eleozz Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17, 2010 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17, 2010 πρωτα απ' ολα να πω πως θα ήθελα να ανοιξω αυτο το θεμα στην ενοτητα "Τεχνολογικοί Προβληματισμοί"οποτε αν θεωρούν πως ειναι εφικτο να μετακινηθει σε εκεινη την ενοτητα οι μοδατορες ας το κανουν.προ λίγων ημερών αγορασα απο το ηλεκτρονικο καταστημα www.plaisio.gr εναν σταθερο υπολογιστη (desktop)μαρκας turbo-x με προεγκατεστημενα πανω τα windows 7 home premium (32-bit)το μηχανημα τελικος δεν θα τρεχει windows αλλα καποιες διανομες linuxετσι λοιπον επιχειρω να δώσω πισω το λειτουργικο και να παρω τα λεφτα που του αντιστοιχούνη αρχη εγινε με το παρακάτω email που σταλθηκε την ημερα παραλαβης του υπολογιστηθα ήθελα να σας ενημερώσω πως σημερα 17 Σεπτεμβρίου 2010, παρελαβα την ηλεκτρονικη παραγγελια μου με αριθμο ******και δεν αποδεχομαι τους ορους χρησης τον windows 7 home premium 32-bit greek/eng oemθα ήθελα να με ενημερώσετε για τον τροπο αποστολης εκ μερους μου του προιοντος σε εσαςκαι την επιστροφη τον χρηματων εκ μερους σαςμπορείτε να επικοινωνήσετε μαζι μου στο email ********@*******.***η στον τηλεφωνικο αριθμο **********παρακαλώ αν το μηνυμα δεν εχει σταλει στο καταλληλο τμημα να προωθηθεί εκειη να με ενημερώσετε σε ποιο email πρεπει να απευθυνθωευχαριστω εκ τον προτέρωνΚαρανάτσης Κώσταςσκεφτηκα πως θα ειναι ενδιαφερον να δουμε πως θα ειναι η αντίδραση μιας ελληνικης εταιρειας σε μια τετοια κινησηθα ενημερώσω με περισσοτερες λεπτομερειες και εξελιξεις το θεμα εντος ημερωνκαι θα ήθελα επίσης τις δικες σας αποψεις
Aligator21 Σεπτέμβριος 17, 2010 #2 Σεπτέμβριος 17, 2010 Χωρίς να είμαι ειδικός, αλλά αυτή η δουλειά δεν θα έπρεπε να γίνει κατά την αγορά και όχι εκ των υστέρων;Δηλαδή πρώτα αγοράζουμε κάτι με τιμή να περιλαμβάνει τα Windows και μετά δεν το θέλουμε;(ερώτηση κάνω εεε)
dpolal Σεπτέμβριος 17, 2010 #3 Σεπτέμβριος 17, 2010 Xωρίς να θέλω και εγώ να το παίξω έξυπνος, αφού είναι turbo-x σύνθεση που συναρμολογείται εδώ γιατί δεν ζήτησες απλά να μην περιλαμβάνονται τα win από την αρχή ;;;
eleozz Σεπτέμβριος 17, 2010 Author #4 Σεπτέμβριος 17, 2010 σκεφτηκα πως θα ειναι ενδιαφερον να δουμε πως θα ειναι η αντίδραση μιας ελληνικης εταιρειας σε μια τετοια κινησηεκτος αυτου θα ηταν ωραια να βλέπαμε ετοιμα pc no-os η ακομα και με linuxμην ξεχνάμε πως η τιμη τον "πακετον" διαφερει απο την τιμη τον "κομματιων"σιγουρα θα ηταν πιο ενδιαφερον να δουμε την κινηση αυτή σε μια αγορα laptopαλλα αυτο το αφηνω για αργοτερα:X:και κατα πασα πιθανοτητα απο αλλη εταιρια
