Jump to content

boot χωρις cd-rom compaq laptop

apsogos

Recommended Posts

παιδια καλησπερα

εχω ενα παλιο Ρ4 compaq laptop το οποιο δεν εχει στις επιλογες του bios, boot from usb device kτλ

cd rom εχει χαλασει και δεν εχει. εχει κανεις καμμια ιδεα πως μπορω να περασω windows κτλ για να μπορω να το χρησιμοποιω

ευχαριστω

Στο προηγούμενο Pc desktop που ειχα με την p4p800 mobo το εξωτερικό DVD το αναγνώριζε σαν εναν κανονικό DVD οποτε δεν ειχα προβλήματα στα setup

....το εξωτερικό DVD το ειχα φτιάξει παρνοντας το κυκλωμα που ειχε ενας εξωτερικός IDE σκληρός (που απεβiωσε) και βαζοντας του ενα IDE κανονικό dvd player φαινόταν στο bios σαν ενα κανονικό εσωτερικό DVD απλά ηταν πολύ αργό

...Πιθανότατα θα δουλεψει...αν δεν εχεις να χάσεις τιποτα ( δηλαδή 46 εύρώ που κανει ενα εξωτερικό DVD) μπορείς να το δοκιμάσεις

Αφού είναι παλιό βάζω και στοίχημα ότι έχει 3.5drive. Οπότε κατεβάζεις μια boot disk με usb οδηγούς (που να χωράει σε δισκέτα) και κάνεις δουλειά σου. Στο δικό μου p4 laptop, επίσης χωρίς usb boot και με χαλασμένο drive έβαλα μια χαρά pyppy linux. To δίσκολο ήταν να βρω μία καταραμένη δισκέτα....

Στην χειρότερη..

1)Βγαζεις τον σκληρό απο το λαπιτοπ

2)Τον βάζεις σε εναν desktop

3)Εγκαθιστάς κατι (linux , win κτλ)

4)Τον επανατοποθετείς στο λαπιτοπ

εισαι ετοιμος:alien:

windows xp Θα ηθελα να περασω αλλα αν βαλω το δισκο σε σταθερο pc λογω διαφορετικων chipset κτλ θα βαραει blue screens Οταν θα το βαλω πισω στο laptop!

Η μόνη λύση που μπορώ να προτείνω είναι να ψάξεις στο ebay ή στο skroutz για να βρείς καινούργιo optical device.

Δεν χρειάζεται να είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που έχεις, ένα οποιοδήποτε atapi σου κάνει.

Συνήθως μόνο η πρόσοψη που έχουν διαφέρει ανάλογα με το σχέδιο του φορητού.

Δεν είναι ακριβά, μέχρι 25-30 ευρώ το πολύ.

στο ebay? γιατι ? εδω ειναι πανακριβα? δεν ηξερα οτι κανει απο το οποιοδηποτε laptop Να σας πω την αληθεια, μπορει καποιος να μου προτεινει ελληνικο μαγαζι για την αγορα optical drive atapi? σε πολυ καλη τιμουλα? ευχαριστω

βρηκη floppy και εχω μπει σε dos 4 ntfs με δισκετα.

τωρα το μονο που θελω να γινει ειναι να συνδεσω ενα flash disk με τα αρχεια των windows xp μεσα και να κανω setup

ειναι εφικτο αυτο και β) παιζει να αναγνωρισει με καποιο προγραμματακι το usb drive σε dos mode

http://wintoflash.com/download/en/

Δες αυτο περνα μεσα τα XP στο στικακι σου και θα ξεκινησεις τον υπολογιστη με το στικακι πανω και θα πατησεις F12 για να σου βγαλει το Boot menu αν εκει δεν σου βλεπει το στικακι ελα να σου δωσω dvd-rw με 25 ευρω και αν εισαι κοντα Περιστερι ελα να το βαλουμε και πανω. :mobile1:

λοιπον εχω μια λυση αρκετα αξιοπιστη που εχω εφαρμοσει σε 1-2 παρομοιες περιπτωσεις.

1ον Βγαζεις τον δισκο

2ον στηνεις σε ενα αλλο pc ενα XP (δεν βάζεις drivers!!!)

3ον παιρνεις ενα Image το XP install στον δισκο του laptop

4ον βαζεις τον δισκο πισω και καλη διασκεδαση

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.