Jump to content

Σε αναζήτηση για Plasma 50"

dimitris_s

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Κατ' αρχάς μια νουμπο-ερώτηξη.

Πόσο μεγαλύτερη σε πλάτος είναι μια 50" από μια 42", στο περίπου;

Από τις παρακάτω, που έχω ξεδιαλέξει, που πέφτουν και μέσα στο budget μου, ποια θα μου προτείνατε;

• SAMSUNG PS-50B551
  • LG 50PS3000
  • SAMSUNG PS-50B610
  • SAMSUNG PS-50B530
  • SAMSUNG PS-50B650
  • LG 50PK250
  • PANASONIC TX-P50U10E

H χρήση της θα είναι all-around. Δηλαδή αναλογική TV, περισσότερο θα παίζει με το HTPC για ταινίες HD, και ελαφρύ living-room gaming (street fighter κτλ).

Ευχαριστώ. :)

δεν ξερω να σου απαντησω αλλα με λιγο τριγωνομετρια βρισκεις το πλατος που θες.

Έχεις δίκιο, το βρήκα ήδη, απλά βιάστηκα να ρωτήσω. Thanks anyway. :)

με λιγο google.(για την u10)

Height 76.9 cm

Width 121.8 cm

Depth 10.5 cm

Weight 31.96 kg

edit

Σαν να αργησα λιγακι...:p

με λιγο google.(για την u10)

Height 76.9 cm

Width 121.8 cm

Depth 10.5 cm

Weight 31.96 kg

edit

Σαν να αργησα λιγακι...:p

Σ' ευχαριστώ για τον κόπο σου, anyhow. :)

Τώρα που είπες για την U10, σαν μοντέλο είναι πιο γνωστή από τις υπόλοιπες... Για πείτε καμιά γνώμη ρα, μη πάρω γουρούνι στο σακί, κρίμας είναι... :hehe:

edit: Βασικά το κόλλημά μου είναι να την χωρέσω εδώ στο new apartment. Αυτή που υπάρχει τώρα εκεί (του προκατόχου) είναι μια 42άρα sony.

σου προτεινω lg γιατι εγω εχω προηγουμενο μοντελο σε 50αρα πριν βγουν τα usb2 σε tv

απο τα καινουργια τους μοντελα βλεπεις την K350 και την K550 που εχει bluetooth

υπαρχουν στο site της lg.gr

ακομα δεν εχω ξεπεραση την πρωτη προβολη σε HD

http://www.lg.com/gr/tv-audio-video/television/LG-plasma-tv-50PK550.jsp

Ευχαριστώ παίδες.

Λεπόν, πήγα μια βόλτα σήμερα, και είδα την PANASONIC TX-P50S20E

Απ' όσα διάβασα στα διάφορα avsite (avsite.gr/avclub.gr), η S20E είναι ελαφρώς καλύτερη της U10.

'Νταξει το μονιτόρι δεν υπάρχει, αλλά στο κατάστημα που την είδα, τα γράμματα ήταν σαν να μην είχαν antialiasing, δεν ήταν τόσο εξομαλυνμένες οι γωνίες τους. Δεν υπάρχει περίπτωση όμως Panasonic Plasma να έχει τόσο άσχημο effect στα γράμματα, σίγουρα έπαιζε κάτι με την σύνδεση. (μπορεί να την είχαν και με RCA). Ακριβώς δίπλα της έπαιζε ένα μοντέλο LCD της LG 42" γύρω στα 2000 ευρώ, το οποίο εννοείται ότι έπαιζε καλύτερα απ' την Panny, και μάλλον ήμουν λίγο σκληρός μαζί της. :p

Ανάμεσα στην U10 και την S20E, ποια να διαλέξω; Ποιες είναι οι σημαντικές διαφορές τους;

Δεν αποκλείω και τις LG φυσικά, απλά απ' όσα έχω διαβάσει η Panasonic έχουν καλύτερη εικόνα, ενώ οι LG καλύτερο design, καλύτερο menu κτλ. Στo design δε με χαλάει και τόσο η Panny, έχοντας υπ' όψιν ότι θα βγει η κάτω βάση, και θα μπει επιτοίχια.

Ακούω... :flag:

Panasonic θα σου έλεγα κι' εγω να πάρεις.

Εκεί με βλέπω να καταλήγω. :)

SERIOUS EDIT: ρΕ παίδες, μόλις διάβασα ενα ποστ και ξενέρωσα πολυ. Ας πούμε ότι παίρνω την S20. Θα την συνδέσω με HDMI στο HTPC που έχω στα σκαριά, στο οποίο θα πετάξω επάνω μια passive 5750 γιατί κρίμα είναι 50 ίντσες να πηγαίνουν χαράμι, χωρίς να μετακομίζω για κάνα 2-3 ώρες την G25 στο σαλόνι για κάνα nfs shift, ή και "λίγο" street fighter IV. Θα μου κάνει burn-in από τις life bars ή από το HUD του shift; Επίσης θα έχω φυσικά και ένα ασύρματο keyb/mouse, και θα τη δουλεύω και λίγο σε desktop καταστάσεις... Λίγο σερφάρισμα κτλ...

