apsogos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17, 2010 παιδια καλησπεραεχω ενα παλιο Ρ4 compaq laptop το οποιο δεν εχει στις επιλογες του bios, boot from usb device kτλcd rom εχει χαλασει και δεν εχει. εχει κανεις καμμια ιδεα πως μπορω να περασω windows κτλ για να μπορω να το χρησιμοποιω ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 Σεπτέμβριος 19, 2010 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2010 παρε ενα φτηνο εξωτερικο dvd η δανεισου αν εχει καποιος γνωστος σου να κανεις την δουλεια σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MUL Σεπτέμβριος 19, 2010 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2010 θα δουλεψει ? αφου δεν εχει boot from usb device Link to comment Share on other sites More sharing options...
apsogos Σεπτέμβριος 19, 2010 Author #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2010 θα δουλεψει ? αφου δεν εχει boot from usb deviceαυτο αναρωτιεμαι και εγω Link to comment Share on other sites More sharing options...
MUL Σεπτέμβριος 19, 2010 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2010 Στο προηγούμενο Pc desktop που ειχα με την p4p800 mobo το εξωτερικό DVD το αναγνώριζε σαν εναν κανονικό DVD οποτε δεν ειχα προβλήματα στα setup....το εξωτερικό DVD το ειχα φτιάξει παρνοντας το κυκλωμα που ειχε ενας εξωτερικός IDE σκληρός (που απεβiωσε) και βαζοντας του ενα IDE κανονικό dvd player φαινόταν στο bios σαν ενα κανονικό εσωτερικό DVD απλά ηταν πολύ αργό...Πιθανότατα θα δουλεψει...αν δεν εχεις να χάσεις τιποτα ( δηλαδή 46 εύρώ που κανει ενα εξωτερικό DVD) μπορείς να το δοκιμάσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 Σεπτέμβριος 19, 2010 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2010 τα εξωτερικα dvd τα αναγνωριζει και κανει boot μονο του παρολο που ειναι με usb. το εχω κανει πολλες φορες σε netbook που δεν εχουν dvdrom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Σεπτέμβριος 20, 2010 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2010 Αφού είναι παλιό βάζω και στοίχημα ότι έχει 3.5drive. Οπότε κατεβάζεις μια boot disk με usb οδηγούς (που να χωράει σε δισκέτα) και κάνεις δουλειά σου. Στο δικό μου p4 laptop, επίσης χωρίς usb boot και με χαλασμένο drive έβαλα μια χαρά pyppy linux. To δίσκολο ήταν να βρω μία καταραμένη δισκέτα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
apsogos Σεπτέμβριος 20, 2010 Author #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2010 ειναι το compaq presario 2800 και δεν εχει floppy ειναι P4 απλα το bios δεν εχει επιλογη για usb.Μην συγκρινετε τα netbook ειναι πολυ πιο καινουρια και το bios τους επισης.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MUL Σεπτέμβριος 20, 2010 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2010 Στην χειρότερη..1)Βγαζεις τον σκληρό απο το λαπιτοπ2)Τον βάζεις σε εναν desktop3)Εγκαθιστάς κατι (linux , win κτλ)4)Τον επανατοποθετείς στο λαπιτοπ εισαι ετοιμος:alien: Link to comment Share on other sites More sharing options...
apsogos Σεπτέμβριος 20, 2010 Author #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2010 Στην χειρότερη..1)Βγαζεις τον σκληρό απο το λαπιτοπ2)Τον βάζεις σε εναν desktop3)Εγκαθιστάς κατι (linux , win κτλ)4)Τον επανατοποθετείς στο λαπιτοπ εισαι ετοιμος:alien:windows xp Θα ηθελα να περασω αλλα αν βαλω το δισκο σε σταθερο pc λογω διαφορετικων chipset κτλ θα βαραει blue screens Οταν θα το βαλω πισω στο laptop! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Σεπτέμβριος 21, 2010 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2010 Η μόνη λύση που μπορώ να προτείνω είναι να ψάξεις στο ebay ή στο skroutz για να βρείς καινούργιo optical device.Δεν χρειάζεται να είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που έχεις, ένα οποιοδήποτε atapi σου κάνει.Συνήθως μόνο η πρόσοψη που έχουν διαφέρει ανάλογα με το σχέδιο του φορητού.Δεν είναι ακριβά, μέχρι 25-30 ευρώ το πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apsogos Σεπτέμβριος 21, 2010 Author #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2010 στο ebay? γιατι ? εδω ειναι πανακριβα? δεν ηξερα οτι κανει απο το οποιοδηποτε laptop Να σας πω την αληθεια, μπορει καποιος να μου προτεινει ελληνικο μαγαζι για την αγορα optical drive atapi? σε πολυ καλη τιμουλα? ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Σεπτέμβριος 21, 2010 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2010 http://shop.ebay.com/?_from=R40&_trksid=p3907.m570.l1313&_nkw=dvd+atapi&_sacat=See-All-Categories Link to comment Share on other sites More sharing options...
apsogos Σεπτέμβριος 22, 2010 Author #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2010 ευχαριστω πολυ ολα τα παιδια για τον ενδιαφερον! Link to comment Share on other sites More sharing options...
apsogos Σεπτέμβριος 22, 2010 Author #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2010 βρηκη floppy και εχω μπει σε dos 4 ntfs με δισκετα.τωρα το μονο που θελω να γινει ειναι να συνδεσω ενα flash disk με τα αρχεια των windows xp μεσα και να κανω setupειναι εφικτο αυτο και β) παιζει να αναγνωρισει με καποιο προγραμματακι το usb drive σε dos mode Link to comment Share on other sites More sharing options...
o polonos Σεπτέμβριος 22, 2010 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2010 Την στιγμη που θα βαλεις πανω bootable usb πιστευω οτι θα σου το εμφανισει σαν επιλογη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apsogos Σεπτέμβριος 22, 2010 Author #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2010 σε κανα 5 λεπτο θα ξερουμε ειμαι στην διαδικασια κατασκευης bootable usb με windows xp sp3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
apsogos Σεπτέμβριος 22, 2010 Author #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2010 Μου εβγαλε το λαδι αυτο το flashaki δεν εκανα τιποτα .Χρειαζομαι ενα dvd rom συμφωνα με την φωτο που σαν στελνω η συνδεση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
LLLEFTERIS Σεπτέμβριος 26, 2010 #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2010 http://wintoflash.com/download/en/Δες αυτο περνα μεσα τα XP στο στικακι σου και θα ξεκινησεις τον υπολογιστη με το στικακι πανω και θα πατησεις F12 για να σου βγαλει το Boot menu αν εκει δεν σου βλεπει το στικακι ελα να σου δωσω dvd-rw με 25 ευρω και αν εισαι κοντα Περιστερι ελα να το βαλουμε και πανω. :mobile1: Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirGeorge Σεπτέμβριος 26, 2010 #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2010 λοιπον εχω μια λυση αρκετα αξιοπιστη που εχω εφαρμοσει σε 1-2 παρομοιες περιπτωσεις. 1ον Βγαζεις τον δισκο2ον στηνεις σε ενα αλλο pc ενα XP (δεν βάζεις drivers!!!)3ον παιρνεις ενα Image το XP install στον δισκο του laptop4ον βαζεις τον δισκο πισω και καλη διασκεδαση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.