dpolal Σεπτέμβριος 17, 2010 #5 Σεπτέμβριος 17, 2010 εκτος αυτου θα ηταν ωραια να βλέπαμε ετοιμα pc no-os η ακομα και με linuxμην ξεχνάμε πως η τιμη τον "πακετον" διαφερει απο την τιμη τον "κομματιων"σιγουρα θα ηταν πιο ενδιαφερον να δουμε την κινηση αυτή σε μια αγορα laptopαλλα αυτο το αφηνω για αργοτερα:X:και κατα πασα πιθανοτητα απο αλλη εταιριαΑυτό που λέμε είναι ότι από την στιγμή που όλες οι συνθέσεις (σταθεροί και φορητά) μπορούν να παραγγελθούν είτε ηλεκτρονικά, είτε τηλεφωνικά, είτε απευθείας στο κατάστημα δεν έχει νόημα η κίνηση αυτή.Όταν η εταιρεία παρέχει ηλεκτρονικό configuration tool δεν χρειάζεται να έχει έτοιμες non os συνθέσεις.Τα έτοιμα πακέτα προορίζονται για όσους δεν ξέρουν ή δεν θέλουν να ασχοληθούν.Οι υπόλοιποι που ξέρουν ότι π.χ. ΔΕΝ θέλουν τα win 7 δεν τα παραγγέλνουν εξ αρχής.
eleozz Σεπτέμβριος 17, 2010 Author #6 Σεπτέμβριος 17, 2010 οσο αναφορα τους υπολογιστες τον εταιρειώνacer,hp,sony etc... δεν πωλουνται χωρις λειτουργικοστην περιπτωση τον turbo-x δεν ξερω αν δέχονται να πουλήσουν τα πακετα τουςμε την ονομασια turbo-x χωρις λειτουργικοθελω να πω πως στα "πακετα turbo-x" υπαρχουν διαφορετικες τιμες στα ιδια προιοντααπο οτι στο "συνθεστε τον υπολογιστη στα μετρα σας"π.χ. mobo @ 60 euroενω στην απόδειξη του πακετου turbo-x ειναι χρεωμενη @ 46.50 euro(στην αποδειξη που εχω στα χερια μου)psu @ 25.90 euroενω στην απόδειξη του πακετου turbo-x @18 euroεπισις πολλα απο τα "κομματια" εχουν 2 χρονια εγγυηση π.χ. psuενω το "πακετο turbo-x" εχει 3 χρονια
MUL Σεπτέμβριος 17, 2010 #7 Σεπτέμβριος 17, 2010 Ωχ ..τωρα τους βραχυκύκλωσες ! :drool: Θα εχει πολύ ενδιαφέρον η υπόθεση..Μου φαίνεται θα σε καταγγείλουν στο ΙΝΚΑ , να προλάβουν πριν το κάνεις εσυ.. Ειμαι σίγουρος οτι έκαναν meeting μετα το εμαιλ σου νομίζοντας οτι εισαι καποιος γερμανος - τροϊκανός(ξερεις για ελεγχο)..Μολις καταλάβουν οτι είσαι Ελληνας θα σε .. αγνοήσουν και θα ακυρώοουν μόνοι τους την παραγγελία σου λεγοντας "Το προιόν δεν ειναι πια διαθεσιμο"
eleozz Σεπτέμβριος 17, 2010 Author #8 Σεπτέμβριος 17, 2010 το αξιοσημειωτο ειναι οτι τα windows ειναι χρεωμενα σαν oem @ 96.50 euroαπο την ηλεκτρονικη σελιδα του plaisio μπορει να τα αγορασει καποιος στην τιμη των 211,00 € σαν full retail(παρεπιμπτοντως πριν απο 2ο μερες ηταν 210,99)πιστευω πως η ms μας αρμεγει (σαν αγοραστικο κοινο) κανονικα(ολες οι τιμες που αναφέρω ειναι μαζι με το φπα)@MUL το προιον ειναι ηδη στα χερια μου
