Jump to content

IT-πληροφορικη,πιστοποιησεις κτλ

magicman

Recommended Posts

καλησπερα, μου δινεται η δυνατοτητα, να παρακολουθησω τα μαθηματα του ccna μεσα στην σχολη, ειναι αναγνωρισμενο κεντρο, κ στο τελος να δωσω εξετασεις εξω.

πιστευετε οτι αξιζει το διαβασμα που χρειαζεται, που απο οσο ακουω θελει συστηματικο γιατι καθε βδομαδα υπαρχουν exams....?

γενικα νομιζω οτι ειναι ενα + στο βιογραφικο...

ο χωρος που με ενδιαφερει να ασχοληθω ειναι το administration σε λειτουργικα- δικτυα , ηδη εχω μια μικρη εμπειρια, κ το κομματι του προγραμματισμου γενικοτερα...

το web design απο οσο βλεπω ειναι δυσκολο για τους πληροφορικαριους πλεον γιατι εχει γεμιζει ο τοπος γραφιστες που κανουν πολυ καλυτερη δουλεια...

υ.γ εχω κανει αναζητηση βρηκα καποια θεματα, αλλα ειναι παλια. τα πραγματα αλλαζουν, οποτε ξεκινησα αυτο να μου πειτε την γνωμη σας, κ να κανουμε μια συζητηση...

ευχαριστω. ;)

Με ccna απλά δεν θεωρείσαι παντελώς άσχετος. Έτσι όπως το έχουν κάνει πλέον, ειδικά Ελλάδα το να έχεις ccna δεν θεωρείται ιδιαίτερο προσόν και δή λόγος για να πάρεις παραπάνω λεφτά.

Αν θές να έχεις χαρτί που μπορείς να χτυπήσεις θέση, ccnp++.

Δεν ξέρω τι εμπειρίες έχεις αλλά σε αυτό που συμφωνώ είναι πώς αν πάς στο Γιώργο της γειτονιάς με το μαγαζάκι το ccna όντως είναι χαρτούμπα.

Yπάρχουν άτομα 2nd level support με ccna και σου λένε και τι έγινε που το έχεις;

Η αλήθεια είναι πως και η "κουτσή μαρία" πλέον έχει απο ένα μεταπτυχιακό και ίσως ccna που στην αγορά της Ελλάδος έχει χάσει σχεδόν κάθε αξία.

Όταν πάς με μεταπτυχιακό και ccna και δουλεύεις σε θέση με 600 ευρώ επειδή μένεις σπίτι σου και δεν σε νοιάζει μαμάς όλους τους υπόλοιπους.:flag:

απλα σκεφτομαι, οτι πχ αν δεν το παρω τωρα το μαθημα, δεν θα μπορεσω πχ να δωσω χρηματα(των γονιων μου) να κανω εξω. ...

σε 1 χρονο τελειωνω με την σχολη, + στρατο. η αγορα εργασιας που θα παιζω ειναι θεσσαλονικη, ή σε καμια κοντινη μικρη πολη αν βρεθει κατι αλλο...

δλδ σαν χαρτι δεν σου ανοιγει περισσοτερες ευκαιριες για μια θεση σε σχεση με καποιον που εχει απλα πτυχιο του τει?

ειμαι σε διλημμα γμτ..

στην σχολη το κανουμε σε 2 εξαμηνα. 2 μαθηματα ειναι δλδ κ η υλη κομμενη στα 2.

Σου δίνεται η ευκαιρία να κάνεις μαθήματα δωρεάν για πιστοποίηση που έξω έχει 1,5k+ (δε ξέρω αν πέσανε οι τιμές) και εσύ έχεις δίλημμα; Νομίζω μια είναι η επιλογή αν σου αρέσει το αντικείμενο.

Συν τοις άλλοις αν θες αργότερα να ανέβεις επίπεδο (ccnp κλπ) θα πρέπει πρώτα να περάσεις από το ccna.

Οτιδήποτε επιπλέον γράφεις στο βιογραφικό σου είναι καλό για σένα. Και θα δείξει στον εργοδότη σου ότι γνωρίζεις κάτι παραπάνω από το να βάζεις στατική ip στο pc σου.

Έχω ccna, ccnp, ccip και πάω για το ccsp. Δουλεύω σε integrator (intracom) και περισσότερο μπορώ να πω ότι τα χρειάζονται εδώ για να διατηρούν το απαραίτητο αριθμό πιστοποιημένων μηχανικών που θέλει η cisco για να έχει την εταιρία χρυσό συνεργάτη. Η δουλειά μπορεί να γίνει και από κάποιον που δεν έχει τίποτα, αρκεί να ξέρει από δίκτυα και να έχει καταλάβει λίγο το cli του ios. Για παράδειγμα εμένα το ccna μου φάνηκε εύκολο γιατί τα ήξερα σχεδόν όλα από τα μαθήματα δικτύων στο πανεπιστήμιο και από τη συμμετοχή μου σε ασύρματα μητροπολιτικά δύκτια. Το μόνο νέο που έβλεπα ήταν το cli του ios, που και αυτό δεν είναι κάτι τρομερό.

Από την άλλη έχω ένα φίλο που ασχολείται πολύ περισσότερα χρόνια, δεν έχει πάρει κάποια πιστοποίηση ποτέ του και το μόνο που έχει δώσει είναι το γραπτό του ccie sp.

