Jump to content

Απορία σχετικά με βαθμολογία ssd στον Δείκτη Εμπειρίας

venom7

Recommended Posts

Οι διαφορές στο "μετροπρόγραμμα"* των Seven που παίρνετε για τον ίδιο δίσκο μπορεί να οφείλονται στην χρήση διαφορετικού οδηγού. Ο default MSAchi οδηγός των Seven δεν τα πάει καλά σε Queued read/writes αντίθετα από τον 9.6.χχχχ οδηγό της Intel.

*O θεός να το κάνει

• Replies 48
  • Created
  • Last Reply
  • 3 weeks later...

για να δείτε τι κολλήματα τρώει ο SSD σας πάμε στο CMD το ανοίγουμε με admin rights και τρέχουμε το εξής -----> winsat disk και μας βγάζει μια αξιολόγηση του σκληρού μόνο και που υστερεί .

post-2254-1416074636,945_thumb.jpg

για να δείτε τι κολλήματα τρώει ο SSD σας πάμε στο CMD το ανοίγουμε με admin rights και τρέχουμε το εξής -----> winsat disk και μας βγάζει μια αξιολόγηση του σκληρού μόνο και που υστερεί .

Raid ετσι ?

Postville 80gb 7.7 με το pagefile σε εναν WD RE3 500gb

Απο την εμπειρια μου με τα ssd (μετα απο 2 Patriot και αισιος στο 2ο Intel) Κατεληξα στα παρακάτω:

1) O ssd πρεπει να κανει παρεα με εναν καλο μηχανικο (εξου και πηρα WD RE3) ο οποιος θα αναλαβει το pagefile (πολλοι λενε οτι με ssd και μεγαλο μεγεθος RAM 4gb+ δεν χρειαζεται καθολου pagefile. Υπαρχουν ομως εφαρμογες που κρασαρουν χωρις αυτο)

2) Στον μηχανικο πεταμε επισης τον φακελο desktop, documents, saved games my pictures, my videos κλπ

3) Στον μηχανικο πεταμε οπωσδηποτε την cache του browser μας και τα temp των windows καθως και τα temp του internet

4) Απενεργοποιουμε defrag, hibernation

5) Τελος θεωρω οτι ενα καλο setup ειναι λειτουργικο και εφαρμογες στον ssd και παιχνιδια στον μηχανικο απο την αποψη οτι τα παιχνιδια λιγο πολυ ειναι βαλε-βγαλε

Οσο αφορα ssd σε raid 0 απ οτι γνωριζω δεν παιζει trim οποτε ΔΕΝ. Με τα patriot που τα ειχα σε raid 0 ενω στην αρχη σκοτωναν μετα απο μικρο χρονικο διαστημα fail.... Γνωριζω για τον ελεγκτη τους jmicron κλπ αλλα και το raid τα αποτελειωσε:wall:

1)(πολλοι λενε οτι με ssd και μεγαλο μεγεθος RAM 4gb+ δεν χρειαζεται καθολου pagefile. Υπαρχουν ομως εφαρμογες που κρασαρουν χωρις αυτο)

Θες να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος?

ναι nephilim υπάρχει διαφορά στο latency και στο 64k file test που κάνουν τα windows.

ένα βασικό χαρακτηριστικό του winsat είναι ότι κάνει τεστ στο επίπεδο του μέσου χρήστη.

Πιο αναλυτικά

Microsoft Windows [Version 6.1.7600]

Copyright © 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Windows\system32>winsat /?

Windows System Assessment Tool

COMMAND LINE USAGE :

WINSAT <assessment_name> [switches]

It's necessary to supply an assessment name. In contrast, switches are optional

.

Valid assessment names already seen in Vista include:

formal run the full set of assessments

dwm Run the Desktop Windows Manager assessment

- Re-assess the systems graphics capabilities and

restart the Desktop Window Manager.

cpu Run the CPU assessment.

mem Run the system memory assessment.

d3d Run the d3d assessment

disk Run the storage assessment

media Run the media assessment

mfmedia Run the Media Foundation based assessment

features Run just the features assessment

- Enumerates the system's features.

- It's best used with the -xml <filename> switch

to save the data.

- The 'eef'switch can be used to enumerate extra

features such as optical disks, memory modules,

and other items.