dpolal Σεπτέμβριος 17, 2010 #9 Σεπτέμβριος 17, 2010 οσο αναφορα τους υπολογιστες τον εταιρειώνacer,hp,sony etc... δεν πωλουνται χωρις λειτουργικο Αυτοί οι υπολογιστές εισάγωνται as is από το εξωτερικό, δεν συναρμολογούνται εδώ και στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν μπορείς καν να τους παραγγείλεις. (σε κάποιες «πολιτισμένες» χώρες έχεις την δυνατότητα αυτή) Επίσης οι παραπάνω είναι εταιρείες «κατασκευαστές» και όχι καταστήματα συναρμολόγησης άρα ηα σύγκριση είναι άκυρη... στην περιπτωση τον turbo-x δεν ξερω αν δέχονται να πουλήσουν τα πακετα τουςμε την ονομασια turbo-x χωρις λειτουργικο Ένα τηλεφωνάκι είναι αρκετό. θελω να πω πως στα "πακετα turbo-x" υπαρχουν διαφορετικες τιμες στα ιδια προιοντα απο οτι στο "συνθεστε τον υπολογιστη στα μετρα σας" π.χ. mobo @ 60 euro ενω στην απόδειξη του πακετου turbo-x ειναι χρεωμενη @ 46.50 euro (στην αποδειξη που εχω στα χερια μου) psu @ 25.90 euro ενω στην απόδειξη του πακετου turbo-x @18 euro επίσης πολλα απο τα "κομματια" εχουν 2 χρονια εγγυηση π.χ. psu ενω το "πακετο turbo-x" εχει 3 χρονια Αυτό έιναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό, άλλο να πάρεις ένα κομμάτι χωριστά και άλλο ένα ολόκληρο πισί. Το κατάστημα κερδίζει περισσότερα με το να πουλήσει περισσότερα κομμάτια εννιαία ως πακέτο με ελαφρώς μειωμένο κέρδος στο καθένα. Επίσης με το να δώσει ένα ακόμα χρόνο εγγύηση επιπλέον για ολόκληρο το σύστημα κάνει το προϊόν ακόμα ποιό ελκυστικό στον τελικό αγοραστή... Τέλος, όσον αφορά τις ΟΕΜ άδειες, με εμπορικούς όρους λέγεται «χονδρική πώληση». Άλλη τιμή θα έχει αυτός που θα πάρει 2-3-4 χιλιάδες άδειες μαζεμένες και άλλη αυτός με την 1. Μπορεί να μην το θυμάσαι αλλά κάποια εποχή τα ΧΡ πωλούνταν σαν retail αλλά και σαν oem (μόνο η άδεια χωρίς cd) αρκετά φθηνότερα από πολλά καταστήματα... Δεν υπάρχει καμμιά συνωμοσία εδώ, εμπορική πρακτική λέγεται σε όλες τις περιπτώσεις...
Chosen Σεπτέμβριος 18, 2010 #11 Σεπτέμβριος 18, 2010 Πριν από κανα δυο χρόνια ξεκίνησαν να έρχονται πελάτες στην Dell και να λένε ότι κατά την εκκίνηση του καινούριου τους φορητού δεν αποδέχθηκαν την EULA των Windows και ζητούσαν τα λεφτά τους πίσω. Μετά από το σχετικό ψάξιμο του νομικού τμήματος, τα λεφτά τα δώσαν πίσω στους πελάτες. Αποτέλεσμα αυτής της κίνησης; Από κει που δεν πουλούσε ούτε βίδα χωρίς προεγκατεστημένα Windows η Dell, ξαφνικά άρχισε να πουλάει και μηχανήματα no-OS με "drivers CD drop in box" ή δωρεάν προεγκατεστημένο Ubuntu
BStath Σεπτέμβριος 18, 2010 #12 Σεπτέμβριος 18, 2010 Πριν από κανα δυο χρόνια δηλαδή Vista-time. Πολύ καλά έκαναν που δεν τα ήθελαν.Και άλλες εταιρίες δίνουν μηχανήματα (φορητα, ή desktop) χωρίς Windows. Για παράδειγμα η Lenovo τα δίνει με FreeDOS ! δείτε στο US site της.
