Jump to content

προτεινετε μoυ αθορυβο hdd

evilsoler

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

έχω έναν hitachi 200G που έχει και τα προγράμματα και έναν wd black 1tera.

O hitachi ακόμα και idle κάνει απίστευτα δυνατά χρατσα χρουτσα καθώς επίσης και έναν υψησυχνο θορυβο,πραγματικα δεν αντέχω αλλο.ετοιμαζομουν για ssd μέχρι που σε ένα άλλο θρεαντ ένα παλληκάρι πρότεινε hhd για notebook και να πω την αλήθεια δεν το είχα σκεφτεί.

πραγματικά πείτε μου τι σκληρό να πάρω που να μην ακούγεται τπτ αν είναι δυνατόν ας είναι και 2.5αρης.

O σκληρός θα μπει σε desktop που είναι το βασικό μου pc το αφήνω συνήθως ανοιχτό και ενώ κοιμάμαι και θέλω να μην ακούγεται τπτ.

επίσης ο wd έχει βγάλει badsectors και μετά από φορματ και ιστορίες δουλεύει αλλά δεν τον εμπιστευομαι,εγγυηση έχει αλλά τον καλύπτει?

ευχαριστώ πολύ

Οι σκληροι για notebook (2.5") είναι γενικά πιο αθόρυβοι, κυριώς επειδή είναι γενικά στις 5400 στροφές.

Από τότε που έβαλα στο φορητό μου 2 δίσκους (τόσους παίρνει) στις 7200 στροφές, και ακούγονται αλλά και συντονίζουν εκνευριστικά με την ξύλινη επιφάνεια του γραφέιου.

Επιπλέον, οι δίσκοι για φορητό είναι αισθητά πιο αργοί από τους κλασικούς, ακόμη και όταν είναι σε αντίστοιχες στροφές.

Αν θέλεις κάτι πραγματικά αθόρυβο θα πρέπει να θυσιάσεις ταχύτητα. Αν θέλεις κάτι απολύτως αθόρυβο και γρήγορο, θα θυσιάσεις χωρητικότητα και χρήμα και θα πας σε SSD.

Σχετικά αθόρυβα φημολογείται ότι είναι και κάποια μοντέλα δίσκων στις 5900 στροφές που έχουν κυκλοφορήσει.

αν και ομολογουμενος γελασα πολυ(πραγματικα ηταν πολυ καλο) να σε ενημερωσω οτι το εχω κανει ηδη αυτο και εχω παρει καποιες απαντησεις.

το θεμα μου ηταν να μιλησω με καποιον που εχει το προιον και να μου πει στα σιγουρα οτι"ναι το εχω και δεν ακουω τπτ,παρτο"

είμουν έτοιμος για ssd απλά διάβασα κάπου οτι και με hdd αν θέλεις μόνο ησυχία την ψιλοπαλεύεις πχ κάποιος πρότεινε απο wd blue series.έχει κανεις για να επιβεβαιώσει ή να προτείνει κατι αλλο?

Πρόσφατα πήρα 2 samsung hd103uj για αποθήκη και δεν τους έχω ακούσει ποτέ. Βέβαια επειδή η χρήση είναι αποθήκη και οχι λειτουργικό δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά για θόρυβο.

Περι 2.5ριδων, wd scorpio black 320gb ένας ολοκαίνουργιος και ένας 2 χρονών έχουν την ίδια συμπεριφορά. Ακούγεται η περιστροφή αν πλησιάσεις αυτί στο λαπτοπ αλλά κανένας αντιληπτός θόρυβος κατά ανάγνωση και εγγραφή.

Πάντως μια λύση είναι ΑΑΜ μέσω κάποιου utillity (πχ. HD tune pro) αν και ο δίσκος το υποστηρίζει. Αλλάζεις την τιμή προς το quiet, χάνεις λίγο σε access time αλλά κερδίζεις σε ησυχία.

εγώ είχα wd μπλε αλλά τους 3.5 ήταν 4 στον αριθμό σε raid 0 είναι αθόρυβοι.

πάντως σου προτείνω να δεις και του πράσινους wd που είναι κατασκευασμένη για οικονομία

στο ρεύμα και γενικά έχουν ποιο soft λειτουργιά αφού δεν κυνηγάν της επιδόσεις.

εγω πηρα προσφατα αυτον για το laptop μου

http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Hardware/Laptop-Hard-Disk-Drives/Western-Digital-Scorpio-Black-WD2500BEKT-250GB-HDD-2-5inches-16MB-Cache-7200rpm-SATA.htm

εγω προσωπικα δεν τον ακουω καθολου πραγματικα αθορυβος

ουτε συντονισμους ουτε τιποτε

Οι black δε φημίζονται για την ησυχία τους. Και γω black έχω (στο desktop βεβαια) και τον έχω βάλει σε suspension.