PRE-POPULATION:

The new command-line options for pre-populating WinSAT assessment results are :

Winsat prepop [-datastore <directory>] [ -graphics | -cpu | -mem | -disk

| -dwm ]

This generates WinSAT xml files whose filenames contain "prepop". For example :

0008-09-26 14.48.28.542 Cpu.Assessment (Prepop).WinSAT.xml

The filename pattern is :

%IdentifierDerivedFromDate% %Component%.Assessment(Prepop).WinSAT.xml

The datastore directory option specifies an alternative target location for gene

rated xml files.

If no location is specified, everything is pre-populated to

%WINDIR%\performance\winsat\datastore.

To generate a full set of result xml files, use "winsat prepop".

It is also possible to pre-populate results for a subsystem, such as CPU,

subject to the following dependencies:

The CPU assessment has a secondary dependency on the Memory assessment

The Memory assessment has a secondary depenency on the CPU assessment

The Graphics assessment has a secondary dependency on both CPU and Memor

y assessments

The DWM assessment can run standalone

The Disk assessment can run standalone

If the assessment for a secondary dependency is not present, WinSAT will run the

secondary assessment along with the requested primary assessment.

For example, "winsat prepop -cpu" will run both the CPU and the Memory test,

if the xml file for the Memory test is not present.

OTHER NEW Win7 ASSESSMENT OPTIONS :

dwmformal Run Desktop Windows Manager assessment to generate the W

inSAT Graphics score

cpuformal Run CPU assessment to generate the WinSAT Processor scor

e

memformal Run Memory assessment to generate the WinSAT Memory (RAM

) score

graphicsformal Run Graphics assessment to generate the WinSAT Gaming Gr

aphics score

diskformal Run Disk assessment to generate the WinSAT Primary Hard

Disk score

All formal assessments will save the data (xml files) in

%WINDIR%\performance\winsat\datastore.

If a system has been prepopulated (using files generated by the "winsat prepop"

option),

it is not necessary to run formal assessments.

SUB-ASSESSMENTS:

While investigating results, it may be convenient to look at individual assessme

nts.

Options for running Gaming Graphics sub-assessments include:

Winsat graphicsformal3d

Winsat graphicsformalmedia

DX9 Variations:

Winsat d3d -dx9

winsat d3d -batch

winsat d3d -alpha

winsat d3d -tex

winsat d3d -alu

DWM/DX10 variations:

Winsat d3d -dx10

winsat d3d -dx10 -alpha

winsat d3d -dx10 -tex

winsat d3d -dx10 -alu

winsat d3d -dx10 -batch

winsat d3d -dx10 -geomf4

winsat d3d -dx10 -geomf27

winsat d3d -dx10 -geomv8

winsat d3d -dx10 -gemov32

winsat d3d -dx10 -cbuffer

OPTIONS FOR FORMAL ASSESSMENTS FOR SUBSEQUENT RUNS ON THE SAME MACHINE:

The default behavior for "WinSAT formal" when a complete set of winsat formal fi

les is present

and a second "winsat formal" run is requested is to

1) Run incrementally if component change implies that an assessment need

s to be re-run,

e.g. if a video card were updated

2) If no component updates were detected, re-run all assessments.

The restart option enables behaviour other than the default. The syntax

is :

Winast formal -restart [clean|never]

Winsat formal -restart Reruns all assessments.

Winsat formal -restart never Attempts to run incrementally.

Winsat formal -restart clean Reruns all assessments and provi

des the same functionality as ?forgethistory?.

Winsat forgethistory Choosing to forgethistory will r

ate a machine as if for the first time.

OTHER COMMAND LINE OPTIONS :

-v Enables verbose output

-xml Saves the XML output to 'filename'

<command> -log <fn> Generates a log file associated with the specifi

ed command, such as disk

The -log switch can be used with any WinSAT comm

and.

viewlog -i <filename> Dumps the results of a log file .

viewevents Used to view relevant winsat events in the event

log.

(This launches the event log)

query Can be used to query the current datastore.

C:\Windows\system32>

Postville 80gb 7.7 με το pagefile σε εναν WD RE3 500gb

Απο την εμπειρια μου με τα ssd (μετα απο 2 Patriot και αισιος στο 2ο Intel) Κατεληξα στα παρακάτω:

1) O ssd πρεπει να κανει παρεα με εναν καλο μηχανικο (εξου και πηρα WD RE3) ο οποιος θα αναλαβει το pagefile (πολλοι λενε οτι με ssd και μεγαλο μεγεθος RAM 4gb+ δεν χρειαζεται καθολου pagefile. Υπαρχουν ομως εφαρμογες που κρασαρουν χωρις αυτο)

2) Στον μηχανικο πεταμε επισης τον φακελο desktop, documents, saved games my pictures, my videos κλπ

