s0me0ne Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17, 2010 Αυτό το θέμα πρέπει να έχει ξανα ανοίξει περίπου 50 φορές, είπα και γω να το ανοίξω άλλη μία!Επειδή σε λίγο καιρό θα μένω σε studio και το PC θα είναι σχεδόν δίπλα στο κεφάλι μου και ανοιχτό 24/7 θα προσπαθήσω να το κάνω silent.Θα αλλάξω τροφοδοτικό και λέω να πάρω το Coolermaster pro silent.Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι πιο αθόρυβο ή αν το ίδιο κάνει καθόλου θόρυβο, απλά σύμφωνα με reviews που είδα είναι απο τα πιο ήσυχα.Πάντα μιλάμε ότι το PC θα μένει ανοιχτό τα βράδια περίπου στο 30% system load για seeding και afk σε game μέτριων απαιτήσεων.Επίσης μάλλον θα χρησιμοποιώ την GTX460 (δεν ξέρω πόσο αθόρυβη είναι ακόμα δεν την δοκίμασα, ή αν γίνεται να την κάνω πιο ήσυχη σε περίπτωση που ακούγεται.) και ψύκτρα έχω την Scythe Mugen 2 με ένα fan πάνω αρκετά αθόρυβο.Fans μέσα στο κουτί ίσως βάλω και απλά θα τα απενεργοποιώ τα βράδια ή αν έχετε κάποια αθόρυβα να προτείνεται σε χαμηλές στροφές ακούω!Όσο για το airflow δεν θέλω και τρελές επιδόσεις αφου ακόμα και αν κάνω overclock δεν θα ξεφεύγω, δηλαδη πολύ πολύ να ανεβάσω την CPU στα 3.2 ή 3.5 απο τα 2.8(τον i7 930 έχω) για αυτό αν οι θερμοκρασίες παραμένουν καλές μπορεί και να μην χρησιμοποιήσω fans μέσα στο κουτί.Αυτά απο μένα.Οτιδήποτε μπορείτε να μου προτείνεται ώστε να γίνει πιο αθόρυβο το ακούω!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
evilsoler Σεπτέμβριος 18, 2010 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2010 ssd οπωσδήποτε εστω για τα προγραμματα μονο Link to comment Share on other sites More sharing options...
jiohkor3 Σεπτέμβριος 18, 2010 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2010 Όπως λέει και ο evilsoler μπορεί να καταφέρεις χαμηλά ντεσιμπέλ και τελικά να σου σπάσει τα νεύρα το γρατζούνισμα του σκληρού, οπότε επένδυσε σε ssd.Όλα τα υπόλοιπα ανεμιστήρια στη χειρότερη τα συνδέεις σε controller και είσαι κομπλέ.Ένα τυπικό airflow πρέπει να υπάρχει και μετά με rivatuner ρυθμίζεις και την 460 σε 'ήσυχες' στροφές ούτως η άλλως όταν δε τη χρησιμοποιείς θα ρίχνει ρολόγια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Σεπτέμβριος 18, 2010 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2010 Εμενα μου τη σπαει ο συντονισμός ανεμιστήρων με τα πλαϊνά του κουτιου και το σβουριχτο απο το mesh (σιτα).Γιαυτο πρεπει να αγοράσεις ενα πραγματικά στιβαρό κουτι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ερνεστος Σεπτέμβριος 18, 2010 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2010 GTX460 (reference) και ησυχία πρέπει να είναι σχήμα οξύμωρο. Εκτός αν πας κάποια στιγμή σε υδρόψυξη. Γενικά, όσο πιο δυνατά κομμάτια έχεις τόσο δυσκολότερο, ακριβότερο και πολυπλοκότερο γίνεται το ζήτημα "silent pc".. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jiohkor3 Σεπτέμβριος 18, 2010 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2010 GTX460 (reference) και ησυχία πρέπει να είναι σχήμα οξύμωρο. Εκτός αν πας κάποια στιγμή σε υδρόψυξη. Γενικά, όσο πιο δυνατά κομμάτια έχεις τόσο δυσκολότερο, ακριβότερο και πολυπλοκότερο γίνεται το ζήτημα "silent pc"..Σωστό αυτό που λες αλλά όταν δεν χρησιμοποιείται μπορεί να ρίχνει τις στροφές.Πχ με rivatuner σε 9600gt που είναι κλειδωμένη στο 40%fan speed και παίρνει αυτιά, την βάζω σε 10% και είμαι κομπλέ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
s0me0ne Σεπτέμβριος 19, 2010 Author #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2010 Αυτό με τον ssd μαρέσει αλλά πιστεύω ότι εαν το PC είναι idle δεν θα κάνει θόρυβο ένας καινούριος WD(όταν θα βρω λεφτά για πέταγμα, εννοείται πως θα πάω σε ssd).Αν κάνω λάθος πείτε μου..Επίσης, για κουτί θα έχω το stacker τις coolermaster πιστεύω θα γίνει δουλειά.Και ναι μάλλον το rivatuner θα φανεί χρήσιμο.Ευχαριστώ για τις απαντήσεις όλων! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jiohkor3 Σεπτέμβριος 19, 2010 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2010 Αν κατεβάζεις πχ θα γράφει ο σκληρός και η εμπειρία μου είναι ενα σπαστικό γρατζούνισμα πουείναι έντονο στην ησυχία μέσα. Σε ένα πολύ στιβαρό κουτί με γερή θήκη για σκληρούς ίσως εξαφανίζεται ο θόρυβος Link to comment Share on other sites More sharing options...
