Jump to content

Πρόβλημα RAID0 με OCZ SSD's

Topdim2

Recommended Posts

Παιδιά έχω το εξής πρόβλημα και πάω να τρελαθώ.

Λοιπόν αγόρασα δυο OCZ Vertex 2 120GB με την λογική να κάνω RAID0 και να αναβαθμιστώ απο το RAID0 που είχα με τους δυο Raptors.

Το πρόβλημα είναι ότι ενώ εκτός κουτιού μπόρεσα και δημιούργησα το OCZ RAID0 και μπήκα στα Windows, όταν τους βάζω μέσα στο κουτί, δεν αναγνωρίζει τον έναν, οπότε το RAID0 πάει περίπατο.

Έχω δοκιμάσει να μπουτάρω με έναν έναν τους SSD (αφού χάλασα το RAID0) και τους βρίσκει, οπότε δεν είναι χαλασμένοι.

Το τελευταίο πράγμα που δοκίμασα είναι να βγάλω όλους τους σκληρούς και να αφήσω μόνο τους OCZ ( σε RAID0), ώστε να κάνω φρέσκια εγκατάσταση τα Win 7 Ultimate x64, αλλά στο POST δεν λέει να βρει και τους δυο, αλλά βρίσκει μόνο τον έναν.

Γνωρίζει κανείς τι μπορεί να παίζει?

Και τους 2 τους έκανα update στο 1.11 firmware και BIOS update στο ASUS P6T έχω το 1201 και οχι το τελευταίο 1303, γιατί δεν προσφέρει κάτι σχετικό και δεν λέει να γίνει καμία στραβή και μετά να έχω κολλήματα κτλ.

Αγαπητέ Topdim2, μπορείς να είσαι βέβαιος πέρα από κάθε πιθανή αμφιβολία ότι το κουτί δεν επηρεάζει τη λειτουργία των SSD σου. Πιθανή υπερθέρμανση ενός τόσο ψυχρού Ηardware και μάλιστα πριν καν μπεις στα windows δεν είναι δυνατή καθώς και υποθέσεις περί ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών δε μπορεί παρά να αποτελούν παρατραβηγμένες θεώρίες.

Μπορεί όμως το κουτί να επηρεάζει τον τρόπο που δρομολογούνται και τσακίζουν τα καλώδια που τους συνδέουν, στα οποία υποψιάζομαι ότι βρίσκεται το πρόβλημα. Δοκίμασε λοιπόν με άλλα καλώδια για αρχή, sata και ρέυματος.

Εγώ πιστεύω ότι έχει σχέση με το mode που πας να τα λειτουργήσεις. IDE, raid ή ahci?

Υπόψην ότι το raid mode δεν έχει σχέση με την raid συστοιχία...

Δεν είπε ότι άλλαξε mode. Απλά ότι έβαλε τον υπολογιστή μέσα στο κουτί είπε.

Όταν λες ότι το raid mode δεν εχει σχέση με την raid συστοιχία, τι εννοείς; Αν δε βάλεις τον controller σε raid mode, δεν υφίστανται raid συστοιχίες.

Ναι δεν αναφέρθηκε εκεί, και σκέφτηκα ότι είναι κάτι το οποίο έχει σχέση αλλά δεν το κοίταξε.

Για το άλλο εννοώ πώς βλέπει ο sata controller τους δίσκους (ide/raid/ahci). Το ότι θα τον βάλει σε raid mode, δεν σημαίνει ότι ενεργοποιεί και τον ελεγκτή raid (διαφορετικά chipακια). Δηλαδή, δεν πρέπει να βάλει και τον sata controller σε raid mode και να ενεργοποιήσει τον ελεγκτή raid, δηλωνοτας ποιοι sata δίσκοι θα μπουν σε αυτή τη συστοιχία? Μετά, κάνει επανακίνηση, μπαίνει στο Raid Tool Configuration (κάποιο F κουμπί είναι...) και κάνει την συστοιχία που θέλει (raid 1,0,5 whatever)

Όλα αυτά εξαρτώνται από τον raid controller. Στην περίπτωση του ICHXXr (Όπου ΧΧ= ...6, 7, 8, 9, 10...) οι πληροφορίες για τους δίσκους και τις συστοιχίες αποθηκεύονται στους ίδιους τους δίσκους, οπότε εφ όσον έχουμε ένα array που έχουμε φτιάξει μια φορά, αρκεί να βάλουμε τον controller σε raid mode για να λειτουργήσει.

Εν τούτοις, όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την τοποθέτηση του συστήματος σε κουτι, οπότε ας μην ξεφέυγουμε από το θέμα.

πες μου ότι έχεις βάλει και τους δυο πάνω στον ICHxR και όχι στον marvel..

και οι δύο SSD να είναι στο κόκκινο βυσματάκι ενωμένοι και όχι σε κόκκινο και πορτοκαλί.

επίσης καλό θα ήταν να αποφύγεις τις πορτοκαλί θύρες.

Παιδιά έχω το εξής πρόβλημα και πάω να τρελαθώ.