AgentCain Σεπτέμβριος 18, 2010 #13 Σεπτέμβριος 18, 2010 Από τη στιγμή που πρόκειται για πακέτο, δλδ psu+mobo+OS+κτλ, δε νομίζω να υποχωρήσουν. Το πιο πιθανό είναι να απαντήσουν "ή παίρνεις όλο το πακέτο ή ακυρώνεις την παραγγελία" ή σε περίπτωση που το έχεις παραλάβει "εχετε 20 ημερες περιθώριο να μας επιστρέψετε το πακέτο για να πάρετε τα χρήματα σας πισω"Με την ίδια λογική θα έπαιρνα και γω το πακέτο turbo-X και θα τους έλεγα βγάλτε psu,βγαλτε mobo,ram,gpu,HD,πληκτρολόγια,ποντικια,κουτια οθόνες, για να μου μείνει η CPU σε χαμηλότερη τιμή :crazy_pilot:
jpavly Σεπτέμβριος 18, 2010 #14 Σεπτέμβριος 18, 2010 Θεωρητικά για να δεις το EULA πρέπει πρώτα να πάρεις το χαρτάκι ή το PC στα χέρια Έχει ενδιαφέρον το θέμα, θα ήθελα να δω πως θα εξελιχθεί.
eleozz Σεπτέμβριος 18, 2010 Author #15 Σεπτέμβριος 18, 2010 Αν ενεργοποιήθηκαν τα windows έχασεςδεν αποδεχτηκα την αδεια χρησης τον windows, αρα δεν ενεργοποιηθηκανοσο για το "ειναι πακετο αρα το παίρνεις οπως ειναι" οχι συμφωνα με την αδεια χρησης της ms@dpolalδειξε μου ενα laptop που πωλειται στην ελλαδα μονο με linux ή no-os(οχι netbook)μην μου δωσεις link απο ξενο site, ο κυριος βαγγελης που θελει να παρει στην κορη του laptop δεν ξερει απο ξενη αγορα:flower:
DMylonas Σεπτέμβριος 18, 2010 #16 Σεπτέμβριος 18, 2010 Να καταθέσω κάτι που είδα πρόσφατα. Αγοράσαμε με φίλο από Αραβικά Εμιράτα laptop και συγκεκριμένα από το Carrefour, εγώ πήρα ένα Toshiba και ο φίλος ένα Sony Vaio. Τα laptop τα παραλάμβανες ΧΩΡΙΣ λειτουργικό και αν ήθελες έπρεπε να δώσεις περίπου 110 και 200 ευρώ αντίστοιχα για να πάνε στις αντιπροσωπίες και να περαστούν Windows 7.Άρα αυτό που συμπεραίνω είναι ότι τα branded που έρχονται Ελλάδα τα βάζουν λογισμικό οι εταιρείες τους, θέλουμε δεν θέλουμε εμείς για να τα παίρνουνε και από εκεί. Micro$oft Rulez κοινός!!!-------------------------------Κώστα εγώ θα μιλούσα και με την Micro και θα της έλεγα ότι έκανα αυτή την αγορά και απλά δεν θέλω τελικά το λογισμικό σας, το μετάνιωσα και θέλω να το επιστρέψω χωρίς βέβαια να το έχεις ενεργοποιήσει...
