dpolal Σεπτέμβριος 18, 2010 #21 Σεπτέμβριος 18, 2010 ορεα απο τα 500+ laptops που κυκλοφορουν στην αγοραεχω το "δικαιωμα" να αγορασω μονο 1:blink:Mου είπες να σου δείξω ΕΝΑ φορητό.Το έκανα.Χρειάστηκα μόλις 3 λεπτά να ψάξω για να το βρώ. Κάτι που θα μπορούσες να είχες κάνει και εσύ από την αρχή βέβαια κια να μην γράφεις απλά για λόγους εντυπωσιασμού...εφοσον τα windows ειναι ξεχωριστο κομματι απο το hardwareεχω το δικαιωμα να επιλεξω αν θα τα χρησιμοποιησω η οχιεφοσον τα πληρωνω με την αγορα αν δεν τα χρησιμοποιησωπρεπει να μου επιστραφεί το ποσο που τους αντιστοιχεί.αν ειχα την επιλογη να απορρίψω τα windows κατα την αγορα του υπολογιστη θα το εκανααλλα εφοσον δεν μου δινετε αυτη η δυνατότητα τα επιστρεφω αφου τα παρω στα χερια μου οπως ακριβως με συμβουλευει η eula της ms:computer:Όπως ήδη έγραψα ΜΠΟΡΕΙΣ να παραγγείλεις όποιο μηχάνημα θέλεις ΧΩΡΙΣ λειτουργικό από την ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ σειρά που πουλά το εν λόγο κατάστημα.Μου πήρε μόλις 5 λεπτά από τη ζωή μου να μιλήσω στο τηλέφωνο και να μάθω ΤΙ ισχύει στο συγκεκριμένο μαγαζί.Κάτι που θα μπορούσες να είχες κάνει και εσύ από την αρχή βέβαια ΠΡΙΝ αγοράσεις το συγκεκριμένο μηχάνημα...Όποιο δικαίωμα και να σου δίνει η eula για μένα η συγκεκριμένη περίπτωση είναι δικό σου fail αφού είναι προφανές ότι δεν έκανες ολοκληρωμένη και σωστή έρευνα αγοράς πριν αγοράσεις το πισί.
dpolal Σεπτέμβριος 18, 2010 #23 Σεπτέμβριος 18, 2010 Καμμία διάθεση για επίθεση...Δεν έχω μετοχές στο Πλαίσιο, ούτε θέλω να κάνω τον συνήγορο τους.Εσύ θέλεις να εξασκήσεις το δικαίωμα σου σαν καταναλωτής, εγώ απλά υποδεικνύω τις υποχρεώσεις σου.Καλή επιτυχία στην προσπάθεια σου να επιστρέψεις τα win.
astrolabos Σεπτέμβριος 18, 2010 #24 Σεπτέμβριος 18, 2010 Όσο αφορά το Πλαίσιο, ρώτησα έναν γνωστό και από ότι μου είπε μπορείς να κάνεις παραγγελία build-to-order φορητό χωρίς να συμπεριλάβεις λειτουργικό σε αυτό.Για τα ήδη έτοιμα φορητά που πουλάνε στο site ή στο κατάστημα με προεγκατεστημένο λειτουργικό δεν ισχύει αυτό, πρέπει να γίνει παραγγελία...Μιλάς μόνο για turbo-x ή γενικότερα; Δηλαδή αν θέλω να πάρω ένα laptop HP θα μπορέσω να το παραγγείλω (πχ το μοντέλο χχχ) χωρίς λειτουργικό;
aggelopas Σεπτέμβριος 18, 2010 #25 Σεπτέμβριος 18, 2010 http://www.thelab.gr/showthread.php?p=1062861393#post1062861393
dpolal Σεπτέμβριος 18, 2010 #26 Σεπτέμβριος 18, 2010 Μιλάς μόνο για turbo-x ή γενικότερα; Δηλαδή αν θέλω να πάρω ένα laptop HP θα μπορέσω να το παραγγείλω (πχ το μοντέλο χχχ) χωρίς λειτουργικό;Μόνο για turbo-x, από τον confirurator μπορείς να φτιάξεις σύνθεση χωρίς λειτουργικό.
