Jump to content

Του κουτιου τα "παραμυθια".

Nephiλiμ

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εισαγωγη:

Σκοπος αυτου του thread ειναι να καταθεσουμε τις γνωμες μας για το "σπιτι" του PC μας, ειτε εχει 4*480GTX μεσα ειτε Pentium MMX.Ολα αυτα αφου εχουμε συμβιωσει αρκετο καιρο με αυτο και οχι μετα απο μια βδομαδα.

Ολοι εχουμε ακουσει για τα υπερτιμημενα και τριζατα Lian Li, τα σουρωτηρια HAF, τις πλαστικουρες της NZXT και για τα θρυλικα "Στακερακια"

Απαιτουμενα προσοντα:

"Τυποποιημενο" στυλ γραφης & "σωστη" διαμορφωση κειμενου.

Οχι πολλες φωτογραφιες.

Nα ειναι επωνυμου κατασκευαστη (αν εχεις στησει το PC σου σε τελαρο απο πατατες των Καρφουρ, να φυγεις να πας αλλου)

Δεν γινεται κουβεντα επ αυτου.Φυσικα για να γραφτει το κειμενο απαιτει χρονο και οχι τσαπατσουλιες.

Τι γραφουμε

Να καταγραφει απο το community τι αρεσε ή δεν αρεσε στο κουτι του.

Αν "εβγαλε" τα λεφτα του ή αν ηταν το μεγαλυτερο λαθος του (μετα την την τεχνολογικη ερωτηση στο ΠΟΘ φυσικα)

Outro:

Τα ασχετα ποστ/σχολια θα εκτελουνται.

Τιμωρια?

Να δειτε τον Τσακωνα να τρωει και να σας μιλαει για κομμουνισμο.

Να σας δειχνει επι ενα 8ωρο ο Αστρολαβος φωτογραφιες απο lolcats με μουσικη υποκρουση TROLOLOLO στο repeat.

Και φυσικα scripted διαλεξεις (κωδικας απο Jaco) εμενα να μιλαω για Ιρανικα κινηματογραφικα επη.

Σαν καλος OP κανω την αρχη.[και γιαυτο το κλειδωσα αφου το MS Word αρνειται να ανοιξει πεισματικα]

Εταιρεια: Lian Li

Μοντελο: V2010B

Ενδεικτικη φωτο: 16010628.jpg

Ιστορικον.

Αγορασμενο Σεπτεμβριο 2008.

Αφου επηξε η υφαλοκριπιδα μου το καλοκαιρι αποφασισμενος να κινηθω προς Lian Li πλευρα -λογω κυριως

καλου feedback αποδωμεσα- και ερχομενος απο το καρναβαλι (δικη μου επιλογη να το κανω ετσι) NZXT Nemesis

αγοραστηκε εναντι 219€ το εν λογω κυτιο.

Πρωτες αποψεις.

Ναι ηταν πιπουλο[αδειο βεβαια]

Μεγαλο και επιβλητικο.(σαν εμενα ενα πραμα)

Συντομα γεμισε με το φρεσκοαγορασμενο τοτε hardware-που ακομα σε μεγαλο βαθμο παραμενει ιδιο- και ολα ηταν ομορφα.

Modding

Το πλαινο συντομα, πηγε με προαστιακο στην Αθηνα για ειδικη περιποιηση απο Κοπριτη

Ενα παραθυρο επανω με plexy και κατω αλλο ενα με σιτα mesh της ΑCRYAN.

Προσθεθηκαν 2 HDD cages της Coolermaster χωρις δισκους μεσα βεβαια αφου το επανω διαμερισμα αν και διατρυτο δεν ειχε ΚΑΘΟΛΟΥ ψυξη με αποτελεσμα να θυμιζει πρωιμο Fermi.

Το αποσπομενο Motherboard tray απεκτησε δια χειρος εμου (αναπηρια full) μερικες τρουπες για cable management (τρομαρα μου) ενω ο διακοπτης ON/OFF αντικατασταθηκε με ενα λευκο Vandal Style Switch.

Αγοραστηκαν σχετικα προσφατα PCI brackets χρωματος μαυρου ενω στο προγραμμα ειναι να βαφτει με μαυρη ηλεκτροστατικη.

Το σημερα.

Θετικα.

Ναι δεν βαζει σκονη(τουλαχιστον στο επανω μερος)

Τα φιλτρα του ειναι αποτελεσματικοτατα.

Παιρνει 2 PSU (η αλλιως 1 και χωρο για καλωδια και σαχλαμαρες που δεν θελουμε να φαινονται)

Ειναι τιτανιου μεγεθους και ισως χωραει και τo σκυλι σας μεσα.

Δεν τριζει.Δεν στρεβλωνει.

Το brushed αλουμινιο παραμενει ζουπερ με ενα περασμα ΑΖΑΞ μια στο τοσο.

Απειρο bundle (ακομα και κατσαβιδακι για τους αποστατες της mobo)

Δεν ειναι tool free πλαστικουρες γυφτιες.ΒΙΔΕΣ.

Η σιτα στο exhaust fan βγαινει(ω ναι!)

Προφανως παιρνει και νερα και απο ολα αλλα δεν ξανασχολουμε.

Αν και 2008 εχει 4*USB 2,Mic/E-sata/FW στο πανω μπροστα μερος.

Ενσωματομενο fan controller για 3 ανεμιστηρια.

Αρνητικα

Χρειαστηκε εξτρα κοστος για ικανοποιητικη ψυξη.

Τα ροδακια τα οποια "φοραγαν" λαστιχα κοπηκαν μετα απο λιγο καιρο.

