Jump to content

Vaggoura, για να τεσταρω μια DFI...

Chosen

Recommended Posts

Σήμερα ήρθε η αντικατάσταση της προηγούμενης...για να δούμε ... τη σταύρωσα ήδη πριν βγει από το κουτί...ε ρε που φτάσαμε !

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Μη φοβάσαι όλα θα παν καλά :D

Αν πάνε θέλουμε info, είναι κινέζικη ή ταιβανέζικη? Έχει κίτρινη βούλα ή κόκκινη πάνω στο EEPROM? Eίναι στραυβό το socket? Τι rev γράφει πάνω στο PCB Α ή Α+.? Είναι socket A ή socket 478?

άντε μεγειές :)

Αρχική απάντηση από Spyrus

Σήμερα ήρθε η αντικατάσταση της προηγούμενης...για να δούμε ... τη σταύρωσα ήδη πριν βγει από το κουτί...ε ρε που φτάσαμε !

:p:laughing::tomato:

post-40-1416070897,156_thumb.jpg

Έχει κίτρινη βούλα...

Revision A

τα υπόλοιπα δύσκολο γιατί το made το γράφει από πίσω...

Τέσπα

Φυσικά και έχει cold boot issues...με το 11/27 που είχα στην παλιά είναι...

Εδώ θέλει αρκετό Vdimm για να αποφεύγω το cold boot...

Socket 478...αλλά δεν είμαι σίγουρος ... δε το συγκράτησα. :tomato:

α γιαυτο το δικο μου ζει ακομα φενετε επειδη ειναι 478lolololol

Λοιπόν υπάρχει περίπτωση να φταίε ο DLT3C για τα cold boot.

Το μαγαζί δοκίμασε αυτή που επέστρεψα και μου είπε ότι με Barton δούλευε...τώρα εμένα μου έδωσε άλλη το οποίο είναι κουλό (αφού δούλευε ) και για αυτό δεν το πιστεύω...

Bios είχα πάντα το 11/27 τελευταίο official.

Το cold boot τουλάχιστον σε μένα συμβαίνει για δύο λόγους:

1) Μικρή τάση VCore

2)Mικρή τάση Vdimm

για τις συχνότητες που ψαχνόμαστε...

με ποιο επικίνδυνο να βάλει το VCore χαμηλότερα από ότι χρειάζεται...

Στην Αbit χτυπάνε σειρήνες...ή σε βγάζει CPU Unworkable Και τέτοια...

η DFI απλά δε μπουτάρει...εδώ είναι η διαφορά τους...

Καλά που ξέρω δηλαδή τι τάση χρειάζονται μνήμες και CPU αλλιώς το μπούλο...

Αρχική απάντηση από Spyrus

Λοιπόν υπάρχει περίπτωση να φταίε ο DLT3C για τα cold boot.

Το cold boot τουλάχιστον σε μένα συμβαίνει για δύο λόγους:

1) Μικρή τάση VCore

2)Mικρή τάση Vdimm

για τις συχνότητες που ψαχνόμαστε...

με ποιο επικίνδυνο να βάλει το VCore χαμηλότερα από ότι χρειάζεται...

Στην Αbit χτυπάνε σειρήνες...ή σε βγάζει CPU Unworkable Και τέτοια...

η DFI απλά δε μπουτάρει...εδώ είναι η διαφορά τους...

Καλά που ξέρω δηλαδή τι τάση χρειάζονται μνήμες και CPU αλλιώς το μπούλο...

Μακαρι να ητανε τοσο απλα τα πραγματα φιλε. Cold boot & warm boot problems εχει ολη η κοινωνια και με Bartonες και με Tbred-B και δε συμμαζευεται. Η μητρικη εχει power circuit φτιαγμενο απο σκ**α και αυτο δεν ειναι κατι που λυνεται με BIOS update...

Εγω παντως οσο την ειχα με barton & mobile barton δεν ειχα τετοια προβληματα.Ειχα αλλα βεβαια αλλα λεμε ...

Μετα απο στατιστικη μελετη που διεξαχθηκε υπο την αιγιδα του Α.Π.Θ. και τεκμηριωθηκε απο το Μαθηματικο τμημα ειχαμε τα εξης συμπερασματα.

Ποσοστα χρηστων που λενε DFI rulez πρωτου καν την βαλουν στο κουτι : 99.8%

Ποσοστα μητρικων DFI που εχουν προβλημα 99.9%

Ποσοστα χρηστων που εχουν προβλημα αλλα δεν το μαρτυρανε 99.8% ***

Ποσοστα μητρικων που εχουν σταλει για ρμα 99.8%

*** εδω το δεσμευμενο ποσοστο που ολοι αυτοι οι χρηστες προτρεπουν και αλλους να παρουν DFI ειναι 100% , δεν γινεται να μην π0αρον καποιο ακομα στο λαιμο τους.

Bαγκουρα τωρα σοβαρα, εκτος απο το cold boot και κατι με τον σκληρο δικο που λυθηκε με manual LBA(το οποιο κανει και στην asus a7n8x-x o συγκεκριμενος δισκος 160gb maxtor pata 8mb, δοκιμη με 3 διαφορετικους με ψιλοδιαφορετικο pcb απο κατω..) δεν μου εχει παρουσιασει αλλο προβλημα η DFI.

