνίδια και μερικά μετροπρογράμματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hyperion Σεπτέμβριος 24, 2010 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2010 to mafia II καθαρα παιχνιδι επεξεργαστη..χμ..αυτο βαζει σε σκεψεις επεξεργαστη...σκεψου και το ενδεχομενο τροφοδοτικου...παιζει πολυ μεγαλο ρολο...ειναι μια αιτια ακυρων bsod...τα πιο ακυρα ειναι απο τα "ρευματα" Σε καποιο σημειο ανεφερες την καρτα ηχου...εχεις ψαξει για καναν νεοτερο οδηγο, μπας και δημιουργει σφαλμα..?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Σεπτέμβριος 24, 2010 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2010 Nαι έχω κατεβάσει τους τελευταίους drivers ήχου. Αν και πιστεύω ότι αυτή είναι απλά μια παρενέργεια της ότι να ναι κατάστασης που επικρατεί όταν η μητρική κάνει το "λοξό" της post. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pank Σεπτέμβριος 25, 2010 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2010 Φαντάζομαι έχει απενεργοποιήσει τις αυτόματες επανεκκινήσεις σε περίπτωση κρασαρίσματος ; Αν ναι, τι σφάλμα σου δίνει η bsod ;Ο event viewer μήπως δίνει κανένα στοιχείο που να μας οδηγήσει κάπου ;Επειδή hilbernate, sleep και λοιπές ρυθμίσεις μου φαίνονται ύποπτες σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορείς να δείς τα power options απ' το control panel ;Επέλεξε για power plan το high performance, αν δεν είναι ηδη επιλεγμένο, για να δούμε πως θα συμπεριφερθεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgentCain Σεπτέμβριος 25, 2010 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2010 Ριξε και ενα τεστ στο σκληρο, ετσι για σιγουρια. Όταν τον είχα πρωτοπάρει τον caviar black στην αρχή σε άσχετα σημεία (εκτός παιχνιδιου, στο desktop) πάγωνε όλη η οθόνη και φαινόταν να κλείνει ο σκληρός. Δε πετούσε βεβαια BSOD. Μετα από 1 βδομάδα έστρωσε μόνος του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amorfis Σεπτέμβριος 25, 2010 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2010 Δε μου αρεσουν οι μνημες σου και δεν εχω ακουσει γενικα καλα λογια για την εταιρια αυτη.. απο εμπειρια μου δουλευω παντα gigabyte και kingston μνημες και κανενα προβλημα ποτε.. και εχω φτιαξει αρκετα πισι ετσι οπως και 2-3 που εχω αλλαξει Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Σεπτέμβριος 25, 2010 Author #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2010 Φαντάζομαι έχει απενεργοποιήσει τις αυτόματες επανεκκινήσεις σε περίπτωση κρασαρίσματος ; Αν ναι, τι σφάλμα σου δίνει η bsod ; :nada: Δε το πιστεύω! μέσα στον όλο χαμό δε μου πέρασε ούτε καν απ το μυαλό να απενεργοποιήσω το αυτόματο restart. Έβλεπα μια blue screen του στιλ Dumping physical memory και έναν κωδικό 000000κατι, και αυτομάτως πήγαινε το μυαλό μου "α σφάλμα μνήμης" Καλά το μυαλό μου έχει γίνει σούπα δε παίζει... και να φανταστείς ότι επί εποχής ΧΡ ήταν το πρώτο πράγμα που έκανα μετά την εγκατάσταση... Ο event viewer έδειχνε τυχαίο κάθε φορά crashάρισμα στοιχείου του system. Δε του έδωσα