Jump to content

Abit NF7-s rev2.0

Elpis

Recommended Posts

καλησπερα σε ολους... σκεφτομαι να παρω motherboard και μαλλον εχω καταληξει σε μια Abit NF7-s αλλα θα ηθελα να σας κανω πρωτα καποιες ερωτησεις..

1)τι διαφορες εχει η rev2 απο rev1.2 (στο overclocking κυριως)

2)τι ρευματα δινει και η 2 και η 1,2 σε cpu chipset memory

3)ποιο ειναι το καλυτερο bios για να βαλω?

4)μπορειτε να μου πειτε τι διφορες εχει η Abit NF7-s της φωτο 1 και της φωτο 2 ? (εχω δει μια διαφορα σε πυκνωτες) μηπως η μια ειναι η rev1,2 και η αλλη η rev2 ?

και γενικα αξιζει η αγορα αυτης της μητρικης μιας και δεν θελω εξοφρενικα fsb αλλα στεθεροτητα σε fsb 220 περιπου?

Ευχαριστω

φωτο 1:

post-522-1416070804,2327_thumb.jpg

ναι rev1 πρεπει να ειναι βρηκα μια φωτο μετα απο πολυ ψαξιμο.. μηπως μπορειτε να μου πειτε διαφορες αναμεσα σε 1,2 κ2? ακομα χρωμα βλεπω οτι εχεις αμπιτ μπορεις να μου πεις τις εντυπωσεις σου? ακομα οι ρεβ 1,2 κ 2 εχουν τρυπες γυρω απο το σοκετ? στην δευτερη φωτο που ειναι ρεβ 2 δεν φαινονται..THX

revision 1.2 και 2 έχουν τρύπες γύρω από το socket. Αν το πάρεις καινούργιο τώρα σε rev.2 θα καταλήξεις και δε βλέπω λόγο να πάρεις 1.2. Εντυπώσεις από nf7s.. Αν είσαι διατεθειμένος να περάσεις ένα modded bios, να ψύξεις τα mosfet της τροφοδοσίας του cpu και να κάνεις το vdimm mod (για πάνω από 3V στις μνήμες) η μητρική θα πάει καλά, όσο καλά θα μπορέσουν να πάνε οι μνήμες σου. Αλλιώς πάρε μια DFI lanparty που θα πάει καλύτερα out of the box.

Το Revision 2.0 είναι κατασκευασμένο... bulletproof ( ναι , έτσι ονομάζει κάτι η Abit )

Εννοεί ότι έχει κατασκευαστεί εξ' ολοκλήρου με γιαπωνέζικους πυκνωτές ( που είναι σαφώς καύτεροι από τους υπόλοιπους , αλλά και ακριβότεροι ) , για να αντιμετωπιστεί μια και καλή το πρόβλημα με τους faulty πυκνωτές.

Χωρίς κανένα mod , η rev 2.0 ( όπως και η 1.2 ) δίνει μέχρι 1.7V στο Chipset.

Στις μνήμες δίνουν επίσης τα ίδια , δηλ. 2.9V ( ισοδυναμούν με 3.06V πραγματικά )

Η 2άρα διαφέρει από τα προηγούμενα rev , στις τρύπες για μεγάλες HSF & Waterblocks , είναι κάτι τις πιο σταθερή.

CPU δεν θυμάμαι πόσα V δίνει ( σίγουρα πάνω από 2.00V )

Προσωπικά βρίσκω καλύτερο το BIOS d22 ( το τελευταίο που υπάρχει στο official site δηλ. )

Για overclocking παίζουν και μερικά "πειραγμένα bios". ( αν ρισκάρεις λίγο )

Αν θες ένα πολύ σταθερό και αξιόπιστο σύστημα , τότε είναι η καλύτερή σου επιλογή για Athlon XP CPUs.

δεν εχω "νερο" ουτε αρκετα καλες μνημες αρα δεν με ενδιαφερουν φσβ 220> ακομα τη μητρηκη θα τη παρω μεταχειρησμενη γι αυτο σκεφτομαι το 1,2 2 δεν εχω βρει ακομα να πουλανε.. :( ακομα εσυ χρωμα ποιο "πειραγμενο" βιοσ χρησημοποιησεις και μπορεις να μου πεις τι παραπανω δινει και που μπορω να το βρω?

Εκτός αν βρήκες πολυ φθηνά το rev1.2 ψάξε για rev2 που θα το βρεις εξίσου φθηνά σε αγγελίες. Ουσιαστικές διαφορές το 1.2 με το 2 είναι η επίσημη υποστήριξη 200mhz fsb, nf2 ultra chipset γαρ. Δίνει τα ίδια ρευματα και το hardware κατα τα άλλα είναι ίδιο, φοράει όμως άλλο bios και να είμαι ειλικρινής δε το έχω ψάξει αν έχει πρόβλημα πάνω από 220 με 10/10.5 πολλαπλασιαστές. Το rev2 πάντως έχει σίγουρα πρόβλημα αν δε φοράει κάποιο D10 ή το modded D22 bios καθώς θέλει και L12 mod για να παίξουν οι 133 fsb επεξεργαστές σε ψηλά fsb (>225).

παιδια μπορειτε να μου πειτε τι καλωδια και τα λοιπα εχει η abit rev2 αρχικα γιατι εχω βρει μια με 70 ευρο αλλα αυτος που την δινει δεν εχει τα καλωδια και τα συνοδευτικα αλλα η μηττρικη δουλεευει κανονικα.. θελω να δω αν αξιζει να την παρω. εσεις τι λετε ?

Από αυτά που δίνει αξίζει μόνο το serillel και αν μπορείς να το πάρεις, ειδικά αν είναι serillel 2 γιατί μπορείς να συνδέσεις και οπτικά πάνω στο sata τότε. Γενικά δίνει 1 καλώδιο 80 pin (τσίπηδες), 1 floppy, το serillel (1 ή 2), οι πρώτες έδιναν 1 διπλό usb bracket και 1 διπλό firewire μετά ένα bracket που είχε και usb και firewire πάνω, το σχετικό cd και δισκέτα με sata οδηγούς και το manual. Όχι πολλά αλλά το serillel και το firewire καλώδιο, για να μη ψάχνεσαι αν το χρειαστείς και φυσικά το manual, εγώ θα τα ήθελα.

edit ξέχασα, έχει και ένα sata καλώδιο μέσα.. ουάου

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.