Jump to content

απορια περι μνημης...

hyperion

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

εχω μια πολυ μεγαλη απορια...τοσον καιρο, ειχα μικροτερο σταθερο οριο στον υπερσυγχρονισμο της μνημης της καρτας γραφικων μου, λογω των..."timings" παρακαλω της μνημης DDR3 του υπολογιστη μου...μπορει καποιος γνωστης να μου λυσει την απορια, απο που και ως που σχετιζονται οι 2 αυτες μνημες...??? εχω κανει απειρα benchmarks, και ισχυει στο δικο μου συστημα...δεν βρισκω λογικη ή δεν εχω τις γνωσεις να το εξηγησω...καποιος να μου δωσει τα φωτα του...???

με 7-7-7-18 ειχα οριο 1250 mhz στην μνημη γραφικων...τωρα με 8-8-8-20 χτυπαω σταθεροτατα 1300+...ΕΛΕΟΣ...!!!???

Με 7-7-7-18 έχεις τρέξει κάνα prime ή memtest για να δεις άμα το σύστημα σου είναι σταθερό?

Ποιες μνήμες έχεις γιατί από την υπογραφή σου δεν κατάλαβα.

Μπορεί να υπάρχει κάποια σχέση γιατί από τι είδα έχεις κάνει ένα αξιόλογο o/c και μπορεί με το να κάνεις και στη κάρτα γραφικών να το παράκανες λιγουλάκι.

εχω μια πολυ μεγαλη απορια...τοσον καιρο, ειχα μικροτερο σταθερο οριο στον υπερσυγχρονισμο της μνημης της καρτας γραφικων μου, λογω των..."timings" παρακαλω της μνημης DDR3 του υπολογιστη μου...μπορει καποιος γνωστης να μου λυσει την απορια, απο που και ως που σχετιζονται οι 2 αυτες μνημες...??? εχω κανει απειρα benchmarks, και ισχυει στο δικο μου συστημα...δεν βρισκω λογικη ή δεν εχω τις γνωσεις να το εξηγησω...καποιος να μου δωσει τα φωτα του...???

με 7-7-7-18 ειχα οριο 1250 mhz στην μνημη γραφικων...τωρα με 8-8-8-20 χτυπαω σταθεροτατα 1300+...ΕΛΕΟΣ...!!!???

Συσχετισμος δεν υπαρχει. Απλα αν οι μνημες σου δουλευαν πανω απο τα ορια τους, εβλεπες ως αποτελεσμα τον "κακο" υπερχρονισμο στις μνημες της καρτας γραφικων σου. Εχε επισης στο μυαλο σου οτι οποιοδηποτε προγραμμα σταθεροτητας και να δοκιμασεις, ειτε για cpu ειτε για gpu, ειναι ενδεικτικο σταθεροτητας. Π.χ στρεσαρω καρτα γραφικων 3-4 ωρες με furmark και ειμαι stable, και με 10 λεπτα ενος παλιου game, κολλαει το συστημα.

εχω τρεξει prime95, OCCT, super-pi, furmark...και ειμαι σταθερος...απλα μου κανει εντυπωση αυτη η αποκλιση των 50mhz, της μνημης γραφικων, σε σχεση με το 1 χαμηλοτερο timing της μνημης του υπολογιστη...αν υπηρχε προβλημα θα κρασαρε το συστημα, αλλα στην συγκεκριμενη περιπτωση, δεν κρασαρει ο υπολογιστης, απλα βλεπω κατι γραμμες και κολλημενα στοιχεια...αρα, το αποτελεσμα ειναι προβλημα στη λειτουργια της μνημης gpu οχι στη ram...αλλωστε δεν εχω ασταθεια στο συστημα και στις 2 περιπτωσεις...το περιεργο ειναι οτι η ασταθεια παρουσιαζεται μονο στην καρτα γραφικων...:wall:

Μην είσαι τόσο σίγουρος. Και από ram/cpu μπορείς να πάρεις artifacts, χωρίς να έχει πρόβλημα η κάρτα γραφικών. Λιγότερο συχνό, αλλά συμβαίνει.

εχω τρεξει prime95, OCCT, super-pi, furmark...και ειμαι σταθερος...απλα μου κανει εντυπωση αυτη η αποκλιση των 50mhz, της μνημης γραφικων, σε σχεση με το 1 χαμηλοτερο timing της μνημης του υπολογιστη...αν υπηρχε προβλημα θα κρασαρε το συστημα, αλλα στην συγκεκριμενη περιπτωση, δεν κρασαρει ο υπολογιστης, απλα βλεπω κατι γραμμες και κολλημενα στοιχεια...αρα, το αποτελεσμα ειναι προβλημα στη λειτουργια της μνημης gpu οχι στη ram...αλλωστε δεν εχω ασταθεια στο συστημα και στις 2 περιπτωσεις...το περιεργο ειναι οτι η ασταθεια παρουσιαζεται μονο στην καρτα γραφικων...:wall:

Οπως σου εγραψα και σε προηγουμενο ποστ ολα τα stretching progs που ανεφερες ειναι ενδεικτικα μπορει να τρεχεις για μερες prime 100% ταβανι σε ολα τα cores και να φας κηδεια με κατι τελειως ακυρο.

Άμα δε βαριέσαι μπορείς να δεις πόσο ανεβαίνει η κάρτα γραφικών χωρίς να έχεις κάνει o/c σε επεξεργαστή/μνήμες?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.