ιδιαίτερη βάση. Επειδή hilbernate, sleep και λοιπές ρυθμίσεις μου φαίνονται ύποπτες σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορείς να δεις τα power options απ' το control panel ;Επέλεξε για power plan το high performance, αν δεν είναι ηδη επιλεγμένο, για να δούμε πως θα συμπεριφερθεί. Ναί αυτά τα έχω απενεργοποιημένα. Ειδικά κατά τη διάρκεια των δοκιμών, έχω απενεργοποιήσει κάθε power saving επιλογή. Δε κλείνει τίποτα. Αν και το πρόβλημα δε περιορίζεται σε ένα restart. Όταν είναι στη λόξα του, σχεδόν κάθε πρόγραμμα που πάει να χρησιμοποιήσει το δίσκο έστω και λίγο, δημιουργεί σφάλματα. Ακόμα και οι μiρκοεφαρμογές των win... Το ερώτημα είναι πως είναι δυνατόν να bootαρει καν έχοντας τόση αστάθεια σε αυτές τις φάσεις . Από χθες το βράδυ έχω πάρει μητρική, επεξεργαστή, μνήμες, κάρτα γραφικών και τροφοδοτικό στο σπίτι μου. Για αρχή έτρεξα 6+ωρες memtest και 5κατι loops χωρίς σφάλμα. Στη συνέχεια του φόρτωσα prime95 και FurMark και το άφησα να ψήνεται μέχρι σήμερα το πρωί. Δεν έχει βγάλει ακόμα κάποιο σφάλμα. Δυστυχώς δε πήρα μαζί μου το δίσκο του φίλου για να τον δοκιμάσω με προσοχή. Αλλά θα γίνει και αυτό. Στα diagnostics της WD πάντως και στο full test δεν έδειξε κάποιο πρόβλημα. Τώρα η δοκιμή γίνεται με έναν παλιό 80αρη sata. Πάντως τα καλώδια sata δεν έφταιγαν γιατί έφαγαν άπειρο κούνημα όταν χρησιμοποιούσε εντατικά δίσκο το PC. Ριξε και ενα τεστ στο σκληρο, ετσι για σιγουρια. Καμία πρόταση "stress test" για σκληρό? Μέχρι τώρα έχω δοκιμάσει τα tools της WD και HDtune Δε μου αρέσουν οι μνημες σου και δεν εχω ακουσει γενικα καλα λογια για την εταιρια αυτη.. απο εμπειρια μου δουλευω παντα gigabyte και kingston μνημες και κανενα προβλημα ποτε.ι Δε μπορώ να πω ότι έχω άσχημες εμπειρίες από muskin αλλά από την άλλη μπορεί να μην έτυχε. Πάντως πράγματι στο net υπάρχουν πολλές αναφορές για προβλήματα ασυμβατότητας μεταξύ gygabyte και muskin. Το θέμα μου είναι ότι όσο το PC λειτουργεί νορμάλ, δεν έχει πετάξει το παραμικρό σφάλμα ακόμα και μετά από ώρες memtest και prime. Δε μπορώ να καταλάβω πως οι ram μπορούν να λειτουργούν σταθερότατα για μεγάλα χρονικά διαστήματα και κάποια στιγμή να τα παίζουν... και στη συνέχεια να επανέρχονται με ένα σβήσιμο-άναμμα του υπολογιστή. Εκτός και αν είναι κάποιο τόσο κουλό θέμα ασυμβατότητας τέλος πάντων. Θα ψάξω να βρω μνήμες για δοκιμές διαρκείας. Γιατί με τη παρούσα κατάσταση αν δε περάσουν μια δυο μέρες χρήσης, μπορεί να μη καταφέρω να δω το πρόβλημα αστάθειας. Ήδη έχω κλείσει 6ωρες memtest και 11 ώρες prime95 - FurMark χωρίς κανένα πρόβλημα Επίσης πρέπει να βρω κάτι που να ζορίσει το σύνολο δίσκος-sata controller μητρικής. Γιατί μέχρι τώρα το σύστημα δεν έχει κολλήσει ποτέ από τεστ που κάνει χρήση μόνο επεξεργαστικής ισχύος και ram. Α ναι… και τρέχω να απενεργοποιήσω το αυτόματο restart Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexkhr Σεπτέμβριος 25, 2010 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2010 Εμένα πάντως για κάποια