Ο διακοπτης Power On επισης κοπηκε το λαστιχενιο O ring -αν και βολεψε για την αλλαγη με αλλον-

Δεν ηταν βαμμενο εσωτερικα (αν και μιλαμε για 2008 οποτε ειναι λογικοτατον)

Το πλατος μεταξυ πλαινου και motherboard tray ειναι μικρο και με τα 745 καλωδια απο πισω θυμιζει πουκαμισο ετοιμο να εκραγει και το κουμπι να σκοτωσει ελεφαντα.

Στο επανω μερος εχει δυο τρουπες και καλα για να περνας τους σωληνες υδροψυξης-που δεν εχω δει κανεναν να το κανει- οι οποιες ειναι αντιαισθητικες στην τελικη.

Conclusion

(Που λεν και στο χωριο μου.)

Ναι ακομα και σημερα δυσκολα το αλλαζα.

Μπορει να του λειπουν αρκετα features που ειδαμε προσφατα αλλα δεν βρισκω κατι το τραγικο.

Εταιρία: Antec

Μοντέλο: Twelver Hundred

caseyx.jpg

Ιστορικό

Αγοράστηκε τον Ιούλιο του 2009 στα 180 Ευρώ.

Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είχα τρελαθεί τότε μαζί του.

Πρώτες απόψεις

Μου φάνηκε τεράστιο το κουτί του όπως το είδα να μου το φέρνουν.

Ήταν και σχετικά βαρύ.Με το που το άνοιξα μου κακοφάνηκε το πλαστικό,

το οποίο αν και καλής ποιότητας έσκαγε άσχημα από κοντά στο μάτι.

Χαιρόμουν φουλ τότε όμως που ήταν φουλ στους ανεμηστήρες οπότε ξεχάστηκε γρήγορα.

Θετικά

Πολύ καλή ψύξη σε όλα.(Για αυτό έχει και αυτή την λιγοστή φήμη που έχει.)

Δεν συντονίζει.Παίρνει 9 σκληρούς.Μαύρο εσωτερικό.

Τρύπες για cable management.Υποστήριξη υδρόψυξης.

Ρύθμιση στροφών σε όλους τους ανεμηστήρες του.

Αρνητικά

Αν και full tower μου φαίνεται περίεργο στο μέγεθος του.Δεν έχει πολύ μεγάλο βάθος.Είναι ψιλόλιγνο. :\

Αν και ρυθμιζόμενοι οι ανεμηστήρες δεν τους λες αθόρυβους ακόμη και στις πιο χαμηλές στροφές.

Παρόλο που παίρνει πολλούς σκληρούς για να βάλεις/βγάλεις κάποιον απαιτεί μια σχετικά χρονοβόρα διαδικασία.

Και τελευταίο δεν έχει πολύ χώρο στο αριστερό πλαϊνό για τα καλώδια με αποτέλεσμα να ζορίζεται να κλείσει το καπάκι.

Η μία μπροστινή usb έχει ψιλοχαλάσει.

Συμπέρασμα

Αν ήταν να αγοράσω σήμερα κουτί σίγουρα θα έψαχνα για κάτι άλλο.

Άλλα για κάποιον που ψάχνει την καλύτερη αερόψυξη πρέπει να είναι μέσα στις επιλογές του

Πάμε λοιπόν...

Εταιρεια: Cooler Master

Μοντελο: Cosmos S

Ενδεικτικη φωτο:

cosmossa.jpg

Ιστορικό.

Απρίλιος του 2008:

Το είδα, το ερωτεύτηκα, υπήρχε και το χρήμα στην τσέπη, και το κακό δεν άργησε να γίνει :p

Η τότε τιμή του ανερχόταν στα 205€

Πρώτες απόψεις.

Ελαφρύ (ειδικά μετά το Armor) , στιβαρό, προσεγμένο στην λεπτομέρεια, χειρόβιδες στα PCI, πλαστικά bracket στα 5,25'' τα οποία παραδόξως κάνουν δουλειά, πολύ καλό airflow, W/C ready και φυσικά μεγάλο και επιβλητικό (σαν τον Λεωνίδα ένα πράγμα).

Το hardware που πρωτοστήθηκε ήταν η μάχιμη Asus Commando παρέα με έναν Intel Ε6600 και μια Nvidia 8600GTS να αναλαμβάνει τα bling bling.

Από τότε πέρασε μια Asus Maximus Formula παρέα με έναν Ε8400 και μια Nvidia 8800GT της οποίας όμως λίγο αργότερα πήραν την θέση δύο Αti HD3850.

Έλα όμως που αυτή η φαγούρα στην τσέπη δεν έλεγε να φύγει και έτσι έφυγε η Maximus και ήρθε η Rampage Formula (σιγά την αλλαγή δηλαδή).

Ο Κωστάκης πήγε φαντάρος απολύθηκε ξαναέπιασε δουλειά και πλέον το Cosmos στεγάζει Asus Rampage II Extreme, Intel i7 920 και Ati HD 5850.

Modding

*Πλαϊνό παράθυρο από Plexiglas και τρύπες στο back plate cut & drilled by me.

*Μαύρα bracket στα 5,25'' από Coolermaster HAF

*Προσφάτως περάστηκε το και σασί ηλεκτροστατική.

*Το ψυγείο της υδρόψυξης πήρε θέση στη φάτσα του κουτιού χρησιμοποιόντας Radsupport της Silverstone http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Case-Accessories/Silverstone-Radsupport-For-Tj-09-10-SST-RADSUPPORT-09.htm

*Custom made λαμάκι στήριξης για το D-tek Fusion v.1 για τα 'βρεί' με το LGA 1366

*Τα χρώματα στην υδρόψυξη έρχονται και φεύγουν μέχρι να βρώ κάτι που θα μείνει...

Στα άμεσα σχέδια είναι να χρωματιστούν και τα πλαστικά μέρη του κουτιού με μαύρο ματ, να αντικατασταθεί το Plexiglas με φυμέ και την θέση των λευκών Cold Cathode να πάρουν λευκά Led Stripes.

