Jump to content

Q9650 και ψυκτρα?? Help!!

ttheo1983

Recommended Posts

Γεια σας!! Θα ήθελα την βοηθεια σας! Εχω αγορασει τον core2quad Q9650.

Θελω να μου προτείνετε μια ψυκτρα για overclock (xρησιμοποιώ το mobo gigabyte ga x-38 dq6 rev1, κουτι thermaltake eureka).

Μεχρι στιγμης χρησιμοποιουσα την Zalman 9700 led σε εναν Q6600 και ημουν σχετικα ικανοποιημενος.

Νομιζετε οτι ειναι σωστο να κρατησω την Zalman και στον Q9650?? έχει καλη αποδοση για overclocking σ' αυτον τον επεξεργαστη ή θα χρειαστει να προβω στην αγορα καποιας αλλης??

Επισης ποια θερμοαγωγιμη παστα θεωρειτε καλυτερη να τοποθετησω??

που θελεις να τον πας? η μητρικη σου πανω απο 460 fsb σταθερα δεν παει...εκτος αν της βαλεις υδροψυξη και χωσεις ρευμα...τι θερμοκρασιες εχεις σε linx και ποσο ρευμα το cpu και συχνοτητα...βοηθησε μας λιγο...:baby:

να μια φτηνη λυση...http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/CoolerMaster-Hyper-212-Plus-Cpu-Cooler-RR-B10-212P-GP.htm και αποδοτικη αν την συνδυασεις με αυτον τον fan http://www.eworld.com.gr/front/details/376

(για θορυβο μην σε απασχολει αν δεν κανω λαθος - να βγει καποιος να πει - οτι αν και τριπινο που εχει ο συγκεκριμενος fan η μητρικη ρυθμιζει στροφες....)

ελπιζω να βοηθησα...

δεν θελω ακραια πραγματα... νομιζω ενα 3.6ghz ειναι ευικτο... για το 4ghz νομιζω οτι θα ειναι δυσκολο....

δεν τον εχω βαλει ακομη πανω στο Mοbo.... γι αυτο ρωταω και για τι ξυκτρα να αγορασω?? ή να κρατησω την ιδια??

thanks παιδια για τις απαντησεις.... οαπο τα λεγομενα σας λεω να κρατησω την zalman...μεχρι 3.6 νομιζω θα ειμαι οκ...τωρα για 4 Ghz δεν ξερω αν θα το επιτυχω.

Για θερμοαγωγιμη παστα ποια προτεινετε?? γιατι αυτη που ειχε στο kit η zalman δεν νομιζω οτι την εχω πλεον.

Αν πάντως σκεφτείς άλλη ψύκτρα + ανεμιστήρα, να θυμάσαι το εξήw: οι ανεμιστήρες-τυφώνες θέλουν ρυθμιστή για να δουλέψουν σωστά. Σε μορφή software είναι το speedfan (αν συνεργάζεται με την μητρική) και σε μορφή hardware ένας fan-controller.

κανεις δεν μπορει να σου απαντησει αν θα παει στα 4.0 η και παραπανω :pleasantry:μονο ο θεος την βαζεις πανω και το βλεπεις στην πραξη τωρα αμα θελει λιγο ρευμα εκει ψηλα για να μην ψηνεται και βοηθουντος του κομματιου και με δεδομενο οτι εχεις καλη μητρικη ναι θα κανω μια προβλεψη πρεπει να τα χεις

Φίλε μου καλημέρα , είχα την 9700Led σε έναν Ε8600 και τον κρατούσε υπέροχα αλλά με τον QX9650 δεν την πάλεψε στα 4ghz που έχω το CPU μου , αναγκάστηκα και αγόρασα την true black και έτσι έγινε εφικτό το 24/7 και 4ghz .

9650 είχα και εγώ στα 4,0 για αρκετό καιρό.

Το cpu είναι μια χαρά και πετάει.

Τον είχα με μια TB και εγώ με 1 12άρι πάνω και δεν είχε θέμα. Με την ίδια έχω και τον 920 στα 4,0 τώρα δηλαδή.

Αν και στα ίδια λεφτά με την ΤΒ νομίζω τώρα παίρνεις Megahalems που είναι καλύτερη ακόμα. (αν και δεν ξέρω αν κάνει για το σοκετ, λογικά θα κάνει βέβαια).

αν θέλεις μέχρι 3,6ghz που λές η zalman που έχεις σου φτάνει...οριακά ίσως φτάσεις και τα 3,8 αλλά οριακά...

Για πάνω από 3,6ghz πας σε megahalems ή True black αλλά για να πάς 4ghz θες ψάξιμο και η μητρική σου δεν βοηθά στο o/c quand core cpu....

Για μένα βολέψου με την zalman που έχεις και παίξε μέχρι 3,6..Δες τι θερμοκρασίες θα βγάλεις στα 3,6 και αν είναι πάνω από 80 μην τον πας πιο πάνω..Αν είναι κάτω από 80 δώσε λίγο ακόμα μέχρι να 80αρίζει σε full Load 2-3 ωρών...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.