Νόμιζα ότι στην 11η (?) γενιά plasma της Panasonic, δεν έπαιζαν τόσο πολυ τα φαινόμενα image retention-> burn in κτλ... Αν της κάνω καλό στρώσιμο θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο μετά or what?

Τα φώτα σας... :/

Εγώ στην δικιά μου 50U20 έχω ξεχάσει paused ταινία και η τηλεόραση έμεινε έτσι 2 ώρες μέχρι να κλείσει. Δεν έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα. Και γενικά αρκετά άλλα 2ωρα σε τηλεοπτικό άλλα και πάλι δεν έχω δει πρόβλημα απο το λογότυπο των καναλιών. Για μόνιμο πρόβλημα μάλλον πρέπει να το παρακάνεις.

Και εγώ έχω την u20 από τον ιούνιο.

Έχω δει αρκετές φορές image retention,το οποίο δεν είναι το ίδιο με το burn in,μετά από την προβολή μιας ταινίας με υπότιτλους πολλές φορές μένουν λευκά σημάδια που φαίνονται σε μαύρο φόντο,επίσης μετά απο προβολή ταινίας με μπάρες φαίνεται διαφορά φωτεινότητας μετά στις περιοχές που δεν κάλυπτε το video.Την τηλεώραση την πρόσεχα φυσικά τις πρώτες 100 ώρες,βλέποντας τηλεοπτικό στο zoom,ρυθμίζοντας χαμηλά τη φωτεινότητα.

Το καλό είναι οτι όλα αυτά "ξεπλένονται" εύκολα σε δευτερόλεπτα με την προβολή νορμάλ υλικού που πιάνει όλη την οθόνη.Κίνδυνος μόνιμου burn in δεν νομίζω ότι υπάρχει,μάλιστα το καλοκαίρι έριξα πολλές ώρες dirt 2,starcraft 2(τεράστιο hud)χωρίς πρόβλημα.

Απλά στα αναφέρω για να μην ξενερώσεις όπως εγώ όταν το πρωτοείδα,ήξερα ότι δεν θα έχω θέμα burn in,αλλά απο την άλλη δεν περίμενα image retention τόσο εύκολα.

Ευχαριστώ πολυ παιδιά για τις πληροφορίες. Πρέπει να ομολογήσω ότι ησύχασα αρκετά, με τα δύο τελευταία σχόλια. :D

Έκλεισε πλέον, πάω για την S20... Όπου κι αν έχω κοιτάξει, συμπεριλαμβανομένων και των πολύτιμων σχολίων σας, εξυμνούν την U20. Οπότε εφόσον η S20 είναι μια κατηγορία πάνω, είμαι παραπάνω από κομπλέ πιστεύω.

Επειδή θα μπει επιτοίχια σε βάση, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στις βάσεις σε αυτό το link, να μου πείτε αν αξίζει καμία;

Ευχαριστώ :)

Εγώ την δικιά μου την έχω σε μια φτηνή από τα multirama(των 25€). Αν εξαιρέσεις το ότι δεν έχει καμία ρύθμιση κλίσης κατά τα άλλα είναι κομπλέ από άποψη ποιότητας. Σε αυτό το στυλ είναι->

http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside/%28xcm=bulgarian&cpgsize=10&layout=7.0-9_1_70_90_74_6_9_82_91_80_3&uiarea=3&carea=DEBA58819E5E5BF1A90A002481B479E9&cpgnum=1%29/.do?productguid=DEBA58819E5E5BF1A90A002481B479E9277CCC77F33BA34880774617FF46EA5A&productarea=DEBA58819E5E5BF1A90A002481B479E9&scenario=&detailScenario=

Εγώ την δικιά μου την έχω σε μια φτηνή από τα multirama(των 25€). Αν εξαιρέσεις το ότι δεν έχει καμία ρύθμιση κλίσης κατά τα άλλα είναι κομπλέ από άποψη ποιότητας. Σε αυτό το στυλ είναι->

http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside/%28xcm=bulgarian&cpgsize=10&layout=7.0-9_1_70_90_74_6_9_82_91_80_3&uiarea=3&carea=DEBA58819E5E5BF1A90A002481B479E9&cpgnum=1%29/.do?productguid=DEBA58819E5E5BF1A90A002481B479E9277CCC77F33BA34880774617FF46EA5A&productarea=DEBA58819E5E5BF1A90A002481B479E9&scenario=&detailScenario=

Μια χαρά δηλαδή... ωραία. Σ' ευχαριστώ πολυ!

Έκλεισε λοιπόν, εντυπώσεις γύρω στα μέσα του Οκτώβρη που θα την τσιμπήσω. :D

Άμα πας σε plasma θα πάρεις panasonic, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Τώρα να σου πω την αλήθεια από την U10 και την S20 δεν ξέρω ποια πρέπει να προτιμήσεις. Μη βλέπεις στα μαγαζιά πως φαίνονται οι πλάσμα. Οι πλάσμα για να σου αναδείξουν τα καλά χαρακτηριστικά τους χρειάζονται σκοτάδι και όχι τον έντονο φωτισμό των καταστημάτων.

