anaksimandros Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19, 2010 ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΣΤΟ FORUM ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΕΧΩ ΕΝΑ LAPTOP ACER ASPIRE 5652 (ΞΕΡΩ ΞΕΡΩ ΜΟΥ ΤΑ ΠΕΡΙΕΓΡΑΦΑΝ ΓΙΑ ΚΑΛΑ) ΕΔΩ ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ.ΠΡΟΧΘΕΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΤΙΓΜΑΤΑ (ΑΝΕΜΟΒΛΟΓΙΑ?) ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΝ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΕΛΑΝΙ.ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ Η ΟΘΟΝΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΑ SEC ΣΒΗΝΕΙ ΕΝΩ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.ΣΕ SAFE MODE OΛΑ ΕΙΝΑ ΑΡΙΣΤΑ.ΟΤΑΝ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΩ ΤΟΥΣ DRIVERS OΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΩΣ.Κ ΚΑΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ GEFORCE 7600, 256 MB MVIDIA.MEXΡΙ ΚΑΙ FORMAT ΕΚΑΝΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΧΑΜΠΑΡΙΑΖΕΙ.ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ DRIVERS ΕΒΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟ SITE THΣ ACER.ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΩ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aristos87 Σεπτέμβριος 19, 2010 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2010 Καλως ήρθες και να σου υπενθυμίσω οτι δεν γράφουμε με κεφαλαία είναι σαν να φωνάζεις.Έχει πρόβλημα η κάρτα γραφικών του Laptop σου κατα πάσα πιθανότητα. Το συγκεκριμένο μοντέλο που έχεις απ'οτι θυμάμαι έχει το chip της κάρτας γραφικών πάνω στην μητρική δεν είναι ανεξάρτητη mxm. Πάντως μπορείς να κάνεις μια βασική δοκιμή. Συνέδεσε το σε μια εξωτερική οθόνη να δείς αν κάνει το ίδια για να είσαι 100% σίγουρος ότι φταίει η κάρτα.Αλλιώς πρέπει να το δεί τεχνικός για τυχών επισκευή ή αντικατάσταση μητρικής ή αν έχεις την ευχέρια να το κάνεις εσύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NooDle Σεπτέμβριος 19, 2010 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2010 καλημέρα.. Καλως ήρθες και καλή διαμονή πρώτα θα πας μια βόλτα απο εδώ: http://www.thelab.gr/showthread.php?t=10464 να δεις τους κανόνες του φορουμ (γράφει κάτι εκεί για τα κεφαλαία.. και οχι μόνο! ) Στο θέμα μας τώρα.. Είσαι σίγουρος πως βάζεις τους σωστούς drivers? αν ναι και στο κάνει αυτό που λες τοτε bb gpu... Υπάρχουν μαγαζιά τα οποία με ενα κόστος 100-140 ευρώ σου επισκευάζουν την κάρτα δεν ξέρω τι ακριβώς αλλα γίνεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
NooDle Σεπτέμβριος 19, 2010 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2010 Καλως ήρθες και να σου υπενθυμίσω οτι δεν γράφουμε με κεφαλαία είναι σαν να φωνάζεις.Έχει πρόβλημα η κάρτα γραφικών του Laptop σου κατα πάσα πιθανότητα. Το συγκεκριμένο μοντέλο που έχεις απ'οτι θυμάμαι έχει το chip της κάρτας γραφικών πάνω στην μητρική δεν είναι ανεξάρτητη mxm. Πάντως μπορείς να κάνεις μια βασική δοκιμή. Συνέδεσε το σε μια εξωτερική οθόνη να δείς αν κάνει το ίδια για να είσαι 100% σίγουρος ότι φταίει η κάρτα.Αλλιώς πρέπει να το δεί τεχνικός για τυχών επισκευή ή αντικατάσταση μητρικής ή αν έχεις την ευχέρια να το κάνεις εσύ.δεν πάει ολη η μητρική φίλε μου πχ στα hp dv6000 είναι τσιπάκι και υπάρχουν τσακαλάκια που στο ξεκολλάνε και το ξανακολλάνε γιατι μερικές φορες απο τις υψηλές θερμοκρασίες του gpu ξεκολλάει και κάνει τρέλες στην οθόνη η δεν ανάβει καθόλου αυτή. 1 πιθανότητα σκέφτομαι ... τώρα μπορεί και να θέλει μητρική όπως προανέφερες Link to comment Share on other sites More sharing options...
aristos87 Σεπτέμβριος 19, 2010 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2010 υπάρχουν τσακαλάκια που στο ξεκολλάνε και το ξανακολλάνε Μα γι'αυτο του είπα να το δεί τεχνικός αν μπορεί να επισκευάσει την μητρική (τεχνικές reflow, bga reballing αναλογα με τον εξοπλισμό που διαθέτει πάντα) Για κάποιον χρήστη που πιάνουν τα χέρια του σε επίπεδο να λύσει και να δέσει ένα laptop η πιο αποτελεσματική λύση είναι να αλλάξει την μητρική. Ps: Υπάρχει και το edit δεν χρειαζόταν το double post Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.