Pros & Cons

+

Το μέγεθος τελικά μετράει... ;)

W/C ready

Αλουμινένιο σασί

Πολύ καλό airflow (όλη η πρόσοψη, η οροφή και μεγάλο μέρος του πλαϊνού είναι διάτρητο).

Πλαϊνός ανεμιστήρας 24-25cm (κάπου εκεί :p)

Αθόρυβοι προεγκατεστημένοι ανεμιστήρες 12cm

ΑΨΟΓΟ Aftersales απο την Coolermaster

-

Πολύ σκόνη ρε παιδί μου... τα φίλτρα του δεν είναι και ότι καλύτερο έχω δει.

Ο πλαϊνός ανεμιστήρας βρίσκει στις γομαρόψυχτρες (δεν το έχω ζήσει αλλά παίζει σαν σενάριο)

Το τροφοδοτικό εγώ θα το προτιμούσα στην οροφή ( βέβαια πού θα έμπαινε ψυγείο σε περίπτωση υδρύψυξης...)

Ψόφιοι προεγκατεστημένοι ανεμιστήρες 12cm :p

Την έχει λίγο την πλαστικούρα του στο εξωτερικό...

Ελάχιστος χώρος για να περάσουν καλώδια ανάμεσα σε backplate και πλαϊνό με αποτέλεσμα να κλείνει μετα βίας το καπάκι

Conclusion

Τίμιο, ευρύχωρο, 'πατεντιάρικο' και για τα γούστα μου όμορφο και εντυπωσιακό.

EAN το άλλαζα ΙΣΩΣ το άλλαζα με Stacker 833 ή Silverstone ΤJ09

Φωτογραφίες από διάφορα στάδια εδώ http://www.thelab.gr/album.php?albumid=228

Εταιρεια: Silverstone

Μοντελο: Fortress FT01

Ενδεικτικη φωτο: picture.php?albumid=184&pictureid=3294

Ιστορικον.

Μου ήρθε για παρουσίαση το καλοκαίρι του 2009. Στην αρχή δε το ήθελα, αλλά τελικά με πείσανε να το πάρω.

Πρωτες αποψεις.

Ήταν έρωτας από τη πρώτη ματιά. Με ξένισε μπορώ να πώ το ασημένιο χρώμα, μιας και ειχα συνηθίσει στη μαυρίλα τόσο καιρό.

Modding

Κάτω τα χέρια ρε από το Fortress:p

Το σημερα.

Θετικα.

Δεν έχει σκόνη μέσα.

Είναι άνετο στην τοποθέτησή του και ελαφρύ

Δεν έχει ζητήσει τίποτα. Σοβαρά. Ένα ξεσκόνισμα και τίποτε άλλο.

Tool free

Αρνητικα

Αν κάνεις βλακεία και σου πέσει κάτι στο κουτί, αφήνει σημάδι

Conclusion

Δε θα το άλλαζα με κανένα

Πλήρες άρθρο εδώ

Εταιρεία:Lian Li

Μοντέλο v2010b

Ιστορικό

Πριν....ούτε μήνα από συμφορουμίτη. (τον οποίο ευχαριστώ για την πολύ καλή κατάσταση)

Τρέλο "ψήσιμο" στη γυναίκα να το πάρω (με το ακουστικό στο χέρι ήταν για το δικηγόρο),:hehe:

Πρώτες απόψεις

Πούπουλο,φινετσάτο (απεχθάνομαι οτιδήποτε χοντροκομένο γενικά)και από μακριά κάνει μπαμ ότι προκειται για ποιοτικό case.

Modding

plexi πλαινό ελαφρώς φιμέ και μαύρη σίτα στο κάτω μέρος,τρύπες στο m/b tray για να περαστούν τα χιλιάδες καλώδια 3χscythe 120αρηδες ο ένας πάνω στον άλλον πίσω από τα cd-dvd κτλπ. 2χ10cm λάμπες μπλε στο κάτω μέρος και 2χ30cm στο επάνω, και οι 4 στην πρόσοψη.

Pros & cons

Μεγάάάάάλο κουτί χωρίς να είναι χοντροκομμένο.Λιτό και απέριτο χωρίς να του λείπει κάτι.

Ποιότητα κατασκευής,δεν τρίζει,όλα βγαίνουν εύκολα.

Το μόνο που με χάλασε πολύ είναι ότι στο site της Lian Li για να το βρεις πρέπει να πας στα......"Historical cases"......ε,όχι και "ιστορικό".:o

Conclusion

Θα το έλεγα η Ferrari των cases (προσωπική πάντα άποψη).:jump1:

Φώτο

post-3017-1416074601,3665_thumb.jpg

Εταιρεία: NZXT

Μοντέλος: Rogue

Φωτογραφία:

picture.php?albumid=51&pictureid=4977

Ιστορικό:

Έψαχνα μικρό κουτί και mobo, τα Chosen labs πουλούσαν κουτί, mobo και έξτρα. Teh rest is history...

Πρώτες εντυπώσεις:

Η τελευταία επαφή με NZXT πριν το Rogue ήταν το Nemesis. Ευτυχώς το rogue δεν έχει κανένα κοινό σημείο με εκείνη την αηδία πέρα από το NZXT logo. Βαρύ (9 κιλά άδειο), χοντρά αλουμίνια, αφαιρούμενο tray και μαύρο.

Modding:

None whatsoever.

Θετικά:

Άπλετος χώρος για mATX λύσεις.*

Παίρνει κανονικά ATX τροφοδοτικά με αντάπτορα ακόμα και για τα πιο βαθιά.*

Χωράει άψογα μια thermalright 120 πάνω σε μια DFI P45 JR.*

5 θέσεις για 12ριδες, 2 με φίλτρα.

