Jump to content

What economy, τι ξερετε? scam?

Havic

Recommended Posts

Fact: Με πήραν τηλέφωνο ένα πρωινό στην αρχή της εβδομάδας για να μου πουλήσουν μια συσκευή με όνομα What economy η οποία μειώνει την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, η συσκευή είναι μικρή σαν κινητό και μπαίνει σε μια πρίζα του σπιτιού αυτό που υπόσχεται είναι μειωμένος λογαριασμός τις ΔΕΗ.

Theories (ο θεός να την κάνει): μίλησα με ένα φίλο και άρχισε να μου λέει κάτι για συνημίτονα φ όπου το ιδανικό θα ήταν ίσο με μονάδα (φ=1) και κλάσματα με αριθμητή την ποσότητα ρεύματος που σου στέλνει η δεη και παρανομαστή αυτό που πραγματικά καταναλώνουμε (ή αντίστροφα δεν θυμάμαι :p) και ότι η συσκευή μειώνει τις απώλειες (μειώνοντας δλδ την ποσότητα ρεύματος που σου στέλνει η δεη ), τεσπα επειδή δεν θα βγαίνει νόημα από αυτά που γράφω (δεν είμαι ηλεκτρολόγος...και από το λύκειο έχουν περάσει χρόνια...).

Συμπέρασμα φίλου scam!

Δικό μου συμπέρασμα scam!

Εκεί που σκέφτηκα ρε λες? ήταν όταν μου είπε ότι αν δες δείτε μείωση (μετά από 2 μήνες) στο λογαριασμό μπορείτε να το επιστρέψετε αλλά από την άλλη ο νόμος τους υποχρεώνει να το δεχτούν μέσα σε 15-20 μέρες max (όπως πολλά αν όχι όλα τα προϊόντα).

Η δικιά σας γνώμη?

Το συμπέρασμα που καταλήξατε... scam

Στη ΔΕΗ οι οικιακοί καταναλωτές πληρώνουν μόνο τη πραγματική ισχύ που καταναλώνει μία συσκευή και όχι τη φαινόμενη.

Αν υποθέσουμε ότι αυτές οι συσκευούλες παρέχουν αυτό που υπόσχονται, τη διόρθωση ημιτόνου (που και γι αυτό αμφιβάλλω), τότε αυτό που μειώνεται είναι η φαινόμενη ισχύς που "παίρνουμε" από τη ΔΕΗ. Η πραγματική ισχύς δεν αλλάζει.

Η μείωση της φαινόμενης ισχύος μπορεί θεωρητικά να μειώσει τις ωμικές απώλειες των αγωγών από το μετρητή ως τον πίνακά μας ή τέλος πάντων όπου βάλαμε τη συσκευή διόρθωσης... αλλά μιλάμε για αμελητέα ποσότητα ενέργειας.

Εκεί που έχει νόημα η διόρθωση ημιτόνου είναι σε καταναλωτές βιομηχανικού ρεύματος όπου η ΔΕΗ τους χρεώνει την φαινόμενη ισχύ που καταναλώνουν... Αλλά και πάλι για τέτοια φορτία αυτές οι συσκευουλες είναι άχρηστες.

http://enka-volou.blogspot.com/2010/02/blog-post_18.html

Επιπλέον, ο εισαγωγέας του εν λόγω θαυματουργού μηχανήματος, είναι ο ίδιος που φέρνει το μαγικό κλιπσάκι που εξοικονομεί καύσιμο και αυξάνει ιπποδύναμη :p

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/press/ENHMEROTIKO_DELTIO/ED-YEAR-2010/ED2598/2598_EPONYMOS.pdf

Διαβάστε την άποψη ενός ηλεκτρολόγου μηχανικού στο ενημερωτικό δελτίο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος....Εννοείται ότι είμαι 100% σύμφωνος! (έχω δει να πουλάνε τριφασικές συσκευές έναντι 700 ευρώ)

Το συμπέρασμα που καταλήξατε... scam

Στη ΔΕΗ οι οικιακοί καταναλωτές πληρώνουν μόνο τη πραγματική ισχύ που καταναλώνει μία συσκευή και όχι τη φαινόμενη.