βλακεία του τροφοδοτικού μου φαίνεται. Την έπαθε φίλος έτσι. Τα συμπτώματα παρόμοια. Να βγάζει intel burn test στα maximum settings, 3d mark vantage και όποιο άλλο μετροπρόγραμμα μπορείς να φανταστείς και ενώ έτρεχε μια πασιέντζα BSOD. Μόλις αλλάξαμε τροφοδοτικό δεν είχε ξανα παρόμοιο πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Σεπτέμβριος 25, 2010 Author #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2010 χμμ ενδιαφέρον. Θα το κοιτάξω, απλά περιμένω το επόμενο σφάλμα.Για την ώρα το PC δουλεύει καλά μετά από τόσες ώρες παίδεμα. Για να δούμε τι θα γίνει αν μείνει κάποιες ώρες κλειστό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultraex2005 Σεπτέμβριος 25, 2010 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2010 λοιπον επειδη εχω και εγω muskin μνημες τις 1600 με 7-8-7-20 ειχα και εγω τυχαια ασχετα bsodβαλε ρευμα 1.65 το κανονικο τους δηλαδη μεσα απο bios εμενα η asus μητρικη εδινε δεν εδινε1.52 επισης ανεβασε το trfc απο 74 μαμα σε 88 ετσι σταματησαν εμενα τα bsodκανε αυτα τα 2 και πες μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Σεπτέμβριος 25, 2010 Author #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2010 Είναι οι muskin value στα 1333 με 9-9-9-24 που δουλεύουν σε τάση 1,5. Όπως έγραψα δε μπορώ να εντοπίσω μέσω κανενός stress test πρόβλημα με τις μνήμες. Παρ όλα αυτά όπως αναφέρω στο πρώτο πόστ έχω δοκιμάσει να περάσω χειροκίνητα τα timmings όπως και να ανεβάσω τάση, όχι μόνο στη μνήμη.Προς το παρόν περιμένω το επόμενο σφάλμα για να συνεχίσω το troubleshooting. (το pc είναι στο σπίτι του φίλου τώρα και δέχεται κανονική χρήση) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultraex2005 Σεπτέμβριος 26, 2010 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2010 δεν σου λεω για τα βασικα timings σου λεω για sub timings το trfc βαλτο 88 δεν συμπαθουν πιο κατω μαλλον 74 βλεπει η μητρικηδεν θυμαμε το λινκ απο εκει το ειδα και εγω σωθηκα σου λεω 2 κλικ υποθεση δεν το πιστευακαι επισης ξεχασα το cr[command rate] στο 2 αν ειναι 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Σεπτέμβριος 26, 2010 Author #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2010 Απ ότι θυμάμαι το trfc ήταν πολύ πάνω από 88. Απλά αν τα πάρουμε κατ αναλογία, σε εμένα θα χρειάζεται ακόμα πιο χαλαρό trfc αφού μιλάμε για αργότερες μνήμες απ τις δικές σου.To command rate ήταν σίγουρα στο 2t.Την επόμενη φορά που θα μεί στο “κολλάω power cycle” θα δοκιμάσω ακόμα πιο χαλαρό trfc.Με την ευκαιρία.Να πάρε μάτι ένα θέμα με την ιδία μητρική και muskin enhanced, όχι τις value που αναφέρομαι.http://www.overclockers.com/forums/showthread.php?t=638510Μπορείς να δεις τα timmings που μπορώ να ρυθμίσω.Το έχω διαβάσει πριν κάνω το θέμα εδώ και έχω δοκιμάσει να ρίξω τη ταχύτητα των μνημών από τα 1333 στα 1066 ή να ανεβάσω τάση κλπ. Όταν ήταν σε κόλλημα mode, δεν έκανε καμία διαφορά η οποιαδήποτε ρύθμιση... συνέχιζε να κολλάει. Μόλις έσβησα εντελώς το PC και το ξανάναψα, το πρόβλημα εξαφανίστηκε.