4 θέσεις σκληρών.

Μηδέν τριγμοί και λοιποί Lian-liσμοι.

Είναι ΜΑΥΡΟ, χοντρό αλουμίνιο. nuff said

Αρνητικά:

*Λόγω της θέσης του PSU θέλει προσοχή η επιλογή μητρικής και ψύξης. Υπάρχει καλή πιθανότητα μια μεγάλη ψύκτρα να βρίσκει στο τροφοδοτικό.

Τα φίλτρα βγαίνουν δύσκολα.

Εταιρία: Thermaltake

Μοντέλο: V9

20680.JPG

Ιστορικό

Αγοράστηκε τον Νοέμβρη του 2009 στα 65 Ευρώ.

Εψαχνα το φθηνότερο-ομορφότερο κουτι με καλο airflow.

Πρώτες απόψεις

Απο την πρώτη στιγμή που το ειχα δει στο πλαίσιο θυμάμαι μου είχε κάνει κλικ.

Θυμάμαι μου βγήκε η πίστη να το βρώ καθώς οταν το ήθελα ηταν παντού non-stock.

Θετικά

Καλή ψύξη με 3 ανεμιστήρες μπρος,πάνω(230mm!) και πίσω,με θέσεις για ακόμα άλους 2 στο πλαι

Φίλτρα για την σκόνη στον μπροστινό ανεμιστήρα και στο intake του τροφοδοτικού.

Αθόρυβο με την χρήση fan controller.

Αρνητικά

Σκέτη πλαστικούρα με την ευγενική χορηγία της thermaltake

Tο μέταλο στο εσωτερικό είναι πολύ λεπτό και μπορεί να λυγίσει εύκολα

Τοοl-free μονο στα χαρτια,η εγκατάσταση του dvd-rw και του σκληρου δίσκου μου πρόσφερε μεγάλες συγκινήσεις και ιδρώτα,ενω τα pci devices στην ουσία κρέμονται αν δεν χρησιμοποιηθεί βίδα

Είναι αρκετά διάτρητο και δεν νομίζω οτι οι πολλές τρύπες να κάνουν καλο στο airflow

Κοντά ποδαράκια που σημαίνει δεν μπορεί να μπει πάνω απο π.χ ενα χαλί γιατι θα εμποδίζει την

εισοδο αέρα στο τροδοφοτικό

Το κουμπί εκκίνησης ειναι άκυρο μπλε και οταν το πατας εχεις την αισθησή οτι πατάς το κουμπακι ενώς κινεζικου παιχνιδιού

Συμπέρασμα

Για τα λέφτα του ειναι αρκετά καλο ειδικά στον τομέα της ψύξης.Το κουτάκι ομως χαρακτηρίζεται απο μια ολίκη έλλειψη ποιότητας που δεν συναντάται σε budget κουτια άλλων εταιριών.Δεν θα το συνιστούσα εύκολα.

Εταιρεια: Cooler Master

Μοντελο: Stacker 810

Ενδεικτικη φωτο: coolermasterstacker.jpg

Ιστορικό.

Δεκέμβρης του 2004:

Έψαχνα ένα κουτί full atx με δυνατότητα μελλοντικής τοποθέτησης υδρόψηξης.Να είναι όσο το δυνατό λιγότερο πλαστικούρα και να μην κάνει μια περιουσία. Το πήρα απο Multirama στουρνάρη γύρο στα 220€ μεταφέρθηκε μέχρι Ζωγράφου με λεωφορείο αρκετά λολ σκηνικό.

Πρώτες απόψεις.

Αρκετά στιβαρό μεγάλη επεκτασιμότητα σε δίσκους και drives μπορείς να τοποθετήσεις ότι θές σε ότι ύψος το θές. Μεγάλος χώρος για Project Και γενικα να χώνεις καλώδια κτλ..

Έχει φιλοξενήσει απο Athlon Xp 2700+, NF7s, 9500pro και Athlon 64 3200+,6600GT,DFI nf4 ultra μέχρι Core 2 Duo 8400,8800GTX,msi P45 Neo3-FR και φτάνει στο σήμερα με Q9550,5770,p5q

Modding

*Πλαϊνό παράθυρο Plexiglas της CM

*Πατένες για την τοποθέτηση ψυγείου και tank για την υδρόψηξη

*Λάμπες νέον που καικαν με τα χρόνια και τώρα πια είναι στην χωματερή

*Κομμένη η πίσω μεριά της θήκης για τροφοδοτικό για να χωρέσει το silverstone olympia 1000w

Θετικά και αρνητικά

+

ΜΕΓΕΘΟΣ!

Καλό airflow (βέβαια με 6 12αριδες ύπταται :p).

Στιβαρό

Χωράει οτι θέλω και έχεις δυνατότητα να διαρρυθμίσεις καλώδια με μεγάλη άνεση κτλ..

-

Σκόνη... χαμός (βλέπε σχετικό thread http://www.thelab.gr/showthread.php?t=28124 )

Οι USB στο μπροστινό panel γίναν αλοιφή απο την χρήση αλλάχτικαν πρόσφατα απο usb βγαλμένες απο μητρικές.

Τα λεντάκια στο Panel πολύ φωτινά ρε παιδί μου αυτό του δίσκου οπως παίζει είναι σαν φωτορυθμικό!

Συμπεράσματα

Τα λεφτά του τα έβγαλε και με το παραπάνω κουτί επένδυση που λέμε :sarcastic: 6 χρόνια και πάει!

Φωτογραφίες απο το project της υδρόψυξης εδώ http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=13630

http://www.thelab.gr/showthread.php?t=28123

Αυτά!

