Jump to content

Επιλογη Τροφοδοτικου

dancerman

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχω την παρακατω συνθεση και θελω να ρωτησω αν πρεπει να παρω καινουριο τροφοδοτικο η οχι.

M/B gigabyte p43 ds3l

CPU Intel Core 2 Quad 9400

GPU HD4870

2 x2GB Transcend 5-5-5-18 DDR2 800mhz

2 x Sata2 Δισκους

1 χ IDE DVDRW

1 x Floppy Disk

1 pci card TV-Tuner AverMedia

6-8 USB

Εχω ενα chieftec 500W και απο αυτα που ειδα μαλλον δεν φτανει.

Μια χαρά φτάνει φίλος, αν δε θες να το τσιτώνεις οκ μπορείς να προβείς σε αγορά μεγαλύτερου και ίσως πιο επώνυμου!

απλως υπολογησα σε ενα psu calculator με 90% TDP και μου βγηκε γυρω στα 600W με αυτα που εχω πανω,ακομα δεν εχω βαλει την καρτα γραφικων αυτη που αναφερω προς το παρον με την 9600GT δενε χω προβλημα.

καποια προταση υπαρχει? να μην εχω προβληματα με αυξομειωσεις τασεις κτλ

και μια αλλη ερωτηση για να τροφοδοτειται με ρευμα ο επεξεργαστης πρεπει να συνδεσω και το 4 pin και το 8 pin πανω στη μητρικη?

Εχω την παρακατω συνθεση και θελω να ρωτησω αν πρεπει να παρω καινουριο τροφοδοτικο η οχι.

M/B gigabyte p43 ds3l

CPU Intel Core 2 Quad 9400

GPU HD4870

2 x2GB Transcend 5-5-5-18 DDR2 800mhz

2 x Sata2 Δισκους

1 χ IDE DVDRW

1 x Floppy Disk

1 pci card TV-Tuner AverMedia

6-8 USB

Εχω ενα chieftec 500W και απο αυτα που ειδα μαλλον δεν φτανει.

Θα σου πω σαν παράδειγμα το δικό μου setup μιας και είναι μεγαλύτερο:

i7 930 στα 4ghz με GTX470 με 3 δίσκους , 1 blue ray, 1 dvdrom είμαι στα 420W όταν το σύστημα παίζει στην τσίτα.

Σε idle είναι κοντά στα 160 με 180. Αυτά μετρημένα στην πρίζα με μετρητή.

Εσύ μάλλον πρέπει να παίζεις κοντά στα 300 σε full και μάλλον 120 - 150 σε idle.

Πάντως καλό είναι να πάρεις μετρητή για να δεις ακριβώς τι καίει το PC σου.

και μια αλλη ερωτηση για να τροφοδοτειται με ρευμα ο επεξεργαστης πρεπει να συνδεσω και το 4 pin και το 8 pin πανω στη μητρικη?

Για να τα συνδέσεις και τα 2 πρέπει να έχεις 2 υποδοχές. Αυτό το κολπάκι μόνο σε μητρικές με τον i7 έχω δει.

Στην περίπτωσή σου τώρα και από ότι βλέπω από φωτό της μητρικής σου έχεις μόνο ένα 4πινο για ρεύμα CPU.

ναι εχεις δικιο μετα το καταλαβα,παντως μου κανει πολυ μεγαλη εντυπωση αυτο που ειπες, υπαρχει καποιο συγκεκριμενο εργαλειο για τη μετρηση των WATT που καιει ο υπολογιστης?

υπόψη ότι τα φτηνιάρικα power meters υπάρχει περίπτωση να τα ξεγελάει το κύκλωμα APFC του PSU και να δείχνουν πολύ μικρότερη κατανάλωση από την κανονική.

Το επισημαίνω αυτά για να το έχετε υπόψιν σας και να μην στηρίζεστε και τόσο πολύ στα λεγόμενα ενός power meter του κιλού.

υπόψη ότι τα φτηνιάρικα power meters υπάρχει περίπτωση να τα ξεγελάει το κύκλωμα APFC του PSU και να δείχνουν πολύ μικρότερη κατανάλωση από την κανονική.

Mιλάς για μεγάλες αποκλίσεις?

Αυτό του "κιλού" 'εχω και 'γω...:o

σημαντικές. Και όσο ανεβαίνουν τα Watts ανεβαίνει και η απόκλιση.

Κανένα τρόπο να τσεκάρουμε πόσο περίπου χάνει?????

Θέλεις σε σειρά διάταξη για να μετρήσεις ,

αλλά όπως και να έχει,

κάνε στο ίντερνετ 2-3 υπολογισμούς στα προγραμματάκια που υπάρχουν

βρες μέσο όρο, σύγκρινε και πάνω κάτω βλέπεις μετά

Κανένα τρόπο να τσεκάρουμε πόσο περίπου χάνει?????

μόνο με σύγκριση με ακριβό power analyzer (Hameg, Extech, Gw Instek κτλ.).

Φανταστείτε ότι τα μεσαίου κόστους power analyzers κοστίζουν 750-1000€ και τα hi-end από 3000 και πάνω. Οπότε καταλαβαίνετε την αξιοπιστία ενός power meter των 10-15€.

Θέλεις σε σειρά διάταξη για να μετρήσεις ,

αλλά όπως και να έχει,

κάνε στο ίντερνετ 2-3 υπολογισμούς στα προγραμματάκια που υπάρχουν

βρες μέσο όρο, σύγκρινε και πάνω κάτω βλέπεις μετά

ποιά είναι αυτά ?

εγώ ξέρω μόνο το eXtreme Power Supply Calculator, υπάρχουνε και άλλα ?

ποιά είναι αυτά ?

εγώ ξέρω μόνο το eXtreme Power Supply Calculator, υπάρχουνε και άλλα ?

Δεν γνωρίζω αλλά έχω συναντήσει αρκετά, αυτό που παραθέτεις είναι αρκετά αντικειμενικό

και απότι είδα πρέπει να έπεσες στην παγίδα.

Σου βγαίνουν πολλά βατ διότι πατάς μάλλον 4physical cpu's ενώ το σωστό είναι 1

Δεν γνωρίζω αλλά έχω συναντήσει αρκετά, αυτό που παραθέτεις είναι αρκετά αντικειμενικό

και απότι είδα πρέπει να έπεσες στην παγίδα.

Σου βγαίνουν πολλά βατ διότι πατάς μάλλον 4physical cpu's ενώ το σωστό είναι 1

πληροφοριακά ρωτάω πιό πολύ, όσο για την χρήση του συγκεκριμένου νομίζω οτι τά έκανα όλα σωστά ( όπως αναφέρεις και εσύ ) θα ψάξω και για τα υπόλοιπα τότε !

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.