Δεν είναι με λίγα λόγια τυπικό BSOD από μνήμες που βγάζουν σφάλματα. Έχω αναφέρει ότι έχουν περάσει πολλές ώρες memtest και prime. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anima Σεπτέμβριος 27, 2010 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2010 Υπάρχει περίπτωση όταν όλα τρέχουν φυσιολογικά χωρίς bsod να βλέπει η μητρική σου μόνο το ένα dimmaki μνήμης?Και όταν έχεις bsod να είσαι με 4gb ram. Θα το χες δει βασικά αλλά λέω μήπως. Για τσέκαρε το μέσα από τα windows. Τρέχεις 2 memtest το ένα σε 2047 και το άλλο σε all? Γιατί στην περίπτωσή σου αυτό πρέπει να κάνεις.Αν άλλαξες και τα sub-timings των μνημών και εξακολουθείς να έχεις πρόβλημα δε μπορώ να σκεφτώ τι μπορεί να φταίει, μπορεί να είναι η μητρική ή το τροφοδοτικό ή οι μνήμες. Προφανώς δε σε βοήθησα πολύ:/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Σεπτέμβριος 27, 2010 Author #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2010 Και στις δυο περιπτώσεις βλέπει και τα 2 dimms. Αυτό το memtest τρέχω από bootable USB και βλέπει όλη τη μνήμη σε κάθε περίπτωση. Περιέργως το PC μετά από άπειρο πασπάτεμα και burn in, έχει να βγάλει σφάλμα 3 ημέρες τώρα. Οπότε προς το παρόν δε μπορώ να δώσω feedback από οποιαδήποτε αλλαγή. Προφανώς δε σε βοήθησα πολύ:/ Κάθε συμβουλή βοηθάει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Οκτώβριος 21, 2010 Author #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2010 Για την ιστορία... ας μη μείνει το θέμα στο φλού.Τελικά πράγματι έφταιγαν οι μνήμες. Ακόμα δε μπορώ να καταλάβω πως γίνεται φυσικά μετά από ένα power on - power off να στρώνουν και να βγάζουν πάνω από 10ωρες memtest και prime χωρίς σφάλματα, ακόμα και overclocked… (εννοείται ότι το πρόβλημα εμφανίστηκε σε stock ρολόγια, απλά το ανέβασμα το έκανα στις τελευταίες δοκιμές όταν πέρναγαν οι ώρες και δεν έβγαζαν κανένα σφάλμα).Πεπεισμένος αρχικά ότι έφταιγε η μητρική…. αγόρασα μια δεύτερη (DFI Lanparty DK 790FXB-M3H5)… αφού πάλι δε μπορούσα να δικαιολογήσω το rma της GA. Η DFI δούλεψε μια χαρά αρχικά και την επομένη μέρα εμφάνισε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα που υπήρχε και πριν.Επειδή ούτε και οι muskin έπαιρναν rma έτσι, αφού φαινομενικά δούλευαν μια χαρά και για να δεις το πρόβλημα έπρεπε να αφήσεις το pc κλειστό για ένα βράδυΑγόρασα τελικά 2*χύμα 2GB Adata (AD31333002GMU) και όλα δούλεψαν κομπλέ… Μετά από 3 εβδομάδες τώρα, το PC δουλεύει μια χαρά.ΥΓ. Μετά απ ότι πέρασα, και αφού τελικά κατέληξα ότι έφταιγαν οι ram, δε γινόταν να το παίξω άγιος… φρόντισα έτσι ώστε οι muskin να γίνουν RMA 100%. Φυσικά ούτε λόγος για πιστωτικό. Οπότε μετά από 2+ εβδομάδες είμαι με ένα καινούριο κιτ από τις ίδιες muskin value και δε ξέρω τι να τις κάνω... Για αρχή θα μάθω αν τελικά το πρόβλημα οφείλεται σε κάποια ηλίθια ασυμβατότητα μεταξύ των muskin value και των AMD 7series chipset, ή απλά έπεσα σε τόσο κουλή αστοχία υλικού στα πρώτα κομμάτια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.