Εταιρεια: Thermaltake

Μοντελο: Spedo Advance Package

casez.jpg

Ιστορικό & Πρώτες σκέψεις

Αγοράστηκε το Νοέμβριο του 2009 για να αντικαταστήσει το Armor (το παλιό) το οποίο είναι επίσης της Thermaltake. Οι λόγοι που αποκτήθηκε ήταν ο συνδιασμός του καλού cable management, του μαύρου εσωτερικού, των πολλών θέσεων για fans και του αεροδυναμικού και μοντέρνου design. Η συμπάθεια απέναντι στην Thermaltake είναι δεδομένη.

Όλα τα προηγούμενα μόλις είδα ότι μπορώ να τα έχω με 126€ τότε η αγορά έγινε άμεσα.

Modding

Προς το παρόν καθόλου γιατί δεν χρειάζεται. Η μόνη περίπτωση που μπορώ να σκεφτώ ότι χρειάζεται μοντάρισμα είναι η υδρόψυξη αφού πρόκειται για case που προορίζεται για αερόψυξη.

Θετικά

1. Εμφάνιση
  2. Πολλές και καλές θέσεις για fans
  3. Πολύ καλό airflow
  4. Ευκολία στην εγκατάσταση συσκευών 3.5 / 5.25
  5. Ικανοποιητικός αριθμός θέσεων για δίσκους
  6. Άψογο Cable Management
  7. Cooling Zones
  8. Φίλτρα σκόνης ακόμα και στο κάτω μέρος για το τροφοδοτικό
  9. Τιμή

Αρνητικά

1. Παρότι Full Tower, ναι μεν είναι αρκετά ψηλό, αλλά είναι πιο στενό και δεν αφήνει τόσο χώρο για μαστόρεμα.
  2. Η “πλαστικούρα” που ενοχλεί πολλούς στα κουτιά της Thermaltake. Προσωπικά δεν με ενοχλεί, δεν δίνω καν σημασία

3. Δεν υπάρχει pc-speaker
  4. Κάρτες όπως η Asus Xonar D2X δεν σταθεροποιείται στο ενσωματωμένο PCI κλείδωμα, οπότε αναγκαστικά χρησιμοποιήθηκε βίδα.
  5. To PSU εφάπτεται με το κενό και δεν μπορεί να περάσει από κάτω το HD audio για front panel
  6. Σχετικά θορυβώδες όταν δουλεύουν ΟΛΑ τα fans που είναι διαθέσιμα στο κουτί (ένα 14ρι, τρία 12ρια, και δύο 23ρια) και δεν υπάρχει και fan controller.

Conclusion

Θα το άλλαζα μόνο με κάποιο κουτί (πιθανότατα πάλι της Thermaltake) το οποίο θα ήταν η "εξέλιξή" του. Αν δεν πάω ποτέ σε υδρόψυξη, πραγματικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάω σε άλλο κουτί που προορίζεται για αερόψυξη.

Για αναλυτική παρουσίαση του κουτιού με τοποθέτηση του hardware βήμα-βήμα, σχόλια και φωτογραφίες πατήστε εδώ

Εταιρεία: NZXT

Μοντέλος: Rogue

Φωτογραφία:

picture.php?albumid=51&pictureid=4977

Ιστορικό:

Έψαχνα μικρό κουτί και mobo, τα Chosen labs πουλούσαν κουτί, mobo και έξτρα. Teh rest is history...

Πρώτες εντυπώσεις:

Η τελευταία επαφή με NZXT πριν το Rogue ήταν το Nemesis. Ευτυχώς το rogue δεν έχει κανένα κοινό σημείο με εκείνη την αηδία πέρα από το NZXT logo. Βαρύ (9 κιλά άδειο), χοντρά αλουμίνια, αφαιρούμενο tray και μαύρο.

Modding:

None whatsoever.

Θετικά:

Άπλετος χώρος για mATX λύσεις.*

Παίρνει κανονικά ATX τροφοδοτικά με αντάπτορα ακόμα και για τα πιο βαθιά.*

Χωράει άψογα μια thermalright 120 πάνω σε μια DFI P45 JR.*

5 θέσεις για 12ριδες, 2 με φίλτρα.

4 θέσεις σκληρών.

Μηδέν τριγμοί και λοιποί Lian-liσμοι.

Είναι ΜΑΥΡΟ, χοντρό αλουμίνιο. nuff said

Αρνητικά:

*Λόγω της θέσης του PSU θέλει προσοχή η επιλογή μητρικής και ψύξης. Υπάρχει καλή πιθανότητα μια μεγάλη ψύκτρα να βρίσκει στο τροφοδοτικό.

Τα φίλτρα βγαίνουν δύσκολα.

Ο Βασίλης με κάλυψε σε όλα.Έχω το Rogue και δε το αλλάζω με ΤΙΠΟΤΑ!

i3 530 @ 4ghz Corsair Hydro H50

5770 1GB

3x ssd

1x dvdrw

1x card reader

Όπως είπε και ο Μπιλ λοιπόν η Noctua NH12 δεν έμπαινε γιατί έβρισκε στο τροφοδοτικό και αναγκάστηκα να πάω σε Corsair Hydro.

Κατα τα άλλα.....ΑΘΟΡΥΒΟ! με ΤΕΛΕΙΟ air flow.

• 4 weeks later...

Εταιρεία:

Coolermaster

Moντέλο:

HAF 932

coolermasterhaf932.jpg

Ιστορικό:

Αγοράστηκε πριν 7 μήνες λόγω του καλού του airflow για καλύτερη ψύξη + το cable management του.

Πρώτες Απόψεις:

Τεράστιο και στιβαρό! Μου άρεσαν πολύ οι χώροι του καθώς και η πολύ ωραία μαύρη εξωτερική του βαφή.

Modding:

1) Βάφτηκε εσωτερικά μαύρο με ηλεκτροστατική βαφή.

