Jump to content

4 καρτες δικτυου ταυτοχρονα?

aggelopas

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Guyz μια απλη ερωτηση για δικτυα για αυτους που εχουν καποιες γνωσεις.

Εχω 4 καρτες στο pc που βγαινουν στα gateways 1: 192.168.1.1

2:192.168.2.1

3:10.0.0.200

4: δεν εχω βαλει κατι ακομα εκει.

Πως θα ορισω στο pc να κανει routing τα requests στην καταλληλη καρτα ωστε να παιζουν ολα ταυτοχρονα?

Μπορω να ορισω range ipιων που θα βγαινουν απο εκει?

Στα windows server υπάρχει routing table στο RRAS, για απλά windows δε γνωρίζω

Μια άλλη λύση είναι να στήσεις δικό σου DNS που να κάνει απλα mix τον DNS του ISP σου με τις σελίδες που θες και δεν προβλέπει ο default DNS. Αλλά είναι λίγο τραβηγμένο

(10.Χ.Χ.Χ βλεπω, συμμετέχεις στο μητροπολιτικό?)

Για τι λειτουργικό μιλάμε; Με τα windows μπορείς να κάνεις δρομολόγηση ανάλογα με τη διεύθυνση προορισμού. Η παρακάτω εντολή στέλνει όλο το 192.168.0.0/16 μέσω κάποιου gateway 192.168.1.254

route add 192.168.0.0 mask 255.255.0.0 192.168.1.254

Αν θέλεις η εντολή να γίνει μόνιμη προσθέτεις την παράμετρο -p.

Στην κάρτα δικτύου που θα αναλάβει τα υπόλοιπα απλώς βάζεις στα windows να έχει default gateway (στις υπόλοιπες όχι).

Για linux η εντολή είναι

route add -net 192.168.0.0/16 gw 192.168.1.254

και πρέπει να εκτελείται σε κάθε boot.

sorry παιδια το λειτουργικο ειναι windows 7 (υποθετω λειτουργει το ιδιο με τα xp)

συνδεθηκα στο μητροπολιτικο ξανα μετα απο 1,5 χρονο αδρανειας...

το ιντερνετ θελω να το ζηταει απο το 192.168.2.1, το awmn απο το 192.168.1.1 (ειναι wireless ρουτερακι και η εξωτερικη του ειναι 10.χ.χ.χ) και εχω και αλλο ενα ρουτερακι που του ειχα δωσει 10.χ.χ.χ δικη του ip αλλα την αλλαζω αν υπαρχει προβλημα.

Είναι προτιμότερο να μην κάνεις NAT για να βγεις awmn. Στην κάρτα που βγαίνει internet βάζεις κανονικά default gateway. Στην κάρτα που πάει awmn δε βάζεις gateway, αλλά προσθέτεις την εντολή

route add 10.0.0.0 mask 255.0.0.0 GATEWAY -p

όπου GATEWAY βάζεις την IP που έχεις για να βγαίνεις στο awmn.

• 2 weeks later...

Στην περίπτωσή σου θα έπαιρνα ένα οικονομικό firewall και με δυνατότητα balancing εκτός αν έχεις και άλλους λόγους για τις 4 κάρτες.

Βασικα ειναι ενσωματομενες.

επισης πως μπορω να δω τι εντολες τρεχουν.

δηλαδη αν εχω ξεχασει τι route add εχω κανει, πως μπορω να το δω??

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.