H καλύτερη λύση αυτή είναι. Να κρεμάσεις τον δίσκο με ελατήρια/λάστιχα. Ο μόνος ήχος που θα ακούς θα είναι ο ήχος που βγάζει ο ίδιος ο σκληρός και όχι ο συντονισμός με το κουτί

ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.είμαι μεταξύ samsung F3,wd blue η 2.5αρη scorpio

αν έχετε να προτείνετε κάποιον από τους τρεις καλώς,αλλιώς θα πάει στην τύχη

btw είδα γενικά στο νετ να επικρατεί ένας φόβος για τους wd green οτι βγάζουν προβλήματα και καλά.όντος αληθεύουν οι φήμες?

ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας :)

ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.είμαι μεταξύ samsung F3,wd blue η 2.5αρη scorpio

btw είδα γενικά στο νετ να επικρατεί ένας φόβος για τους wd green οτι βγάζουν προβλήματα και καλά.όντος αληθεύουν οι φήμες?

2.5αρη scorpio 16 cashe 7200 στροφες να προτιμησεις αυτη την στιγμη ακουμπαω το αυτι μου

πανω στο λαπτοπ και δεν ακουω τιποτε ουτε ssd ναταναι

λες να πεσα στο καλυτερο κομματι ?

φίλε επειδή κάνω την ίδια αναζήτηση εδώ και κάτι μήνες οι καλύτερες λύσεις, για αθόρυβους δίσκους λειτουργικού είναι:

* Seagate LP (που είναι στις 5900rpm)

* Laptop disks (500gb++ 5400rpm, 320gb++ 7200rpm)

* SSD

Οι green έχουν την τάση να παρκάρουν τις κεφαλές σε μικρό χρονικό διάστημα οπότε ενώ είναι καλή λύση, για λειτουργικό θα πρέπει να πειράξεις τις ρυθμίσεις τους με κατάλληλο software...

Για μένα, αν δεν έχεις ανάγκη χώρου στο c:\ βάλε ssd, αν έχεις οι LP που προανέφερα είναι ότι πρέπει

Εγώ θα σου προτείνω τους καινούριους samsung F4. Δυστυχώς έχω βρεί μόνο ενα μαγαζί στη Θεσ/νικη που τους έχει. Αθήνα δεν έχω δεί κάτι.

• 6 months later...

ξαναποσταρω εδώ για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα.τελικά πήρα έναν wd blue ο οποίος είναι όντος πολύ ήσυχος.πρόσφατα έκανα και κάτι αλλαγές σε fans και έγινε πάρα πολύ ήσυχο το σύστημα μου.δυστυχώς όμως στην τόση ησυχία του συστήματος αποκαλύφθηκε ένα υψησυχνο βουητό (σαν τον τροχό του οδοντίατρου ένα πράγμα) το όποιο δεν σταματάει εκτός από διαλύματα δευτερολέπτων που και που.νόμιζα ότι ήταν ο συγκεκριμένος σκληρός αλλά τελικά το κάνει και ο wd black Που έχω και μάλιστα πολύ πιο δυνατά καθώς και κάποιοι άλλοι πιο παλιοί.τελικά το κάνουν όλοι οι σκληροί αυτό το πράγμα?γιατί δεν έχει και νόημα να πάω σε ssd αφού θα χρειαστώ ένα hdd για αποθήκη.

ξαναποσταρω εδώ για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα.τελικά πήρα έναν wd blue ο οποίος είναι όντος πολύ ήσυχος.πρόσφατα έκανα και κάτι αλλαγές σε fans και έγινε πάρα πολύ ήσυχο το σύστημα μου.δυστυχώς όμως στην τόση ησυχία του συστήματος αποκαλύφθηκε ένα υψησυχνο βουητό (σαν τον τροχό του οδοντίατρου ένα πράγμα) το όποιο δεν σταματάει εκτός από διαλύματα δευτερολέπτων που και που.νόμιζα ότι ήταν ο συγκεκριμένος σκληρός αλλά τελικά το κάνει και ο wd black Που έχω και μάλιστα πολύ πιο δυνατά καθώς και κάποιοι άλλοι πιο παλιοί.τελικά το κάνουν όλοι οι σκληροί αυτό το πράγμα?γιατί δεν έχει και νόημα να πάω σε ssd αφού θα χρειαστώ ένα hdd για αποθήκη.

Δεν κάνουν οι σκληροί τέτοιο θόρυβο, εγώ δεν έχω ακούσει ποτέ και έχω ΠΑΡΑ πολλούς δίσκους σε desktops και laptops. Το πιθανότερο είναι τον θόρυβο αυτό να τον κάνει το τροφοδοτικό σου.

παιδια ειμαι αρκετα σιγουρος οτι ειναι σκληρος γιατι αμα τον ανοιξω χωρις σκληρο δεν ακουγεται τπτ.τεσπα θα το παρω αποφαση:p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.