Jump to content

απορια για μεγαλο τροφοδοτικο

pug_f_e

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

αν σε ενα συστημα που χρειαζεται π.χ τροφοδοτικο 500αρι, του βαλω εγω ενα 1000αρι για παραδειγμα..

θα καιει τζαμπα περισσοτερο ρευμα ο υπολογιστης ή θα καταναλωνει το ιδιο με το 500αρι γιατι απλα θα τραβαει οσο χρειαζεται??

Είναι ανάλογα το τροφοδοτικό πάντα.

Τα μεγάλα τροφοδοτικά 1kW> , έχουν efficiency το οποίο το αποδίδουν σε μεγαλύτερα φορτία. Σε μικρά φορτία θα υπάρχει μικρότερο efficiency, άρα θα τραβάνε απ' τον τοίχο, αρκετά παραπάνω απ' όσο χρειάζονται πραγματικά.

Ένα μικρότερο τροφοδοτικό, ας πούμε 500W και καλής κατασκευής, θα βγάζει ένα καλό efficiency ας πούμε στα 300/400W.

Οπότε το σωστό είναι ότι πρέπει πρώτα να υπολογιστεί το συνολικό Wattage των υποσυστημάτων της συσκευής (PC), και μετά να βρεθεί PSU το οποίο αποδίδει πολυ καλό efficiency σε αυτά τα Watt.

Βέβαια αυτό δεν είναι κανόνας, καθώς όπως είπα είναι ανάλογο την κατασκευή και την ποιότητα των υποσυστημάτων του PSU.

ευχαριστω κατ αρχην...

κοιτα εχω μια καρτα gtx 295 που λεει εξω απο το κουτι Minimum 680 watt.

και βρηκα ενα coolermaster 100oari μεταχειρισμενο.

να το παρω ή τζαμπα θα παει?

ή και ακομα χειροτερα μην εχω και προβλημα

Να συμπληρώσω μόνο λέγοντας ότι αν ρωτάς αν ο υπολογιστής καίει τα 1000W σε 1000αρι τροφοδοτικό η απάντηση είναι ΟΧΙ. Καίει ότι του χρειάζεται +κάποια ψιλά για την απόδοσή του (στο οποίο αναφέρθηκε ο dimitris)

ωραια..

αρα αναμεσα σε καινουριο 700αρι και μεταχειρισμενο 1000αρι με τα ιδια λεφτα ,ποιο να προτιμησω?

ιδια μαρκα τα τροφοδοτικα, coolermaster

Μονο σε idle(χαμηλα φορτια) θα καιει παραπανω το 1000αρη απο οτι το 500αρη πχ..

Χαμηλα φορτια ειναι 10-20% της ισχυους του τροφοδοτικου.

Οποτε αν χρειασεζαι σε idle πχ 100watt ...το efficiency toy 1000αριου θα ειναι κοντα στο 75%..(στο περιπου εε) ενω του 500αριου θα εισαι σε πιο "ωφελιμη" περιοχη και αναλογα με το efficiency του τροφοδοτικου ενδεχεται να εχεις 85 και 90% αναλογα τι εχεις αγορασει.

Δλδ ..αντι να καις 133 watt στο 1000αρη θα καις 110watt αν εχεις ~90 efficiency.

εδιτ

Γραψε ποια ειναι τα psus.

ωραια..

αρα αναμεσα σε καινουριο 700αρι και μεταχειρισμενο 1000αρι με τα ιδια λεφτα ,ποιο να προτιμησω?

ιδια μαρκα τα τροφοδοτικα, coolermaster

Αν έχουνε το ίδιο efficiency (πχ 80plus brownze), για οικονομία προτίμησε το μικρότερο. Θεωρητικά πρεπει να έχει χαμηλότερη κατανάλωση αν δεν το φτάσεις σε full capacity.

Βασικά κανένα...

Μετά τα τεστ του Fagana στα Coolermaster δε θα τα έβαζα σε δικό μου μηχάνημα.

Θα σου πρότεινα, να ψάξεις review στο νετ για τα δύο αυτά τροφοδοτικά, να δεις τι efficiency έχουν και μετά να αποφασίσεις. Δε θα ήθελα να σου προτείνω κάτι, το οποίο ίσως το μετανιώσεις αργότερα.

Η 295 τραβάει ρεύμα με το κιλό, οπότε λαμβάνοντας υπ' όψιν την κακή απόδοση των CM PSU, και εάν είχα να αποφασίσω ανάμεσα στα δύο τροφοδοτικά και μόνο, θα πήγαινα για το 1000άρι.

Βεβαίως, λέω και πάλι, ότι καλό είναι να διαβάσεις κάνα review για αυτά τα PSU, γιατί ένα CM 620 παρέδωσε πνεύμα στα χέρια του fagana.

edit: too slow for da lab interwebs...

αναφερομαι στα 700 και 1000 coolermaster silent pro

εγω ηξερα οτι αυτη η σειρα ειναι απο τα καλα και προτεινομενα psu's

καλουλια ειναι ...

Δεν ειναι η επιτομη της τεχνολογιας αλλα θα σου κανουν μια χαρα δουλεια.

Δες review απο το 600αρη της αντιστοιχης σειρας εδω(ελπιζω να μην κατασκευαζεται απο αλλον)

Παρε το 1000αρη αν ειναι ..με την προυποθεση οτι εχει εγγυηση και το βρισκεις σε καλη τιμη.

ΠΑιζει παντως και το ΤΤ toughpower 1200 που ειναι ιδιο με αυτο

edit

θα ορκιζομουν οτι πριν λιγο επαιζε στο pc1 στα 106 ευρω περιπου..:p

αναφερομαι στα 700 και 1000 coolermaster silent pro

εγω ηξερα οτι αυτη η σειρα ειναι απο τα καλα και προτεινομενα psu's

Το 700 έχει OEM την Enhance και το 1000 την FSP. Προσωπικά τα FSP δεν τα εμπιστεύομαι καθόλου (μα καθόλου).

Το 700 έχει OEM την Enhance και το 1000 την FSP. Προσωπικά τα FSP δεν τα εμπιστεύομαι καθόλου (μα καθόλου).

και τι ακριβως ειναι αυτα τα 2?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.