eleozz Σεπτέμβριος 18, 2010 Author #17 Σεπτέμβριος 18, 2010 Κώστα εγώ θα μιλούσα και με την Micro και θα της έλεγα ότι έκανα αυτή την αγορά και απλά δεν θέλω τελικά το λογισμικό σας, το μετάνιωσα και θέλω να το επιστρέψω χωρίς βέβαια να το έχεις ενεργοποιήσει...το λογισμικο δεν εχει ενεργοποιηθεισύμφωνα με το eula της microsoft υπευθυνος για την επιστροφη των χρηματωνειναι ο κατασκευαστης η ο υπευθυνος εγκαταστασηςcopy paste απο την αδεια χρησηςΕάν δεν αποδέχεστε αυτούς τους όρους, μην χρησιμοποιήσετε το λογισμικό. Επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή ή τον υπέυθυνο εγκατάστασης για λεπτομέρειες σχετικά με την πολιτική επιστροφής του.
MUL Σεπτέμβριος 18, 2010 #18 Σεπτέμβριος 18, 2010 Παντος καλά εκανες, περίοδος κρίσης ειναι και θελω να δω την στάση τους..:hang3: απεναντι στον καταναλωτη
dpolal Σεπτέμβριος 18, 2010 #19 Σεπτέμβριος 18, 2010 @dpolalδειξε μου ενα laptop που πωλειται στην ελλαδα μονο με linux ή no-os(οχι netbook)μην μου δωσεις link απο ξενο site, ο κυριος βαγγελης που θελει να παρει στην κορη του laptop δεν ξερει απο ξενη αγορα:flower:http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.909152Μου φαίνεται κάπως δύσκολο ο κύριος Βαγγέλης να μην ξέρει την ξένη αγορά αλλά να θέλει ένα λάπτοπ με linux ή non os για την κόρη του πάντως.Όσο αφορά το Πλαίσιο, ρώτησα έναν γνωστό και από ότι μου είπε μπορείς να κάνεις παραγγελία build-to-order φορητό χωρίς να συμπεριλάβεις λειτουργικό σε αυτό.Για τα ήδη έτοιμα φορητά που πουλάνε στο site ή στο κατάστημα με προεγκατεστημένο λειτουργικό δεν ισχύει αυτό, πρέπει να γίνει παραγγελία...
eleozz Σεπτέμβριος 18, 2010 Author #20 Σεπτέμβριος 18, 2010 ορεα απο τα 500+ laptops που κυκλοφορουν στην αγοραεχω το "δικαιωμα" να αγορασω μονο 1:blink:εφοσον τα windows ειναι ξεχωριστο κομματι απο το hardwareεχω το δικαιωμα να επιλεξω αν θα τα χρησιμοποιησω η οχιεφοσον τα πληρωνω με την αγορα αν δεν τα χρησιμοποιησωπρεπει να μου επιστραφεί το ποσο που τους αντιστοιχεί.αν ειχα την επιλογη να απορρίψω τα windows κατα την αγορα του υπολογιστη θα το εκανααλλα εφοσον δεν μου δινετε αυτη η δυνατότητα τα επιστρεφω αφου τα παρω στα χερια μου οπως ακριβως με συμβουλευει η eula της ms:computer:------------------ο "κυριος βαγγελης" ειπε σε μια συζητηση με εναν γνωστο τουοτι ψαχνει laptop για την κορη του αυτος τον ρωτησε για τη χρηση το θελουνκαι πηρε την απαντηση οτι το θελουν για να ακουνε μερικα τραγουδιανα βλεπουν κανενα dvd και να διαβαζουν κανενα emailετσι ο γνωστος του κυριου βαγγελη του πρότεινε να παρουν ενα no-os laptop(του εξηγησε γιατι ακριβως μιλαει) ώστε να τους περασει αυτος μια διανομη linuxνα τους δείξει πως να την χρησιμοποιούν και να προσφέρει βοηθεια σε ισως προβληματα που συναντήσουν.του ειπε επισις πως αυτο θα του κοστισει περιπου 100 euro λιγοτερο και αυτο αρεσε στον κυριο βαγγεληπρος το παρον αυτο ειναι ανεκδοτο στην ελληνική αγορά------------------
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.