s0me0ne Σεπτέμβριος 20, 2010 Author #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2010 Ναι έχεις δίκιο σε αυτό.Θα δω πως θα πάει με τον σκληρό που έχω και αν έχω πρόβλημα παίρνω και έναν ssd.Στο μόνο που δεν μου απαντήσατε είναι το τροφοδοτικό.Το έχει δοκιμάσει κανείς??(Coolermaster pro silent). Link to comment Share on other sites More sharing options...
koshal Σεπτέμβριος 20, 2010 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2010 κάτι από αυτά θα ήταν ότι έπρεπες για αθόρυβο και αποδοτικό psu, αν διαθέτεις την ανάλογη οικονομική άνεση. Στείλε ένα pm στον cmaris και θα σου πει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
s0me0ne Σεπτέμβριος 20, 2010 Author #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2010 Ναι τα passive θα βγούνε σε χαμηλά Watt!Ελκυστικό πάντως,αλλά εγώ θέλω κάτι κοντά στα 600-700 και όχι τσιμπημένη τιμή.Για αυτό μάλλον λέω να πάρω αυτό της Coolermaster, αρκεί να μου επιβεβεώσει κάποιος ότι σε κανονικά loads π.χ 30-50% δεν ακούγεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jiohkor3 Σεπτέμβριος 20, 2010 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2010 Γενικά μέχρι τώρα όσα έχουν ένα μεγάλο ανεμιστήρα είναι πιό ήσυχα και τα προτείνωο ριβιουερ θα ξέρει bester πάντως!:man_in_love: Link to comment Share on other sites More sharing options...
koshal Σεπτέμβριος 20, 2010 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2010 Έχεις σκεφτεί καθόλου Thermaltake? Η σειρά QFAN είναι πολύ αθόρυβη (έχω ένα 650) και προσιτή οικονομικά. Σαν ποιότητα δεν είναι και CORSAIR αλλά είναι πολύ πάνω του μέσου όρου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Σεπτέμβριος 20, 2010 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2010 Μπορείς να ρίξεις και μια ματιά στη λίστα με όλα τα τροφοδοτικά που έχουμε τεστάρει στο TheLab.gr, για να βρεις κάποιο που να σε καλύπτει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cattino Σεπτέμβριος 20, 2010 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2010 Το coolermaster silent pro M series 700watt το εχω 1 χρονο και δεν ακουγεται καθολου.To pc βεβαια δεν ειναι πανω στο γραφειο αλλα στο πατωμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
s0me0ne Σεπτέμβριος 20, 2010 Author #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2010 Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά για τις διαφωτιστικές απαντήσεις.Έχω καταλήξει και ελπίζω να γίνει αθόρυβο το PC,αν κάτι βγάλει και λίγα παραπάνω DB's κάτι θα κάνω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
spyvelm Οκτώβριος 18, 2010 #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 18, 2010 αθορυβο κ pc ειναι 2 εννοιες που δεν ταυτιζονται!!ευχομαι να το πετυχεις αλλα μου φαινεται λιγο δυσκολο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ταμτάκος Οκτώβριος 18, 2010 #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 18, 2010 Θα σου έλεγα να δοκιμάσεις σε πρώτη φάση να κλείσεις τελείως το CPU-fan ή καλύτερα ακόμα να κάνεις το παραπάνω μέσω του speedfan. Σε ένα κουτί με σχετικά καλό airflow, αν δεν χρησιμοποιείται ο επεξεργαστής τότε μπορεί να ψυχθεί και άνευ ανεμιστήρα (αν είναι καλή η ψύκτρα βέβαια). Να γνωρίζεις πως κουτιά με καλό airflow είναι συνήθως αυτά που είναι μεγάλα σε μέγεθος και χρησιμοποιούν ανεμιστήρες > 120 mm για να κινήσουν τον αέρα.Αν θέλεις το PC να χρησιμοποιείται το βράδυ για να να κάνεις seed, δεν χρειάζεσαι καθόλου υπερχρονισμό στην CPU και καθόλου χρήση ανεμιστήρα CPU. Επειδή το σύστημα θα δουλεύει σχεδόν σε idle κατάσταση, ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικού δεν θα χρειαστεί να ανεβάσει στροφές.Για να σου δώσω ένα παράδειγμα, από το πρωί δουλέυω με CPU-fan off και έχω τον 920 σε 21x166 και θερμοκρασία πυρήνων γύρω στους 43 βαθμούς. Βέβαια, κάνω μόνο browsing και αν κάτι στραβώσει, έχω θέσει στο speedfan όρο να πάει τον ανεμιστήρα στο 40% αν η θερμοκρασία περάσει τους 50 βαθμούς. Όλοι οι υπόλοιποι ανεμιστήρες του HAF είναι off...(αλλά βέβαια μιλάμε για ιδιαίτερο κουτί-σουρωτήρι) Link to comment Share on other sites More sharing options...
spyvelm Οκτώβριος 18, 2010 #19 Κοινοποίηση Οκτώβριος 18, 2010 Οντψς το Haf ειναι πολυ καλο....ειδικα ο πλαινος ανεμιστηρας ειναι ολα τα λεφτα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.