2) Αλλαγή των μπλε LED στο I/O panel και των κόκκινων LED στον μπροστινό 230άρι ανεμιστήρα με λευκά.

3) Αλλαγή των PCI brackets με Silverstone Aeroslots.

4) Προσθήκη ενός 140άρι ανεμιστήρα μπροστά στα 5.25 bays, ένας 120άρης κάτω και αλλαγή του πίσω 140άρη με 120άρη, αφαίρεση πλαϊνού 230άρη.

5) Μπήκε fan controller.

6) LEDοταινία (λευκά LED).

Θετικά:

1) Airflow.

2) Cable Management.

3) Χώροι.

4) Τρία 230mm fans + ένα 140 mm fan.

5) Tέσσερις USB + eSata + Firewire.

6) Τιμή.

7) Watercooling friendly.

8) Το PSU μπορεί να τοποθετηθεί κάτω ή πάνω (ή και τα δύο).

9) Tool-free.

10) Τα δύο 230mm fans μπορούν να αντικατασταθούν από 120mm fans (3 για τον πάνω και 4 για τον πλαϊνό) .

11) Καλό bundle.

12) Κόψιμο στο motherboard tray στο ύψος της CPU για ευκολότερη εγκατάσταση aftermarket ψύκτρας.

Αρνητικά:

1) Σκόνη.

2) Δεν έχει dust filters.

3) Δεν είναι και το πιο ήσυχο κουτί (εκτός και αν μείνουν τα stock fans τα οποία και ήσυχα είναι και έχουν και high cfm).

4) Εμφάνιση (το military design του δε με ξετρελαίνει).

5) Δεν είναι βαμμένο μαύρο εσωτερικά.

6) To motherboard tray δεν είναι αποσπώμενο.

7) Δεν υπάρχει plexi/acrylic πλαϊνό (για λίγο καιρό ακόμη).

8) Δε το λες και ελαφρύ.

9) Θα ήθελα μεγαλύτερο κενό μεταξύ motherboard tray και πλαϊνού καπακιού.

Συμπέρασμα:

Από τα καλύτερα κουτιά ως προς το airflow. Τιμιότατο για τα 116 ευρώ που μου κόστισε.

Εταιρεία: Coolermaster

Μοντέλο: Stacker 832

Ενδεικτική φώτο: stacker832.jpg

Ιστορικον.

Αγορασμένο τον Ιούνιο του 2008.

"Έρωτας με μια ματιά" πιστεύω ότι περιγράφει την σχέση μου με αυτό το κουτί. Όντας πιτσιρικάς, ξεκίνησα πριν περίπου 3 χρόνια να ασχολούμαι πιο σοβαρά με υπολογιστές. Πρώτη φορά από ότι θυμάμαι είχα δει αυτό το κουτί στα Multirama, και είχα πει μέσα μου ότι αυτό θα είναι το επόμενο μου κουτί. Μετά από περίπου ένα χρόνο που μαζεύοντας χαρτζιλίκια (σαν κάθε 14χρονο που θέλει ένα καινούργιο ποδήλατο) από εδώ και από εκεί καταφέρνω και συγκεντρώνω το ποσό που χρειαζόμουν για να χτίσω τον πρώτο δικό μου υπολογιστή. Όλοι οι προηγούμενοι μου ήταν ετοιματζίδικα branded PC. Η τιμή αγοράς αν θυμάμαι καλά ήταν γύρω στα 210€

Πρώτες απόψεις.

Αρκετά βαρύ (~15kg) και επιβλητικό. Γενικά μου άρεσε πάρα πολύ σαν σουλούπι, ήταν όμορφο για εμένα. Πολύ ποιοτικό από άποψη ότι ήταν εξ ολοκλήρου αλουμίνιο, brushed συγκεκριμένα και αρκετά μεγάλο σε σχέση ότι άλλο είχα δει από full tower.

Αν και δεν έχουν αλλάξει πολλά τότε το HW που στέγαζε ήταν μια Asus Maximus Formula, E8400, Corsair XMS2 DHX 800Mhz, 8800GT. Τώρα είναι αυτά της υπογραφής μου.

Modding

Μερικούς μήνες μετά την αγορά έγιναν τρύπες για cable management στο αφαιρούμενο motherboard tray γιατί είχα ζηλέψει όλα εκείνα τα καθαρά χωρίς καλώδια Stacker που έβλεπα σε mods του Κοπρίτη, του xrist και άλλων users στο φόρουμ.

Άλλαξαν οι ανεμιστήρες της Coolermaster με ποιο ήσυχους Nexus και μπήκαν άσπρα Cathode lights γιατί ήμουν και πολύ κάγκουρας.

Αναμένεται ένα plexi παράθυρο και μια μαύρη ηλεκτροστατική βαφή.

Το σήμερα.

Θετικά.

Όμορφο και στιβαρό, Αλουμινένιο σασί.

Το brushed αλουμίνιο έχιε περάσει ένα σωρό κακουχίες αλλά ακόμα δεν έχει γρατζουνιά, και καθαρίζει εύκολα

Αφαιρούμενο mo/bo tray κάνει την εγκατάσταση του hardware παιχνιδάκι.

Πολύ καλό airflow.

Μεγάλα thumbscrews για τα PCI slots.

Tool free design για τα 5.25" expansion bays.

Τα φίλτρα του κάνουν αρκετά καλή δουλειά και πλένονται εύκολα.

Έχει χερούλια που μπορείς να το μεταφέρεις χωρίς να φοβάσαι αν θα σου μείνει το χερούλι στο χέρι.

Με τις κατάλληλες γνώσεις και λίγο modding μπορείς άνετα να στεγάσεις μια γομαρο-υδρόψυξη.