3) Στον μηχανικο πεταμε οπωσδηποτε την cache του browser μας και τα temp των windows καθως και τα temp του internet

4) Απενεργοποιουμε defrag, hibernation

5) Τελος θεωρω οτι ενα καλο setup ειναι λειτουργικο και εφαρμογες στον ssd και παιχνιδια στον μηχανικο απο την αποψη οτι τα παιχνιδια λιγο πολυ ειναι βαλε-βγαλε

Οσο αφορα ssd σε raid 0 απ οτι γνωριζω δεν παιζει trim οποτε ΔΕΝ. Με τα patriot που τα ειχα σε raid 0 ενω στην αρχη σκοτωναν μετα απο μικρο χρονικο διαστημα fail.... Γνωριζω για τον ελεγκτη τους jmicron κλπ αλλα και το raid τα αποτελειωσε:wall:

Σιγα μην κάνω ΟΛΑ αυτά. Ποιος ο λόγος τότε που πήρα τον SSD ? Μόνο το boot-time να ρίξω ?

Τα κλασικά μόνο defrag off, Hybernate off (δεν χρειάζεται με boot λίγο πάνω από 10secs), Superfetch/prefetch off.

Ακόμα και το indexing ON το έχω για να μην ψάχνω ! και utorrent από τον ssd τρεχω !

Έλεος με το "καινούργιο"-κοσκινάκι-μου. 3 χρόνια εγγύηση έχει ο C300 και αν μου χαλάσει νωρίτερα μάλλον θα μου τον αντικαταστήσει η crucial με κάτι καλύτερο. Το ίδιο θα κάνει και η Intel με τα δικά σας.

χαρείτε τα λεφτά που δώσατε !

Οσο αφορα ssd σε raid 0 απ οτι γνωριζω δεν παιζει trim οποτε ΔΕΝ.
αν έχουν καλό "garbage" collector MIA XAΡΑ παίζουν σε ότι raid και χωρίς TRIM. Δες την σελίδα από τους Samsung 470 που έχω δώσει στο παρελθόν και το garbage collecting performance (see http://www.hardwareluxx.de/community/f227/koreanischer-leckerbissen-samsung-470-series-ssd-update-11-09-2010-a-741047.html#p6 ) που έχουν, από "τελειομένοι" μέσα σε 12 λεπτα είναι στο 75% του performance τους και σε 20 λεπτά είναι σαν καινούργιοι.

Σιγα μην κάνω ΟΛΑ αυτά. Ποιος ο λόγος τότε που πήρα τον SSD ? Μόνο το boot-time να ρίξω ?

Τα κλασικά μόνο defrag off, Hybernate off (δεν χρειάζεται με boot λίγο πάνω από 10secs), Superfetch/prefetch off.

Ακόμα και το indexing ON το έχω για να μην ψάχνω ! και utorrent από τον ssd τρεχω !

Έλεος με το "καινούργιο"-κοσκινάκι-μου. 3 χρόνια εγγύηση έχει ο C300 και αν μου χαλάσει νωρίτερα μάλλον θα μου τον αντικαταστήσει η crucial με κάτι καλύτερο. Το ίδιο θα κάνει και η Intel με τα δικά σας.

χαρείτε τα λεφτά που δώσατε !

ΟΛΑ ΑΥΤΑ δεν σου περνουν πανω απο 2-3 λεπτα!!!!!

Δεν ανεφερα τιοτα για το indexing αν και ξερω οτι "συνησταται" η απενεργοποιηση του.

Το utorrent το τρεχεις απο το SSD και πολυ καλα κανεις. Δεν ειπα να μην τρεχεις συγκεκριμενα προγραμματα απο τον ssd. Δεν αποθηκευεις ομως τα torrents σου στον SSD. Αλλωστε οι χωριτικοτητες τους δεν ειναι για αποθηκες.

ΝΑΙ το SSD το πειρες για να μειωσεις το boot time. Οχι μονο των windows αλλα οποιουδηποτε αλλου προγραμματος. Ουσιαστικα το SSD το πηρες για το 0 acces time:P που συνεπαγεται ολα τα παραπανω. Επισης δεν θεωρω οτι επειδη κατι εχει εγγυηση θα ειμαι ευχαριστημενος να την χρησιμοποιησω. Και ειδικα οτα αυτο συνεπαγεται format :wall:!! Γιατι ακομα και ghost να εχω κρατησει ισως οταν το χρειαστω να μην ειναι πολυ προσφατο και οπως και να εχει μπαινω σε μια διαδικασια.

