Jump to content

Απορία σχετικά με βαθμολογία ssd στον Δείκτη Εμπειρίας

venom7

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά κάτι παράγενο(για μένα που δεν γνωρίζω)συμβαίνει!!!...

Έχω το σύστημα της υπογραφής μου και ότα πάω στο my computer(right click)->properties->performance information and tools,η τιμή αξιολόγησης για τον σκληρό είναι πολύ χαμηλή (5,9)!!!Και το παράξενο είναι ότι είναι ο ssd intel 40gb x25-v.Έχει ελεύθερο χώρο 5gb και είναι σε AHCI.

Ορίστε και μια εικόνα...

hddscore.jpg

Γιατί συμβαίνει αυτό ρε guys?Γιατί τόσο χαμηλό και σε ssd?Τι μπορώ να κάνω για να διοιρθωθεί-ανέβει το σκορ??

• Replies 48
  • Created
  • Last Reply
Παιδιά κάτι παράγενο(για μένα που δεν γνωρίζω)συμβαίνει!!!...

Έχω το σύστημα της υπογραφής μου και ότα πάω στο my computer(right click)->properties->performance information and tools,η τιμή αξιολόγησης για τον σκληρό είναι πολύ χαμηλή (5,9)!!!Και το παράξενο είναι ότι είναι ο ssd intel 40gb x25-v.Έχει ελεύθερο χώρο 5gb και είναι σε AHCI.

Γιατί συμβαίνει αυτό ρε guys?Γιατί τόσο χαμηλό και σε ssd?Τι μπορώ να κάνω για να διοιρθωθεί-ανέβει το σκορ??

Και σε μένα με 80άρη Intel Χ-25Μ G1 5,9 βγάζει.

Εμενα 7,7 τον Postville 80gb:jump1:

Ξενέρωσα!:(

7,7 σε σένα με τον 80άρη και 5,9 σε μένα με τον 40άρη!Γιατί γινεται αυτό ρε παιδιά?Τι παίζει εδώ?

Άσχετη και σχετική ερώτηση :

Παλεύει κανείς με onboard vga στα 7άρια ;

Συγκεκριμμένα με ενδιαφέρει η Intel gma 3100 που απ' ότι είδα δεν έχει πρόβλημα με το aero, αλλά θα εκτιμούσα εμπειρίες/απόψεις.

Intel 945GM (GMA 950) μια χαρά, aero και video άνετα εκτός από παιχνίδια (προφανώς).

Με 40 gb intel ssd 7.4 εμένα.

Και εδώ είναι το κουλό της όλης υπόθεσης.Έχουμε τον ίδιο σκληρό και εσύ 7,4 ενώ εγώ 5,9!!!

Γιατί ρε παίδες έτσι?Καμιά λύση?

Και εδώ είναι το κουλό της όλης υπόθεσης.Έχουμε τον ίδιο σκληρό και εσύ 7,4 ενώ εγώ 5,9!!!

Γιατί ρε παίδες έτσι?Καμιά λύση?

Να μεταφέρεις το pagefile σε άλλο δίσκο, και να προτιμήσεις το AHCI από το IDE.

Σε μένα αυτά παίξανε το σημαντικότερο ρόλο και στα benches και στη βαθμολογία των Windows, εκτός αν τα έχεις κάνει ήδη αυτά και τότε όντως είναι περίεργο.

Όχι ότι είναι τπτ το σημαντικό η βαθμολογία, αν στα benches σου βγάζει φυσιολογικά νούμερα τότε είσαι ΟΚ

Τον έχω είδη σε AHCI αλλά αυτό με το pagefile...δεν ξέρω τι είναι και πως γίνεται και...γενικά pagefile???:nada:

Pagefile = virtual memory

απλως απενεργοποιεις την VM στον δισκο που ειναι το OS και την οριζεις σε αλλον δισκο

Τον έχω είδη σε AHCI αλλά αυτό με το pagefile...δεν ξέρω τι είναι και πως γίνεται και...γενικά pagefile???:nada:

Πας εδώ..

pagefile.th.jpg

Και ορίζεις No Page file / System managed ανάλογα με το τι θες

Μπορείτε να μου εξηγήσετε παρακαλώ τι είναι το pagefile και τι κάνει?Και ποια η διαφορά να το ορίσεις σε άλλο δίσκο?(κερδίζεις-χάνεις κάτι?τι αλλάζει ουσιαστικά?)

Σου είπε από πάνω ο Gomar ότι pagefile = virtual memory. Δλδ όταν για κάποιο λόγο (βαριά εφαρμογή, πολλές εφαρμογές ανοιχτές κλπ) τελειώσουν τα αποθέματα της RAM σου τότε τα Windows θα χρησιμοποιήσουν σαν RAM το κομμάτι του δίσκου που έχεις ορίσει pagefile.

Το pagefile είναι ένας χώρος συνήθως αρκετά μεγάλος και βρίσκεται χωρίς να χρειάζεται στον primary disk (αφού τώρα πια έχουμε 4gb+ ram οι περισσότεροι). Συνήθως όσοι δεν θέλουν να το απενεργοποιήσουν εντελώς παρά την αρκετή τους ram, στέλνουν το pagefile σε άλλο δίσκο (ο οποίος δεν θα είναι ο performance δίσκος)

Σας ευχαριστώ και τους δύο guys!

Βασικά είναι επιλεγμένο το "no paging file"!Και παρόλλα αυτά...5,9!

Εμενα παλι τον 80αρι postville που εχω, στην αρχη τα windows τον εδιναν βαθμολογια 7,5 και τωρα (περασαν 6-7 μηνες απο τοτε που εγινε το format και μου εδιναν 7,5) μου το δινουν 7,3!

Παρολα αυτα σε bench που δοκιμασα απο περιεργεια, μου εδωσε τα ιδια σκορ που επαιρνα πριν απο 6-7 μηνες που ηταν και φρεσκια η εγκατασταση των windows και ειχα και πιο υψηλη βαθμολογια στον δεικτη εμπειριας! Tωρα τη αλλαξε και τα windows τον δινουν χαμηλοτερη βαθμολογια δεν μπορω να καταλαβω!!

Υ.Γ Venom7 νομιζω οτι αν εχεις φυσιολογικες επιδοσεις σε αλλα μετροπρογραμματα (και πανω απο ολα η αισθηση λειτουργια που σου δινει το ιδιο το συστημα), νομιζω οτι δεν χρειαζεται να δινεις και τοση σημασια στην βαμολογια των windows, μου φαινεται οτι μερικες οτι να ναι κανει!!

έχω και εγώ τον ίδιο SSD με ακριβώς το ίδιο score. (5.9)

το περίεργο είναι οτι στην αρχή μου έβγαζε 7.4 ενώ μετά απο κάποιο windows update το νούμερο έπεσε στο 5,9 που έχεις και εσύ.

Δέν νομίζω οτι είναι κάτι που πρέπει να ανησυχείς, άλλωστε άβυσσος η ψυχή των windows

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.