Jump to content

Προβλημα στην εκτύπωση αφίσας!!

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Είμαι νέος στο forum και χρειάζομαι την βοήθεια σας! Μέσω του photoshop αποφάσισα να φτιάξω 1 αφίσα! Έφτιαξα έναν πίνακα ανακοινώσεων και ένα κολλάζ από φωτογραφίες στις οποίες έχει τοποθετηθεί περίβλημα να μοιάζουν με Polaroid (αφου αλλαξε το μέγεθος της κάθε εικόνας, 30% της αρχικής). Η αφίσα έχει διαστάσεις 640 χ 340 mm, resolution 300 ppi και χρώματα RGB 8 bit. Το πρόβλημα μου είναι ότι όταν την τύπωσα παρατήρησα ότι όλες οι φωτογραφίες εμφανίζουν ένα περίεργο grain (κόκκος) λες και όλα τα πρόσωπα έχουν φακίδες, και το ίδιο βλέπεις και στο άσπρο περίβλημα της κάθε εικόνας. Αυτό όμως δεν συμβαίνει όταν στο photoshop κάνω zoom ως και 140%. Τι μπορεί να φταίει? η εκτύπωση ή πρέπει να αυξήσω το resolution κααθώς και τα χρώματα σε 16 bit αφου η αφίσα είναι σε διαστάσεις 640 χ 340 cm?

300ppi είναι πολύ καλά για εκτύπωση

Σε τι εκτυπωτή τυπώνεις? μάλλον εκεί είναι το πρόβλημα. Ποιος διαχειρίζεται τα χρώματα? Ο εκτυπωτής ή το photoshop? Δοκίμασε και ανάποδα απ'οτι έχεις τώρα (από το photoshop, μενού file > print....

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση! Σε τι εκτυπωτή έγινε η εκτύπωση δεν ξέρω.... ούτε ποιος διαχειριζόταν τα χρώματα... μάλλον ο εκτυπωτής... αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί στην εκτύπωση φαίνεται με grain ενώ στο photoshop δεν φαίνεται τίποτα όσο zoom κι αν κάνεις....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.