Jump to content

Πως θα ανοιξω το port 80;

corrupted93

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα,

Εχω ενα προβλημα με το συγκεκριμενο port, καθως εχω δοκιμασει τη μεθοδο port forward αλλα και παλι δεν εγινε τιποτα. Εχω ενα router baudtec tw263r4-a2 και ειμαι συνδεδεμενος με wifi. Οσο και αν εψαξα δεν καταφερα να βρω καποια λυση.:(

η θύρα 80 είναι αυτή με την οποία βγαίνεις στο internet. Είναι ήδη ανοικτή και μάλλον πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάποια άλλη για port forwarding.

αν εχεις οτε τοτε δεν προκηται να καταφερεις τιποτα αφου την εχει ηδη ανοιχτη και την χρησημοποιει για δικους σκοπους.

Σε τι θελεις να χρησημοποιησεις την πορτα 80?Σε προγραμμα?DVR?Ip Camera?

EDIT:Με προλαβε ο Αστρολαβος...:p

Ενταξει, αλλα δεν χρειαζεται το συγκεκριμενο port, ωστε να εχεις προσβαση στο pc σου απο αλλου?

Edit :Την χρειαζομαι ωστε να εχω απομακρυσμενη συνδεση στο pc μου, οπως και αν αν χρειαστω να κανω ενα web server.

Όχι το συγκεκριμένο port είναι για http server. Για απομακρυσμένη πρόσβαση τα default είναι άλλα. Αλλά αν θέλεις να έχεις απομακρυσμένη πρόσβαση και να μην κάνεις τη ζωή σου δύσκολη, βάλε teamviewer.

Απλα χρειαζομαι το συγκεκριμενο port, ωστε να μπορουν αλλοι να εχουν προσβαση στο pc μου. Υπαρχει αλλο port που να κανει την ιδια διαδικασια;

Το deafault port για το remote των windows είναι 3389. Αν θέλεις να την αλλάξεις ο μόνος τρόπος που μου έρχεται αυτή την στιγμή είναι μέσα από την regestry.

Η αλήθεια είναι ότι με τις απαντήσεις μπερδεύτηκα παραπάνω οπότε ας κάνουμε ένα resume..

- Η πόρτα 80 για outbound connections δηλαδή για να βγαίνεις από το εσωτερικό LAN (το δίκτυο στο σπίτι, είτε αυτό είναι ένα pc, είτε παραπάνω) είναι ανοιχτό από default. Όλα (σχεδόν) τα router έχουν σαν default κανόνες στο firewall τα outbound connections ανοιχτά. Αυτό γίνεται για να μπορείς να δεις σελίδες πχ από το internet.

- Η πόρτα 80 για inbound connections είναι από default κλειστή και σίγουρα όχι forward.

Οι παραπάνω κανόνες ισχύουν για τα περισσότερα αν όχι για όλα τα router που έχουν firewall ενεργοποιημένο.

Τώρα εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι έχεις στήσει ένα web server (που ακούει στην πόρτα 80 στον υπολογιστή σου και 8έλεις να έχεις πρόσβαση από κάποιο υπολογιστή εκτός του τοπικού δίκτυο (LAN).

Στην προκειμένη περίπτωση σωστά πρέπει να κάνεις port forwarding και να προωθήσεις τα incoming connections στην διεύθυνση του υπολογιστή σου και την πόρτα 80.

Επί του προκειμένου τώρα, στο συγκεκριμένο router δεν ξέρω πως είναι αλλά υπάρχουν δύο περιπτώσεις:

Α) Στο router έχεις την δυνατότητα να κάνεις forward την πόρτα Χ σε μία άλλη πόρτα Υ σε συγκεκριμένη διεύθυνση.

Β) Δεν έχεις την παραπάνω δυνατότητα και μπορείς να κάνεις forward από Χ σε Χ πόρτες.

Στον ΟΤΕ κατά 90% ισχύει αυτό με την πόρτα 80 ότι την μπλοκάρει ο πάρωχος για incoming connections (όχι ο router).

Άρα η λύσεις που προτείνω στην κάθε περίπτωση είναι:

Α) Κάνεις την πόρτα 8080 forward στην πόρτα 80 του υπολογιστή που έχει τον web server.

Β) Κάνεις την πόρτα 8080 forward στον υπολογιστή και ρυθμίζεις τον web server να "ακούει" στην 8080.

Σημείωση: Η πόρτα 8080 είναι τυχαία, βάλε όποια θες. Για να κάνεις access τον webserver από έξω από το LAN πρέπει να γράφεις κάτι σαν: http://mysite.homelinux.net:8080/my_folder/index.php (παράδειγμα είναι φυσικά για να δεις πώς χρησιμοποιείται η διαφορετική πόρτα στους browsers)

Καλή τύχη και αν καταφέρεις τίποτα με τον ΟΤΕ και σου ανοίξουν την 80 πες μου κι εμένα την διαδικασία ;)

Σωστά τα γράφει ο Inglor. Από τον ΟΤΕ είναι εύκολο να ανοίξεις το port 80, μπαίνεις στο my.otenet.gr αν θυμάμαι καλά. Μπορείς να τους πάρεις ένα τηλέφωνο και να τους ζητήσεις τη διαδικασία.

Αν θες εσυ να μπεις στον υπολογιστη σου οποτε θες... μπες www.logmein.com το χρησιμοποιω 2-3 χρονια

αν παλι θες να μπαινουν και αλλοι κατεβασε teamviewer για να μην παιδευεσε με πορτες καθως αυτα τα προγραματα τα ανοιγουν μονα τους.

• 3 years later...

Γειά σας θελω και εγω να ανοίξω την port 80 για να συνδέσω μια ip camera με τον παροχο που μίλησα δεν μου την ανοίγει με τίποτα ο παροχος και το ρουτερ είναι wind

σημερα πρωσπαθεια να εγκαταστισω την καμερα απο της 6 το πρωι και τιποτα:angry:.βοηθεια παιδια.

Ρωτα τον παροχο σου, ρωτα ποιες εχει ανοιχτες η κλειστες, και κανε προωθηση μια εξωτερικη σε εσωτερικη 80 απο το router σου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.