Jump to content

Δωστε λιγακι την προσοχη σας σε ενα μελλοντα νερουλα .please

tefra

Recommended Posts

Καλησπερα παιδες , εδω και καιρο παρακολουθω το forum αλλα δεν ετυχε να ποτε να ποσταρω ποτε . Ειδικοτερα ολα τα θεματα σχεδον περι watercooling γιατι ειναι ο μεγαλος μου ποθος να βαλω νερακι . Επειδη φραγκα δεν υπαρχουν ειχα βαλει προγραμμα για το καλοκαιρι ομως κατι καλο προεκυψε και ισως να μπορω να το εχω στο pcακι μου πανω στον μηνα . Πηγα και ρωτησα σε ενα μηχανουργιο ενος γνωστου μου για ψυγειο χαλκινο κυψελωτο μιας και απο οσα εχω διαβασει αυτα ειναι και τα καλυτερα . Ο ανθρωπος μου υποσχεθηκε να μου βρει ενα τσαμπεεεεεεε , μεταχειρισμενο βεβαια αλλα τσαμπεεεεεεε. επισης μου προτεινε να μου κοψει ο ιδιος τις μακριες σωληνες και να μικρυνει τις διαστασεις των τρυπων καθως οπως μου ειπε ειναι τεραστιες . εδω αρχιζουν και οι ερωτησεις .... ετοιμοι ? παμε

1) Τι διαστασεις πρεπει (οι καλυτερες ) να ειναι η διαμετρος της εξοδου - εισοδου του ψυγειου ?

2) Σωληνες ποιους και σε τι διαστασεις (διαμετρου ) (Please επειδη μαλλον τα μονα που θα πληρωσω θα ειναι block και σωληνες καποιους φτηνους μεν αλλα οχι και να τρυπησουν το φανταζεστε? ξερω ξερω μερικοι το εχετε δει τον εφιαλτη )

3) Επισης μου προτεινε ο γνωστος εαν θελω να μου δωσει και την αντλια την κανονικη του αυτοκινητου , επισης τσαμπεε , και εγω αναρωτιεμαι θα κανει ποση ειναι η ροη που δινει , ειναι τιποτα τερας (τεραστια ) κανει σαν κομπρεσερ ?

4) κατι τελευταιο ο γνωστος μου μου προτεινε ακομα να μου δωσει ψυγειο απο air condition αυτοκινητου τι λετε με αυτο τι δουλεια κανουμε ?

να σας πω οτι αρχικα μονο cpu θα ψυχθει , αν ολα τελικα πανε καλα

Αρχική απάντηση από tefra [Σήμερα, στις 07:32]

1) Τι διαστασεις πρεπει (οι καλυτερες ) να ειναι η διαμετρος της εξοδου - εισοδου του ψυγειου ?

Mισή ίντσα πρέπει να είναι οι είσοδοι/έξοδοι.

2) Σωληνες ποιους και σε τι διαστασεις (διαμετρου ) (Please επειδη μαλλον τα μονα που θα πληρωσω θα ειναι block και σωληνες καποιους φτηνους μεν αλλα οχι και να τρυπησουν το φανταζεστε? ξερω ξερω μερικοι το εχετε δει τον εφιαλτη )

Σωλήνες φτηνοί και σχετικά καλοί είναι οι Eheim. Είναι όμως αρκετά μαλακοί και τσακίζουν με το παραμικρό. Περίπου 1 ευρώ το μέτρο έχουν και θα ζητήσεις 12/16mm.

3) Επισης μου προτεινε ο γνωστος εαν θελω να μου δωσει και την αντλια την κανονικη του αυτοκινητου , επισης τσαμπεε , και εγω αναρωτιεμαι θα κανει ποση ειναι η ροη που δινει , ειναι τιποτα τερας (τεραστια ) κανει σαν κομπρεσερ ?

Δεν γνωρίζω γιαυτές τις αντλίες.. αλλά για ένα μπλοκ μια L20 που είναι και αρκετά φθηνή είναι υπεραρκετή.

4) κατι τελευταιο ο γνωστος μου μου προτεινε ακομα να μου δωσει ψυγειο απο air condition αυτοκινητου τι λετε με αυτο τι δουλεια κανουμε ?

