Jump to content

Σχετικη ΑΠΟΤΥΧΙΑ στην προσπαθεια μου ως νερουλας.....

greekfragma

Recommended Posts

Χαιρετω:(

Η 1η προσπαθεια για υδροψυξη ηταν παταγωδης αποτυχια!!!!! !!!!! !!!!!

Ειχα που λετε ετοιμο το συστημα να δουλευει πανω στο pc για περιπου 2ωρες δοκιμαστικα(διπλα στο νεροχυτη και με ολα τα hardware επανω στο κουτι)

Ολα καλα ολα ωραια μεχρι εδω.Ηθελα να το τεσταρω για διαρροες πριν παω το κουτι παλι στο δωματιο και καλωδιωσω τα παντα.

Και ΝΑ η πρωτη διαρροη!στο ενα ρακορ του ψυγειου αν και εβαλα τεφλον στις στροφες του ρακορ πριν το βιδωσω πανω στην εξοδο του ψυγειου.εσταζε γμτ κερατο μου για ψυγειο.

βαλε βγαλε το σωληνα να δω αν εσταζε η εξοδος του ψυγειου δεν αντεξε τα βιδωματα-ξεβιδωματα και ιδου το αποτελεσμα...................................................................

post-596-1416070799,8763_thumb.jpg

• Replies 62
  • Created
  • Last Reply

οπως καταλαβαινετε το ψυγειακι παει για ηλεκτροκολληση αυριο σε ενα γνωστο μου.παλι καλα που ειναι χαλκινο και γινεται να το κολλησω............................................................................

Ελπιζω να εχω νεωτερα μεχρι αυριο βραδυ.Εν τω μεταξυ πειτε καμια συμβουλη για την κολληση που θα γινει αυριο ή οτι αλλο σας ερχεται αυτη τη στιγμη γιατι μετα απο ενα 24ωρο σε δοκιμες και με αυτο το αποτελεσμα ειμαι καπως απογοητευμενος

τι ειναι το o-ring?

για να γινομαι πιο σαφης γιατι απο τα νευρα μου παραπανω δεν τα εγραφα τοσο ξεκαθαρα.

Το σημειο της διαρροης ειναι στο βιδωμα του ρακορ πανω στο ψυγειο.τους σωληνες τους ειχα στεγανοποιησει τελεια πανω στα ρακορ.

Μην βγαλεις τους σωληνες απο τα ρακορ..Ακομα και απο αυτο που κοπηκε...

Το ο ρινκγ ειναι ενα λαστιχακι που μπαινει στην εξοδο του ψυγειο ή εκει που αρχιζουν οι σπυρες του ρακορ για μονωση αν δεν κανω λαθος...

Ειχα βαλει και εγω σε αυτο το ψυγειο αλλα δεν εκανε τιποτα...Μονο με τεφλον στις στροφες του ψυγειου το στεγανοποιησα μετα απο μερικες μερες που εβγαζε μια σταγονα τις 2 ωρες...

ρε Γιώργο κανίβαλε τί έκανες?!!!

μια λύση είναι η σιλικόνη υδραυλικών... μια πιο μόνιμη είναι αφού θα το πας σε ψυγειά, να στο στεγανοποιήσει και από εκεί...

πάντως μπορεί να κάνεις και λάθος γιατί είναι άτιμο το νερό... μπορεί να γλύφει το ρακόρ και να φτάνει ως τη βάση και να φαίνεται ότι βγαίνει από εκεί...

το άσπρο τί είναι? τεφλόν? όλο το ρολό έβαλες αθεόφοβε???

Παρόμοιο λάθος είχα κάνει και εγώ στην πρώτη μου απόπειρα... έσφιγγα τους σωλήνες με αντίθετη φορά από την φορά που βίδώνουν τα ρακόρ, με αποτέλεσμα να το πάρω στο χέρι το ένα... διορθώθηκε με σιλικόνη και logo, αλλά ήταν σπάσιμο νεύρων...

Για να μαλακώσουν οι σωλήνες και να μπουν ευκολότερα στα ρακόρ, δοκίμασε να τους κρατήσεις για λίγο σε ζεστό νερό και μετά πιέζοντας να τους βάλεις.

