Jump to content

Μητρική για i7 930/950

Shadowstrike

Recommended Posts

Αποφάσησα μετά απο 6 μήνες να κανω την αναβάθμηση από c2d σε i7. Τωρα ψαχνω μητρική. Θέλω μια κοντα στα 200 ευρώ αλλα οσο πιο φθηνή θα ειναι τοσο καλύτερη GPU θα βάλω. Γενικά μητρικη κ κάρτα πρέπει να είναι κοντά στα 400-420 ευρώ μαζί.

Είμαι ανάμεσα σε 2 που με βολεύουν οικονομικά

-Intel DX58SO -190ε

-Gigabyte X58A-UD3R -170ε

Το Gigabyte είναι κατα ~20ευρώ φθηνότερο, ενώ για καλυτερη μητρική παω πάνω απτα 200. Τι μου προτινεται?

Κ παρεπιπτώντος, αν βάλω σε μητρικη που θελει 1,5V RAM τις 1,65V θα μου κάψει τίποτα?

ΥΣ: Στα benchmark η ud3r κάνει παπάδες.

Φίλε μου καταρχήν καλώς ήρθες!

Τώρα σχετικά με το θέμα τα έχεις μπερδέψει λίγο.Σχετικά με τις μνήμες δεν είναι η μητρική που χρειάζεται ρεύμα για τις μνήμες αλλά οι μνήμες τι ρεύμα χρειάζονται.Οπότε η ερώτησή σου είναι λίγο ακαταλαβίστικη-άστοχη.(φιλικά μιλώντας)Υπάρχουν μνήμες που χρειάζονται 1.5v αλλά και μνήμες που χρειάζονται 1.7v.Εσύ μέσα από τα bios θα δώσεις την κατάλληλη τάση στις μνήμες για να λειτουργήσουν όπως πρέπει.

Δεν καίγεται κάτι και καμία μητρική!Αν είναι να καεί κάτι σε αυτήν την περίπτωση θα είναι οι μνήμες και όχι η μητρική και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν οι μνήμες για να λειτουργήσουν χρειάζονται 1.5v-1.7v και ασύ δώσεις 2.0v+!

Όσο για το ποια από τις δύο να πάρεις,ανάμεσα σε αυτές τις δύο προτείνω την gigabyte.Ειδικά άμα την βρίσκεις και σε αυτή την τιμή!

Και παίρνεις και μία 5850 και είσαι τούμπανο και κομπλέ.:yu:

Φίλε μου καταρχήν καλώς ήρθες!

Τώρα σχετικά με το θέμα τα έχεις μπερδέψει λίγο.Σχετικά με τις μνήμες δεν είναι η μητρική που χρειάζεται ρεύμα για τις μνήμες αλλά οι μνήμες τι ρεύμα χρειάζονται.Οπότε η ερώτησή σου είναι λίγο ακαταλαβίστικη-άστοχη.(φιλικά μιλώντας)Υπάρχουν μνήμες που χρειάζονται 1.5v αλλά και μνήμες που χρειάζονται 1.7v.Εσύ μέσα από τα bios θα δώσεις την κατάλληλη τάση στις μνήμες για να λειτουργήσουν όπως πρέπει.

Δεν καίγεται κάτι και καμία μητρική!Αν είναι να καεί κάτι σε αυτήν την περίπτωση θα είναι οι μνήμες και όχι η μητρική και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν οι μνήμες για να λειτουργήσουν χρειάζονται 1.5v-1.7v και ασύ δώσεις 2.0v+!

Όσο για το ποια από τις δύο να πάρεις,ανάμεσα σε αυτές τις δύο προτείνω την gigabyte.Ειδικά άμα την βρίσκεις και σε αυτή την τιμή!

Και παίρνεις και μία 5850 και είσαι τούμπανο και κομπλέ.:yu:

Ευχαριστώ. Και ευχαριστώ και για τις απαντήσεις σου. Για τις μνήμες που λες απλώς η μητρική ελεγε οτι σε μνημη που θέλει τάση πάνω απο 1,5 (1,6 κλπ) υπαρχει προβλημα να βλαψει το σύστημα αν όντως αθξήσω την τάση

Και εγώ αυτην την μητρικη σκεφτόμουν και αφου είδα και κάποια reviews σχεδόν κατέληξα, αλλά όπως και να είναι μερικές παραπάνω επιβαιβεώσεις δεν κάνουν κακό :p

Όσων αφορά την GPU, σκεφτόμουν για τώρα να παρω μια 5750 και σε 3 μήνες να έπερνα αλλη μια κ να τις έβαζα crossfire.

Για gpu πήγαινε καλύτερα κατευθείαν σε 5770!Δεν θα το μετανιώσεις.Και άμα είναι σε μερικούς μήνες πας σε άλλη μία!

Αν το πρόβλημά σου για την συγκεκριμένη κάρτα είναι τα χρήματα σου λέω ότι

1ον)Αξίζει

και

2ον)Υπάρχουν διάφορα άτομα στις αγγελείες που δίνουν μεταχειρισμένες αλλά και καινούριες,με εγγύηση και στις δύο περιπτώσεις φυσικά,σε χαμηλότερες τιμές και έτσι ίσως μπορέσεις αν έχεις τα χρήματα να πάρεις από τώρα 2 για να κάνεις crossfire ή πάλι αν έχεις τα χρήματα να πας σε μια 5850 μεταχειρισμένη στα ίδια περίπου χρήματα!

Πάντως αν δεν τα έχεις να τα διαθέσεις από τώρα τότε...ότι σου είπα παραπάνω.5770(από καμιά αγγελία ή αμα δε γουστάρεις τότε καινούρια)και αργότερα σε άλλη μία!

Επειδή διακρίνω μια τάση μείωσης του budget με την επιλογή της ecs, θα σου πρότεινα να δεις τη Gigabyte GA-EX58-UD3R στα 148 ευρώ.

Αν δεν είσαι ο φανατικός overclocker/bencher που διψάει και για το τελευταίο mhz και δε σε ενδιαφέρουν sata3&usb3, θεωρώ πως είναι εξαιρετική επιλογή.

Αν έχεις βρεί πάντως την X58A UD3R στα 170 ευρώ που λες στην αρχική δημοσίευση, θα σου έλεγα να την προτιμήσεις.

Πάρε τη Gigabyte να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, την έχω και δεν έχω κανένα παράπονο.

Βεβαία δεν ξέρω που τη βρήκες με 170 εκτός αν δεν βάζεις το φπα μέσα.

Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να πάρεις μια από τις μνήμες που προτείνει ο κατασκευαστής στο site του για να μην έχεις προβλήματα συμβατότητας.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.