Συνήθως χρησιμοποιούμε ψυγείο καλοριφέρ από αυτοκίνητα. Τι διαστάσεις και από τι είναι φτιαγμένο του air condition;

Τωρα τι διαστασεις εχει ουτε εγω ξερω , αλλα τελος παντων θα επιμεινω στο κανονικο ψυγειο αυτοκινητου χαλκινο κυψελωτο που ειναι και η πιο σιγουρη γνωστη σε μενα τουλαχιστον λυση . κανεις αλλος ξερει τι παιζει με τις αντλιες των αυτοκινητων σε θεματα αποδοσης , θορυβου μεγεθους ?

3) ποια απο τις αντλιες του αυτοκινητου; απο ποιο κυκλωμα θελω να πω. εχουν τα αυτοκινητα ηλεκτρικες αντλιες; και αν εχουν, δουλευουν 24/7? αν δεν κανω λαθος, οι αντλιες παιρνουν κινηση απο τη μηχανη. σε ξενο φορουμ, σε αναζητηση αντλιας υψηλης πιεσης, προταθηκε η αντλια της βενζινης, αλλα η ιδεα εγκαταληφθηκε γρηγορα.

4) αν σαν "κανονικο ψυγειο αυτοκινητο" εννοεις το ψυγειο της μηχανης, δεν κανει. αυτο απο το κυκλωμα θερμανσης της καμπινας (εβαπορετα εχω ακουσει να το λενε) ειναι αυτο που ψαχνουμε.

λοιπον , ακουστε τις νεες εξελιξεις το αμαξι απο το οποιο θα παρουμε αυριο το ψυγειο θα ειναι απο toyota του '78 , απο οτι μου ειπε ο ανθρωπος ειναι κυψελωτο ή χαλκινο ή αλουμινενιο . δυστυχως για να το παρω τσαμπα θα πρεπει να το ξηλωσω εγω απο το αμαξι (λολ θα γινει της τρελης) που ειναι εγκαταλελημενο εξω απο το μαγαζι του ανθρωπου (επισης μου ειπε για ενα ψυγειο απο ενα ταξι seat αλλα δεν ξερει τι ψυγειο εχει )και μεσα στην εβδομαδα θα παει για παλιοσιδερα . ο γνωστος μου μου προτεινε να παρω ολο το συστημα καλοριφερ του αυτοκινητου που οπως μου ειπε ειναι περιποιημενο με τον ανεμηστηρα του και μεσα στο κουτι του στερεομενο . εσεις τι λετε αξιζει ? απο θορυβο πως παει ( θελω ενα συστημα εντελως αθορυβο ) θα ειναι αρκετα λειτουργικο ?

εγω θα προτιμουσα το κυψελωτο απο το τογιοτα.ειδικα εαν ειναι και χαλκινο θα ειναι παρα πολυ καλο πιστευω.τωρα εαν εχεις χρονο και διαθεση να ξηλωσεις ολοκληρο το συστημα δεν θα σου ελεγα οχι.δεν εχεις να χασεις τιποτα.επισης και μια συμβουλη μιας και ειμαι και γω φρεσκος στην υδροψυξη.οτι πιο τρελο τολμησεις τοσο πιο ομορφα θα νιωθεις εαν δουλεψει η συνθεση σου.κοιτα το θρεντ μου και θα καταλαβεις για τι πειραματα μιλαω.παντως θελει πολυ υπομονη.εγω περιμενα να τελειωσω με την υδροψυξη καμια βδομασα το πολυ αφου αγορασα τα πραγματα αλλα τελικα μου πηρε κοντα ενα μηνα!!!!!!(μολις χθες το εστησα)

υπομονη να εχεις και εδω ειμαστε...........

Υ.Γ.καλως ορισες στην παρεα μας.γιατι βρε χαζε δεν ποσταρες τις αποριες σου τοσο καιρο και απλα παρακολουθουσες?τα λεμε φιλε μου.............

Αν το ψυγείο δεν είναι χάλκινο ( κυψελωτό ή σωληνωειδές το συζητάμε αργότερα, αλλά ΠΡΕΠΕΙ να είναι χάλκινοι οι σωλήνες/δίοδοι ) είναι εντελώς άχρηστο, καθώς και αν είναι υπερβολικά μεγάλο. Τα μεγάλα φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα. Για τον ανεμιστήρα του αυτοκινήτου το ξεχνάς γιατί άντε και δεν κάνει θόρυβο, που θα κάνει, πως θα τον τροφοδοτήσεις; Θα τινάξεις το τροφοδοτικό στον αέρα αν είναι καν 12ν ο ανεμιστήρας.