Ελα βρε αδερφε και με τρομαξες! Αυτο δεν ειναι πληρης αποτυχια. Στραβοπατημα, καθυστερηση ειναι και ξεπερνιεται ευκολα, οπως σου ειπαν και τα παιδια.

Μην απελπιζεσαι, πληρης αποτυχια θεωρουνται οι irreversible καταστασεις και για να φτασεις καπου εκει θα πρεπει να εχεις σφυρια αντι για δακτυλα ;)

Ναι μη μασάς συμβαίνουν αυτά. Την πρώτη φορά που στήσαμε νερό στον φίλο και φαντάρο PGM ήταν τρύπιο το ψυγείο. Πήρα λοιπόν το κολλητήρι και έκλεισα την τρύπα με καλάι :turn: Kαι φυσικά μια χαρά έπαιξε. Αλλά κι εγώ μετά από τόσες φορές που έχω στήσει νερά, τις ατυχίες-γκαντεμιές δεν τις έχω ξεπεράσει. Την τελευταία φορά που έστησα το δικό μου χύθηκε όοοοολη η λεκάνη με το νερό μέσα στο δωμάτιο...

Οπότε μη μασάς! Κάθε εμπόδιο για καλό λέει ο σοφός λαός :upside:

και γω οταν το εστησα επειδη ειμουν βιαστικος μου ειχε διαρροη και εκανε μπανιο το isdn modem, η καρτα γραφικων και η μητρικη. ευτυχως δεν επαθαν τιποτα λιγη ωρα με το πιστολακι και ηταν οκ (ασε που πληθυκαν κιολας )

Παιδες ευχαριστω για την ηθικη υποστηριξη.Αυριο το πρωι(σημερα δεν προλαβαινα με τιποτα καθοτι εξεταστικη ειναι αυτη) θα παω το ψυγειο στο γειτονα που εχει κολλητηρι και καλαι.

μακαρι να σκεφτομουνα να τραβαγα καμια φωτο οταν ειχα ολο τον υπολογογιστη με τα παντα επανω του διπλα στο νεροχυτη.Εγκληματια θα με λεγατε αμα βλεπατε τα πειραματα που εκανα.Πολυ πλακα(γνωμη μου) ειχε οταν χτυπαγα τα τοιχωματα των σωληνων για να φυγουν οι κολλημενες φυσαλιδες με ολοκληρο κατσαβιδι.

Δεν θα ξεχασω να βγαλω καμια φωτο οταν επαναλαβω τη διαδικασια να γελιασουμε και λιγο απο την απειρια μου.

Χαιρετω για την ωρα.

Υ.Γ.αλεξη οταν λες για εποξικη για γινε λιγο πιο σαφης.με ενδιαφερει η στεγανοποιηση αν ειναι πιο ευκολη ετσι γιατι με τις ταινιες τα εχω βρει καπως σκουρα.:confused::blink:

Για στεγανοποιηση κυκλοφορουν και κατι σωληναρια σιλικονης μικρα απο την Logo πολυ καλα...δοκιμασε και κατι τετοιο .....Εχω σε καιρια σημεια και ειδικα στις γωνιες του κυκλματος μου τετοιο εχω βαλει..

Αυτο που λεει ο Vag και για μενα ειναι πολυ καλη λυση και οχι μονιμη.......και μην απογοητευεσαι shit happens ;) εγω ειχα φαει την υπερφρικη οταν το ειχα στησει και βαλει πανω απο το κουτι μου (ενω ειχα ξεχασει να βαλω το καπακι στο ταπερ (τανκ) με αποτελεσμα οταν το εβαλα μπρος να κουνισω το ενα λαστιχο (επιστροφη)εφυγε απο το τανκ και αρχισε να χυνεται και να μπαινει μεσα στο pc....:( .....σε αυτες τις φασεις θελει ψυχραιμια ..ενα πολιπριζο με διακοπτη ειναι οτι πρεπει;) .....τεσπα ζημια δεν εγινε...απλως χρειαζεται λιγο παραπανω προσοχη!!Καλη συνεχεια....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.