Οπότε εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως η κάθε πιστοποίηση δείχνει ότι έχεις ένα σχετικό υπόβαθρο (εκτός να το πήγες testking και pass4sure all the way), αλλά όταν μιλάς με κάποιον που ξέρει πρέπει να το αποδεικνύεις ούτως ή άλλως. Ο ιδιοκτήτης του συνοικιακού netcafe που επαγγέλεται εισοδηματίας, για παράδειγμα, μπορεί να ενθουσιαστεί που έχεις ccna και να του είναι αρκετό, ένας άλλος που είναι χρόνια στη δουλειά μπορεί να σε ρωτήσει κάποια πράγματα για να δει τι ξέρεις ανεξάρτητα από τα πτυχία και τις πιστοποιήσεις.

Μαζί σου συμφωνούμε. Εγώ δεν απέκλεισα το να πάει να δώσει.

Αλλά για να πάει στον ενθουσιώδη μπάμπη με 600 ευρώ και ccna για εμένα δεν αποδίδει.

Το να πάει σε μια πολυεθνική και να μπεί σε μια καλή θέση θα χρειαστεί κάτι παραπάνω απο ccna. Αυτό λέω.

Να μην περιμένει οτι "α, έχω ccna μαμώ & δέρνω". Δεν ισχύει κάν πλέον.

Με το "εκτός να το πήγες testking και pass4sure all the way" τι εννοείς;

Το ξεκαθάρισα από την αρχή ότι δεν είναι κάτι τρομερό, απλώς τον ξεχωρίζει από το πλήθος και δε χρειάζεται κάτι περισσότερο αν δεν πάει σε μεγάλη εταιρία. Φυσικά και πρέπει να το δώσει αν έχει την ευκαιρία και του προσφέρεται δωρεάν, ό,τι έχεις καλό είναι στην τελική.

Τα pass4sure και testking είναι λυσάρια, οπότε μπορεί να έχεις το χαρτί και να μην ξέρεις την τύφλα σου.

αυτα που αναφερεται αυτα εχω κ γω στο μυαλο μου..

απλα να μπορω στην αρχη αφου δεν εχω προυπηρεσια, να ξεχωρισω απο το πληθος των αποφοιτων. δλδ κατι που να δειχνει οτι εχω 5 γνωσεις παραπανω απο τους υπολοιπους.

θα το παρω μαλλον.. κ βλεπουμε...

επισης στην σχολη υπαρχει πληθος απο ρουτερ κτλ οποτε ο καθενας κανει τις δοκιμες στο δικο του ρουτερακι..

βασικα οσο μεγαλυτερο βαθμο παρεις στην σχολη( το δινουμε σαν μαθημα κανονικα) εχεις μπονους που αφαιρειται απο το ποσο για να δωσεις εξω της εξετασεις για cisco.

φιλος που το εδωσε πριν το καλοκαιρι με βαθμο στην σχολη γυρω στο 8, εδωσε 160 ευρο για να δωσει εξετασεις.

Εγώ θα σου πω ότι αξιζει. Ειδικά τώρα που το έχεις δωρεάν δεν ξέρω γιατί το σκέφτεσαι. Επίσης να έχεις στο μυαλό σου ένα πράγμα. Σήμερα μπορεί να μη το χρειάζεσαι γιατί θα πιάσεις δουλειά στον Μπάμπη της γειτονιάς. Αργότερα όμως μπορεί να δουλέψεις και σε μία μεγάλη εταιρία πληροφορικής ή σε κάποιον integrator. Εκεί είναι πολύ πιθανό να σου ζητήσουν στη πορεία να πάρεις κάποιες πιστοποιήσεις. Το ccna είναι η αρχή. Αν δεν έχεις αυτό δεν μπορείς να πάρεις καμία πιστοποίηση της cisco. Στο τμήμα που δουλεύω κανένας συνάδελφος δεν έχει ccna. Εδώ και δύο χρόνια τους ζητάνε να το πάρουν αλλά λόγω φόρτου εργασίας και υποχρεώσεων δεν έχουν κάνει τίποτα. Εγώ όμως που το έχω (το ccna), έχω ήδη πάρει ένα specialization και είμαι έτοιμος να δώσω μία ακόμα πιστοποίσηση. Και είμαι και ο νεότερος εκεί μέσα. Επομένως καταλαβαίνεις ότι δεν πήγε χαμένο.

Τέλος να πω ότι όπου και να πήγα να ζητήσω δουλειά όταν τους έλεγα ότι ήμουν 26 χρονών και είχα ήδη δύο χρόνια το ccna τους έκανε click. Βέβαια έχουν περάσει 2 χρόνια απο τότε και η αγορά εργασίας είναι σε χειρότερη φάση τώρα. Αλλά που θα πάει. Κάποια στιγμή θα αλλάξουν τα πράγματα. Το θέμα είναι τότε να είσαι έτοιμος

Εννοείς να πρέπει να έχεις ένα ισχύον ccna για να πάρεις το ccnp; Δε νομίζω. Πλέον πρέπει να έχεις το ccna για να δώσεις για το ccnp, αλλά θα είναι χοντρό καψόνι να σε βάλει να ξαναδώσεις το ccna για να μπορείς μετά να πας για το ccnp.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.