eleozz Σεπτέμβριος 21, 2010 Author #27 Σεπτέμβριος 21, 2010 σημερα πηρα τηλεφωνο να δω τι γινεται με το θεμα μου αφου συνδέθηκα με το τμημα εξυπηρετησης πελατών απαντησε μια αγνωστη αλλα γλυκια φωνη (δεν συστήθηκε) αφου της εξήγησα τον λογο που πηρα τηλεφωνο και αναφερα το email που εστειλα πηρα την πρωτη αρνητικη απαντηση " δεν γινεται να επιστραφεί το προιον " φυσικα η απαντηση μου ηταν πως σύμφωνα με την αδεια χρησης των windows γινεται να το επιστρεψω αναμονη λοιπον στο τηλεφωνο για 2 λεπτα εμφανιζεται ξανα στην γραμμη κανοντας την ερωτηση γιατι ? θελω να επιστρέψω το προιον τις απανταω λοιπον πως δεν δεχομαι τους ορους της αδειας χρησης, οτι εχω δοκιμασει ενα live cd με διανομη linux και εφοσον δεν υπαρχει καπιο προβλιμα θα εγκαταστησω linux στον υπολογιστη ξανα αναμονη λοιπον στο τηλεφωνο για 2 λεπτα αυτην την φορα στην γραμμη εμφανιζεται ενας αντρας (δεν συστήθηκε) ώστε να σιγουρέψει πως το προιον δεν ενεργοποιηθηκε αφου του εδωσα την απαντηση οτι το product key δεν χρησιμοποιήθηκε με ξανα σύνδεσε με την προηγουμενη κυρια και εδω αρχιζει το δυσκολο κομματι. εφοσον δεν αποδέχομαι την αδεια χρησης το προιον (ολοκληρος ο υπολογιστης) πρεπει να σταλθει στα κεντρικα της αθηνας. (παρεπιμπτοντως εγω μενω κατερινη) εδω τους κανω πασα ρωταω αν μπορω να στειλω το cd και τα αυτοκολλητα ταχυδρομικος η απαντηση μονολεκτικη, οχι. συνεχισα με την επομενη προταση μου να στειλω τον σκληρο δισκο μαζι με τα cd και αυτοκολλιτα στο service της θεσσαλονικης που ειναι πιο ευκολο απαντηση ? οχι. αν ανοιξω τον υπολογιστη θα χαθει η εγκιειση (αυτοκολλητο για την προστασια της εγκιεισης δεν υπαρχει) τελικο αποτελεσμα? περιμενω τηλεφωνο απο την προισταμένη του τμήματος (μου εδωσαν το ονομα της) για να μιλησω και μαζι της
eleozz Σεπτέμβριος 21, 2010 Author #28 Σεπτέμβριος 21, 2010 νεότερα απο τηλεφωνημα που δέχτηκαμια γλυκια φωνη ξανα (που αυτήν την φορα μου συστήθηκε)πήρε για να με ενημερωση πως η επιστροφη της αδειας χρησηςτον windows μπορει να γινει μονο αν επιστραφει ολοκληρο το μηχανημαγια αλλη μια φορα η απαντηση μου ηταν πως δεν θελωνα επιστρεψω το μηχανημα αλλα μονο τα windowsκαι πως στην αποδειξη που μου στάλθηκε τα windowsειναι ξεχωριστα τιμολογημένα, επίσης σύμφωνα με την αδεια τουςειναι ξεχωριστο κομματι απο το hardware.παρολα αυτα η σταση παρεμινε η ιδιαδεν μπορω να στειλω το cd με τα αυτοκολληταδεν μπορω να παω τον σκληρο δισκο με το cd και τα αυτοκολλητα σε ενα καταστημα τις θεσσαλονικης ώστε να επικυρωσουν οτι δεν τα έχω χρησιμοποιήσεικαι δεν μπορει να ερθει κανενας τεχνικος τους να τα παραλαβη απο εμενα.ξανα περιμενω τηλεφωνημα:yes4:
nikchris Σεπτέμβριος 21, 2010 #29 Σεπτέμβριος 21, 2010 Γιατι δεν διαλεξες καποιο laptop χωρις προεγκατεστημενο λειτουργικο;Γιατι ναι μεν ηθελες να βαλεις Linux αλλα δεν ηξερες αν θα παιζει σωστα.Οποτε σου λεει ο μαγκας, θα δοκιμασω Linux και αν μου τρεχει σωστα θα προσποιηθω οτι δεν ξερω πως να διαβασω την EULA online πριν παρω το μηχανημα, και θα παρω τα λεφτα μου πισω.Αν δε μου κατσει το linux, θα βαλω τα windows oem που μου δωσανε στη μιση τιμη της retail.Δηλαδη πας να κανεις στο καταστημα οτι δεν θελεις να σου κανουν αυτοι: ΚΟΡΟΙΔΙΑ.