Μπορείς να βάλεις μέχρι και 11 ανεμιστήρες αν χρησιμοποιήσεις την ειδική πορτούλα που έρχεται bundled.

Είναι αρκετά ήσυχο, δεν τρίζει, και το HDD cage έρχεται με 4 πλαστικές ροδέλες που μειώνουν την φασαρία από τους κραδασμούς των δίσκων.

Μπορείς να αλλάξεις εύκολα την φόρα την πόρτας στο μπροστινό μέρος, και έχει front panel με 4 USB.

Το HDD tray χωράει 4 σκληρούς out of the box.

Μπορείς με άνεση να βάλεις μεγάλη κάρτα γραφικών.

Αρνητικά

Δεν ήταν λίγες οι φορές που τραυμάτισα τα χέρια μου σε sharp edges όταν modαρα το κουτί.

Το HDD tray είναι δύσκολο να τοποθετηθεί στα 5.25" slots.

Μπαίνει σκόνη από τα πλαϊνά διότι είναι εξολοκλήρου σίτα.

Δεν έχει τρύπα το motherboard tray για εύκολη αλλαγή CPU cooler, αλλά ούτε υπάρχουν υποδομές για cable management(check modding section).

Μόνο 2 ανεμιστήρες out of the box, έπρεπε να ξοδέψω χρήματα για καλύτερη ψύξη.

Αν και κάνει παπάδες με modding ένας everyday user δεν θα μπορούσε εύκολα να εγκαταστήσει μια υδρόψυξη.

Θα ήθελα καλύτερα ροδάκια σαν εκείνα της Lian Li, αν και αυτά που έχει μέχρι τώρα καλά κρατούν.

Δεν είναι βαμμένο μαύρο το εσωτερικό, κάτι λογικό όμως για την εποχή που κυκλοφόρησε.

Conclusion

Το έχω μέχρι και σήμερα, αλλά δεν πρόκειται να το πουλήσω ποτέ!

Lian Li PC V2100B Plus II

v2100blk.jpg

Το πηρα το 2008 μετα απο ποοοολυ ψαξιμο - V2110 που κυκλοφορουσε τοτε δε με βολευε - τελικα πετυχα ενα ξεχασμενο κομματι σε μια αποθηκη του πλαισιου.

Μοdding - Ακομα δεν εχω αξιωθει να κανω κατι σοβαρο αν και εχω μερικα πραγματακια στο μυαλο μου (βαψιμο - παραθυρο κυριως)

Pros

-Τεραστιο. Μονο την ηχω σου δεν ακους εκει μεσα :p

-Ελαφρυ.

-12 δισκοι και 7 5.25 εξωτερικες θυρες.

-Αρκετες thumb screws.

-Αριστα υλικα κατασκευης - πλαστικο θα βρειτε μονο στα πιαστρακια των δισκων.

-Πολυ καλη υποστηριξη απο Lian Li σε εξαρτηματα για υο φερετε στα μετρα σας

Cons

-Αν εχετε raptor, θα σας σπασει να νευρα με το τριξιμο. Μολις τον εβγαλα ησυχασα.

-Πολυ μετριο airflow. Ωστοσο με μια πολυ ευκολη moda βαζεις ενα 12αρι στις τρεις κατω 5.25 θυρες και εισαι αρχοντας.

-Η μητρικη με το χωρισμα του στη μεση εχουν λιγοτερο απο 1cm αποσταση με αποτελεσμα αν η ψυκτρα βγαινει απο τα ορια της μητρικης περισσοτερο απο 0,8cm δε θα χωραει.

-Η μπροστινη του πορτα αν και ομορφη, δεν ειναι λειτουργικη, βγαινει πανευκολα ομως.

Ακομα και τωρα, δεν εχει βρεθει κουτι που να με καλυπτει περισσοτερο. Αμα εχετε ορεξη να ασχοληθειτε μαζι του δε θα σας απογοητευσει.

Εταιρία: Chieftec

Μοντέλο: Chieftec Aegis CH-05-B-B

Ενδεικτική Φωτο:

chieftecaegisch05b.jpg

Ιστορικό: Έψαχνα για κάτι φτηνό, αρκετά φαρδύ για να χωρέσει μεγάλη ψύκτρα, mesh τύπο κουτιού ώστε να είναι δροσερό χωρίς την προσθήκη περεταίρω fans. Αγορά το 2008.

Modding: Τίποτα, εκτός από μία αναγκαία αλλαγή, δείτε στα αρνητικά.

Pros

Εξαιτίας της κατασκευής του κουτιού, τύπου mesh (παντού σχεδόν τρύπες) διατηρεί καλές θερμοκρασίες σε δροσερό δωμάτιο χωρίς την χρήση ανεμιστήρων.

Η κατασκευή του φαίνεται ποιοτική.

Cons

Το θετικό του να είναι mesh το κουτί, γίνεται γρήγορα αρνητικό άμα δεν έχεις κλιματισμό στο δωμάτιο το καλοκαίρι.

Σκόνη. Πολύ σκόνη. Ιδιαίτερα άμα είσαι καπνιστής.

Η υποδοχή για ανεμιστήρα στο πάνω μέρος του κουτιού αποτρέπει την χρήση μεσαίων-μεγάλων τροφοδοτικών. Έσπασαν την υποδοχή αυτή για να χωρέσει ένα νορμάλ σε μέγεθος τροφοδοτικό. Προφανώς άμα θες να βάλεις ανεμιστήρα, πρέπει να βρείς μικρό PSU.

Μηδέν χώρος για cable management.

Η tool-less θέσεις για δίσκους έχουν πρόβλημα. Πρώτον δυσκολεύεσαι να βάλεις τον δίσκο μέσα, μιας και δεν έχει καθαρό "οδηγό" και δεύτερον και πιο σημαντικό, έχει πολύ λίγο χώρο για τα sata/molex καλώδια μεταξύ των δίσκων και του πλαϊνού. Χωρίς Γ sata (90 μοιρών) αμφιβάλω άμα κλείνει το κουτί.