τα συγχαρητηρια μου φιλαρακο , μακαρι να μην περασω τετοια οδυσσεια και εγω γιατι δεν ειμαι και ανθρωπος με πολλη υπομονη , παντως μπραβο και χαρας το κουραγιο σου .

αντε μακαρι και εγω να μπω στο water cooling team , μακαρι , ελπιζω δηλαδη .

ποτε μεχρι τωρα δεν ημουν τοσο ετοιμος και ψυγολογικα και πρακτικα για αυτο εμενα μονο παρατηρητης .

για την τροφοδοσια του εαν βεβαια μας κανει θα χρησιμοποιηθει μετασχηματιστης.

σε αυτο το εγχηρημα με βοηθανε 1 μηχανικος αυτοκινητου , ενας βοηθος υδραυλικου , ο γιος ενος εμπορου ηλεκτρολογικου ηλικου και ενας μαγαζατορας απο pet shop και φυσικα εσεις και θελω να σας ευχαριστησω ολους , που βοηθατε την αγνοια μου !!!

Αρχική απάντηση από tefra [Σήμερα, στις 23:28]

σε αυτο το εγχηρημα με βοηθανε 1 μηχανικος αυτοκινητου , ενας βοηθος υδραυλικου , ο γιος ενος εμπορου ηλεκτρολογικου ηλικου και ενας μαγαζατορας απο pet shop και φυσικα εσεις και θελω να σας ευχαριστησω ολους , που βοηθατε την αγνοια μου !!!

Ρε φιλε.................ΟΥΤΕ Η Ν Α S A ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΕΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ!!!!! !!!!! !!!!!

Επειδη σε βλεπω λιγο αγχωμενο σου προτεινω να χαλαρωσεις και να παρεις την ολη φαση με χαβαλε και καλη διαθεση γιατι αλλιως θα πετας καντηλια οπως πεταγα εγω οταν

α)μου εσπασε το ρακορ του ψυγειου και

β)χωρις τανκ αναγκαζομαι καθε 10λεπτα να ακουω για 1-2λεπτακια την αντλια να τεμαχιζει τις μεγαλυτερες φυσαλιδες.

Μια χαρα θα τα πας.Εδω ειμαστε.................:rolleyes:

Στην Αυστραλία, ένα από τα πιο διαδεδομένα ψυγεία για watercooling είναι αυτό από το καλοριφέρ του Toyota Camry (συχνά τα αναφέρουν ως "Big-Ass-Radiators") μιας και είναι χάλκινα, κυψελωτά, έχουν μήκος που επιτρέπει 2 120mm ανεμιστήρες και το πλάτος τους είναι ακριβώς 5.25" (όσο ένα CD-ROM, έχουν μάλιστα και έτοιμες τρύπες για βίδες).

Αν το ψυγείο από το Toyota Corolla είναι ίδιο, τότε είσαι τυχερός... :)

νεες εξελιξεις : αφου σημερα ασκησαμε το δικαιωμα να διαλυσουμε ενα toyota corola μπαμπαλαιο , αφαιρεσαμε απο αυτο το ψυγειο καλοριφερ του . απο μεγεθος ειναι περιπου 15 *15 τετραγωνο δηλαδη αρα εχει χωρο μονο για δυο 120 ηδες μπρος πισω το πλατος του ειναι καπου 5.30 εκατοστα . ειναι χαλκινο μαλλον ολο ακομα απο την μπιχλα δεν φαινονται και πολλα . η κατασταση του ειναι πραγματικα πολυ ασχημη και χρειαζεται παρα πολυ καθαρισμα , σαν πρωτο βημα την εβαλα σε καυτο νερο με χλωρινη για να φυγει η χοντρη η μπιχλα . ηδη εχω αλλαξει 2 φορες το νερο και ακομα βγαζει τρελη βρωμα ενα καφε με μαυρο χρωμα , αηδια . τωρα ομως χρειαζομαι την γνωμη σας ενταξει πειτε οτι φευγει το πολυ το πραμα καθαριζουμε ta fins απο τριχες και ενα σωρο μλκ μετα πως το γυαλιζουμε και το κανουμε καινουργιο ?