SirDiman Σεπτέμβριος 21, 2010 #30 Σεπτέμβριος 21, 2010 Δεν ειναι έτσι όπως τα λες :flower:Στο εξωτερικο αυτη η ιστορια γινεται εδω και μερικα χρονια χωρις προβληματα
GoMaR Σεπτέμβριος 21, 2010 #31 Σεπτέμβριος 21, 2010 κοροιδια ειναι να επιστρεψεις μια αδεια windows αχρησιμοποιητη ; Κοροιδια ειναι να επιστρεψεις ενα προιον αθικτο ;
nikchris Σεπτέμβριος 21, 2010 #32 Σεπτέμβριος 21, 2010 Τη λογικη δεν καταλαβαινω.Οτι δεν συμφωνουμε με την αδεια χρηση των windows;Οτι δε θελουμε Windows με το συγκεκριμενο laptop που ερχεται με προεγκατεστημενα Windows;Δηλαδη αν μας δωσουν ενα χαρτακι με την EULA πριν πληρωσουμε το laptop, τι θα κανουμε τοτε;
hayabusa Σεπτέμβριος 21, 2010 #33 Σεπτέμβριος 21, 2010 Οτι δεν συμφωνουμε με την αδεια χρηση των windows;Οτι δε θελουμε Windows με το συγκεκριμενο laptop που ερχεται με προεγκατεστημενα Windows;ναι και στα δύο. βρήκε έναν υπολογιστή με τις προδιαγραφές που ήθελε αλλά δεν ειναι αναγκασμένος να χρησιμοποιήσει το προεγκατεστημένο λειτουργικό. απλά το λάθος του φίλου είναι ότι το αποφάσισε αφού το αγόρασε και όχι πριν, και δεδομένου ότι το πλαίσιο λογικά δεν έχει μεγάλη εμπειρία με αυτό το ζήτημα (και λογικό μου φαίνεται) έχει μπλέξει. Κατά τα άλλα έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει, δεν βλέπω που είναι το περίεργο.
dellman Σεπτέμβριος 21, 2010 #34 Σεπτέμβριος 21, 2010 Γιατί αν αγόραζε το ίδιο λάπτοπ part by part η τιμή θα ήταν άλλη...Αλλά αποφάσισε να πάρει ένα λαπτοπ πακέτο,,,
nikchris Σεπτέμβριος 21, 2010 #35 Σεπτέμβριος 21, 2010 ναι και στα δύο. βρήκε έναν υπολογιστή με τις προδιαγραφές που ήθελε αλλά δεν ειναι αναγκασμένος να χρησιμοποιήσει το προεγκατεστημένο λειτουργικό. απλά το λάθος του φίλου είναι ότι το αποφάσισε αφού το αγόρασε και όχι πριν, και δεδομένου ότι το πλαίσιο λογικά δεν έχει μεγάλη εμπειρία με αυτό το ζήτημα (και λογικό μου φαίνεται) έχει μπλέξει. Κατά τα άλλα έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει, δεν βλέπω που είναι το περίεργο. Δε βλεπεις το περιεργο; Τι προδιαγραφες ειχε δηλαδη το λαπτοπ και δεν υπηρχε αλλο με αντιστοιχες; Γιατι δεν το ζητησε χωρις windows απο πριν; Γενικα ειναι μεγα λαθος των εταιριων που δεν δινουν laptop χωρις OS, αλλα εμενα τετοιες κινησεις δε μου αρεσουν. Γιατι we both know, οτι ειναι κοροιδια. Και την EULA την ξερουμε, και laptop πωλουνται χωρις OS (εχουμε και build to order) Αν ομως το ιδιο laptop χαλασει και κανει το καταστημα τις νομιμες 15 εργασιμες να το φτιαξει, θα γραψουμε ενα post σε καποιο θεμα να 'παραπονεθουμε' για την αργοπορια.