Burn in είναι δύσκολο να πάθεις και θέλει προσπάθεια αλλά αν πρόκειται να παίζεις πάνω από 3 ώρες συνεχόμενα ένα παιχνίδι, ξέχνα το γύρνα σε lcd να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Image retention θα δεις να παθαίνει πολύ εύκολα αλλά φεύγει εξίσου εύκολα.

Οι πλάσμα είναι άπιαστες σε ταινίες, καμία lcd δεν μπορεί να τις φτάσει ως προς την κίνηση και τα "σωστά" χρώμματα.

Οι lcd από την άλλη είναι "all round" μιας και τα κάνουν όλα.

Δες τι θες περισσότερο ταινίες/μπάλα ή windows/gaming?

Εγώ ήθελα το δεύτερο και πήρα μια lcd με χαμηλό input lag και είμαι άρχοντας.

Άμα πας σε plasma θα πάρεις panasonic, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Τώρα να σου πω την αλήθεια από την U10 και την S20 δεν ξέρω ποια πρέπει να προτιμήσεις. Μη βλέπεις στα μαγαζιά πως φαίνονται οι πλάσμα. Οι πλάσμα για να σου αναδείξουν τα καλά χαρακτηριστικά τους χρειάζονται σκοτάδι και όχι τον έντονο φωτισμό των καταστημάτων.

Burn in είναι δύσκολο να πάθεις και θέλει προσπάθεια αλλά αν πρόκειται να παίζεις πάνω από 3 ώρες συνεχόμενα ένα παιχνίδι, ξέχνα το γύρνα σε lcd να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Image retention θα δεις να παθαίνει πολύ εύκολα αλλά φεύγει εξίσου εύκολα.

Οι πλάσμα είναι άπιαστες σε ταινίες, καμία lcd δεν μπορεί να τις φτάσει ως προς την κίνηση και τα "σωστά" χρώμματα.

Οι lcd από την άλλη είναι "all round" μιας και τα κάνουν όλα.

Δες τι θες περισσότερο ταινίες/μπάλα ή windows/gaming?

Εγώ ήθελα το δεύτερο και πήρα μια lcd με χαμηλό input lag και είμαι άρχοντας.

Κατ' αρχάς σ' ευχαριστώ πολυ για τις πληροφορίες.

Βασικά με μπερδεύετε λίγο με το θέμα του burn in... :p Αν είναι να παίξω 2 ώρες ένα game και να έχω image retention το οποίο θα ξεπλυθεί στο λεπτό, δεν με χαλάει καθόλου. Αντιθέτως το burn in το φοβάμαι πολυ.

Δε πρόκειται να κάθομαι να ξημερώνω μπροστά απ' την plasma σε games ή στο net. Η πλασμα θα είναι συνδεδεμένη σε HTPC συνεχώς, και ως επι το πλείστον θα παίζει τηλεόραση, και θα τρέχει XBMC. Αν θέλω gaming έχω το θηρίο (ήμερο :p) της υπογραφής.

Το σκέφτηκα στην αρχή για LCD, αλλά αν πούμε ότι πάω σε LCD 52", η τιμή ανεβαίνει αρκετά. Αν είναι και καμιά καλή, τότε σχεδόν διπλασιάζεται, η οποία και πάλι δεν θα πιάνει την εικόνα της plasma σε ταινίες κτλ.

Να ρωτήσω και κάτι που θυμήθηκα και χάρηκα... :p Επειδή όπως είπα θα τρέχω το XBMC σαν media center, μέσω του οποίου θα παίζει και μουσική σαν ηχοσύστημα. Εάν βάλω screensaver, το οποίο θα ενεργοποιείται στο μισάωρο, πιστεύω ότι θα μπορώ να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, εάν για παράδειγμα ξεχαστεί η οθόνη ανοιχτή σε στατικό menu... right?

Κοίτα το 2 ωρο gaming δεν πρέπει να σε φοβίζει.

Το 15ωρο starctaft2 πρέπει να σε ανησυχεί :) (το παθα και ξέρω)

Άμα έχεις screen saver δε θα έχεις ποτέ πρόβλημα.

Από τι κατάλαβα θα είσαι λίγο χαλαρός από άποψη gaming οπότε χτύπα μια panasonic και μη φοβάσαι για burn in

Κοίτα το 2 ωρο gaming δεν πρέπει να σε φοβίζει.

Το 15ωρο starctaft2 πρέπει να σε ανησυχεί :) (το παθα και ξέρω)

Άμα έχεις screen saver δε θα έχεις ποτέ πρόβλημα.

Από τι κατάλαβα θα είσαι λίγο χαλαρός από άποψη gaming οπότε χτύπα μια panasonic και μη φοβάσαι για burn in

15ωρο starcraft.. :p

Καλά κατάλαβες, σε αυτό το PC θα είναι χαλαρό το gaming.. Max σερί δηλαδή 2 βαριά 3ωρο.

Θα έχω screensaver και στα Windows, και στο XBMC.

Ωραία man, ευχαριστώ πολυ.. κοντεύουνε οι μερούλες που θα πάω να την πάρω.. :inlove:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.