ακομα μια ερωτηση η μια εισοδος του ειναι μεγαλυτερη απο την αλλη τι κανουμε για αυτο ?

για πρωτο σου ψυγειο και τσαμπε μου φαινεται υπεροχο!!!!!!κυψελωτο,χαλκινο,τετραγωνο(οποτε μπαινει και στο κουτι λογικα).εγω πιστευω οτι αξιζει να το προσπαθησεις.

Οσο για τις εξοδους του κοιτα πρωτα να καθαρισει καλα το ψυγειο και μετα ψαξε για ρακορακια.

Για καθαρισμο του ψυγειου θα σου προτεινα υδροχλωρικο οξυ και μετα καλο ξεπλυμα με αλκοολη.Αλλα κοιτα να το ξεπλυνεις καλα με αλκοολη γιατι δεν θελεις να κατσει πολυ ωρα το οξυ επανω στο χαλκο.ΧΕχεχεχεεεεε

Διάλυμα υδροχλωρικού οξέως έτοιμο για χρήση θα βρεις στα σουπερ μαρκετ, αυτό που είναι για καθαρισμό, απολύμανση κλπ. Επειδή είναι διαβρωτικό εγώ δε το αφήνω πάνω από μιση ώρα και αυτό σε πολύ βρώμικά ψυγεία μόνο.

Αρχική απάντηση από chroma

Διάλυμα υδροχλωρικού οξέως έτοιμο για χρήση θα βρεις στα σουπερ μαρκετ, αυτό που είναι για καθαρισμό, απολύμανση κλπ. Επειδή είναι διαβρωτικό εγώ δε το αφήνω πάνω από μιση ώρα και αυτό σε πολύ βρώμικά ψυγεία μόνο.

Το διάλυμα υδροχλωρικού οξέως στο οπ[ιο αναφέρεται ο chroma είναι το πολύ γνωστό σε όλους "Κεζαπ με το οποίο καθαρίζουν τις τουαλέτες .Είναι σε ένα πορτοκαλί μπουκάλι ,θα το βρείς εύκολα.Υπάρχουν φυσικά και άλλες μάρκες ,οποια και να πάρεις θα κάνεις την δουλειά σου Μια που το ψυγείο απότι βλέπω είναι αρκετά χοντρό θα πρότεινα να βάλεις τους ανεμιστήρες να ρουφάνε αέρα μεσα απο τα φινς η ακομα καλύτερα να βαλεις τους ανέμιστήρες σε διαταξη push-pull.Θα πρότεινα επίσης και την αλλαγή του κάθετου ρακόρ με ένα γωνιακό ( σαν το άλλο που έχει επάνω) εκτός και αν σε βολεύει η υπάρχουσα διάταξη

Το ψυγείο που βρήκες είναι άψογο θα κάνεις μια χαρά την δουλειά σου

unstoppable χαρηκα ιδιαιτερα για αυτα που ειπες για επιδωσεις και ειδα στο post σου σε εκεινο το forum μακαρι και εγω να ειμαι καπου εκει . το ψυγειο εκεινο ηταν καινουργιο η μεταχειρισμενο οταν το πηρες εσυ ? eleven ευχαριστω πολυ ησουν απολυτα κατανοητικος η βοηθεια σου σιγουρα θα βοηθησει πολυ. επειδη μετα το καθαρισμα αρχιζουν οι αναζητησεις για block πως γινεται να μαθω περισοτερες πληροφοριες για τα πολυσυζητημενα Blocks σου ?

παιδες ακομα κατι το ψυγειο εξωτερικα φαινεται οκ εσωτερικα ομως πως θα ξερω οτι δεν ειναι χαλια σαπισμενο και δεν ειναι ετοιμο να χαλασει ? κατασταση του ψυγειου δεν ειναι καλη , ομως δεν ειναι τρυπιο πουθενα ακομα . τα μονα ασχημα ειναι η βρωμια που εχει και ευτυχως μετα απο 1 μερα σε νερο με χλωρινη και μετα απο 7 αλλαγες νερου με βραστου καθαρου νερου επιτελους το νερο ειναι διαυγες , οχι ομως καθαρο θα γινει και αυτο . ακομα καποια ακριανα fins ειναι στραβωμενα .

διορθωστε με εαν κανω λαθος το οξυ αυτο θα το χρησιμοποιησω για μεσα στο ψυγειο ετσι ? για απεξω κανει ετσι ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.