φιλικα παντα

οι εξηγεισεις που μου ζητησατε

1) Χωρις να εχω συγκεκριμενες εφαρμογες να σου μετα απο ψαξιμο κατεληξα οτι χρειαζεται. Καποια προφραμματα πανε και την χρησιμοποιουνε και οταν δεν βρισκουν κολλανε. Αυτο θα το δεις στην πορεια. Αν εχεις εσυ κατι τετοιο. Λεω να μπαινει το pagefile σε μηχανικο γιατι δεν ειναι κατι που ενοχλει και απλα εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

2) Επειδη πολυ χρησιμοποιουνε το desktop και τα my documents καλο ειναι να το εχουμε σε αλλο δισκο. Αυτο ειναι και ασχετο με το SSD γιατι αν πχ σκασουν τα win οτι εχουμε εκει δεν παει χαμενο!! Οσο αφορα τα SSD λεω να ειναι σε αλλο φακελο γιατι τοτε εχουμε ελευθερια στο σβησε γραψε. Και μη μου πειτε οτι "χαιρεσαι" τον SSD επειδη κατεβασες κατι και το πεταξες κατευθεια στο desktop γιατι βαριοσουν.... (Τα κανω κι εγω αυτα)

Η μετακινηση του desktop κλπ γινεται οταν παμε start-click Πανω στο username μας και απο εκει δεξι κλικ σε καθε φακελο και στο tab location το οριζουμε οπου θελουμε

3) Ολοι οι browser πανε και πετανε καπου στο δισκο μας (c παντα) οτι σαβουρα κατεβαζουν για να δουμε μια σελιδα. Παμε λοιπον και οριζουμε αυτο το φακελο αλλου. Το πως γινεται για καθε browser το βρισκετε ευκολα στο google. Εγω που εχω opera παω στο πεδιο της διευθυνσης και γραφω opera config μου φερνει ολες τις επιλογες και απο την επιλογη cache αλλαζω το φακελο. Επισης για την αλλαγη του temp των windows παλι google.... Πανε τα win και γραφουν σαβουρα που χρειαζονται προσωρινα. Για να δειτε τι εχετε αυτη τη στιγμη στο temp σας πηγαινετε run και γραψτε %temp% και enter. Οτι δειτε εκει μεσα μπορειτε να το σβησετε. Μονο ενα αρχειο δεν θα σας αφησει, το αφηνετε οπως ειναι. Καλο εινια που και που να το καθαριζετε.

Αυτα απο εμενα. Αν ειμαι καπου λαθος ας με διορθωσετε παρακαλω

ΟΛΑ ΑΥΤΑ δεν σου περνουν πανω απο 2-3 λεπτα!!!!!

Δεν ανεφερα τιοτα για το indexing αν και ξερω οτι "συνησταται" η απενεργοποιηση του.

Το utorrent το τρεχεις απο το SSD και πολυ καλα κανεις. Δεν ειπα να μην τρεχεις συγκεκριμενα προγραμματα απο τον ssd. Δεν αποθηκευεις ομως τα torrents σου στον SSD. Αλλωστε οι χωριτικοτητες τους δεν ειναι για αποθηκες.

ΝΑΙ το SSD το πειρες για να μειωσεις το boot time. Οχι μονο των windows αλλα οποιουδηποτε αλλου προγραμματος. Ουσιαστικα το SSD το πηρες για το 0 acces time:P που συνεπαγεται ολα τα παραπανω. Επισης δεν θεωρω οτι επειδη κατι εχει εγγυηση θα ειμαι ευχαριστημενος να την χρησιμοποιησω. Και ειδικα οτα αυτο συνεπαγεται format :wall:!! Γιατι ακομα και ghost να εχω κρατησει ισως οταν το χρειαστω να μην ειναι πολυ προσφατο και οπως και να εχει μπαινω σε μια διαδικασια.

φιλικα παντα

Παιδιά αν είναι να αγοράζουμε SSD για να γλυτώσουμε κάποια δεύτερα στο boot τότε τζάμπα λεφτά πετάμε.

Επίσης αν είναι να αγοράζουμε κάτι το ακριβό και να μην το χρησιμοποιούμε ποιος ο λόγος που το πήραμε????

Τώρα αν το πρόβλημα μας είναι τα backup και τα προσωρινά αρχεία ή πόσες εγγραφές κάνουν οι σκληρή μας τότε

ας ανοίξουμε ένα νέο θέμα και μιλάμε.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.