Tωρα αν δινουν στις μνημες 4 volt, κανουν το vcore mod το οποιο δεν δουλευει, δινουν στο chipset 2.5v ή βαζουνε οτι bios βγαινει alpha/beta και τις σκοτωνουν τις μητρικες δεν φταιει η DFI(ακομα και η asus p4p800 που θεωρειται απροβληματιστη με μερικα bioses δεν bootare μετα). Kαι αυτο να γινει λυνεται με hot flash. Για RMA δεν την εχω στειλει την δικια μου και πιστεψε με εχει τραβηξει αρκετα... Δεν περνω κανεναν στο λαιμο μου οταν ζητανε μια Motherboard που να overclockarei καλα και εχει ενα σωρο πραγματα πανω. Αν καποιος ψαχνει απροβληματιστη μητρικη(αν υπαρχει τετοια) ας παρει μια Gigabyte or something.. :)

Αρχική απάντηση από icy20

Εγω παντως οσο την ειχα με barton & mobile barton δεν ειχα τετοια προβληματα.Ειχα αλλα βεβαια αλλα λεμε ...

Kαλα εσυ δεν πιανεσαι.... :p

Η DFI έχει support και μερικές φορές είναι αυτό που πραγματικά μετράει :)

κάτι ξέρουμε εμεις οι Abitάδες...

Αρχική απάντηση από soki

Bαγκουρα τωρα σοβαρα, εκτος απο το cold boot και κατι με τον σκληρο δικο που λυθηκε με manual LBA δεν μου εχει παρουσιασει αλλο προβλημα η DFI.

Tωρα αν δινουν στις μνημες 4 volt, κανουν το vcore mod το οποιο δεν δουλευει, δινουν στο chipset 2.5v ή βαζουνε οτι bios βγαινει alpha/beta και τις σκοτωνουν τις μητρικες δεν φταιει η DFI(ακομα και η asus p4p800 που θεωρειται απροβληματιστη με μερικα bioses δεν bootare μετα). Kαι αυτο να γινει λυνεται με hot flash. Για RMA δεν την εχω στειλει την δικια μου και πιστεψε με εχει τραβηξει αρκετα... Δεν περνω κανεναν στο λαιμο μου οταν ζητανε μια Motherboard που να overclockarei καλα και εχει ενα σωρο πραγματα πανω. Αν καποιος ψαχνει απροβληματιστη μητρικη(αν υπαρχει τετοια) ας παρει μια Gigabyte or something.. :)

Σε εσενα ετυχε , αλλωστε αμα ειδες δεν ειπα 100% υπαρχουν και εξαιρεσεις..εαν και cold boot ολοι εχουν ( μηδαμινο προβλημα..)

Αρχική απάντηση από Enduracell

Η DFI έχει support και μερικές φορές είναι αυτό που πραγματικά μετράει :)

κάτι ξέρουμε εμεις οι Abitάδες...

Support ωστε να σου γυρνα GB πισω , αυτο δεν λεγετε support λεγετε αυτογνωσια ...οτι η μητρικη μας ειναι για τον %^%^#& και την αλλαζουμε με μια αλλη λιγοτερο για τον )(*$)(@

Eιναι σπασταρχ.... προβλημα το ξερω, αλλα και στην p4p800 με την club 3d 9700 λογω revision εχει cold boot προβλημα σε μενα, θα βαλω και μια gigabyte 9700 να δω... :)

Αρχική απάντηση από soki

Eιναι σπασταρχ.... προβλημα το ξερω, αλλα και στην p4p800 με την club 3d 9700 λογω revision εχει cold boot προβλημα σε μενα, θα βαλω και μια gigabyte 9700 να δω... :)

Α το θεμα με τις κινεζικες και μουφες p4p800 ( γενικα ASUS) της αγορας ειναι προς διερευνηση εδω και καιρο , το πλαισιο το εχει παρακανει.

Αρχική απάντηση από Vagouridis

Support ωστε να σου γυρνα GB πισω , αυτο δεν λεγετε support λεγετε αυτογνωσια ...οτι η μητρικη μας ειναι για τον %^%^#& και την αλλαζουμε με μια αλλη λιγοτερο για τον )(*$)(@

Αυτό σίγουρα δεν ήταν απόφαση της DFI. Έγινε από συγκεκριμένο διανομέα για ευνόητους λόγους στην Ελλάδα. Kαι όταν λέω support σίγουρα δεν εννοώ στο RMA, (εκεί πάνω κάτω ισχύουν τα ίδια...)

Αρχική απάντηση από Vagouridis

Α το θεμα με τις κινεζικες και μουφες p4p800 ( γενικα ASUS) της αγορας ειναι προς διερευνηση εδω και καιρο , το πλαισιο το εχει παρακανει.

ταιwan ειναι, σε ολες τις p4p800 το κανει αν εχεις το "σωστο"(:() revision 9700...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.