knut Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2010 Καλημέρα. Τον τελευταίο καιρό (εδώ και κανα 2 εβδομάδες), από τότε που πλήρωσα τα χρωστούμενα και έγινε επανασύνδεση, έχω το εξής πρόβλημα με την σύνδεσή μου (Οτενετ Dsl 8άρι φοιτητικό με ενσύρματο router του εμπορίου): Ενώ την ημέρα λειτουργεί και είναι συνδεδεμένο, με συχνές αραιές αποσυνδέσεις, το βράδυ και δε μπορώ να χρησιμοποιήσω τους explorers, βγάζοντας το γνωστό μύνημα του error connection problem. Για την ακρίβεια, κάνω reset το router, ΙΣΩΣ προλάβω να ανοίξω καμια σελίδα και μετά από λίγα δευτερόλεπτα... ντιπ. Η πλάκα είναι ότι, 1ον συμβαίνει το βράδυ, 2ον την ίδια στιγμή προγράμματα όπως το skype, dropbox κλπ φαίνονται ότι είναι συνδεδεμένα και λειτουργούνε κανονικά. Αρχικά υπέθεσα ότι επρόκειτο για κάποια αλλαγή του firewall κλπ αλλά έχω ακριβώς τις ίδιες ρυθμίσεις και το πρωί. Να προσθέσω ότι πριν από μισό χρόνο όταν πρωτοσυνδέθηκα με το ίδιο πακέτο στο ίδιο σπίτι λειτουργούσε κανονικά. Στην πορεία, μετά από μήνες είχα πρόβλημα με τον συγχρονισμό του router και κάλεσα τεχνικούς. Πλέον συμβαίνουν συχνές αποσυνδέσεις ούτως η άλλως. Τέλος πάντων, το μεγαλύτερο πρόβλημα και πιο περίεργο είναι το νυχτερινό. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ (οι συμβουλές περί τηλεφώνων στη γραμμή εξυπηρέτησης είναι απρόσδεκτες ). Μπορεί να είναι αστείο αλλά βρήκα αυτό (διαβάστε το 1ο σχόλιο) http://forums.cnet.com/5208-7583_102-0.html?threadID=353416 Τι σχέση μπορεί να έχει?... Επίσης σπίτι έχουμε Lan με τον συγκάτοικο, μοιραζόμαστε δηλαδή την γραμμή, αλλά δεν είχαμε πρόβλημα πριν. Κάτι διάβασα για το ότι σε μπλοκάρουν όταν έχεις ανοιχτό τον "θείο με τα δώρα" αλλά μου φαίνονται λίγο παππάτζες αυτά. Λέτε να κάνει καμιά βρωμοδουλειά ο άλλος μέσα ωρέ!?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samael Σεπτέμβριος 23, 2010 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2010 Βαλε PPPoA αντι για PPPoE κ VC MUX αντι για LLC based, θα σταθεροποιηθει η κατασταση.Το προβλημα ειναι οτι εχεις χαμηλο noise margin.Ρηξε μια ματια εδω http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=21205 Link to comment Share on other sites More sharing options...
knut Σεπτέμβριος 23, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2010 Samael σε ευχαριστώ πολύ. Θα το δοκιμάσω και θα γράψω αποτελέσματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filthy_dwarf Σεπτέμβριος 23, 2010 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2010 είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα μέχρι πρόσφατα.. και είπα ας συνδέσω το άλλο router που καθότανε .. όχι απλά έστρωσε... έχω και καλύτερα pings. Είχα Linksys WAG200g και πήγα Asus WL600g Link to comment Share on other sites More sharing options...
knut Σεπτέμβριος 23, 2010 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2010 Δοκίμασα να βάλω PPPoA, αφού διάβασα κιόλας τα σχετικά με το noise margin κλπ. Μέχρι στιγμής όλα οκ αλλά αργότερα θα δω σίγουρα. Επίσης, εφ'όσον έχω Dsl και η σύνδεση είναι μέσω Ethernet, πως γίνεται να λειτουργεί με το ATM? Γιατί απ'ότι είδα πρόκεινται για πρωτόκολλα μεταγωγής "πακέτων". Υποθέτω ότι είναι σαν software επιλογής οπότε δε παίζει μεγάλο ρόλο (ή και μπορεί ναι) απλά δεν αποκλείεται να λειτουργήσει και έτσι, σωστά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
knut Σεπτέμβριος 23, 2010 Author #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2010 Λοιπόν, εξακολουθώ να έχω το ίδιο πρόβλημα. δοκίμασα και έβαλα με PPPoA VCI:8. Μολις τώρα μπόρεσα και συνδέθηκα, αν δε με πετάξει πάλι σε λίγο... Τέσπα, μου φαίνεται λίγο παππάτζα αυτό που έκανα γιατί προφανώς δε γνωρίζω πως ακριβώς λειτουργούνε αυτά τα νούμερα. Αν έχετε κάποια άλλη πρόταση, σουτ! Ευχαριστώ και πάλι παίδες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Σεπτέμβριος 24, 2010 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2010 Το adsl είναι ATM, οπότε είτε το κάνεις PPPoA είτε PPPoE, τελικά πάνω από ATM περνάς. Απλώς καθορίζεις αν το PPP θα σηκωθεί πάνω στο ATM απ' ευθείας είτε πάνω από ETHERNET το οποίο θα γίνει μετά ATM καθώς περνάει μέσα από το backbone.Αν βάλεις λάθος νούμερα στα VPI/VCI δε θα σου δουλεύει η σύνδεση γιατί είναι σα να παίρνεις λάθος νούμερο στο τηλέφωνο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.