Λοιπόν αγόρασα δυο OCZ Vertex 2 120GB με την λογική να κάνω RAID0 και να αναβαθμιστώ απο το RAID0 που είχα με τους δυο Raptors.

Το πρόβλημα είναι ότι ενώ εκτός κουτιού μπόρεσα και δημιούργησα το OCZ RAID0 και μπήκα στα Windows, όταν τους βάζω μέσα στο κουτί, δεν αναγνωρίζει τον έναν, οπότε το RAID0 πάει περίπατο.

Έχω δοκιμάσει να μπουτάρω με έναν έναν τους SSD (αφού χάλασα το RAID0) και τους βρίσκει, οπότε δεν είναι χαλασμένοι.

Το τελευταίο πράγμα που δοκίμασα είναι να βγάλω όλους τους σκληρούς και να αφήσω μόνο τους OCZ ( σε RAID0), ώστε να κάνω φρέσκια εγκατάσταση τα Win 7 Ultimate x64, αλλά στο POST δεν λέει να βρει και τους δυο, αλλά βρίσκει μόνο τον έναν.

Γνωρίζει κανείς τι μπορεί να παίζει?

Και τους 2 τους έκανα update στο 1.11 firmware και BIOS update στο ASUS P6T έχω το 1201 και οχι το τελευταίο 1303, γιατί δεν προσφέρει κάτι σχετικό και δεν λέει να γίνει καμία στραβή και μετά να έχω κολλήματα κτλ.

H πιο σημαντική πρόταση του προβλήματος και η μόνη που δεν πρόσεξα!

Δηλαδή αν ξεκινήσεις, μπείς στα win έχοντας τους δίσκους έξω από το κουτί, τότε θα δουλέψει έτσι? Αν εκεινη τη στιγμή τους βάλεις μέσα στο κουτί, θα δείς bsod ή πάγωμα?

Είπες ότι δεν βλέπει τον έναν, όταν τους βάζεις μέσα. Αυτή η θέση του δίσκου μήπως είναι συγκεκριμένη?

Παίζει να είναι σύμπτωση που δεν είδε τον έναν όταν τους έβαλες στο κουτί και να έγινε κάποιο άλλο λάθος?

Φίλε pol77 αυτό που λες για τα καλώδια δεν ισχύει, γιατί απλά έχω δοκιμάσει να τους συνδέσω και με τα καλώδια που λειτουργούν 100% οι Raptors.

Φίλε Tiltevros, όχι έχω συνδέσει και τους δυο SSD στο Intel ICH10R RAID Controller, τώρα για τις πορτοκαλί θήρες εννοείς να μην βάλω τίποτα πάνω ή απλά όχι τα SSD, γιατί έχω βάλει κάτι σκληρούς σαν IDE.

Τελικά το πρόβλημα λύθηκε, αντί να τους βιδώσω στο κουτί τους έβαλα χύμα και τώρα λειτουργούν μια χαρά. Τώρα ήταν βραχυκύκλωμα-τσαλάκωμα καλωδίων δεν ξέρω.

Ευχαριστώ πάντως για τις προτάσεις όλους. Τώρα μένει το format και η εγκατάσταση των Win 7 μαζί με τα προγράμματα, από την αρχή (μανίκι).

Άλλαξε οπωσδήποτε τα καλώδια (όπως σου είπα και εξ αρχής)!!!

Αν είναι πρόβλημα με τα καλώδια, δεν το διόρθωσες αφήνωντας τους δίσκους "χύμα". Απλά στη θέση τους οι δίσκοι εξανάγκαζαν κάποιο καλώδιο (σήματος ή ρέυματος, δεν ξέρω) να υφίσταται παραμόρφωση στο φθαρμένο σημείο του ενώ έτσι όπως τους έχεις τώρα, δεν υπάρχει αυτό και γι αυτό δε βλέπεις πρόβλημα.

Η φθορά στο καλώδιο όμως υπάρχει ακόμα και είναι πολύ πιθανόν με την παραμικρή μετακίνηση (ή και απλά με την πάροδο του χρόνου) να σου προκαλέσει θέμα.

Βάλε τουλάχιστον 2 νέα sata καλώδια, φτηνά είναι. Και προτίμησε άλλο καλώδιο του τροφοδοτικού.

Αν το τροφοδοτικό σου είναι modular, σιγουρέψου ότι το καλώδιο εφαρμόζει καλά στο τροφοδοτικό και δε χάνει επαφή όταν κουνιέται. Μπορείς και να σφίξεις τα πινάκια πάνω στο βίσμα (από τη μεριά που μπαίνει στο τροφοδοτικό) με καμιά καρφίτσα. Όλα αυτά αν είναι Modular.

Καλή τύχη.

Παιδιά κάηκε μάλλον ο ένας SSD, γιατί δεν αναγωρίζεται ούτε μέσα ούτε έξω από το κουτί και έχω την εντύπωση ότι αυτός μας την έκανε την δουλειά εξαρχής. Οπότε τώρα πρέπει να τον στείλω πίσω γκκρρρρρ!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.