Εκεί που έχει νόημα η διόρθωση ημιτόνου είναι σε καταναλωτές βιομηχανικού ρεύματος όπου η ΔΕΗ τους χρεώνει την φαινόμενη ισχύ που καταναλώνουν... Αλλά και πάλι για τέτοια φορτία αυτές οι συσκευουλες είναι άχρηστες.

και αυτά μου τα ανέφερε αλλά τα ξέχασα :p

http://enka-volou.blogspot.com/2010/02/blog-post_18.html

Επιπλέον, ο εισαγωγέας του εν λόγω θαυματουργού μηχανήματος, είναι ο ίδιος που φέρνει το μαγικό κλιπσάκι που εξοικονομεί καύσιμο και αυξάνει ιπποδύναμη :p

Δεν είναι το ίδιο αυτό λέγεται ENERGY ECONOMY ενώ αυτό που λέω what economy :hang2:

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/press/ENHMEROTIKO_DELTIO/ED-YEAR-2010/ED2598/2598_EPONYMOS.pdf

Διαβάστε την άποψη ενός ηλεκτρολόγου μηχανικού στο ενημερωτικό δελτίο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος....Εννοείται ότι είμαι 100% σύμφωνος! (έχω δει να πουλάνε τριφασικές συσκευές έναντι 700 ευρώ)

Κάτι τέτοια μου είπε γιαυτό δεν μπόρεσα να τα μεταφέρω σωστά....το μόνο εμένα στο τηλ μου είπαν ότι έκανε 190€ και επειδή ήταν σε προσφορά 110€

Σοβαρά τώρα από τη στιγμή που το άκουσα σκέφτηκα με τη μια "θέλουν να με scammaroun..." αλλά όταν είπε για επιστροφή του μηχανήματος σε περίπτωση που δεν κάνει αυτό που υπόσχονται, λέω μπορεί και να κάνω λάθος , αλλά απ ότι φαίνεται...δεν έκανα, ελπίζω να βοήθησε κανέναν το θέμα

Δεν είναι το ίδιο αυτό λέγεται ENERGY ECONOMY ενώ αυτό που λέω what economy :hang2:

Την ίδια δουλειά κάνουν, διορθώνουν το συνημίτονο (για το οποίο επίσης διατηρώ επιφυλάξεις). Κάτι που σου είναι άχρηστο.

Ήταν ειρωνεία.. και καλά δεν είναι το ίδιο γιατί άλλαξαν μια λέξη. :p

• 1 year later...

Μα εγώ την έχω αυτή τη συσκευή και έχω δει αποτελέσματα!!!! Δεν ξέρω από τεχνολογικά και δεν τα καταλαβαίνω και πολύ καλά, αλλά την έχω δει στην πράξη, οι ηλεκτρικές μου συσκευές λειτουργούν πιο αποδοτικά, το φως στις λάμπες δεν τρεμοπαίζει όπως παλιότερα και το ρολόι της ΔΕΗ γράφει λιγότερες κιλοβατώρες!

Μα εγώ την έχω αυτή τη συσκευή και έχω δει αποτελέσματα!!!! Δεν ξέρω από τεχνολογικά και δεν τα καταλαβαίνω και πολύ καλά, αλλά την έχω δει στην πράξη, οι ηλεκτρικές μου συσκευές λειτουργούν πιο αποδοτικά, το φως στις λάμπες δεν τρεμοπαίζει όπως παλιότερα και το ρολόι της ΔΕΗ γράφει λιγότερες κιλοβατώρες!

ας του απαντησει καποιος ρε παιδια, εγω πρεπει να φυγω τωρα.

http://www.thelab.gr/apo-to-ergastiri/eksoikonomites-ilektrikis-energeias-o-mythos-kai-i-105013.html

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.