Το μπροστινό -εξωτερικό καπάκι (που "κρύβει" το DVD) ανοίγει πολύ δύσκολα. Επίσης χαζό που το καπάκι αυτό κρύβει και τα κουμπιά power και reset. Αναγκάζεσαι και κρατάς το καπάκι ανοιχτό, ιδιαίτερα άμα ανοιγοκλείνεις τον υπολογιστή συχνά.

Δύσκολο στο καθάρισμα, ιδιαίτερα πίσω από τους δίσκους.

Συμπέρασμα: Έχω ακόμα ένα chieftec dragon DX. Αυτό με έπεισε να πάρω το AEGIS. Μεγάλο (αν και φτηνό) σφάλμα. Αποφύγετε το.

Εταιρια: Corsair

Μοντελο: Obsidian 800D

Φωτό:

corsair_800d.jpg

corsair-obsidian-800d-2.jpg

Ιστορικον. Μετα απο αρκετα κουτια που περασαν απο τα χερια μου αποφασησα να τα σκασω για να παρω κατι και να το "παντρευτω" Ετσι λοιπον πριν απο 20 ημερες πηρα το εν λογω κουτακι.

Πρωτες αποψεις. Μολις μου το εφεραν μου επεσε το σαγονι με το μεγεθος του και αμεσως μετα και η μεση για να το σηκωσω! Ενταξει δεν ειναι 100 κιλα αλλα δεν το λες ελαφρυ. Μολις το ανοιξα δεν ηξερα τι να κοιταξω! Το κουτι η τα παρελκομενα? Μεχρι και μαυρα sata δινουν οι τυποι!!!!:p

Modding. Προς τοα παρων τιποτα αλλα εχω ιδεες στα σκαρια....

Θετικα.

Αρκετα μεγαλο η καλυτερα τεραστιο και αρκετα φαρδυ!!!

Ο ορισμος του cable management.

Απιστευτη ποιοτητα κατασκευης

Λατρευω τις γωνιες τουκαι την απλοτητα του (βεβαια θα μου πεις γουστα ειναι αυτα...)

Το hot swap που εδει μπροστα για τους δισκους ειναι απιστευτα βολικο!!:baby:

Καταπληκτικο airflow

Με τους ανεμηστηρες της μανας του ειναι τελειως αθορυβο.

Πολλες δυνατοτητες για modding

Διευκολυνει πολυ στην τοποθετηση υδροψυξης μιας εχουν προβλεψει σχεδον τα παντα

Super παρελκομενα

Στιβαρη κατασκευη που δεν τριζει

Ωραιο και το διακριτικο παραθυρακι στο πλαι

Τα φιλτρα κανουν δουλεια. Σκονη μηδεν!!!(Επιτελους)

Αρνητικα.

Τιμη

Τιμη

Τιμη

Δεν ξερω κατα ποσο η πλακετα που εχει για το hot swap θα αντεξει στο χρονο. Δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα απλα ειναι κατι που με ανησυχει

Conclusion.

Ειναι το καλυτερο κουτι που εχω παρει ποτε μου. Δεν το αλλαζω με τιποτα και θα λογικα θα αραξω μαζι του για πολυυυ καιρο. Αν ηταν και πιο φτηνο δεν θα ελεγα οχι αλλα χαλαλι του. Σε καμια περιπτωση δεν κλαιω τα λεφτα

Εταιρεία: Lian Li

Μοντέλο: V2010B

Ενδεικτική Φώτο: 16010628.jpg

Ιστορικόν.

Αγορασμένο Μάιο του 2010

Η αγορά ήταν καθαρή αγοραστική παρόρμηση λόγο τιμής (99€) στο πλαίσιο. Τελικά δεν έμεινε στην κούτα για πολύ.

Πρώτες απόψεις.

Πανάλαφρο

Μεγάλο και επιβλητικό. (σαν το Νέφτι)

Μετά την τρομερή (_|_)φαρδια που μου έτυχε με την τιμή, ξαναεκατσε πιο (__|__)φαρδη φάση και κέρδισα στον διαγωνισμό της MSI εδώ στον Λάμπη. Απόφαση για ολική αλλαγή πλατφόρμας.

Modding

Plexi στο πλαϊνό και 4 ανεμιστήρες για να έχουν φρέσκο αέρα οι σκληροί, άλλες 3 τρείς άνωθεν για φρέσκο αεράκι στο κυρίως τμήμα, βάφτηκε το εσωτερικό μαύρο και επενδυθήκαν τα δυο πλαϊνά με carbon vinyl. Επίσης full sleevαρισμα ΟΛΩΝ των καλωδίων και cable management, 2 μπλε led stripes με διακόπτη εμπρός και ένας fan controller για να μην κάνει τρελό σαματά. Τέλος έφυγαν τα ροδάκια και μπήκαν σταθερά ποδαράκια από μασίφ μαύρο αλουμίνιο.

Το σήμερα.

Θετικά.

Έχει τα πάντα στην συσκευασία. . Χωρεί και έμενα μέσα – ή τουλάχιστον φωτογραφία μου σε Α3. Στιβαρή κατασκευή

Αρνητικά

Η ψύξη είναι απλά ικανοποιητική (εκτός αν ανεβάσω στροφές)

Μαζεύει σκόνη (λογικό έχει 7 έξτρα ανεμιστήρες που βάζουν αέρα χωρίς φίλτρα)

Είναι τεράστιο

Conclusion

Δύσκολα θα το αλλάξω. Αν συνυπολογίσουμε και την γνώμη της γυναικάς, μάλλον ποτέ :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.