jpavly Σεπτέμβριος 21, 2010 #36 Σεπτέμβριος 21, 2010 nikchris, διάβασε το θέμα από την αρχή. Μπορείς κάλλιστα να θες να πάρεις ένα συγκεκριμένο μοντέλο laptop αλλά να μην θέλεις τα Windows. Δεν μίλησε κανείς για ατιμία. Ατιμία είναι να θέλεις να εκμεταλλευτείς μία προσφορά, να πάρεις το μηχάνημα, αλλά σ' αυτή τη ρημάδα την χώρα να μην μπορείς να βρεις άκρη σε κάτι που το ίδιο το EULA σου επιτρέπει να κάνεις μέσω εμπορικών καναλιών ευρωπαϊκών και παγκόσμιων κανονισμών.
hayabusa Σεπτέμβριος 21, 2010 #37 Σεπτέμβριος 21, 2010 Δε βλεπεις το περιεργο; Γιατι δεν το ζητησε χωρις windows απο πριν; δεν ξερω αλλά όπως είπα κατά την γνώμη μου αυτό ακριβώς ηταν το λάθος. όπως και να έχει, ας ευχηθουμε καλά ξεμπερδέματα.
GoMaR Σεπτέμβριος 21, 2010 #38 Σεπτέμβριος 21, 2010 Γιατι δεν το ζητησε χωρις windows απο πριν;θελω να δω πως θα πραξεις αν παρεις ενα προιον και τελικα μετα απο 2 μερες αποφασισεις πως δε το θελεις και σου πουνε "ωπ κυριε ας μη το παιρνατε.τι θελετε τωρα?"
nickstamat Σεπτέμβριος 21, 2010 #39 Σεπτέμβριος 21, 2010 Τηλέφωνο πήρες στη Microsoft ή στο Πλαίσιο? Όπως και να 'χει, θα πρότεινα να μιλήσεις με τη Microsoft. Εκεί ίσως γνωρίζουν καλύτερα τη διαδικασία. Επίσης υποθέτω ότι θα μπορούσαν να διαβεβαιώσουν με κάποιο τρόπο ότι το συγκεκριμένο Product Key που διαθέτεις δεν έχει χρησιμοποιηθεί ώστε να μπορέσει το Πλαίσιο να σου επιστρέψει την αξία τους. Πάντως, είναι απόλυτα θεμιτό να επιστρέφεις ένα προϊόν άθικτο περιμένοντας τα χρήματά σου πίσω ή τέλος πάντων ένα πιστωτικό. Και ακόμα κι αν μπορούσε να το αφαιρέσει από έναν Turbo-X, δε θα μπορούσε να το κάνει σε κανέναν άλλο επώνυμο φορητό (HP, Toshiba κτλ.) όπου εφαρμόζεται η εν λόγω τακτική. Αθέμιτο θα ήταν να πούλαγε σε άλλον την άδεια ΟΕΜ για 200 Ευρώ...
screwvy Σεπτέμβριος 21, 2010 #40 Σεπτέμβριος 21, 2010 Το θεωρώ σίγουρο ότι θα σου πουν ότι αν δεν συμφωνείς με την άδεια χρήσης, τότε επέστρεψε όλο το πακέτο. Το μόνο που μπορείς να κάνεις σε αυτό, είναι αν βρείς τίποτα νομοθετικές ρυθμίσεις που να προβλέπουν ότι εφόσον τιμολογήθηκαν ξεχωριστά win και μηχάνημα, τότε δεν ισχύουν οι ισχυρισμοί του Πλαισίου. (νομίζω ότι αυτό που γράφει στο άρθρο 9ε, πρόταση 2, θα το βρείς αρκετά ενδιαφέρον, καθώς δεν νομίζω να σε ενημερώσανε για τυχόν 'άδεια χρήσης' πριν την αγορά σου)χμ, όπως θυμάστε, η M$ υποχρεώθηκε να βγάλει εκδόσεις win χωρίς τον Windows Media Player και τελευταία αναγκάστηκε να βάλει οθόνη υποδοχής για να επιλέξεις internet browser από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Ίσως αυτοί να μπορέσουν να σε βοηθήσουν.Θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος πριν την επόμενη επικοινωνία σου.Σίγουρα δεν το βρίσκω σωστό αυτό που κάνεις. Όμως όλη αυτή τη βοήθεια που προσπάθησα να σου δώσω είναι επειδή αντιδράσεις σαν τις δικές σου ίσως κάνουν κάποιους να σκεφτούν ότι οι πελάτες δεν είναι τόσο ζώα όσο νομίζουν.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.